Miért nem akar egy pasi találkozni a szüleivel?

A legtöbb esetben, amikor a fiatalok randizni kezdenek, időbe telik, amíg megismerik egymást. Ha a párban harmónia jön létre, és vannak tervek a közös életre, mindkét fél általában siet, hogy bemutassa a kiválasztottat a legközelebbi embereknek – a szülőknek. De vannak kivételek. Néha egy srác úgy viselkedik, mintha nem akarná elmondani a szüleinek a szándékait… Anetta Orlova pszichológus szerint egy lány biztosan megsértődik az ilyen viselkedés miatt. Azt akarja, hogy védve érezze magát, hogy biztonságban érezze magát a jövőben. Ez az egyetlen módja annak, hogy együtt tervezzünk, hogy élvezzük a szeretett személy jelenlétét. Fontos megérteni, hogy ez miért történik, nézze meg a helyzetet részletesen. Érdemes megjegyezni, hogy az okok sokrétűek lehetnek.

Miért nem akarja a fiú bemutatni őt a szüleinek?

A célok hiánya

Arról van szó, hogy a fiatalember nem alakított ki konkrét kapcsolatot a lánnyal. Még nem tudja, milyen lesz a kapcsolatuk, mi lesz belőle… A randizás kezdeti szakaszában, amikor a dolgok még csak most kezdődnek, megfigyelhető a célok hiánya. Ebben az időszakban bolondság várni a szüleiddel való találkozást, szép szerelmi vallomásokat tenni és a nagy érzés nevében hőstetteket végrehajtani. Ha egy lány először beleszeretett, akkor csak várjon egy kicsit, továbbra is bűvölje el a fiatalembert. Ha sikerül lenyűgöznie a férfit, akkor van remény a viszonzásra. A puszta céltalanság egy srácban az ismerkedés korai szakaszában még nem jelez semmit. Az érzések ilyenkor heves erővel törhetnek ki. Meg kell érteni a kapcsolat fejlődési szakaszát. A partner nyomása nem szabad elsietni, mert megijesztheti őket, nem a legjobb benyomást kelti, hozzájárulhat a kínos és félreérthető kommunikáció kialakulásához.

Szabad kapcsolat

Egyesek valamilyen okból kifolyólag néha úgynevezett nyitott kapcsolatot építenek. Természetesen a preferenciákról nem lehet vitatkozni. Egy ilyen szövetség azonban gyakran nem jár együttéléssel vagy a partnerhez való hűséggel. Szabad kapcsolat azoknak, akiknek fontos a saját függetlenségük, és nem hajlandóak megválni tőle, bármilyen körülmények között sem. Emiatt a fiatalember úgy dönthet, hogy nem szükséges bemutatnia kedvesét a szüleinek. Miért tennéd ezt, amikor békésen, mindenféle komplikáció nélkül élheted az életed, és élvezheted az életet?? Nem ritka az életben, hogy az egyik partner mélyen beleszeret, míg a másik nem áll készen egy komoly kapcsolatra. Ekkor kezd elhatalmasodni a szerelmi gyötrelem, és eljön a kemény érzések és a fájdalmas elmélkedés ideje. Ha egy pasi az elköteleződés nélküli kapcsolatot részesíti előnyben, nehéz lehet megváltoztatni a véleményét. Még ha a lány neheztel is, nem találja az erőt a változáshoz. Lehet, hogy nem akar semmit feláldozni. Az ilyen típusú ember általában csak magának szeretne élni. A mottójuk: ne alkalmazkodj senkihez, ne függj senkitől!.

Félénkség

Miért nem akar a fiú találkozni a szüleivel?

Egy másik ok, amiért a szüleinek való bemutatkozás háttérbe szorulhat. Nem számít, hogy mióta ismerik egymást. Egy lány hónapokig vagy évekig várhat, remény és kétségbeesés között váltakozva. Egy félénk fiatalember félénk egy lány jelenlétében. Nem könnyű számára a merész lépés. Folyamatosan uralkodik magán, fél az elutasítástól, fél, hogy rossz benyomást kelt. Az ilyen ember végtelenül kitalál kifogásokat, mindenféle kifogást keres, csak hogy ne cselekedjen. Természetesen a félénkség nagyon nehéz harmonikus és erős uniót építeni. És egy lány hónapokig várhat arra, hogy egy félénk fiatalember megérjen és meg merje kérni a kezét. Néha, egy bizonyos ponton még kétségbeesés is van: úgy tűnik, hogy ez soha nem fog megtörténni. Ha nem bátrak, akkor rá kell venni őket a határozott lépésre. De ezt feltűnésmentesen kell megtenni. Ellenkező esetben nagy a kockázata annak, hogy megijeszt egy potenciális kérőt. Ha érzelmi nyomást érez, előfordulhat, hogy teljesen visszavonul.

Egy hátsó szándék a szakításra

Néha nagyon nehéz megérteni, hogy mi jár a partnerünk fejében, és milyen gondolatok foglalkoztatják. Ha a fiatal nem lát jövőt a kapcsolatban, és már meghozta a döntését, akkor nagyon nehéz meggondolni magát. Néha a pasi halogatja a dolgot, és próbálja kitalálni, hogyan tudna csendben kiszállni a kapcsolatból. Néhányan kényesek és határozatlanok, mások csak nem akarnak megbántani, gondolkodni, hogyan mondják ki a fontos szavakat, hogy ne hangozzanak túl durván. Természetesen szóba sem jöhet a szülőkkel való bemutatkozás. Ez teljesen felesleges annak, aki úgy döntött, hogy abbahagyja a dohányzást. Lehetséges, hogy már van egy másik. Lehet, hogy egyszerűen nehezen visel bizonyos kapcsolatokat, kilátástalannak tartja őket, nélkülözik a szükséges lendületet. Néha rendkívüli eseményre vagy ösztönzésre van szükség a teljes megértéshez. Az értelem megtalálása pedig sok esetben nehéz lehet. Ha a kapcsolat fel fog bomlani, akkor ez úgyis megtörténik. A felmerült ingerültséget és neheztelést nem lehet sokáig titkolni.

Egy rivális

Miért nem akarja egy pasi bemutatni őt a szüleinek?

Sajnos ez a helyzet egyáltalán nem ritka. Ha a fiatalember mellékesen jár valakivel, az biztosan hatással lesz a kapcsolatra. Az őszintétlenséget könnyű észrevenni, az interakciók soha nem lesznek mélyek, soha nem vezetnek boldogsághoz. Ha van egy másik nő, állandóan ideges lesz, mert attól fél, hogy előbb-utóbb kiderül az igazság. Intuitíve egy nő mindig érzi, hogy nem ő az egyetlen. Ez nyugtalanná teszi, végtelenül keresi a férfi számára a kifogásokat és a saját vonzerejének bizonyítékát. A rivális jó ok arra, hogy a szüleivel való találkozást határozatlan időre elhalassza. Egy idő után kiderülhet, hogy már nincs értelme határozottan cselekedni.

Flegmatikus

Egyes temperamentumjegyeket túlzott nyugalom és higgadtság jellemez. Ha a fiú flegmatikus, nehezen tud döntéseket hozni, nehezen tud belső késztetései szerint cselekedni. Bizonyos esetekben hajlandó lesz feladni saját szándékait a társadalom javára. Például, ha tudja, hogy a szülei nem helyeselnének egy ilyen szövetséget, mindent megtesz, hogy a lehető legtovább ne ismerjék meg a lányt. Mindezt azért, mert fél az ítélkezéstől, a negatív értékeléstől, a döntései tartós elutasításától. Az ilyen ember nem tud harcolni a boldogságukért, egyszerűen nem találja az erőt, hogy cselekedjen. A flegmatikus személyiségjegy bizonyos esetekben nagyon romboló lehet.

Ezért sok oka van annak, hogy egy srác nem akar bemutatni egy lányt a szüleinek. Alaposan meg kell vizsgálni az adott személyt, hogy mi motiválja őt. Ha folytatni akarsz egy kapcsolatot, tisztában kell lenned az ezzel járó kockázatokkal. Legalábbis rengeteg időt kell majd elvesztegetni arra várva, hogy a helyzet a másik irányba forduljon. A lánynak tisztában kell lennie azzal, hogy szüksége van-e rá vagy sem. Ha a belső erőforrások befektetése túl magas, újra mérlegelni kell az előnyöket és hátrányokat. Mindenképpen mérje fel előzetesen a lehetséges kockázatokat, hogy ne szenvedjen hiába. Enélkül nem lehetünk boldogok.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: