Hogyan tanuljunk meg meggyőzni – 3 lépés a sikerhez

A meggyőzés képessége egy ajándék. Ha nincs veleszületett tehetséged, tanulj meg befolyásolási technikákat, és válj profivá!.Az a képesség, hogy el tudsz adni ötleteket, árukat, szolgáltatásokat, meggyőzni az embereket, sikeressé és függetlenné tesz téged. Az expertológia technikái segítenek hatékony kommunikátorrá válni.

Hogyan lehet megtanulni meggyőzni?

Mi a meggyőzés?

Az elme befolyásolását logikával és érvekkel a beleegyezés érdekében meggyőzésnek nevezzük. A célpont meghódítása akkor történik meg, ha az ellenfél és a támogató párbeszéd útján megegyezik. Különbséget teszünk a kommunikáció dialektikus és hierarchikus modellje között. A dialektikus beszélő igaz információkat közöl, alátámasztott tényekkel. A javaslattevő-arista kedvezően mutatja be, a személyes/kereskedelmi érdekre összpontosítva. A meggyőzés a leíró és az előíró részre épül: érvelés és racionalitás.

A szűken vett területeken a problémák gyakran a szakértelem hiánya miatt merülnek fel. Ez lehetetlenné teszi, hogy az embert szakmai érvekkel meggyőzzék az igazságról, és arra kényszeríti, hogy erisztikus bizonyítékokat adjon. Egyesek hisznek benne, mások intuitíve elutasítják.

A meggyőzési modell

Ahhoz, hogy pozitív eredményeket érjen el, képesnek kell lennie az ellenvetések feldolgozására, első osztályú tárgyalónak kell lennie, és jó kommunikációs készségekkel kell rendelkeznie.A meggyőzési modell viselkedési mutatókat is tartalmaz:

 1. az emberek meggyőzésének képessége, hogy helyes döntést hozzanak;

 2. kifogások/tájékoztatás kezelése;

 3. a tények alapjának megteremtése;

 4. A beszédtémák helyes megfogalmazása bármely közönség számára;

 5. A szuggesztió tárgyának helyes megválasztása;

 6. Meggyőző információforrások biztosítása.

Összefoglalva, a meggyőzés módszere komponensekből áll: nyelv, beszéd, érzelmek, szókincs gazdagsága, információ. A megértéshez beszélni kell, a tapasztalatokra, a tudásra, az igényekre, a szükségletekre apellálni.

3 lépés a sikerhez

Egy vezető tudja, hogyan kell meggyőzni és motiválni a csapatot, a vezetőket, a befektetőket… Először határozza meg a hallgatóság/beszélgetőpartner felkészültségét, hangulatát, elvárásait, építse fel az érvelés vonalát.

Az első lépés feladata, hogy kezdeményezzen, és elsőként tárgyaljon. Egy vélemény megvédéséhez és a támadások kivédéséhez érvekre van szükség. A hallgatóknak kevés esélyük van a tiltakozásra, mivel nem rendelkeznek előkészített bizonyítékokkal. Hogy őszintének tűnjön és bizalmat ébresszen, egy álláspontot minden oldalról megvitatnak, megjegyezve az előnyöket és hátrányokat. Ez a téma és az elemzés jó ismeretét bizonyítja. A hatósági érvek ereje.

Meggyőző:

 1. Ismerős és ismerős. Az agy úgy van felépítve, hogy megkérdőjelezi az új. Így nem kell időt vesztegetni az érvekkel, egyszerű megoldásokat kínálnak.

 2. Hasznos a. A pragmatikus érvek sosem vallanak kudarcot. az előnyök és hátrányok felsorolása és számbavétele.

 3. Előnyös. “Fizesse az adót és aludjon jól” – így például az adóhivatal aggódik a polgárok egészségéért. De ne tévesszen meg senkit – ez az érvelés egy csapdát rejt, és kereskedelmi érdekeket követ. De a szlogen jól megragadja az elmét.

 4. A normákra támaszkodva: nyelvi, szexuális és egyéb törvények, szokások, hagyományok.

 5. Megerősít egy hiteles véleményt.Még a független fiatalok is részt vesznek/belépnek/tanulnak egy bálvány vagy egy guru meghívására.

 6. A felhasználók/résztvevők/tanúk véleménye.Abban különböznek a hatósági személyektől, hogy személyes tapasztalataik vannak az alábbiak használatáról vagy részvételéről.

Kivárja, hogy mi történik, mielőtt előveszi az aduászokat. Itt az ideje, hogy kitaláljunk egy stratégiát a további viselkedésre, és megtaláljuk a hatékony összegzés módját. Miközben a beszélő elmélkedik, mások biztosak benne, hogy nincs mit hozzátennie. Ezért a záró rész mindenki számára meglepetés. Ha az embereknek nincs mit kifogásolniuk, akkor egyértelmű döntéseket hoznak.

Hogyan kezeljük a figyelmet?

Hogyan lehet megtanulni meggyőzni?

Mindenkit meg lehet győzni kommunikációs eszközökkel. Fókuszáljon azokra az emberekre, akiktől a döntés függ. A kívánt hatás elérésekor fontos, hogy a hallgatót az információ és az érdeklődés felé orientáljuk. Tapasztaltnak kell lenned a figyelemirányításban, hogy fenntartsd az önkéntelen / rövid / tartós érdeklődést. Nincs ebben semmi apróság. Az első dolog, amire az emberek odafigyelnek, az a hang. A hallgatók számára néha nem az a fontosabb, hogy mit mondanak, hanem az, hogy hogyan fogalmazzák meg.Az előadás szerkezete és dinamikája, dikció, beszédhibák hiánya fontos.

 1. A “semleges mondat” célja a helyzet hatástalanítása. A párbeszéd absztrakt kérdésekről szóló nyilatkozatokkal kezdődik.

 2. A figyelem fenntartásának szűz technikája a hang és az intonáció emelése a fontos mondatok hangsúlyozására.

 3. A “csábítás” lényege a rövid távú figyelem felkeltése. A beszélgetés kezdeményezője halkan és monoton mond egy nehéz mondatot. A beszélőnek a lehető legjobban kell koncentrálnia, hogy az üzenetet át tudja adni.

 4. A fókuszálás módja a közönséggel való szemkontaktusra épül. A beszélő kiválaszt néhány embert a szemével, és az arckifejezéseket fürkészi, reakciókat olvas le. Egy korlátozott számú emberrel folytatott beszélgetés során a tekintetváltás és a hosszú távú figyelem fenntartása.

 5. Cél, hogy a legfontosabb pontokra összpontosítson. Használjon szavakat a közvetlen és közvetett fókuszáláshoz: “fontos megjegyezni”, “hangsúlyozni kell”.

 6. Fenntartja az érdeklődést a “pace-setting” technikákkal. A beszélgetés témájára való bizonytalan összpontosítás elveszíti a fonalat. Ha nem teszünk erőfeszítéseket a koncentrációra, az agy azonnal elvonja a figyelmünket. A monoton beszéd is hozzájárul ehhez. A beszéd hangszínének és tempójának változása megakadályozza a figyelem elhalványulását.

A szünet felkészíti a beszélőt az információ befogadására, segít strukturálni a gondolatokat. Gyakran a csuklás az újbóli megállapítás előtt használatos. Ha nem biztos benne, hogy az üzenet átjött, rövid késleltetés után strukturálja át a mondatot úgy, hogy a lényeg megmaradjon, majd tegyen fel egy provokatív kérdést a témával kapcsolatban.

A “három igen” technikáját bizonyos sorrendben alkalmazzák, amikor a beszélgetőpartner fellángol:

 1. Először is, az egyik azt mondja a feltétel: “Felháborodtál. Mi a baj??”;

 2. Ezt követi a következő mondás: “Én is izgatott vagyok”;

 3. összefoglalva: “Nem lehet ilyen feszültségben beszélni. Nyugodjunk meg”.

Nyelvi trükkök és még több

Az emberek azokban bíznak, akikhez hasonlítanak, akiknek hasonlóak a nézeteik és a prioritásaik. A beszéd, az intonáció, a kifejezésmód kiigazítása pozitív hatással van a beszédre. Amikor valaki kétségbeesetten gesztikulál, nyitottnak kell lenned vele szemben.ZárttesttartásokMutassa meg, hogy a kommunikáció visszafogott lesz. A feszültséget egy őszinte bók oldja. A hazugság a hízelgéshez társul, és az ellenkező hatást váltja ki.

Fontos kiválasztaniszavakha meggyőzik.

 1. Különös figyelmet kell fordítani a névmásokra. A javaslatok nem kezdődnek “te” vagy “te” szóval, különben parancsnak hangzanak: “Szeretném, ha megértenél engem.

 2. Amikor előnyökről vagy eredményekről beszélünk, jobb, ha több főnevet használunk, mint igét.

 3. Használjon 3 másik mondatot a pozitív válasz ösztönzésére. A “Mi lenne, ha…” kezdetű mondat ötletelésre és következtetésre hívja fel a figyelmet.

 4. A “Szükségem van a segítségedre” kifejezés felcseréli a szerepeket, és teret enged a választásnak.

 5. A “Hasznos lenne, ha …” kifejezés a célról a megoldásra helyezi a hangsúlyt.

“A három R

Az Enelpers bebizonyította a “három igen” pszichotechnika hatékonyságát: ha a javaslattevő háromszor beleegyezik, az esetek 90%-ában pozitívan fog válaszolni a fő kérésre. Mivel minden kommunikátor és manipulátor ismeri a trükköt, a trükk nem működik. És ha fordítva van? A tagadásban az ember biztonságban érzi magát. Ha egyszer már meghozták a döntést, nem aggódnak az eredmény miatt, és jól érzik magukat. A kihívás az, hogy pontosan fogalmazzunk a nemleges válaszra utaló mondatokkal. “Nem hallgatsz rám, mert nem keltek szimpátiát..?”. Ezt követi a sztereotip válasz: “Nem, csak szórakozott vagyok”. A másik kettő egy analógiával áll elő.

Nem kell meggyőzni

Paradox tanács, de a hatékonyságot termékelőnyökkel vagy akciókkal próbálják bizonyítani, ami bizalmatlanságot szül. A másik oldalon lévő személy a reklám által kiváltott védekező reflexet vált ki. Tudja, hogy ha a kényszerhelyzetbe kerül, akkor van egy csapda. Fontos, hogy felkeltsük az érdeklődést, hogy ő maga kérdezzen. Itt analógiát vonhatunk a tapasztalatlan és profi háztartási gépértékesítővel. Az egyik porszívó vásárlására buzdít; a másik a szőnyegek és kárpitozott bútorok tisztán tartására ad tanácsot, hallgatólagosan reklámozva a terméket.

Érdemes harcolni a dominanciáért??

A meggyőzés nem olyan vita, ahol a legjobb ember nyer. Mindig van esély arra, hogy kölcsönösen előnyös megoldást találjunk. Előnyösebb, ha a megállapodás kooperatív légkörben születik meg. Ha magabiztosan bizonyítasz egy dolgot, és érveket mutatsz be, elfelejtheted az eredményt. Könnyebb konstruktív párbeszédet folytatni egy olyan témáról, amely nyitott kérdéseket tartalmaz. A beszélgetésben való aktív részvétel a helyzet uralásának illúzióját kelti, és szórakoztatja az egót.

Az érzelmek ellenőrzése

Hogyan lehet megtanulni meggyőzni?

A tárgyalási taktikáról szóló könyvek azt javasolják, hogy ne tereljék el a figyelmet a vezető témákról, és azonnal tárgyalják meg az ügyet. De nem ír a recepció agresszivitásáról és a negatív pszichológiai hatásról. ✅ A mosolygás és a barátságosság szimpátiát vált ki, a beszélgetés pedig hangulatot teremt.

Irányítsák érzelmeiket és figyeljék beszélgetőpartnerük reakcióit. Ha figyelmesen megnézed, az arcodon az érzések skálája jelenik meg: a kíváncsiságtól az unalomig. Ha tudjuk, hogyan befolyásoljuk az érzéseket, megsokszorozzuk a kívánt eredmény elérésének esélyét. A szimpátia felkeltésének képessége történeteken és vicceken keresztül segít a rezonanciát kiváltani a személlyel.

Quid pro quo

Ha valaki megtesz valamit, vagy ingyen ad valamit másnak, akkor az illető úgy véli, hogy köteles azt megtenni. Az első lépés megtétele a beleegyezés megszerzése érdekében. Mit javasolnak az infobusinessmen a képzés potenciális vásárlóinak? Ingyenes előfizetés egy bónusz leckével, amely meggyőzi Önt, hogy megvásárolja az információt

Ahhoz, hogy értékes ajándéknak minősüljön, személyre szabottnak, értelmesnek és váratlanul, az elvárásokat meghaladónak kell lennie. Például az oldalon az edző hasznos tartalmat készít és tesz közzé.

Ha valaki tesz egy kis engedményt, akkor egy nagyobbalvalószínűségEgyezzünk bele egy nagyot, mert nincs pszichológiai nyomás. Akkor is működik, ha a második kérésnek semmi köze az elsőhöz. Olyan dolgokat is kérhetsz, amiket egyébként soha nem kérnél. A megfelelő kérelem benyújtása a beleegyezés megszerzésének kilátásával. A tárgyalópartner felméri a mérleget, a kompromisszumos lépéseket és ellenlépést tesz. Ez csak néhány a konstruktív beszélgetések pszichológiai és nyelvi technikái közül. De elég, ha kapcsolatot létesítünk egy személlyel/közönséggel, hogy a gyakorlatban is érezzük a meggyőzés erejét.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: