Válassza ki az A1 plottereket

Nagy formátumú dokumentumok nyomtatás lehetetlen a szabványos nyomtatóban a kompakt tervezési méretek miatt. Ezért az ilyen fájlok nyomtatása speciális berendezéseken történik – Plotter.

Ha a plottert strukturális és funkcionális szempontból tartjuk, akkor ez az eszköz kibővített nyomtató. Gyakran használják, ha szükséges a mérnöki vagy projektdokumentáció nyomtatásának megszervezése. Tehát a plotterek keresnek a nyomdai házakban, amelyeket gyakran az építési és mérnöki specialitások hallgatóknak szólnak a tanfolyamok nyomtatására, az értekezésre.

Sajátosságok

Plotter – olyan eszköz, amely lehetővé teszi az A1 formátumú anyag hordozó bármely fájlt, A0-t. Az ilyen berendezésekre történő nyomtatást egy kiváló minőségű mérnöki papír tekercsen végezzük, amelynek sűrűsége eléri a 80-90 g / m2-t. Ezenkívül a legtöbb modellben az anyagot lehet elérni:

 • mi van ember;
 • vontatás;
 • Szabványos papír.

A hordozó kiválasztását a dokumentum követelményeitől és egyéb tényezőktől függően kell elvégezni.

A plotter ajánlott csak akkor, ha nagy formátumú fájlokat nyomtat. Ha a folyamat rendkívül ritka, akkor a vásárlás egy drága eszköz nem igazolja magát, és jobb, ha a nyomtatót elvégezné.

Nézetek

Többféle plotterek nagy formátumok nyomtatásához. Fontolja meg a leggyakoribb.

 • Sügér. Elengedhetetlen eszköz azok számára, akik folyamatosan nagy rajzokat, rendszereket vagy kártyákat nyomtatnak. Az ilyen berendezés előnye, hogy tiszta vonalakat kapjon a nyomtatás során. Ezt a tervezésben előírt tollat ​​érjük el.

 • Elektrosztatikus. Tökéletesen másolja a feladatot. A tervezők és a hirdetési ügynökségek iránti keresletben. A mínusz eszköz a fogyóeszközök magas ára és lenyűgöző költsége. Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy a hasonló mechanizmussal végzett munka speciális készségeket igényel, így a nyomtatott vállalkozás fejlődésének kezdeti szakaszában jobb, ha előnyben részesíti az olcsóbb lehetőséget.

 • Termoploter. A működés elve a hőátadási hatáson alapul. A hőmérséklet növelésével a kép átkerül a szövetre vagy a papírra. Az Ultimate képek világosak és ellenállnak a környezeti hatásoknak.

 • Vadászgép. A szélesvásznú szín vagy monokróm nyomtatás eszközeinek legmegfelelőbb változata. A működés elve megegyezik a klasszikus tintasugaras nyomtatókkal. A nyomás alatt lévő tinta a mellékelt spray lyukakon keresztül kerül. Ennek eredményeként a kimeneten kapott kép telített, de nem mindig lehetséges a kívánt definíció elérése.

 • Lézer. A lézernyomtatási technológia a tervezésen alapult. A színezőpor az ellenkező töltéssel töltött Vella szakaszokra kerül, amely a lap mentén hengerelt. A leveles előtt a kályhában a sütési lépés folyamatban van.

 • Plotter egyenes kimenet. A működés elve megegyezik a hőploploterrel. A kívánt eredmény azonban egy speciális hőfilm miatt érhető el. A készülék belsejében lévő anyagot azokban a helyeken melegíti, ahol a kép alkalmazása szükséges. A mínusz berendezés csak fekete-fehér nyomtatással rendelkezik.

 • Vágó plotter. Más néven catter. Alkalmas olyan házak nyomására, amelyek a matricák vagy más nyomtatott termékek gyártását végzik nagy mennyiségben. A művelet elve bizonyos elemek vagy számok vágásakor áll. A készülék maga nem nyomtat.

A gyártók is gyártanak magasan specializált plotter opciókat. Ezek közé tartozik a fotográfusok, Grafoposters, aggregátumok SRSH. Mindegyikük bizonyos területeken vagy termelésben használható.

Gyártók

Napjainkban a nyomtatási eszközök piaca hatalmas számú modellt tartalmaz különböző gyártókból. Nézzük meg, hogy mely eszközök lesznek a legkelőségesebbek.

 • HP. A modern plotterek létrehozásához a gyártó egyedülálló hőszerosztású nyomtatási technológiákat alkalmaz, és az automatikus papír betöltési funkciójának modelljét is felhasználja.

 • Epson. Ez a vállalat a világ egyik vezetője a nyomtatott eszközök gyártásában. A kiadott modellek előnyei jó minőségű nyomtatás és kiváló teljesítmény. Ezenkívül a plotterek biztosítják az automatikus üzemmód funkciót és a tinta rendszeres ellátási rendszert.

 • Mutoh. Léti létezése során ez a cég lenyűgöző sikert aratott. Az általa előállított eszközöket hosszú élettartam és nagy nyomtatási minőség jellemzi.

 • Kánon. A híres cég, amelynek plotterek világszerte keresek. Az eszközök létrehozása a modern technológiák alapján történik, amely lehetővé teszi a kiváló nyomtatási minőség biztosítását. Napjainkban a szélesvásznú nyomtatók gyors nyomtatási funkcióval rendelkeznek.

Vannak más olyan vállalatok, amelyek a nyomtatott eszközök kiadását tartalmazzák a fájlok nagy formátumokba történő kibocsátásához. Ezért van egy fogyasztó, ahonnan választ.

Hogyan válasszuk ki?

Nem mindig lehet azonnal kiválasztani a megfelelő plottert, mert a javasolt eszközök tartománya csak óriási. Nem találja meg a vásárlást, ajánlott több ajánlást figyelembe venni.

 • Célja. Először is, mielőtt megvásárolná, hogy el kell döntenie, hogy miért szükséges az eszköz. Például, ha meg kell határoznia a reklámanyagok plakátok, szórólapok vagy matricát, akkor szüksége lesz egy egyszerű plotter, de az eszköz, amelyben a vágási funkció biztosított.
 • Nyomtatási sebesség. A saját idejének optimalizálása és a kívánt eredmény elérése érdekében ajánlott az optimális sebességet a berendezés kiválasztása során.
 • A takarmány típusa. Ha a plotter az üzleti tevékenységhez van kiválasztva, akkor a legjobb megoldás lesz a hengerelt eszköz. Az ilyen eszközök megkülönböztető jellemzője kompakt méretek és kis nyomtatási anyagok költsége. Ha egy plotter termeléséről beszélünk, ajánlott előnyben részesíteni a tabletta modelleket.

A felsorolt ​​paraméterek segítenek kiválasztani a megfelelő plottert a követelményeknek, és kell használni.

A1 Canon ImagePrograf IPF670 Inkjet plotter áttekintés.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: