Hogyan kell szeretni a babát

A saját gyermeke elutasításának, ellenszenvének, sőt gyűlöletének problémája sajnos nem olyan ritka, mint amilyennek kívülről látszik. oktatás 1 A gyermeke elutasítása, nem tetszik, sőt gyűlöli a saját gyermekét. A feltétel nélküli anyai szeretetbe vetett hit, amelyet az anyának “automatikusan” meg kell kapnia a gyermeke születése után, nem mindig indokolt.

Még egy anya gyermekével szembeni, külsőleg hiperpártszerű hozzáállása is gyakran a saját gyermeke elpusztítására irányuló vágy rejtett formája lehet. A cikk röviden kitér ennek a jelenségnek a legvalószínűbb okaira, és megpróbálja bemutatni, hogyan lehet kezelni ezt a kényes kérdést.

Mi a teendő, ha egy kisgyermek engedetlen

Az anya saját gyermekei iránti gyűlöletének okai

Rögtön ki kell mondani, hogy az anya saját gyermekei iránti gyűlöletének minden oka a tudatalattiban rejlik. amely a legtöbb esetben irányítja tetteinket és cselekedeteinket. Ez olyan programok és algoritmusok összessége, amelyek segítségével az agy leegyszerűsíti az életünket anélkül, hogy minden alkalommal gondolkodnunk kellene a számos olyan műveletről, amelyeket automatikusan végzünk, egyszerű és bonyolult módon egyaránt.

Ugyanakkor azonban nem mindig a mi tudatos részünkkel összhangban építi fel ezeket a programokat. Ennek a pontnak a megértése megkönnyíti annak megértését, hogy mi történik az illetővel, és segít megérteni az ebben a cikkben felvetett problémára adott válaszokat. Népszerű és megfizethető módon a tudatunk és a tudatalattink működéséről, valamint ön- és átprogramozásának módjairól itt olvashat:view_global.php?id=73834

Továbblépve azoknak a problémáknak a feltárására, amelyek miatt egy anya gyűlöli a saját gyermekét. 7 fő eset van.

A gyermek kóros fejlődése, mert az anyának borderline személyiségű szervezete van. Az ilyen személy pszichéjének fő jellemzője az, hogy kora ellenére fejletlen, nem vált felnőtté. Az ilyen személy folyamatosan a következőket tapasztalja:

  1. A belső üresség érzése.

  2. Az önbecsülés állandóan változóban van, a rendkívül alacsony és a túlzó szintek között.

  3. Rendkívül nehéz egy ilyen személynek kapcsolatot építeni… Először idealizálja a kapcsolatot, majd szinte azonnal leértékeli. A borderline személyiségként jellemezhető személy folyamatosan két pólus között váltakozik. Ha egy ilyen nőnek nincs senki a közelében, erős magányérzetet érez, és elhagyatottnak érzi magát. Keres valakit, hogy megszabaduljon a magánytól, megtalálja, idealizálja a kapcsolatát. Utána szinte azonnal leértékeli őket. Kezdi úgy érezni, hogy manipulálják és kihasználják, a borderline személyiség állapota ebben a szakaszban már majdnem a paranoia közelében van. Rendkívül labilis.

A borderline személyiség minden kétségét és félelmét a környezetére vetíti ki. A személy maga nem tudja leküzdeni ezt a félelmet, ezért eljátssza a forgatókönyvet, hogy a vele lévő gyermek féljen. A borderline személyiség agresszivitása mellett a tudattalan szintjén a gyermek felé szexuális felhanggal bíró vérfertőző vágyak is felmerülhetnek. Néha ez nagyon mélyen a tudatalatti szintjén történik, és elvileg elfogadható, ha az egyén nem támogatja vagy ösztönzi azt tudatos szinten.

A felnőtt személy határeseti állapotát gyakran a szülők vagy a közeli rokonok által a saját gyermekkorában elkövetett visszaélés, rossz bánásmód vagy akár a nő erőszakos bánásmódja okozza.

Megoldatlan és mélyen a tudatalattiba beivódott Ödipusz-komplexus, egy nő apja iránti gyűlöletévé változott. Ezt okozhatja:

  1. Az apa elhagyja a családot válás és az anyával és általában a családdal való kapcsolat megszakadása miatt. Ebben az esetben a lány szinte biztosan tudat alatt kialakítja azt a hozzáállást, hogy rossz, és hogy ő az oka, és hogy az apja nem szereti őt.

  2. Az apa szeretete az anyja iránt, de a lánya iránti figyelem hiánya. Ami egy lányban kialakulhat, az egy mély pszichológiai trauma és az az érzés, hogy az apja nem szerette őt.

Ezek az okok a lány tudatalattijában gyűlöletet ébresztenek az apja iránt, ami a jövőben a gyermekére vetülhet, ha a gyermek fiú lesz. Tudatos szinten azt mondhatja a gyermekének: “Úgy nézel ki, mint az apád, gyűlöllek!”.

Vagy átalakulhat féltékenységgé, amikor a fiú felnő és lányokat kezd kapni. Randevúkra jár, időt szakít rájuk, majd az anya elkezdi botránkoztatni.

Az anya gyermeke iránti esetleges gyűlöletének további oka lehet az isaz elhagyatottság érzése és érzése, amelyet a nő gyermekkorában tapasztalt.

Például a saját anyja hideg hozzáállását vagy az apja elhidegült hozzáállását tapasztalta, amikor a nagyapjához vagy a nagymamához küldték egész nyárra, egy úttörőtáborba minden évszakra, egy bentlakásos iskolába vagy általában, hogy 2-3 évig az anya vagy az apa ugyanazon szüleivel (nagyapa és nagymama) nevelkedjen.

Amikor egy ilyen nő gyermeket szül, határozottan úgy érzi, hogy a gyermeknek nagy szüksége van rá, és szó szerint nem tud nélküle élni. De ahogy nő az idősebb, kezd kellemetlenül érezni magát azzal a ténnyel, hogy a gyermek egyre önállóbbá válik. Az a tény, hogy a gyermek egyre kevésbé igényli az anyát, tudattalan szinten egy olyan nő számára, akinek gyermekkorában ilyen pszichológiai trauma érte, gyűlöletet fejleszthet ki saját gyermeke iránt.

Hogyan boldogulj az anyáddal

A gyermek iránti féltékenység lehet a gyermek elleni gyűlölet másik oka.Az ilyen árnyalatok jellemzőek a nárcisztikus emberekre… Ha a gyermek anyját nárcizmus jellemezheti – amelyet a saját egyediségébe, különleges helyzetébe, mások feletti felsőbbrendűségébe vetett hit jellemez -, akkor ez a gyermekkel kapcsolatban a következő módokon nyilvánulhat meg.

Az anyának van egy lánya, aki felnő, külsőleg vonzó, és az egész élete előtte áll. Az anya féltékeny lehet saját lánya szépségére és fiatalságára. Például az anya szándékosan adhatja lányának, hogy részt vegyen a tornában, vagy folyamatosan ortopédushoz viszi, hogy kiegyenesítse a testtartását, tudat alatt fájdalmat és fizikai kényelmetlenséget okozva neki.

Az ilyen gyűlölet másik oka az lehet, hogy egy ilyen nárcisztikus nő szegénységben nőtt fel. Aztán javul az anyagi helyzete, férjhez megy egy gazdag férfihoz. Egy nárcisztikus személyiségtípusú nőnek gyermeke van. A féltékenység abból ered, hogy a lány vagy a fiú anyagi jólétben részesül – amitől gyermekként megfosztották.

Egy másik ok a gyermek gyűlöletérelehet, hogy a gyermek a családban a negatív érzelmek levezetésének tárgyává vált. Minden rosszat a gyerekre vetítenek ki. Ez leggyakrabban olyan családokban fordul elő, ahol mindkét szülő nem teljesedik ki semmilyen foglalkozásban, és ez destabilizálja a mentális állapotukat. Ebben az esetben, ha a gyermek elkezd mutatni néhány tehetséget, ez nem jóváhagyást, hanem éppen ellenkezőleg, megvetést, agressziót és nevetségessé teszi a szülők részéről, akik úgy érzik, hogy életükben nem teljesülnek.

Így azáltal, hogy elnyomják, megalázzák és leértékelik gyermekük érdemeit, ezek a szülők tudat alatt a gyermeküket elégtelen személynek akarják látni, és negatívitásukat a gyermeken vezetik le a beteljesületlen élet miatt.

Egy másik ok az, amikorA nárcisztikus anya torz nárcisztikus nézetei alapján úgy véli, hogy a gyermeknek az ő egyedi kiterjesztésévé és az ő életmódjának követőjévé kell válnia. A gyermek pedig bizonyos körülmények miatt nem igazolja a vele szemben támasztott túlzott elvárásait.

Tegyük fel, hogy az anya egy elbűvölő, extravagáns hölgy, egy társasági hölgy és egy parti sztár, extrovertált személyiséggel. A lánya viszont inkább a beavatkozás híve, jobban szereti a csendet, a könyvek társaságát és a magányt. Az anya életmódjának ez az el nem fogadása azt eredményezheti, hogy gyűlöli a gyermeket. Bár kifelé ez a gyűlölet elrejthető, még saját magunk előtt is, a feltételezett szeretet és törődés álarca mögé.

A végső ok,amelyet a pszichológiai szakirodalomban néha “a szülés szégyenletes rituáléjaként” emlegetnek. Ebben az esetben a gyermek édesanyja talán nem élt át semmilyen gyermekkori traumát, és nincs borderline vagy nárcisztikus lelkiállapota, de belép egy szülészeti osztályra, és ott találkozik az érzéketlen egészségügyi személyzettel.

Nem mindig viselkednek helyesen vagy megértően. A durvaság megnyilvánulhat, amikor intim méréseket végeznek. A faragatlan hozzáállás olyan kifejezésekben nyilvánulhatott meg, mint például: “Miért félsz széttárni a lábadat, amikor egy férfival voltál az ágyban?!” stb.. Az úgynevezett “szülés rituáléjának” ilyen negatív konnotációja a nőiség hibásságának, hibásságának gondolatait, az anyaság funkciójának hibaként való felfogását idézheti elő.

Természetesen ez nem minden nőt érinthet, de néha még egy viszonylag mentálisan stabil nő is érezhet tudat alatt ellenszenvet és gyűlöletet a gyermeke iránt, amelyet a “pszichológiai szadisták” hajtanak végre. Tudattalanul összekapcsolja gyermekét a szégyenérzettel, amikor a szülést kísérő pszichológiailag nehéz helyzeteken megy keresztül.

Alekszandr Necsajev pszichoterapeuta érdekes módon próbálta feltárni a személyiségzavarokkal kapcsolatos helyzetet, amikor a fent leírt kérdések közül sokat művészi módon próbált bemutatni.

Hogyan szeressük gyermekünket

Megtévesztő lenne, ha azt írnánk, hogy “N” módon szerethetjük a gyermekünket, és azt az illúziót keltenénk az olvasóban, hogy egyszerű pszichológiai gyakorlatokkal le lehet állítani a gyermekünk gyűlöletét. Valójában a fenti pszichológiai okok mindegyike mélyen a tudatalattiba nyúlik vissza.

Ha nem érted ezeket a gyökereket, lehetetlen eredményeket várni. Ráadásul a saját gyermekének gyűlölete csak egy “harang”, amely jelezte a nőnek, hogy komoly bajban van, amelynek mértékét még nem tudja elképzelni. Bizonyára életének minden aspektusa – egészség, kapcsolatok, karrier és még sok minden más – összefügg ezzel a problémával.

De aki előre figyelmeztetett, az elővigyázatos. A helyzet megoldása érdekében lépéseket lehet és kell is tenni. A szükséges lépéseket itt jelezzük, mivel egy cikk vagy akár egy könyv terjedelme nem fedheti le a javasolt téma teljes anyagát, de az említett lépések segítenek a helyzet megoldásához vezető úton.

  1. Ismerje el, hogy a probléma létezik, és nem fog magától elmúlni. Ha megpróbálja “ellaposítani” a helyzetet, folytatja a gyermek iránti gyűlöletét, és figyelmen kívül hagy mindent, ami ezzel kapcsolatos, az csak súlyosbítja a helyzetet, és helyrehozhatatlan következményekkel jár mind az anya, mind a gyermek pszichéjére nézve. Peg Streep “Nem szeretett lánya” című írása nagyon részletesen foglalkozik ezzel a témával. Hogyan hagyja maga mögött az édesanyjával való traumatikus kapcsolatot, és kezdjen új életet

  2. Találd meg az okát annak, ami történik. A fent felsorolt hét ok nem lehet egyszerre jelen egy személyben, és ez nyilvánvaló. “Offline” üzemmódban szükség lehet egy képzett szakember segítségére. Bár, ha nincs senki kéznél, és a helyzet tovább romlik, akkor és meg kell keresnie magát, a cikk iránya elég kell legyen ahhoz, hogy keresse.

  3. Az okok megtalálása és azok megoldása. Itt is jó lenne egy pszichoterapeutával való személyes munkához folyamodni. Ha még nem találta meg, akkor a jelenleg népszerű csatornák közül a mentális rendellenességek bizonyos típusaihoz ajánljuk Yevgeniya Streletskaya csatornáját.

Ha bátran nézel szembe a helyzettel, és szembenézel a félelmeiddel, akkor megoldódik. Nem azonnal, egy “varázspirula” segítségével, hanem úgy, hogy dolgozol magadon és a múltadon. De az eredmény meg fogja érni, és többszörösen felül fogja múlni az elvárásait. Legyetek tehát bátrak és menjetek tovább, és aki tovább megy, az megtalálja az útját!

A cikk a következő könyvek alapján készült: Alexander Nechaev: “Once You Were Killed” és John Medina: “Brain Rules”. Amit Önnek és gyermekeinek tudnia kell az agyról, A. Kourpatov, Az értelem kamrái. Ölje meg a benned lévő idiótát!”Peg Streep, “A nem szeretett lány. Hogyan hagyjuk magunk mögött az édesanyánkkal való traumatikus kapcsolatot és kezdjünk új életet” és a Szolnyickó Gyermekotthon személyzetének pedagógiai gyakorlata RK domsolnyickó.kz/o-nas/o-detskom-dome/

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: