13 tudományosan bizonyított módszer a jókedv felvidítására

A rossz hangulat időről időre elrontja mindenki életét. Bizonyos esetekben a melankóliát bizonyos problémák vagy nehézségek okozzák, de néha minden nyilvánvaló ok nélkül történik. A hangulatot befolyásolhatja az elhúzódó puffadás, az energiahiány, az étvágytalanság és az egyszerű fáradtság.

Az önsegítés feldobhatja az ember lelkét, ha akarja. Számos hatékony módja van a szomorúság és a nosztalgia érzéseinek kezelésére.

Az Expertology összeállított egy válogatást a legérdekesebb tippekből, amelyekkel mindenki javíthatja érzelmi állapotát és ezáltal életminőségét.

Mi a teendő, ha az izmok fájnak edzés után

Ne feledkezzen meg a reggeliről

Egy könnyű reggeli snack jól indítja a napot, tápanyagokkal és vitaminokkal látja el a szervezetet, ami megkönnyíti a mindennapi tevékenységeket. Egyél magas energiaértékű ételeket, és felfrissülsz.

Több fény

Ha süt a nap, húzza be a függönyt, és üljön félhomályban? Egy időre hagyjon fel a szokással. A nappali fény nagy hatással lehet a hangulatunkra és az érzelmi állapotunkra. Ez különösen fontos azok számára, akik távolról, otthonról dolgoznak.

Még ha borult is az idő, jó ötlet reggel kinyitni a függönyöket, hogy természetes fény árassza el a szobát. Már az első napon észre fogod venni, hogy nyoma sincs az álmosságnak és az apátiának, és a munkaképességed a sokszorosára nőtt.

Mosolyogj

A neves neurofiziológus, Alex Korb A felemelkedő spirál című könyvében azt írta, hogy az arckifejezések lehetővé teszik az agy számára, hogy felvegye az arcizmok összehúzódásait, beleértve a járomcsonti izmokat, amelyek a száj sarkának felemeléséért felelősek, ami akkor történik, amikor mosolygunk. Ez a jel azonnal érzékelhető, mivel az agy érzékeli, hogy a személy örül valaminek. Ha az izom mozdulatlan, az agy azt fogja hinni, hogy nincs miért örülni.

Ezért fontos, hogy még akkor is, ha szomorú vagy és nincs kedved, mosolyogj a teljesítményen keresztül, így stimulálva az agyat. A feszült mosoly néhány perc múlva természetessé válik, és javul az érzelmi állapotod.

Zenehallgatás

Bizonyára sokan észrevették már, hogy a zenehallgatás feldobja a hangulatot. Szívleld meg ezt, és használd a szomorúság pillanataiban. Játszd le kedvenc zenelistáidat és énekeseidet, hogy fokozd az endorfinokat, a boldogsághormont.

Melankolikus lejátszási listákat hozhatsz létre olyan dalokkal, amelyek a legjobban működnek számodra. Ha nem akarsz bajlódni, keress ilyen összeállításokat különböző zenei platformokon, például a Yandex.Zene.

A pszichológusok azt is javasolják, hogy hallgatás közben énekeljünk. Azt mondják, ez a megközelítés segít gyorsabban megbirkózni a szomorúsággal.

Tánc

Ez tökéletes kiegészítője az előző pontnak. A tánc energizáló tevékenység, mivel az aktív mozgás fokozza az endorfinok termelődését.

Ha nem otthon vagy, akkor is nyugodtan táncolj – csak válassz egy csendesebb helyet. Ha nem tudsz megbirkózni a félénkséggel, menj el egy szórakozóhelyre, ahol táncolhatsz anélkül, hogy másokra néznél, anélkül, hogy félnél, hogy nevetségesnek és nevetségesnek tűnsz.

13 módja annak, hogy felvidítsd magad

Gyakorlat

Az orvosok egyöntetűen egyetértenek abban, hogy a testmozgás a legjobb gyógymód a rossz hangulatra. Ismétlem, az egész a hormonokról szól. Amikor a test egy kis testmozgást végez, endorfinok termelődnek, így nincs helye a melankóliának és a komorságnak. Az izmaidat is tonizálni fogod, és megformálod az alakodat. Válasszon fitnesz, futás, úszás, harcművészetek, tánc – mindenki számára van valami.

Ha még soha nem jártál edzőteremben, ne rohanj ki és ne vegyél tagságot, csak kezdj el bármilyen ismerős gyakorlatot végezni, még akkor is, ha ez csak rendszeres torna. Ha akarod, az interneten rengeteg videótanulmányt találsz, ahol szakemberek magyarázzák és bemutatják a különböző izomcsoportok edzésprogramjait.

Sétálj egyet

Nehéz a nyugtalan élet, ezért menj gyakrabban sétálni. Tanítsd meg magad arra, hogy minden nap legalább egy órát a szabadban tölts. A mozgás, a friss levegő, a táj, az arra járó emberek – mindez pozitív hatással lesz az érzelmi állapotára.

Jobb, ha szép helyekre megyünk, hogy élvezzük az esztétikát. Egy kedvenc park, strand, erdő, tér vagy tér jó hely egy hosszú sétához.

Menjen ki, még rossz időben is, mert minden évszaknak megvan a maga varázsa. Menjen el télen egy jégpályára, vagy élvezze a hóba borult fák látványát ugyanabban a parkban. Síelni az erdőben a hétvégén. A kulcs az, hogy ne keressünk kifogásokat, hanem cselekedjünk, akkor a melankólia nagyon gyorsan el fog múlni.

Társalogj a barátaiddal

Tudósok bizonyítják, hogy a társas érintkezés boldogabbá tesz minket. Közeli emberek, barátok vagy valaki, akire támaszkodhatsz, aki érzelmi támogatást nyújt a szomorúság idején.

Találkozzunk velük gyakrabban, mert egy csésze tea és egy jó beszélgetés hangulatos légkörben semmi máshoz nem hasonlítható. Menjetek együtt moziba, színházba és rendezvényekre, beszélgessetek a hírekről, hogy eltereljétek a gondolataitokat a boldogtalan gondolatokról, és érezzétek jól magatokat.

Telefonálj vagy írj a társaidnak, ha nem láthatod őket. Az információcsere, a viccek és még a semmiről való csevegés is segít megbirkózni a rossz hangulattal sokkal gyorsabban.

Találd meg a módját, hogy felvidulj

Azok számára, akiknek kevés barátja van, vagy egy bizonyos ponton nem tud figyelni, ne essenek kétségbe. Keress vicces dolgokat az interneten.

Szerkesztőségünk a Telegramot ajánlja, ahol rengeteg tematikus csevegőszobát találsz, ahol különböző témákról beszélgethetsz, és érdekes emberekkel találkozhatsz, akik később jó barátok lehetnek, valamint olyan csatornákat, mint a LaQeque, ahol rengeteg aktuális mém van, vagy a Pet the Cat, ahol macskákat nézhetsz nehéz helyzetekben, és szívből nevethetsz.

Azt is javasoljuk, hogy kezdjen el hobbit űzni. Játsszon egy kedvenc számítógépes játékkal, nézze meg a kedvenc filmjeit, olvasson egy jó könyvet, lapozzon egy magazint…

13 módja annak, hogy felvidítsd magad

Takarítsa ki otthonát

Bármilyen furcsa is, ez az egyik leghatékonyabb dolog, amit tehet. Bár sokan nem szeretnek rendet rakni, kétségtelenül mindenki szereti a tisztaságot. Az előnyök kettősek: megszabadulunk a pesszimista hangulattól és a felhalmozott szeméthegyektől.

A rendetlenség és a rendetlenség köztudottan tudat alatti terhelést jelent a pszichére, még akkor is, ha látszólag nem vesszük észre. Szanaszét heverő dolgok, szemét a szekrényekben, por, szemét – és hosszú órákat töltünk a házban. Tegye rendbe a lakását, felmossa a padlót és portalanítsa.

Ha tovább szeretne menni: adjon otthonosságot otthonának érdekes bútorok, puha, színes párnák, füzérek vásárlásával, amelyeket nemcsak újévkor, hanem bármely más napon az alkonyat beálltával kell bekapcsolni. Vagy rendezd át a bútorokat, hogy megváltoztasd a szoba megszokott látványát. A kényelmes környezet megfelelő légkört teremt, ami biztosan javítja a hangulatot.

Érezd jól magad

Amikor az álmok és kívánságok valóra válnak, inspirálódunk. Még akkor is, ha nincs lehetősége arra, hogy megvalósítsa álmait, például egy régóta várt utazást, egy régóta vágyott ország meglátogatását, egy luxuslakás vagy egy drága autó megvásárlását, még mindig van egy módja annak, hogy valami nem annyira ambiciózus, de nem kevésbé élvezetes.

Vásároljon spontán, rendeljen finom ételeket, menjen el egy étterembe vagy a kedvenc művészének koncertjére, vegyen egy meleg, pihentető fürdőt, látogasson meg egy tetoválóművészt vagy egy szépségszalont – ami a legfontosabb, menjen el, hogy a pozitív érzelmek és az öröm erőteljes töltését kapja.

13 módja annak, hogy felvidítsd magad

Relax

Néha a rossz hangulat leküzdéséhez elég egy kis pihenés, de egy jó éjszakai alvás nem mindig elég. Az emberek gyakran megfeledkeznek erről az egyszerű cselekedetről, mivel sokan nem szoktak hozzá, hogy üljenek és belefulladjanak az élet frenetikus tempójába.

Csak álljon meg egy pillanatra, kapcsolja ki a telefont, tegye le a munkát, üljön le, és gondoljon arra, amikor utoljára megengedte magának, hogy pihenjen, hogy a kanapén feküdjön, anélkül, hogy bűntudatot érezne?

Próbáljon meg néha kikapcsolódni anélkül, hogy problémákra és nehézségekre gondolna. Minden nap tartson egy rövid szünetet: szundítson egyet, hallgasson zenét, nézze kedvenc sorozatát vagy csak álmodozzon csendben. Egy rövid idő nem fog apokalipszist okozni, de az idő nem lesz elvesztegetett, mert visszanyeri az erejét és javítja az érzelmi állapotát. oktatás 1 A rövid idő nem okoz apokalipszist.

Meditálj

Ha ez a szó először merül fel, ne ijedjetek meg; a meditációban nincs semmi bonyolult. Nem kell elmélyülni a témában, és tanulmányozni a témát fel és le. A legegyszerűbb gyakorlatok is elégségesek ahhoz, hogy feldobják a hangulatot, és még azok számára is érthetőek, akik még soha nem meditáltak. A meditáció lényege a relaxáció és az elme leválasztása az extra gondolatokról.

Vegyen lótuszpózt, vagy üljön kényelmesen egy karosszékben. Játsszon egy különleges meditációs meditációs dalt. Csukd be a szemed, és add át magad az áramlatnak, amely elvisz minden nehéz érzelmet és gondot. Vizualizáld azt a helyet, ahol abban a pillanatban lenni szeretnél, és adj egy részletes mentális képet arról, hogyan néz ki. Ez lehet egy hegycsúcs, alatta egy felhővel, vagy egy szikla, ahol némi zöldet sodor a szél, és egy kis vízesésre nézhet. Gondolj a meleg, lágy szellőre, amely simogatja az arcodat, a víz csobogására, a virágok és a fű illatára… Higgye el, egy óra meditáció után más ember lesz, sokkal nyugodtabb és vidámabb, mint azelőtt, hogy elkezdett meditálni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: