Mi a teendő kétségbeesett helyzetben

Néha úgy tűnik, hogy az élet zsákutcába vezet minket. Hound kudarc, vannak önbizalomhiány, vannak nehézségek, amelyekkel nem tudsz gyorsan megbirkózni. Semmi sem működik, minden kiesik a kezünkből. Szó szerint könyökölniük kell az életben. Mindez óriási fizikai és szellemi erőfeszítést igényel. A személy nem tudja objektíven értékelni a helyzetet: katasztrofálisnak tűnik, minden alapot nélkülöz. Bárkinél kialakulhat ez az állapot, függetlenül az élettapasztalattól vagy a megbirkózási képességtől. Időről időre mindenki úgy érzi, hogy valami rendkívüli történik. Kiüt bennünket a cselekvés kényszere, de gyakran nem tudjuk, mit tegyünk. Tudni kell, hogyan kell cselekedni ebben az esetben, mire kell figyelni.

Mi a teendő kétségbeesett helyzetben

Tudja meg, mi okozza

Az életben mindennek megvan az oka. Ha súlyos fáradtság kísérti Önt, meg kell értenie, mi okozza azt. De a problémát súlyosbítja az a tény, hogy válságban nem látjuk a kiutat. Minden értelmetlennek, távolinak és örömtelennek tűnik. És itt fontos, hogy ne hagyjuk ki a lehetőséget, hogy belülről nézzük meg a helyzetet, hogy meghatározzuk a további lépéseket. A történtek mélyreható elemzése segít megérteni a lehetőségeket. Meg kell találnod az erőt, hogy megértsd az okokat, és ne félj szembenézni az igazsággal.

Azt hiszem, ez talán a szakmai kiégés miatt lehet, ami jelenleg annyira gyakori. A valóság az, hogy ma már minden munkáltató nagyszerű eredményeket követel viszonylag rövid idő alatt. Frusztráló, túl sok erőfeszítést fordítanak a helyreállításra és a felkészülésre. Ennek következtében a személyiség belső erőforrásának nincs elég ideje a helyreállításra. Ha az utóbbi időben túl sok érzelmet költöttél, itt az ideje, hogy pihenj, hogy megváltoztasd a fókuszodat. Lehet, hogy szabadságra kell menni, hogy más perspektívát keressünk. A fő feladat azonban a pihenés és az erőgyűjtés.

Nem kell szomorúnak lenni

Néha mi magunk tesszük reménytelenné a helyzetet, nem létező tulajdonságokat tulajdonítunk neki. De néha ez nem ilyen egyértelmű. Csak meg kell találnod a belső erőt, hogy elindítsd az öngyógyítási folyamatot. Ha sokáig elkedvetlenedsz, biztosan nem vagy képes kezelni a helyzetet. Mit tehetsz? A legegyszerűbb, ha elkezded leírni a győzelemhez vezető lépéseket. Nemcsak megszervezi magát, hanem láthatja a valódi eredményeit is. Általában az emberek hajlamosak eltúlozni a kudarcaikat, és figyelmen kívül hagyni saját érdemeiket. Kialakul egy rossz szokás, amely nem teszi lehetővé, hogy megbirkózzunk a súlyosbító körülményekkel.

A kár mértékének felmérése

Vannak esetek, amikor egy személy helyzetértékelése valóban elfogult. Sokkal rosszabbnak tűnik, mint amilyen valójában. Hogy ne kínozd magad hiába, meg kell tanulnod szembenézni az igazsággal. Ebben az esetben hasznos elemezni a helyzetet, és megérteni, hogy mi is történik valójában. Néha hasznos a dolgokat kívülről szemlélni, más szemszögből szemlélni, hogy utána érezhetően javuljon a helyzetünk. A legjobb, ha nem a mély elkeseredés pillanataiban próbálunk ilyen elemzést végezni, hanem akkor, amikor a józan ész jelen van. Ellenkező esetben túl nagy a kockázata annak, hogy csalódást okozol magadnak, és nem tervezel hosszú távra. Kezdje a jelen pillanat elfogulatlan értékelésével. Képzelje el, hogy egy olyan kívülálló ügyét nézi, akinek nincs köze az ügyhöz. Ez megkönnyíti a hibák felismerését, kijavítását, a felépülést és azt, hogy újra higgyünk magunkban.

Keressen támogatást

Mi a teendő kétségbeesett helyzetben

Nem kell egyedül menned felfelé. Sokkal érdekesebb kéz a kézben menni azokkal, akik osztoznak az érdeklődési körödben. Rick Maverick azt szokta mondani, hogy a falakat azért csinálták, hogy lebontsák őket. Valóban, a látóhatáraid felé mozdulhatsz, bármennyire is távolinak tűnnek kezdetben. Ne cipelj mindent a válladon. Hagyd, hogy a hozzád legközelebb állók segítsenek. Ne félj elmondani a környezetednek, hogy szükséged van támogatásra és jóváhagyásra. Nincs benne semmi szégyellnivaló, nincs mit szégyellni.

Brainstorming

az Alex Osborne által javasolt módszer. Ezt az utat jól ismerik a sikeres emberek, mert lehetővé teszi számukra a hatékonyság és a gondolkodás tisztaságának megőrzését, segít felfedezni a saját erőforrásunkat és felismerni, hogy többféle perspektívánk van. Az ötletelés könnyen megszervezhető. Egyedül is elkezdheted gyakorolni, nem szükséges, hogy hasonlóan gondolkodó emberek jelen legyenek. Találj egy olyan időpontot, amikor egyedül lehetsz a gondolataiddal. Csak győződjön meg róla, hogy nem zavarják. Mindössze annyit kell tennie, hogy elkezdi papírra vetni az ötleteket abban a sorrendben, ahogyan azok eszébe jutnak. Ne feledje: nincs olyan, hogy hülye ötlet. Adj magadnak egy igazi gondolatmenetet. Ne habozzon mindent leírni, még akkor is, ha a gondolatai triviálisnak és logikátlannak tűnnek. Általában némi erőfeszítés után a dolgok maguktól megoldódnak. Váratlanul felmerülhet egy jó ötlet, amelyet figyelembe kell vennie. Akkor szembesülhet azzal a ténnyel, hogy megtalálta a megfelelő megoldást.

Pozitív gondolkodás

Tanulj meg pozitívan gondolkodni, ez segíteni fog neked később az életben. Biztos lehetsz benne, hogy ez a képesség nem fog elveszni… A probléma az, hogy állandóan edzeni kell, és erre nem mindenki van felkészülve. Ha gyermekként nem neveltek beléd azt a képességet, hogy élvezd a teljesítményt, akkor felnőttként rendkívül nehéz úgy dönteni, hogy ezt megteszed. Úgy tűnik, hogy a lehető legmagasabb szintet kell elérni, és aztán örülni valaminek. De ez egy nagy tévhit. Tanulj meg pozitívan gondolkodni apránként, napról napra. Akkor a váratlan események nem érnek majd váratlanul.

Menjen nyaralni

Ha csak a nagyobb ünnepeken veszel ki szabadságot, akkor kihagysz egy szórakoztató időtöltési lehetőséget. A szervezetnek nincs elég ideje a teljes regenerálódásra, ami további egészségügyi problémákhoz és öngyulladáshoz vezet. Nem akarsz semmit sem tenni, még a saját érdekedben sem cselekszel. Néha a legjobb megoldás, ha mindent abbahagyunk és elmegyünk nyaralni. Áthelyezheti a fókuszt, elterelheti a figyelmét a szokásos zűrzavartól, feloldhatja szorongásait és aggodalmait. Ha szükséges, utazzon el egy másik városba vagy akár országba. A legfontosabb dolog az, hogy úgy érezd, a csúcson vagy, és tudd, hogyan érheted el a kívánt eredményeket. Biztosítjuk Önt: amikor felfrissülve és kipihenten tér vissza, sok régi probléma valóban jelentéktelennek fog tűnni.

Fizikai aktivitás

Mi a teendő kétségbeesett helyzetben

Bármi történjék is, ne felejtsen el mozogni. A fizikai aktivitás hihetetlenül fontos azok számára, akik egészségesnek és sikeresnek akarják érezni magukat. Gyakorolj, mozogj és törekedj a jó közérzet és elégedettség elérésére. Ha táncolni támad kedved, táncolj vagy fuss!. A kerékpározás hasznos – a jó hangulat és a jó közérzet garantált.

Zavaró tényezők

Ha nem tudod, hogyan oldj meg egy téged foglalkoztató problémát, segíthet, ha áthelyezed a fókuszt. Időben kell használni, mielőtt az agyadat túlterhelik a negatív információk. A fő feltétel az, hogy a figyelemelterelésnek örömet kell okoznia, és a belső állapot harmonizálására kell irányulnia. Például elkezdhetsz rajzolni, verseket és történeteket írni, úgy cselekedni, ahogy a lelked diktálja. Egyszer majd valahol messze, messze találod magad a nyomasztó, szorongó gondolatoktól… Az idő megáll, és többé nem fogsz aggódni a tetteid és a tegnapi cselekedeteid következményei miatt.

Szokatlan megoldások

Ha a szokásos módszerek nem működnek, próbáljon ki valami szokatlant. Talán ez közelebb visz ahhoz, hogy megértsük, mit kell tenni. Előre világosan láthatja, hogy mely módszerek működnek, és melyek kudarcra vannak ítélve. Bármi, ami nem mindennapi, remek hangulatfokozó, amitől úgy érzi, hogy él, és képes rendkívüli teljesítményekre.

Következetesség és időszerűség

Oldja meg a problémákat, amint azok felmerülnek. Ez fontos az önbizalom és az önbecsülés építése szempontjából. Ha egy ideig halogatjuk a sürgős dolgokat, amúgy sem tudunk pihenni, mert folyton a fejünkben jár az agyunk. A tudósok már régen megerősítették, hogy egy megoldatlan feladat sokkal több energiát emészt fel, mint amennyi idő alatt elvégezhető. Ez azt jelenti, hogy előre látnunk kell a végeredményt, mielőtt a fejünkbe vesszük. Maradj pozitív! Ne halogasd a projekt megkezdését, a leghétköznapibb feladat elvégzésével. Miközben a fejedben hordozod a dolgot, még fáradtabb vagy.

A vezérelv: tegyél meg annyit, amennyit az adott pillanatban megtehetsz. Nincs értelme erőltetni magad, végtelenül kritizálni… Nem lehet mindig versenyben lenni a csúcsra járatással. Bölcsen kell megközelítened minden feladatot. Bízz magadban, de ne ostorozd magad!.

Tehát, hogy kijussunk a zsákutcából, abba kell hagynunk az aggódást. Az aggódás túl sok mentális energiát vesz el, ami az önmegvalósításhoz szükséges. Ha valaki következetesen és felelősségteljesen közelíti meg a dolgokat, hamarosan képes lesz leküzdeni minden viszontagságot. Ne feledje, hogy nincs olyan, hogy zsákutca. Meg kell tanulnod egy tökéletlen világban élni és megalapozott döntéseket hozni. Még ha most úgy érzi is, hogy zsákutcába jutott, hasznos körülnézni.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: