Válasszon egy kamera lencsét

Válasszon egy lencse a fényképezőgéphez – az ügy meglehetősen bonyolult, különösen a kezdő és tapasztalatlan fotósok számára. Az információ és az árnyalatok nagyon sok, minden meglehetősen nehéz tanulni, mert ennek eredményeként valamit nem lehet figyelembe venni és kihagyni. Hogyan lehet megtanulni megérteni a technikai jellemzőket, és meghatározza, hogy az elem alkalmas-e a kamera számára, vagy sem, beszélünk ebben a cikkben.

Ami?

A fényképezőgép fényképezőgépén található fő mechanizmus egy objektív, amely számos lencséből áll. Ez nem egy mátrix, amilyen sok felhasználó gondolkodik, és lencse. Ezzel a csomóponttal a kép fényérzékeny anyagon alakul ki. És a mátrix egy elem, amely a kapott képet digitális formára konvertálja.

A fényképezésben részt vevő férfi nem feltétlenül az optika szakértője, de a fényképezőgéplencsének minimális ismerete csak a kreatív fejlődésben segít, és a fotót tudatos létrehozásának folyamata.

A fényképezőgép számára a fényképezőgép fő feladata az objektumból származó fénygyűjtemény, ahol a felvételi áthalad, és a készülék mátrixára vagy filmjére fókuszál. Bizonyos lencsék képesek megbirkózni egy ilyen feladattal, de az ebből eredő kép minősége nem lesz a legjobb az optikai rendszer aberrációja miatt. Az aberráció egy hiba vagy eltérés, azaz a sugár, amely egy bizonyos pályán eltolódott.

Az elfogadható minőségű fotók fogadása érdekében az optikai kialakítás kiegészül a fényáramlási lencsékkel. Minden rendellenességet rögzítenek, és a lencse a szükséges tulajdonságok jelennek meg. Az új fejlett lencsékben az optikai elemek száma néha meghaladhatja a két tucat, ezeket a csomópontokat csoportokba, és együtt működnek, mint egy gyűjtő kialakítás.

A lencsék mellett az optikai blokk kialakítása további mechanizmusokból áll, amelyek megváltoztatják a fókusz távolságot, az élesség és a membrán és így tovább.

A lencse minden összetevője egy egész számhoz van csatlakoztatva – a ház, szintén rögzítőelemként működik a fényképezőgéphez.

Fontos jellemzők

A fotó lencse a kamera fontos eleme, anélkül, hogy nem lesz fotózás. A jelenet észlelése a fő jellemzők leírásától függ – melyik rész látható és rögzítve lesz, és hogyan marad a jelenetek mögött. A fókusztávolság jellemzőinek minden lencsét 2 típusra osztják:

 • Változó fókusz – zoom lencsék;
 • Állandó fókusz – javítások.

Diafragma

Segítségével a fotós ellenőrzi a fényáramlást, amely áthalad a fotó lencséjén. A membrán egy partíció, amely a lebeny-lamellák mozgatásából áll, számuk 5 és 9 között változhat. Ezek a szirmok kerek lyukat képeznek, amelynek mérete, amelynek átmérője megváltozik, és a feladattól függően ellenőrzi a fény felvételét a kamrába. A lamellák mozgása egy speciális rugó vagy meghajtó miatt következik be.

A membrán 2 fontos funkciót végez – ez az expozíció és a mélységszabályozás ellenőrzése. A membránszám a lencse világítási jellemzője, a lyuk átmérőjében áll a fókusztávolság felé.

Például a lencsét 200 milliméterrel és 50 mm-es lyukkal kell tekinteni, az arányukat az alábbiak szerint kell kiszámítani. A kapott szám az F / 4 megnevezéssel rendelkezik, azaz a membrán átmérőjének mérete kisebb, mint a 4-szeres fókusz hossza. Ha csökkenti a legfeljebb 20 milliméter átmérőjét, akkor a membrán értéke – 200: 20 = 10. Ennek megfelelően, a lyuk átmérőjének csökkentése, a felhasználó nagyobb számú membránot kap.

Fények – ez a minimális membrán érték. Sok modern fotó objektívnek van egy “villogó” vagy “Jumping” eszköz membránja. A megadott membrán értékétől függetlenül működik. A membrán nyitott helyzetben marad a felvétel kezdete előtt, és az exponáló zár után egy meghatározott paraméterre zárul. A membrán egy kerete után a kezdeti nyitott helyzetbe kerül.

Összpontosítás

A standard kezdeti helyzetben a lencse a végtelenségre összpontosított. Ahhoz, hogy a lencse egy konkrét objektumra fókuszáljon, közelebben kell lennie, meg kell növelnie a lencse hátsó felületétől a mátrix felületét, azaz a lencse a felvétel során az objektum felé kell fordulnia.

Egy egyszerűsített eszközzel rendelkező lencsékben az éles vezérlést úgy végezzük, hogy az egész optikai rendszert a lencse belsejében mozgatjuk.

Csak az elülső lencse mozoghat egyes eszközökben, néha mindez bonyolultabbá válik, ha a fókuszálás során mozog.

Néhány lencsében egy komplex rendszerrel rendelkezik, van egy belső fókusz. Ilyen kialakításban az optikai központ eltolódik a lencsés csoport mozgása miatt a berendezés belsejében, a külső paraméterek változatlanok maradnak.

A modern lencsékben az automatikus fókuszkonfigurációs rendszer biztosítja. A fotólap esetében van egy beépített hang vagy léptető motor – a fókuszálásért felelős lencsés rendszert mozgatja.

Zoom objektívek

A zoom változó fókuszban lévő objektívek. A design sokkal bonyolultabb egy egyszerű diszkrét (diszkrét – állandó fókusz) fotó elhagyása. Itt, további funkciók segítségével az optikai elemek mozognak és megváltoztatják nem csak a fókusztávolságra, hanem megváltoztatják a feltörekvő optikai hibákat is.

A zoom lencse sokfélesége a lehető legnagyobb mértékben a minimumra vonatkozik. Például a 24-70 milliméter értékű lencse, a multiplicitás körülbelül 70: 24 = 3. Az ilyen értelemben lévő lencsét “3-Fold zoom” -nak nevezik.

Optikai stabilizátor

Az optikai stabilizátor úgy van kialakítva, hogy kompenzálja a fényképezőgép rezgését, hogy a pillanatkép ne legyen kenhető. A stabilizáció egy speciális meghajtó miatt következik be, ami az egyik lencséhez vezet.

Könnyű szűrők

Majdnem minden lencsével lehetősége van a könnyű szűrők használatára. Általában, Ezek a lencse előlapján vannak felszerelve, mert ez a peremén van egy különleges menetes vágás. De ha az elülső lencse elég nagy méretű vagy duzzad, akkor az ilyen szűrők nehézségek. Ezért a szál egyszerűen hiányozhat.

Ebből a helyzetből 2 kimenet van.

 • Szuper lencse – különleges vágással van felszerelve, amely előrehaladott. Egy kis átmérőjű könnyű szűrőt hoz létre, majd az egész kialakítás be van helyezve a lencsebe.
 • Mivel egyes fotó objektívek nem használnak üvegszűrőtA hátsó felületen található műanyag elemekhez speciális bilincsekkel rendelkeznek.

Az ilyen típusú szűrők használata, az első lencse védelmének használata kizárt. Így a fotós megvédi az eszközt a karcolásoktól és a portól, akkor rendkívül szépnek kell lenned.

Bajonett

A legtöbb lencse csatlakozik a kamerával a bajonett kötődés rovására. A lencse hátulján speciális szirmok vannak, a szabvány szerint általában 3. A fényképezőgépen megfelel ezeknek a szirmoknak.

Ha összehasonlítja az összekötő elemet faragványokkal, akkor a bajonett 2 nagy plusz:

 • A fényképlevél megváltoztatása Ha szükséges, gyorsabb lesz;
 • A fényképezőgéphez képest a lencse elhelyezkedése pontosabb lesz – szükséges a kapcsolatok helyes csatlakoztatásához.

  A fő funkció mellett – a fényképezőgéphez való rögzítés, a bajonett is felelős a fénykép lencséje és a kamera közötti kapcsolatért. Neki köszönhetően a mechanizmus többi részének megállapodott munkája történik.

  A kapcsolat másik fontos jellemzője egy működő szegmens, a távolság távolsága a lencse hordozója vagy hátsó felülete a kamera mátrixjához. A hossza közvetlenül az eszköz egyedi struktúrájától függ.

   Jumper

   Az influenza, vagy a mélység mélysége az élesen ábrázolt tér mélysége. A zónában található objektumok meglehetősen élesek. Az influenza is az egyik jelentős mutató a felvétel során, köszönhetően neki, hogy minden figyelmet az objektumra összpontosítanak.

   Tilt-Shift

   Érdemes figyelmet fordítani a tilt-eltolás hatására. Egy kis játéktípus illúzióját hozza létre. Az objektum fő része homályos, és a kis jelenet fókuszban van. Az ilyen hatás több módja van:

   • Egy speciális tilt-shift lencse lövése;
   • Egy eltolódással – azaz a lencse középpontja a kép középpontjához viszonyítva változik;
   • Forgatás – Az élesebb fókusz régiója a fénykép optikai tengelyéhez viszonyítva eltolódik;
   • A szoftver speciális programok a Tilt-Shift létrehozására;
   • A Lensbaby rugalmas lencse;
   • Szabadítás – Ebben a rendszerben a lencsehatás megszerzéséhez egyszerűen eltávolítják a kamerát;
   • Photoshop – speciális szerkesztő, amelyben az effekt a kész fotóra helyezi.

   Fókusz távolság osztályozás

   A fókusz hossza az egyik legfontosabb paraméter nem csak a lencse, hanem az egész optikai tervezés is. A kép eltávolítása belép a fotó lencsébe, ott van törve, és egy ponton marad – ez egy fókusz vagy fókuszpont. Fókusz hossza a lencsékhez – és van egy fókusztávolság. A fókusztávolság különbözhet – minél kisebb, annál több elem illeszkedik a keretbe, és fordítva, annál inkább – annál közelebb van a kép rögzíti a lencsét.

   A kifejezést általában használják – “hátsó fókuszhossz”, mert a fotós felvétele során fontos, hogy a sugarakat a jelenetbe irányítsanak a kamrába. A fényképezőgépről az objektumra történő fény irányát az első fókusztávolság jellemzi.

   A keret átlójának középpontjával kapcsolatban minden lencse 3 fő fajra oszlik – normál, hosszú fókusz, rövid fókuszban. Vannak speciális lencsék is egy adott típusú lövöldözős lencse, lencse, “hal szemek”, Linzby.

   Nagylátószögű

   Széles látószögű (“szélesség”) Hívjon egy nagy áttekintést – 60 ° -kal. A fókusztávolsága 24-35 milliméterből változik. Itt sokkal kevésbé torzítás. Ilyen tartomány ideális a csoportképekhez, lövöldözős tájakhoz, az utcai műfajok fotóihoz, korlátozott helyen történő felvételhez – a kész fotón egy érdekes homályos háttér kiderül. Az egyik mínusz magas ár.

   Normál

   35-85 milliméter fókuszban. A portrék készítése teljes növekedésben és tájakban. Azonban egy ilyen fotó lencse a portrékon, hogy torzítsa az arc és a fej arányait.

   Makró lencse

   Ez egy optikai eszköz, amely rövid távolságra készült képek készítéséhez. A fókusz 50-180 milliméterből változik. Az ilyen típusú lencse jellemzői – nagyon kicsi távolságra való fókusz létrehozása, a kép sekély mélységének kialakítása, a kész fényképek megkülönböztetik a fényes színt és a magas élességet. Általában kis alkatrészek felvételére szolgál – például rovarok, színek, harmók, hópelyhek.

   Hosszú fókusz

   Hosszú fókusz, vagy teleobjektív, egy nagy fókusz – 70-300 milliméter, láthatósági tartomány – akár 40 °. A képek egy nagyon hosszú távú képeket hoztak létre az objektumtól – például sportesemények vagy vadvilágok.

   portré

   Portré fotó lencse, vagy javítás, rögzített fókusz, amelyet portrék felvételére használnak. Főbb jellemzői – A felvételkészítés során a fókusz távolsága nem változik, magas fények, kis rámpa, készen állt fotókra, érdekes és gyönyörű elmosódott.

   “Halszem”

   Circular “Fisheye” – egy optikai eszköz 180 ° -os láthatósággal, és 4,5-24 milliméterből fókuszál. Korlátozott helyeken történő felvételhez használt, ahol a kereteket a keretre kell rögzítenie.

   Az ilyen lencsék nagyon torzulnak a perspektívával, és a háttér szinte lehetetlen elmosódni.

   A legjobb modellek összehasonlítása

   Idővel a régi orosz kamerák megváltoztatták a modern fejlett modelleket több funkcióval és javított minőséggel. Még egy amatőr kamerán is szép képeket készíthet, ha az optikát helyesen választják ki. Az alábbiakban áttekinthető a felhasználói becsült lencsékről. A választás modellek, meg kell összehasonlítani, és figyelembe veszi számos tényező – az ár (drága és költségvetés), értékelés véleménye, a tulajdonosok száma és besorolásának nézetek.

   kedves

   • Nikon 200mm F / 2 – az egyik legjobb lencse “Nikon”. Az ár körülbelül 300 000 rubel. A fő előny – fények.
   • CANON EF 800MM F / 5.6l – Ár mintegy 800 000 rubel és súly – 4,5 kilogramm. Van egy további közelítése, de egy kicsit korlátozott.
   • Leica Noctilux-M 50mm F / 0.95 – Ez az optika alkalmasabb a technológia gyűjtőjére és a technológiákra. Az objektív ára 500 000 és 800.000 rubel között változik. A korábbi modellek mellett a magas fény megkülönböztethető.

   Költségvetés

   • Canon EF 50mm F / 1.8 II – Klasszikus olcsó modell a csatorna kamerához. Ideális portrék felvételéhez, de a terméskamrák állandó használatához nem túl kényelmes egy kis látószög miatt.
   • Lensbaby szikra – ez a modellnek nincs mindenki, mint mindenki, mivel nagyon különbözik a modern fotó lencsétől. A design egyfajta rugalmas csővel rendelkezik egy üveglencsével. A fókusz megváltoztatásához önállóan mozgatni kell a lencsét.
   • Nikon AF-S 35mm f / 1.8g – Ideális a Krop-Camera Nikon számára, kompatibilis a vállalat összes kamerájával.

   Melyik választani?

   Sok fotós úgy véli, hogy a képminőség a kamerától függ. Nagyon gyakran a lencse megválasztásának kérdését figyelmen kívül hagyják, és az összes erõ a kamra kiválasztásához megy.

   Nem minden fotó lencse a tükörkamrák számára alkalmas egy adott kamerára. Tehát például annak paraméterei szerint a Canon cég részletei nem felelnek meg Nikonnak, és fordítva. Lencse a régi szovjet filmkameráktól is, nem illeszkednek a modern felszerelések felvételéhez.

   Ez a lencse és a kamera megkülönböztetett összekötő rendszereiről szól. A legtöbb elektronikus eszköz a kamerák és az optika kölcsönhatásában működik.

   A lencse kiválasztásakor különösen a kezdő fotósok számára érdemes különös figyelmet fordítani a tervek kompatibilitására.

      Gyakran a fényképezőgépek gyártói, amikor “slsklok” értékesítik, és lencse. Általában van egy ilyen bónusz kedvezmény. Egyrészt egy nagy plusz megtakarítási pénz, a fókuszban való kísérlet képessége. De a másik – az ilyen optika univerzális és átlagos minőségű, ennek eredményeképpen a kész pillanatfelvételek nem igazolhatják az elvárásokat.

      Azért Annak érdekében, hogy a fotósnak lehetősége volt arra, hogy a fényképezés különböző műfajában próbálkozzon, ajánlott egy univerzális fotó objektív kiválasztása klasszikus zoommal. Az ilyen optika hangsúlya 24-70 milliméter. Ha a pénzeszközök lehetővé teszik, akkor 28-105 milliméteres zoomot vásárolhat, akkor bővítheti képességeit. Kívánatos, hogy az 50 milliméter fókuszban van-e javítás – tökéletes portrék felvételére.

       Tippek a használathoz

       Annak érdekében, hogy a lencse és a kamera bármilyen kudarc nélkül dolgozott, meg kell tisztítania a berendezések bayonetein – az izopropil-alkohol alkalmas erre. Ne felejtsük el a fénykép eltávolításának optikai összetevőjét – az üveget mikroszálas ruhával kell törölni.

       • Világítás. A Fényes munka még élesebb képeket készíthet, de ha felveszi a fényt a fényre, a kész munka nagyobb minőségű lesz. A vaku mindig extra fényt ad, és részletesebb fényképet készít. Ő is “lefagy” a mozgást, amelyből a képet élesebb.
       • Szűrőkészülékek. Korábban a fotósok UV szűrőket használtak a lencse védelme érdekében, és csökkenti a nap sugárzását. A korszerű berendezések, az ilyen védelmet nem szükséges, de megakadályozza a megjelenése karcolásoktól és más sérülésektől az optikai rendszer, a szűrőket mindig használják. Úgy gondolják, hogy az UV szűrők nem befolyásolják a kép minőségét, nem a legjobb módon. De ez csak a legolcsóbb elemnél lehetséges, a kiváló minőségű szűrő nem fog rosszabb fényképet készíteni.

       A fényképezőgép objektívének kiválasztásával kapcsolatban lásd a következő videót.

       Értékelje a cikket
       ( Még nincsenek értékelések )
       Megjegyzések hozzáadása

       ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: