Mi az a szokáskövető és hogyan tartsunk egyet

Hétfőtől..

Milyen gyakran teszünk ígéretet magunknak, hogy megváltoztatunk valamit az életünkben, hogy megszabadulunk egy rossz szokástól, vagy hogy megtanulunk valami újat?. Néha irigylésre méltó buzgalommal vág bele dolgokba, de csak nagyon ritkán fejezi be őket. És végül is, annak érdekében, hogy egy hasznos készség az élet részévé váljon, hogy erőfeszítést tegyen a rendszeres ismétléshez szükséges csak az elején, majd automatikussá válik, t.. szokássá válik.

Annak érdekében, hogy elérd, amit akarsz, a pályán maradj és lépésről lépésre közelítsd meg a célodat, érdemes beszerezni egy szokáskövető eszközt.

Hogyan lehet hasznos

A nyomkövető leginkább a jó szokások megvalósításával vagy a rossz szokások elkerülésével működik. Az ügy előrehaladásának nyomon követésére használható. Ellenőrizze, hogy hetente hányszor fekszik le időben, tanuljon meg naponta 20 angol szót, vagy végezzen reggeli gyakorlatokat. Egy nyomkövető segíthet abban, hogy valamit hozzáadjon a napi rutinjához, és emlékeztesse Önt, hogy tegye meg, amíg a cselekvés szokássá nem válik (és néha még utána is).

A szokáskövető gyakran egy grafikon, amelyen nyomon követheted a “teljesítményedet” egy adott tevékenységben. A gyakorlatban ez általában egy táblázat üres cellákkal, amelyeket menet közben áthúzhat vagy bejelölhet.

Mi az a szokáskövető és hogyan tartsunk egyet

A szokáskövető funkciói

 1. Segít nyomon követni az előrehaladást: a jelölőnégyzetekből álló rács nagyszerű morálfokozó. Világosan láthatja, hogy mennyi időt fordított az új szokására vagy céljára, nyomon követheti tevékenységét.

 2. Emlékezteti Önt a céljaira – a nyomkövető használatának egyik feltétele, hogy valahol Ön előtt legyen, hogy a megfelelő pillanatban ne feledkezzen meg a vállalásairól.

 3. Fegyelmezett: cselekedetei előre meg vannak tervezve, így könnyebb időben megtenni, amit szeretne.

 4. erősíti az önbecsülést: a büszkeség és az önbizalom érzése elsöprő, amikor a már megtett út egyértelmű megerősítésével szembesülünk. Egyébként néhány alkalmazás lehetővé teszi, hogy egy új készség elsajátításában elért fejlődésüket diagram vagy grafikon formájában lássa.

 5. Motiváló: a vágy, hogy kipipáljon egy négyzetet, és így elkötelezze magát a siker mellett, segít a pályán maradni.

 6. Hitet ébreszt: Ha az útjának van egy végcélja, a nyomkövetőnek köszönhetően minden nap láthatja, hány lépés van hátra a célba érkezésig, ennek az útnak a napi rövidítése megakadályozza, hogy feladja terveit.

Olvasson tovább  3 módja annak, hogy intelligenssé váljunk

Hol kaphat nyomkövetőt?

 1. Keressen egy kész mintát, és nyomtassa ki vagy tartsa meg elektronikusan. Sok ingyenes nyomkövető van az interneten. Egyes üzletek eredetileg tervezett tervezőkönyveket kínálnak ügyfeleiknek.

 2. Az alkalmazás letöltése. Kényelmes, mert nem foglal helyet, és mindig kéznél van. Még emlékeztetőt is beállíthat, hogy soha ne felejtse el megtenni a következő lépést egy új szokás felé. az online nyomkövetők fejlesztői hasznos gyakorlatokkal egészítik ki őket, motiváló jutalmakkal a következő szint teljesítéséért, és a folyamatot izgalmas küldetéssé változtatják. Van jó néhány ilyen ingyenes alkalmazás. Például Loop, Repeat Habit, Motivateo és mások.

 3. Csináld magad. Ha szeretne egy exkluzív nyomkövetőt, és ráadásul tudja, hogyan kell használni az infografikai szoftvereket, akkor próbálja ki a saját tervezését.

Hogyan dolgozzon a nyomkövetővel

Miután megvásárolt, elkészített vagy kinyomtatott egy megfelelő táblázatot/letöltötte az alkalmazást, írja le benne a feladatokat, amelyeket el fog végezni. Ha nem használ alkalmazást, akkor emlékeztetheti magát, hogy ne felejtse el elvégezni a szükséges műveletet.

Helyezze a nyomkövetőjét olyan helyre, ahol gyakran látja – az íróasztalára, a hűtőszekrényére vagy az ágya fölé.

Végezze el a feladatokat minden nap, és rögzítse a fejlődését a nyomkövetőben. Jelölje be, adja hozzá vagy húzza át a megtett lépést (a nyomkövető típusától függően).

A nyomkövető szabályai

 1. A nyomkövetőnek kézreállónak kell lennie.

 2. Le a multitaskinggal. Egy nyomkövető – egy cél. Ha a célod valami globális, például az egészséged javítása, nem csak a reggeli futás, akkor használhatod az univerzális nyomkövetőt. Egyszerre több cél (egészséges táplálkozás, sport, leszokás a dohányzásról vagy a kávézásról). De jobb, ha egy bizonyos dologra összpontosítunk, és a kapcsolódó célokat a jövő előjogává tesszük.

 3. A célnak konkrétnak kell lennie. Ez nagyon gyakorlatias, és nem működik olyan elvont célokkal, mint például “legyünk termelékenyebbek”. Írja le, hogy milyen konkrét lépéseket kíván tenni ennek elérése érdekében. Például minden nap egy új recept elsajátítása.

 4. Ne légy túl szigorú magadhoz. A nyomkövető nem válhat börtönőrré. Ha ma nem tudtad követni a tervet, az sem baj. Ne ostorozd magad. Visszalépés és visszaesés mindenkivel előfordul. Csak csináld tovább, amit elterveztél, talán kevesebbet és kevesebb lelkesedéssel, mint az elején. De a legfontosabb dolog az, hogy ne adjuk fel.

 5. Addig használja a nyomkövetőt, amíg a cselekvés automatikussá nem válik.. Szokássá válik. E nélkül a művelet nélkül kellemetlen érzéseket fogsz tapasztalni.

Olvasson tovább  Hogyan ismerjük meg önmagunkat?

Milyen szokásokat lehet elfogadni egy nyomkövetővel?

Önfejlesztés

 1. Olvasson el naponta 50 oldalt;
 2. idegen nyelv tanulása;
 3. Tanulj egy új hobbit;
 4. Tanulj meg hangszeren játszani;
 5. Tanulmányozzon egy oktatási tanfolyamot.

Sport és egészséges életmód

Mi az a szokáskövető és hogyan tartsunk egyet
 1. Hagyja abba a dohányzást;
 2. Korábban lefeküdni;
 3. Több víz fogyasztása;
 4. Menj el reggel futni;
 5. Gyakorolja a hasizmokat;
 6. Vedd be a vitaminjaidat;
 7. Hagyjon fel az alkohollal;
 8. Csináld a rudat minden nap;
 9. Egyél több leveles zöldet.

Szépség és öngondoskodás

 1. Használjon párásítót;
 2. Vegyen igénybe arcmasszázst;
 3. foltok használata.

További ösztönzők

Kezdetben élvezni fogja a nyomkövetőjét, és az új tapasztalatok kíváncsiságot és lelkesedést fognak kiváltani. De fokozatosan a lelkesedés elhalványul, és egyre nagyobb lesz az ellenállás, hogy megtegye, amit szeretne. Úgy érzem, hogy feladom, és a nyomkövető fiókba teszem. Néhány trükk segíthet ebben a helyzetben.

 1. Közösség.Egy feladatot könnyebb követni egy hasonlóan gondolkodó emberekből álló csoportban. Velük megoszthatod sikereidet, inspirációt és motivációt meríthetsz azoktól, akik képesek voltak végigcsinálni, és támogatást találsz, ha elveszted a bátorságodat.

 2. Keresse meg a közösségi média csoportokat, amelyben az emberek ugyanazon cél elérésére törekednek. Vagy hozzon létre egy hasonló közösséget. Ha sok feliratkozója van, könnyű lesz követőket találni. Utolsó lehetőségként hívja meg egy barátját, hogy csatlakozzon önhöz. Azok számára, akik versenyezni szoktak, ez egy ürügy lesz arra, hogy ne adják fel azt, amit elkezdtek.

 3. Tegye nyilvánossá a célt.Ez a bloggerek példája. A közösségi médiában hangot adnak terveiknek, és megígérik, hogy betartják azokat. Ellenkező esetben, készülj fel arra, hogy egy n-összegű pénztől kell megválnod… Még ha nem is vagy milliós közönséggel rendelkező blogger, akkor is követheted a példájukat. Ígérd meg a férjednek vagy a barátnődnek, hogy kifizeted őket, ha nem tudod végigcsinálni a célodat.

 4. Tracker a szemed előtt.Lógjon egy nyomkövető lap az íróasztala fölött. Így gyakran fogja bámulni, és kevésbé valószínű, hogy elfelejti a kívánt műveletet végrehajtani.

 5. Bátorítás.Ígérj magadnak valamilyen jutalmat a cél eléréséért. Még jobb, ha hány feladatra bontja le, és jutalmazza magát minden egyes köztes lépés elvégzéséért.

 6. Emlékeztesd magad gyakrabban, hogyan fog megváltozni az életedHa egyszer megtanultál egy készséget vagy elértél egy választott célt, mennyi jót fogsz hozzátenni az új szokásoddal. Hasznos lenne fantáziálni és részletesen elképzelni a következő életet.

 7. Ne feledje, hogya legnehezebb dolgokat elkezdeni.Tehát győzd meg magad, hogy csak az első lépést tedd meg, például vedd fel a sportruhát, ha a kialakuló szokásod a sporthoz kapcsolódik. Ezután a következő lépés az, hogy elhagyja a házat. Egyszerre csak egy lépést tegyél.

Olvasson tovább  Mi a teendő kétségbeesett helyzetben

A szokáskövető nem varázspálca, nem fogja csökkenteni a súlyodat vagy elvenni a cigarettát magától. Nem számít, hogy mennyire szép és kényelmes egy nyomkövető, a legfontosabb dolgot nem tudja elvégezni Ön helyett – kezdje el a végrehajtást. De a nyomkövető jó munkát végez az életed racionalizálásában, és segít motiváltnak maradni.

Miután elhatározta, hogy megváltoztat valamit az életben, ne feledje, hogy a siker csak az erőfeszítéseken és a saját makacsságán múlik. A nyomkövető csak egy jó segítő. És ahhoz, hogy működjön, a célnak érdekesnek kell lennie számodra, és a célkitűzéseknek alkalmazhatónak kell lenniük az életritmusodra.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: