Hol kezdjük a területfejlesztést

A földvásárlás ingatlanbefektetést jelent. Egyesek számára ez lesz a jövőbeli családi fészek, mások számára pedig egy hely, ahol kipihenhetik a stresszes mindennapokat. A harmadik esetében egy befektetés. A földterület birtokba vételével a tulajdonos felelősséget vállal a terület megfelelő fenntartásáért és karbantartásáért. A parcella nem válhat a gyomok és betegségek táptalajává, és a határoknak világosan ki kell lenniük jelölve.

Hol kezdjük a cselekményt

A földvásárlás és a földtulajdonlás nem ugyanaz a dolog

A földet legálisan vásárolhatja meg, ha az eladó bejegyezte azt, és bemutatta az eredeti tulajdonosi és tulajdonjogi dokumentumokat. Ezután győződjön meg arról, hogy a bejegyzés helyes, nincsenek eltérések a telekkönyvvel, nincsenek terhek, nincsenek részt vevő tulajdonosok a tranzakcióban.

A kivonatot az Állami Földhivatal nyilvántartási hivatalából kell igazolnia, amelyet az eladó kérésre megkap. A dokumentum bizonyítja, hogy a földterület határait földméréssel határozták meg, és nincs konfliktus az állammal és a szomszédokkal.

Az összes földterület más tulajdonában van, rendeltetése szerint felosztva. A tulajdonos nélküli telek visszavásárolható az önkormányzattól. A nem a tulajdonosra be nem jegyzett szocik nem kerülnek be a hagyatéki adatbázisba, nem lehet őket jogszerűen értékesíteni.

Ha a földterület egy szövetkezet tulajdonában van, a tulajdonos megváltozik és az épületeket eladják, a földterület szövetkezet marad. Intézkedéseket kell hozni annak érdekében, hogy a következők birtokába kerüljön. Szeretne rajzolni egy tervet a föld felmérés, legitimálja a telek határait. Ha megvan a kataszteri útlevél, akkor a tulajdonjog bejegyzését a Szövetségi Nyilvántartó Hivatalhoz kell kérelmeznie. A jogi személyek egységes állami nyilvántartásából származó kivonat igazolja a földterület jogi tulajdonjogát.

Nem jó ötlet saját építésű telket vásárolni. Nem legalizálhatod a tulajdonodat, de egy pillanat alatt elveszítheted. Több árnyalat van – a szövetkezetekben lévő földek mezőgazdasági területnek minősülnek, olcsóbbak, mint a településeken. De a lakóterületté való átalakításuk, hogy házat építsenek, majd a nyilvántartásba vételük sok pénzbe fog kerülni.

Hol kezdjük a területfejlesztést

Meg kell vizsgálni a fennmaradó, másodlagos piaci vásárlásokat és az új építésű telkeket, és létre kell hozni egy földhivatalt.

A területrendezés (LOM) racionalizálni fogja a fejlesztést. A jövőbeli funkcionális területeket papíron jelöljük. Területük a tanya méretétől és a céltól függ.

Egy vidéki tanya felállítása pihenésre, parkosítással, kertészeti irányítással, nyári üdülésekkel, állandó lakhatással egy állandó otthonban saját mintákkal rendelkezik. A terv segít a munkálatok sorrendjének összeállításában, figyelembe véve az engedélyeket, valamint a tűzvédelmi és higiéniai követelményeket.

A részletes LOM kidolgozása csökkentheti a költségeket a spontán és szükségtelen beszerzések, módosítások, módosítások. Átfogó terv, amelyet az építési, kertészeti, parktervezési és kertészeti előírások és követelmények tanulmányozásával saját maga is elkészíthet.

A földterület tervezett felhasználásának meghatározása

A telek rendeltetése és mérete határozza meg az ingatlan elrendezését. A lakóterület és a kertészeti földterület építése különböző építési normákon alapul. Ha állandó lakóhelyre van szükség, több helyet kell biztosítani a melléképületeknek.

Olvasson tovább  Mikor és hogyan kell ültetni a retket

A terepviszonyoktól, a tájolástól függően a ház középen, hátul vagy elöl helyezkedik el. A vidéki tanyát nem mindig élelmiszerre használják. A modern körülmények között a legtöbbet egy parkhoz rendelik, parkosítással, ülőhelyekkel, éjszakai világítással.

Előzetes felmérés készül a földterületről:

 1. A tereprajzot a világ oldalaihoz igazodva rajzoljuk meg.

 2. A fúrást a talaj szerkezetének tisztázására használják, ami a ház alapjának típusának meghatározásához szükséges mutató.

 3. A talaj szerkezeti összetétele a terület különböző területein.

 4. A talajvíz szintje a mélyponton.

 5. Az uralkodó szélirány.

 6. A talaj savassága a vett mintákból vagy a jellemző növényekből.

Nyaralóház építéséhez nincs szükség külön engedélyre. A felmérés eredményei alapján részletes tervet kell készíteni. A felmérés alapján kiválasztják a ház és a melléképületek számára legmegfelelőbb helyet.

Egy tipikus “hatszáz hektár” kertre szánt területet elegendőnek tartanak ahhoz, hogy a családot ellássák zöldségekkel és vitaminokkal:

 1. melléképületek – a teljes terület 14%-a

 2. Zöldségek – 26%

 3. Ösvények, rekreációs terület 11

 4. Gyümölcsök és zöldségek – 60%.

A földterület kert, zöldségeskert, virágágyás és rekreációs létesítmények számára van kijelölve. Részletes kialakítás, a telek méretétől és a prioritásoktól függően.

A prioritások listája

Az első dolog, amit a saját biztonsága érdekében meg kell tennie, hogy megvizsgálja a helyszínt lyukak, gödrök, sziklák után kutatva. A kígyók gyökeret ereszthetnek ott, ahová ember még nem tette be a lábát. Nyírja le a füvet, de ne dobja ki. Gyökerek kiirtása, megbotolhatsz bennük, sérülést okozhatsz. Kátyúzás és lyukak betömése. Most a cselekmény a tenyerünkben van.

Hiányában központi vízellátás és szennyvízelvezetés, mint prioritás, minden helyszínen a semmiből lesz a szervezet a vízellátás és szeptikus tartály. Itt kezdődik mindenki. Ebben a szakaszban tudnia kell, hogy egy kút vagy fúrás legfeljebb 30 méter mélyen a réteg “a homok” nem igényel jóváhagyást, nem adózik. A szabályt a SanPiN 2 határozza meg.1.3684-21, a dokumentum -1-re bővült.03.2027.

A kút elhelyezkedése a norma szerint:

 1. A kút magasan fekszik, a szikkasztókhoz és a pöcegödrökhöz képest.

 2. 4 m a ház falától.

 3. A legközelebbi fától 5 m-re.

 4. A telephelytől 8 m távolságban állatok és madarak esetében.

 5. A legközelebbi szeptikus tartályig 30 m, 4 hektáros telken nem közelebb, mint 15 m.

Fontos, hogy a kutat a házhoz csatlakoztassuk. Helyezze el legalább 5m-re az úttól, a határtól a lábazaton több mint 3m-re. Miután megfúrta a kút első, távolság más objektumok megjelölt a rendszer csatolták hozzá.

A szeptikus tartály a telek legmélyebb pontján kerül elhelyezésre, feltéve, hogy az 1 méterre van a szomszédoktól, 8 méterre a szaunától és 3 méterre az üvegháztól. A szomszédokkal való megegyezés alapján a kerítés közvetlen közelében dupla WC-k, gödörláterek és komposztáló szerkezetek helyezhetők el. Kényelmesebb, mindkét oldalon hasznos helyet takarít meg.

A harmadik a telepítés sürgősségéről a kerítésre tekintettel. Az építmény lehet ideiglenes, karókkal és feszített dróttal jelölve. Engedélyezett telepíteni egy tömör kerítés az utcáról, de a szomszédos telkek között magassága 1,5 m, fényáteresztés 50%-os.

Olvasson tovább  Gombatermesztés otthon

A szabályozásnak megfelelő telekalakítás és területrendezés

Hol kezdjük a helyszín elrendezésével

Vannak kész alaprajzok 4,6,8,10,12 hektáros telkeken. Keresse meg őket kérésre, igazítsa őket saját igényeihez. A kert, a zöldségeskert, az utak és a kompakt építési terület elhelyezését szakemberek gondosan megtervezték. A telek minden négyzetméterét kihasználják.

Válassza ki a geometria a felosztás a zónák, vizuálisan megnövelve a terület a telek, bármilyen stílusú térszervezés előre, a rendszerben. Hogy megtestesítsék a fogant részletesen nem lesz egy év. Minél részletesebb a terv, amely tartalmazza a fák számát és magasságát, az ágyások számát és méretét, az ágyás virágainak választékát.

De ez még nem minden. Függőleges kiegyenlítést kell figyelembe venni – hogy az üreget vissza kell-e tölteni az árok ásásával az alapozáshoz. Hogyan kell megoldani a helyszín vízelvezetését, ha a talajvíz közel van. Melyiket válasszuk, a kutat vagy a fúrólyukat?. Hogyan kell kinéznie egy szaunának. Mit és hol építsünk üvegházat. Hol lehet létrehozni egy rekreációs sarkot egy medencével és egy “síró” fallal. Ne feledkezzünk meg az ösvényekről sem, ezek egyesítik a zónákat egy átfogó egésszé.

Minden benne van az átfogó tervezésben, amelyet szakember vagy saját kezűleg készít el. Már csak a munka sorrendjét kell meghatározni.

A dacha szövetkezetben állandó lakhatásra szolgáló ház építése lehetséges, de annak legfeljebb 3 emeletesnek, 100 m2 összterületűnek, belső vízelvezető rendszerrel, szaniterekkel, valamint a következő feltételekkel kell rendelkeznie. Az építés és az üzemeltetés számos dokumentumnak megfelel – SNiP 30-02-97 és 21-01-97, SP30-102-99. Még a szoba elrendezése is korlátozott. A lakóépületeket a helyi építészeti osztály tervezi és hagyja jóvá. a műszaki dokumentáció tartalmazza a bekötőutakhoz való csatlakozást, a terület elrendezését, a szakemberek által készített várostervezési dokumentációhoz tartozik.

A területfejlesztés sorrendje

Kezdje a költségvetési munkákkal, hogy minél hamarabb megkapja az első eredményt. Ez egy ösztönző. Rendezzen helyet a szerszámok és a munkaruhák elhelyezésére. Tegye a latrinát egy kicsit szélesebbre, alakítson ki ott egy háztartási helyiséget.

A talajszerkezet ellenőrzése több ponton. Vegyünk egy mintát, gyúrjunk egy kis tésztát, és tekerjük ki a tenyerünkben. Tekerd fel a kötelet gyűrűvé:

 1. Kötél meghibásodott, rothadó, homokos talaj. Szükség lesz agyagra és tőzegre a javításához.

 2. A kötél meghajlítva megreped, darabokra esik, nem akar görbülni – vályog vagy homokos vályog, normális szerkezet a növények számára.

 3. A talaj agyag – az agyag átváltozott. Homokkal és régi fűrészporral kell javítanod.

A talaj szerkezetének ismeretében alkalmanként a megfelelő komponenseket lehet a helyszínre hozni.

A föld szilárd – ássuk ki 10 cm-rel fejjel lefelé. Aprítsuk fel egy éles ásóval, hagyjuk. Ősszel szerves anyagot juttasson ki, és ásson át egy teljes szuronyon. Tavasszal ássunk sekélyen, hagyjuk, hogy a gyep mélyen rothadjon. Készítsük el a magágyat és vetjük el az első zöldségeket. Elégedett leszel a céltábla termésével.

Az első ágyakat krétaágyássá vagy igénytelen virágágyássá teheti. Ne ültessen fákat vagy évelőket. Amikor az építkezés elkezdődik, a kertje raktárrá és építkezési területté válik.

Olvasson tovább  Dicentre a kertben: Termesztés és gondozás

Építsenek fürdőházat, amilyen hamar csak lehet. Ez lesz az első menedék a család számára, amíg a ház épül. Van egy sütő, egy polcból asztal és egy ágy is kialakítható. Mossa le az izzadtságot és a fáradtságot meleg vízzel – egy élmény.

Használja ki az olcsó ideiglenes létesítményeket – egy jövőbeli nagy úszómedence helyett – egy felfújható medence a gyerekeknek, egy kis homokozó egy biztonságos helyen. Nincs garázs – egy sátor megmenti az autót a túlmelegedéstől. Kerítés helyett felállíthatna egy láncos kerítést – a gyerekek nem szaladnának el.

Nehezen javítható hibák

Jó kapcsolat fenntartása a szomszédokkal, megértés tanúsítása a telephely kialakításakor. Ellenkező esetben bírósági eljárást kell indítania.

Tehát a szomszédos ház már áll, az új építtető csak helyet keres… A fából készült épületeket 6-15 m-re kell visszahúzni, tűzvédelmi szabályok. Jobb, ha 15 m, égő forgács repül el.

A fészer a kerítéstől 1 méterre van elhelyezve, és az esővíz a lejtőn lefelé a szomszédos telekre folyik – helytelen.

A magas fákat a határtól legfeljebb 4 m-re ültessük, hogy ne árnyékolják be a szomszéd veteményesét. Egy cserje is ültethető a közelébe.

A talajvíz magas, a terep mocsaras, és önök vízelvezető hálózatot fektettek le. Az elvezető gyűjtőt egy árokba, csatornába kell vezetni, de nem szabad elárasztani az alatta lévő területet.

A szomszédok közötti kerítés a viták fő oka. Vannak, akik szeretik elkeríteni a betolakodókat, másoknak a kert egyharmada árnyékban van. Standard – 150 cm magasságig, légrésekkel a terület 50%-áig. Csak megállapodás alapján lehet egybefüggő magas falat telepíteni.

Látszólag apróságok, de a 4-6 hektáros telkek esetében, amelyek Oroszországban a többség, a kérdések relevánsak.

A részletes ROM hiánya miatt elkövetett hibák

Ha a terv nem tartalmazza a fák és cserjék díszítő tulajdonságok szerinti kiválasztását, a táj időnként túlterhelt lesz virágokkal, majd unalmassá válik. Ugyanez egy kompakt virágágyásban – a virágzási idő szerint válasszuk ki a növényeket egy klubban; ne ültessünk bármit, ami tetszik.

A csemeték kicsik voltak, fákká csíráztak, nem hagytak helyet az ágyásoknak. A kert és a zöldségeskert területének kezdeti elkülönítése nem történik meg. A fák árnyékában a zöldségek nem érzik jól magukat, és a fák szenvednek az éves gyökérmetszéstől. A növénytermesztés eltérő. Természetesen kezdetben elfoglalhatja a kerti földterületet zöldségeskerttel, de a magágyak területére vonatkozó jogot fenn kell tartani.

Minden a tapasztalattal jön, amit az ember a saját hibáiból szerez. Nincs két azonos domborzatú, szerkezetű, megvilágítású telek. Minden szezonban valami újat tanulnak a kertészek. Csak vezessen naplót a sikerek és kudarcok feljegyzéséhez.

Következtetés

A földvásárlást a család minden tagjának meg kell valósítania és támogatnia kell. Fontos a tranzakció megfelelő végrehajtása, a tulajdonjogról szóló igazolás megszerzése. Ne kezdje el a munkát részletes helyszínfejlesztési terv nélkül, hogy ne kelljen újra megcsinálnia.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: