Válassza ki és dugja be a digitális konzolhoz egy Wi-Fi adaptert

Lényegében a Wi-Fi adapter egy hálózati kártya, amely a flash meghajtó műanyag házában van. A modern modellek is van egy antenna, amely növeli a jel továbbítását. Összehasonlítás a hajtással is saját indoklással, mivel a csatlakozási port USB. Az adapterek sugara más lehet, de érdemes megérteni, hogy egy számítógépes hálózati kártya és az adapterbe épített térkép – két különböző eszköz a kapacitásukban. A számítógépes hálózati kártya egy nagyon keskeny tartományban továbbíthat egy jelet, míg az adapterek és néhány modern modellek néhány kilométert tartalmazhatnak egymás után.

Jellemzők és célállomás

Ha egy digitális konzolhoz Wi-Fi adapterre van szükség, a fő feladat kifejezetten biztosítja az internetet a TV számára. Ez szükséges a beépített hálózati kártyákhoz. Az ilyen adapternek számos érdekes funkciója van.

 1. A folyamat maga, a vezeték nélküli információátadás a helyi hálózaton belül egy egész sor protokollok, aminek köszönhetően akkor is elvégzi segítségével valós időben SMART veszteség nélkül a jel minőségét.
 2. Az Apple Technology speciális protokollokat kínál, gyorsabb és megbízható adás lehetőséggel. Ez annak köszönhető, hogy a programozás alatt a gyártó egyedi műszaki jellemzőit vették figyelembe.

A berendezés folyamatosan javul, és a technológia előre megy. A jel sebessége és minősége növekszik és javul, de a lényege megközelítőleg ugyanolyan marad.

Adapter – eszköz, dekódolás és digitális jelzés, vezeték nélküli internet-hozzáférés biztosítása.

Főbb jellemzők

Először is érdemes figyelmet fordítani a szabványos vezeték nélküli kommunikációs protokollokra, amelyekkel a modern adapterek működnek. Ez a lista tartalmazza:

 1. 802.11a;
 2. 802.11b;
 3. 802.11g;
 4. 802.11n;
 5. 802.11Ac.

Az utolsó két tétel előnyös, mivel már hosszú ideig bizonyítják megbízhatóságukat. 802.11n dolgozik 2009 óta, és 802.11AC 2014 óta. A mai jegyzékben szereplő egyéb szabványokat az elavult, de továbbra is használják a leghatékonyabb kompatibilitás az eszközökkel. A következő paraméter, amelyhez a felhasználók figyelnek, az internetkapcsolat sebessége. Ez függ az alkalmazott protokolltól és az antennák számától egy adott adaptermodellben.

De szem előtt kell tartani, hogy bármilyen technikai dokumentumban nem csak a “tiszta” sebességről szól. Működés közben az illesztő időt tölt az információk átvitelére és fogadására, beleértve a szolgáltatásprotokollokat is. Ezért az adapter dokumentumaiban feltüntetett sebesség, a valóságban körülbelül kétszer annyi lesz. Ezenkívül a sebességre gyakorolt ​​hatás is van a falak vagy háztartási készülékek formájában lévő eszközök és fizikai akadályok száma. Ezért az adapter jobb telepíteni, ahol a felhasználó egy laptopon dolgozik, vagy csatlakozik a telefonhoz az internetről.

Következő funkció a sorban – frekvencia. A mai napig a legtöbb eszköz a 2.4 vagy 5 GHz tartományban működik. Ennek megfelelően minél nagyobb a gyakoriság, annál nagyobb a lehetséges kommunikációs csatornák. De amikor a vásárlás kell figyelembe venni, hogy az eszközök nagy gyakorisággal kerül valamivel drágább, mint a hagyományos.

De ez nem jelenti azt, hogy minden más eszköz rossz. A legmagasabb frekvenciát helyet ad az interferencia lehetőségére, ha a jelet továbbítják.

Mivel az adatátvitelre vonatkozó csatornák ezt az időt sokat, a falak és bútorok formájában lévő fizikai akadályok miatt biztosítják az interferenciát. Ha előre gondolod előre az adapter helyét, a probléma könnyen és hatékonyan megoldható. Mindezek a paraméterek nagyon fontosak, mivel a helyi hálózat különböző eszközei ugyanazon a protokollokon és ugyanolyan gyakorisággal működnek, a köztük lévő adatcsere aránya sokkal magasabb lesz, mint a szokásos esetben, és a fizikai sebességvesztés sokkal kevesebb lesz.

Következő Nuance – interfészek az adapter csatlakoztatásához az eszközhöz. Általánosságban elmondható, hogy két fő típusra oszthatók:

 1. külső;
 2. Belső vagy beágyazott, több szakmai nyelvet beszélve.

Külső interfészek vannak több, a legegyszerűbb és leghíresebb közülük USB port. Ezzel a flash modemek és meghajtók általában csatlakoztatva vannak. Ma a portokat használják 2.0 és 3.0, az utóbbi előnyösebb, mivel gyorsabban továbbítja az adatokat. Az Ethernet (RJ45) vagy a “Twisted Paist” ma sokkal kevésbé használják, mint korábban.

Szabályként szolgáljon az adapter csatlakoztatásához a fő számítógéphez a vezeték nélküli adatátvitel beállítása előtt.

A beágyazott csatlakozási típusok is többek, általában az alaplapon integrált interfészekről beszélünk. Például említheted az ilyeneket.

 1. PCI interfész Az alaplapok minden típusára a standard protokollra 2009 óta.
 2. PCI-E interfész Támogatja a jegyzőkönyvek negyedik és ötödik típusát, az alaplapon egy speciális csatlakozóba van behelyezve.
 3. Mini pci-e Egy adapter csatlakoztatására szolgál egy laptop alaplaphoz. A legtöbb modern modell szabványos konfigurációja, bár nem használják nagyon gyakran.
 4. Korábban, a perifériás eszközök csatlakoztatásához számítógéphez vagy laptophoz PCMCIA interfész. De ahelyett, hogy általában külső kapcsolódási módszereket használnak.

A következő fontos műszaki jellemző a hatalom. Természetesen egy szabály működik “annál inkább – annál jobb”, de nem érdemes a hatalomra összpontosítani. Ezenkívül a sebesség befolyásolja a készülék által használt antennák típusát és számát. A költségvetési modelleknél általában belső antennát használnak, de az átviteli együttható nagyon alacsony marad, így ez egy szabvány, de a legkevésbé előnyös lehetőség.

A külső antenna ilyen kontextusban hatékonyabb a jelzés szempontjából, de érdemes megérteni, hogy ez nem erősíti meg, hanem referral repeaterként működik. Ez lágyítja a rádióhullámok és a fizikai interferencia rossz fogékonyságának problémáját. Sokkal inkább előnyösebben használható külső eltávolítható antennát, amely át lehet vinni bármely helyen a lakásban, és relé a jelet ilyen módon.

Őszintén szólva, a modern megoldások a legelőnyösebb lehetőség, mint egy drága adapter vagy valamivel a kommunikáció minőségének javítása érdekében.

Felülvizsgálati modellek

Külső hálózati kártya formájában a Wi-Fi adapter más lehet. Mi alkalmas a televíziós konzolra, nem feltétlenül hatékonyan terjeszti az internetet a ház körül. A modern adaptermodellek nemcsak USB interfésszel, hanem beépített tápegységet is felszerelnek. Az adapter gyártók is nagyon sokat, és különböző berendezéseket kínálnak ügyfeleiknek.

Például, A LUMAX teljes körű televíziós adaptert kínál az USB porton keresztüli csatlakozással a 2. portdal.0. A TV belső antenna elegendő ahhoz, hogy a hozzáférési pont helyétől 10 vagy 15 méteren belül egy jelet továbbítsa. Alkalmas szabványos internetsebességre, és két digitális titkosítási protokollt használ a hackelésből.

A beépített adapterekről érdemes figyelmet fordítani a TP-LINK hálózati kártyákra két külső antennával. Támogatja a hackelés kétszintű titkosítási védelmét is, és a kapcsolatot a PCI interfész segítségével végzik. A felsorolt ​​legerősebb lehetőség a beépített Wi-Fi Intel 8265AC 2 hálózati díjat tekinthető.4 / 5G 1733Mbps, amely nemcsak az internet eloszlását támogatja, hanem a Bluetooth interfész 5. verzióját is.0.

A magas szintű sebesség a nap bármely szakaszában megszakítás nélküli kommunikáció jelenlétét jelenti.

Hogyan válasszuk ki?

Hálózati adapter vásárlásakor számos olyan jellemző van, amelyekre kulcsfontosságú figyelmet kell fordítani, figyelembe véve az árat és a gyártót.

 1. Kompatibilitás más eszközökkel.
 2. Szabvány protokoll.
 3. Használt frekvencia.
 4. Adóerő.
 5. Titkosítás.
 6. Hatótávolság.

Ha az utolsó két jellemzőről beszélünk, a titkosítás megbízható védelmet biztosít a hackelés ellen. Ez WAP-t és WAP2 protokollokat használ. A tartomány biztosítja a jel továbbítását bizonyos távolságra méterben, de szem előtt kell tartani, hogy a tartomány beltéri és a tartomány a nyitott területen – két további különbség. A szobában, akár 5 méteres tartomány is. Figyelem figyelmét a specifikációkra, könnyen gyorsan és helyesen válasszon megfelelő adaptert otthon.

A konfiguráció és a kapcsolat a legjobban a gyártó utasításai szerint történik, hogy ne győződjön meg róla.

Kapcsolat

A Wi-Fi csatlakoztatásához a számítógéphez, a hálózati menedzsment központba és a megosztott hozzáféréshez, az illesztőprogram telepítése és a számítógép újraindítása után engedélyeznie kell az adaptert a jobb egérgombbal, majd adja meg a jelszó-titkosítást a hálózatból. A hálózat neve és jelszava az összes technikai információval és protokollokkal együtt a szolgáltató szerződésében szerepel. A jelszó megadása után a kapcsolat automatikusan elindul.

Hogyan kell beállítani?

A Wi-Fay csatlakoztatása előtt, hogy ne találkozzon azzal a problémával, hogy a számítógép nem látja az adaptert, érdemes előre konfigurálni a berendezést. Más szavakkal, A járművezetőket és a szoftvert számítógépen vagy laptopon kell telepítenie. Általában egy adapter vásárlásakor a felhasználó egy floppy lemezt is biztosít minden szükséges. De ha nincs vagy a számítógépen nincs szükség a szükséges csatlakozó, akkor meg kell töltenie a szükséges illesztőprogramot a gyártó hivatalos oldaláról.

Néha további segédprogramok telepítve vannak az adapter konfigurálásához, majd a számítógép újraindul, befejezheti az előre beállított értéket.

A következő lépésben el kell mennie a “Hálózat és a megosztott hozzáférési központ” szakaszba. Ehhez a legegyszerűbb módja a vezeték nélküli hálózati ikonra kattintva a jobb egérgombbal, és lépjen a kívánt részre. A vezérlés szívében meg kell mennie a hálózati adapter tulajdonságaihoz, ha a számítógép nem adja meg az összetevőket, protokollokat és a szükséges IP-címet. Megtekinthető a Szerződésben a szolgáltatóval, vagy tisztázza a támogatási szolgáltatást. Előnyösen használja a TCPIPV4 protokollt. De általában a cím automatikusan kiadásra kerül.

Az adapter konfigurálása, lásd alább.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: