Válasszon stabilizátort egy cselekvési kamrához

  A miniatűr fotók és videokamerák szinte minden kibocsátott modullal vannak felszerelve. A kamerák azonban független termékekként továbbra is relevánsak. Ugyanez vonatkozik a filmek vagy tömör televíziós műsorok forgatására használt berendezések professzionális modelljeire. Mindezek lehet mondani a jelenlegi század innovációiról – Action kamerák, a különleges, dinamikus körülmények között tervezett felvételi orientációjáról.

  Ahhoz, hogy kiváló minőségű, hibák nélkül, az anyag, a cselekvési kameráknak további tartozékokkal kell kötődni – stabilizátorral (steedicom). A modern piaci pestrit sokféle modellek összpontosított mindenféle műszaki követelmény és kívánság a felhasználók. Hogyan válasszuk ki a megfelelő modellt, hogy kiválassza, hogy milyen kritériumokat irányítanak a kiválasztáskor, fontolja meg kis áttekintésünket.

  Sajátosságok

  Miután rögzítette a cselekvési kamrát a steadicamre és az elsődleges beállításra, a stabilizátor kiegyensúlyozza azt, mert szükség van a személy eltávolítására. Általános szabályként a stabilizáció a 3. tengelyen speciális elektromos motorokkal történik. Igen, a vezérvállalatok három dizájnja sokkal drágább, mint az egyszerűsített mechanikus termékek, de ez talán az egyik kevés mínusz. A Steadicams használatával a mesterek fantasztikus lövöldözést eredményeznek minőségben, teljesen nem veszítenek ellenőrzés a munkafolyamat felett.

  Az ilyen struktúrák jellemzői közé tartozik a kalibrálás. Az elektromos motorok mozgásának korlátozása a Steadicam-en van konfigurálva, és ez lehetővé teszi, hogy ellenőrizze:

  • hajlásszög;
  • forgásszög;
  • Tolerancia mérete;
  • Különböző eltolások.

  A Stadicams számos előre telepített munka algoritmussal készül, ami nagyon előnyös a hosszú, óvatos és unalmas felvételi körülmények között, éles változásokkal a szögben.

  A gyors módok módosítása lehetővé teszi, hogy azonnal megváltoztassa a szakaszok jellemzőit, és kiváló minőségű fényképet és videót készítsen.

  A fajok áttekintése

  Annak ellenére, hogy a különböző cégek által gyártott stabilizátorok határtalan változata ellenére mindegyikük két fő kategóriába sorolható, amelyek különböznek az üzemeltetés elvében – mechanikus (kézi) és elektronikus. A különleges állványokat széles körben használják a kamerák rögzítésére, beleértve a monopódákat is – Állványok egy pontos támogatással, selfie stabilizátorokkal.

  Mechanikai

  Mechanikus berendezések használatával az üzemeltetőt úgy kell ellenőrizni, hogy ne legyen a fényképezőgép, és a tartó. Az ilyen szakaszok működésének elve hasonlít a szokásos súlyok munkájára, és a fogantyú berendezés váratlan csavarásával ismét sima üzemmódban visszatér az eredeti vízszintes helyzetébe. A professzionális stabilizátorok három tengelyen dolgoznak, így három tengelyűek. Az ilyen steadicam kialakításának egyszerűsége magában foglalja a független gyártás lehetőségét.

  A mechanikai eszköz előnyei meggyőzőek:

  • Egyszerűség, minimum alkatrészek, alacsony költségek;
  • Függetlenség az időjárási viszonyoktól és a megsértéséből;
  • Tartósság és megbízhatóság.

  Vannak hátrányok azonban.

  • A három tengelyes készletek óvatos és helyes konfigurációt igényelnek. Ellenkező esetben a berendezés folyamatosan történik.
  • Éles fordulatok esetén a berendezés nem mindig képes “elkapni” a keret, a fizikai tehetetlenség elvét kiváltják. Ez az, hogy hozzászokni kell az ilyen formatervezéshez, megfelelő készségek megszerzéséhez.

  Elektronikus

  Elektronikus struktúrák Egy másik elv szerint – a kamarák stabilizálását elektromos motorok készítik, és az eszköz eltérésének mértékét speciális érzékeny érzékelőkkel regisztrálják. Így a visszacsatolási elv itt indul – még a kisebb ferde-eket is kompenzálják az elektronikus eszközzel. Az elektronikus stabilizátorok két tengelyre és három tengelyre vannak osztva. A három tengelyes modellek jobban működnek.

  Az elektronikus falak előnyei:

  • Könnyű beállítás;
  • A készülék finomsága és kalibrálása.

  Ezeknek az előnyeknek és fotóknak köszönhetően és a videókeretek általában magas színvonalúak, ha a berendezés jó és helyesen van konfigurálva.

  Hibák:

  • magas ár;
  • A tápegység feltöltésének szükségessége;
  • Vízérzékenység – esős időjárás esetén jobb, ha nem használja.

  Vannak vízálló modellek, de ezért extra kell fizetnie.

  A legjobb modellek

  A piacon bemutatott modellek minősítése nyilvánvaló okokból feltételes. azonban A népszerű Steedicates kislistája segít navigálni, figyelembe véve az Ön által folytatott konkrét célokat és feladatokat.

  • Feiyu FY-G5 – Kínai termelés kompakt szakasza, értéke 14 ezer rubel. Súlya 300 g. Sokoldalú rögzítéssel felszerelt bármilyen kamera.

  • Feiyu Tech G360 – A modellt úgy tervezték, hogy panorámás kamerákkal dolgozzon. Kiváló minőségű Steedicov a 360 fokos felvételkészítéssel. A modell azonban sikeresen megalapozott a konjugációban és a hagyományos akció kamerákban. A Panorama-ban való munkavégzés elkezdéséhez a termék testén található, egy speciális gomb van felszerelve. Ha be van kapcsolva, a stabilizátor lassan megfordítja a készüléket a tengelye körül, és egy mozgással ellátott panorámás felvételt indít.

  • Dji Osmo Mobile – A funkcionalitás és a minőség egyik legjobb megoldása. Kínában gyártott. A költség körülbelül 17 ezer rubel.

  • Sjcam Gimbal. Az egyik mérsékelten elérhető modell (a régióban 10 ezer rubel). Sajnos csak az Executors akció kamerái konjugáltak.

  A tartó fel van szerelve minden szükséges a gombok vezérléséhez, ami nagyon kényelmes.

  • Xiaomi Yi – Cserélő stabilizátor, 15 ezer rubel árán (Kína). Szerezd meg az azonos társaság kameráinak. Azonban nincs tartó a tervezésben, amely külön kell vásárolni (Monopod vagy állvány).

  • Xiaomi MI Action Camera Handheld Gimale – az egyik legjobb elektronikus szakasz a költség, a magas minőség és a lehetőségek kombinációja tekintetében. Konjugált csak Xiaomi Mijia 4k akció kamerával (4k és 4k Lite). Ez az, hogy a használat köre keskeny irányú. A termék testrésze erős műanyagból készült – a dinamikus felvétel során a készülék biztonságának félelme nem kell. Súly – körülbelül 200 g. Fekete termék, matt bevonattal. Sajnos, de a termék fogantyúja gumíros fúvóka nélkül történik, és forró időben csúszik. Beállítja a felvétel három fő módban: a Horizont Hold módban, nyomon követés és selfie módban. A második lehetőség biztosítja a fogantyú kamrájának mozgását (kezek). A harmadik – a készülék 180 fokot fordít az eltávolításra.

  • Steadicam. 968 g súlyú, alumíniumból, legalább 3 ezer rubel (viszonylag olcsó).

  A szakértők becslések szerint az egyik legjobb lehetőség a kategóriájában.

  • Beholder MS-PRO. Ehhez a stabilizátornak körülbelül 40 ezer rubelt kell fizetnie. Kiváló minőségű, könnyű és tartós termék. Súly – körülbelül 700 g, de magabiztosan ellenáll a kamrában, amely súlya 1,2 kilogramm.

  • Zhiyun Z1 Evolution. Az elektronikus eszközök számára hosszú távú munka van feltöltése nélkül. A meghatározott modell 10 ezer rubeltól ér. Hogyan lehet jobban megfelelni ennek a feltételnek. 2000 mAH akkumulátorral felszerelt.

  • Zhiun daru-m. Stabilizátor 20 ezer rubelt érték. A kis kamerák legjobb lehetőségeire számítanak, 125-650 g súlytartományban. Gyakran okostelefonokra használják. Teljes ahhoz, hogy két elemet menjen, mindegyik 12 órával töltse fel.

  Választott kritériumok

  Bizonyos bizalommal rendelkező részesedéssel vitatható, hogy a professzionális videofelvételhez a legjobb megoldás az elektronikus stabilika. Bár ez a paraméter az adott helyzettől függ, és emlékezni kell. azonban Bármilyen ütéssel meglehetősen jelentős kiválasztási kritériumokra kell támaszkodnia.

  1. Milyen fényképezőgép van kiválasztva. A stabilizátor konjugációja a fényképezőgéppel teljesen megbízhatónak kell lennie, és biztosítja, hogy az éles mozgásokkal rendelkező berendezés ne essen ki a tartóból. A piacon megjelenő modellek jelentős része szabványos csatlakozókkal van felszerelve, amelyek számos kamerához alkalmasak.
  2. Kompakt aggregátum. A választás szempontjából – ez sürgős kritérium. Ezenkívül a stledicams kis méretű, általában technológiai szempontból kényelmes, ha mozog.
  3. Megengedett terhelés. Nyilvánvaló, hogy a stabilizátornak olyan módon kell választania, hogy ellenálljon a rögzített berendezés súlyának.
  4. Súly. Nyilvánvaló okok miatt, több fényszakasz nagyobb mértékben értékelhető – kevésbé fáradtak kézzel.
  5. Munkaidő újratöltése nélkül. Ez sürgős kritérium, amely nem igényel különleges magyarázatokat. Nincs hatalom – nincs munka. Ez természetesen nem vonatkozik a mechanikai modellekre.

  Gyakran a felhasználók megkérdezik, hogy melyik modellt érdemes választani a tükör és a tükörmentes kamerák számára. Itt nincs különbség.

  Érdemes navigálni a fenti kritériumokat.

  A költségvetési stabilizátor áttekintése a cselekvési kamerákhoz HOHEM ISTEY PRO az alábbiakban látható.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: