Hogyan tartsa otthon a babát elfoglalva, és 5 top bónusz játék

Sokak számára a nyár az adakozásról szól, különösen a jelenlegi, a világjárvány miatt széles körben elterjedt korlátozások miatt. Amikor sok ország határai zárva vannak, és nem kívánatosak a hosszú utazások és a sok kapcsolat az úton lévő emberekkel.

Minden nyár egy “kis élet” a gyermeke számára – minden élményével, érzésével és várakozásával. Ha gondosan gondolkodik és előre felkészül, mit kell tennie a gyerekekkel a nyári házban, akkor nagyon valószínű, hogy ez az idő lesz az egyik csúcspontja a még mindig nagyon rövid életüknek. oktatás 1 Ha a gyerekekkel a nyári házban van.

Munkavégzés

Mit kell elfoglalni gyermekét a nyári házban - munka tevékenységek

Ha elkezdi a gyermekét a vidéki kézügyesség elsajátítására nevelni, akkor kialakulhata következő szükséges jellemvonások egy gyermeknél:

 1. Annak tudatosítása, hogy az eredmények eléréséhez erőfeszítéseket kell tenni;

 2. türelemmel várják munkájuk gyümölcsét;

 3. Magabiztosság a célok kitartó elérésében.

Minden készséget és képességet játékos módon kell bemutatni a gyermeknek – a felnőttnek kell a gyermek érdeklődését felkeltenie és bevonnia a tevékenységbe. A tervezett tevékenységeknek a gyermek életkorán és korábbi tapasztalatain kell alapulniuk, figyelembe véve temperamentumát, képességeit és preferenciáit.A következő tevékenységek listája a legtöbb gyermeket érdekelheti.

 1. A zöldségeskert.A gyermek számára külön területet kell elkülöníteni a saját ágya számára. Minél fiatalabb a baba, annál kevesebb aktivitásra van szükség az elején. 3 éves korától kezdve a gyermek már képes ásni néhány lyukat ásóval, földet teríteni egy vödörben, magokat vagy csírákat ültetni és öntözni. Ehhez a tevékenységhez a gyermeknek saját személyes felszereléssel kell rendelkeznie. Meg kell kezdeni egy öntözőkannával (a gyerekek szeretik kezelni a vizet), és ahogy nőnek, adjunk hozzá más gyermekeszközöket a kerthez, jó dolog, hogy ezek a dolgok most sokat eladhatók. A tevékenység kiterjesztésekor a gyerekeknek el kell mondani, hogy milyen fontos a növények öntözése, hogyan nőnek és milyen gondozásra van szükségük (gyomlálás, kapálás stb.)..). Minden elméletet át kell ültetni a gyakorlatba.

 2. Kert.A gyümölcsszedés nagyon izgalmas és “ízletes” élmény minden korosztály számára. 10 éves kortól a gyerekek szívesen másznak fára ebből a célból, valamint egyszerű szüreti eszközöket használnak. Körülbelül ugyanebben az életkorban a gyerekek kisebb ágakat is vághatnak, fákat áshatnak ki és törzseket meszelhetnek.

 3. Megőrzés. Ha a családja gyakorolja a lekvárkészítést, a mályvacukor készítését és a téli zöldségeket a betakarításból, nyugodtan bevonhatja a gyermeket, hogy segítsen. Rengeteg tevékenységet végezhet a barkácsolás és az előkészítő munka során. Egy kicsit romantikussá kell tennie a folyamatot azzal, hogy elmondja neki, milyen kellemes és hűvös, hogy elrejti a “nyár egy darabját” egy üvegben málnalekvár, savanyú paradicsom és uborka formájában, és akkor, amikor télen hideg van, újra érezheti a gyönyörű nyár ízét. Télen, amikor a család elfogyasztja a nyári munkájuk gyümölcsét, ne felejtse el emlékeztetni a gyermeket és minden jelenlévőt arra, hogy részt vettek az asztalra kerülő étel elkészítésében.

 4. Levelek gyűjtése és szárítása.Szedje a menta, a málna, a ribizli és a cseresznye leveleit. Ezek a levelek, miután megszáradtak, illatos teává, egy napsütéses nyár emlékére, emlékezve arra, hogy megdicsérjék a gyermekeket erőfeszítéseikért.

Minden kertészeti és kertészeti tevékenység szórakoztató a gyermekek számára – mindaddig, amíg betartják a “közös munka” elvét. Ez az elv beépült a huszadik század eleji kiemelkedő pszichológus, L.. A gyermekeket a “proximális fejlődés zónája” Vygotsky-módszer alapján kell irányítani. A módszertan lényege, hogy a gyermeket bevonjuk a tevékenységbe azáltal, hogy egy kicsit (nem sokkal) nagyobb mennyiségű munkát adunk neki, mint amekkorát meg tud csinálni. A felnőttek bevonása, különösen a korai szakaszban, alapvető fontosságú. Ha egyszer hozzászoktak, a gyermek sok időt tölthet a nyaralóban egyedül, találhat elfoglaltságot és segíthet a felnőtteknek.

A munkásképzés tapasztalatairól sokat megtudhatunk az 1920-30-as évek híres pedagógusának, a mára méltatlanul elfeledett Makarenko A.-nak az írásaiból..

Kognitív és tanulási tevékenységek

Kognitív tevékenységek a természetes környezetbenvidéken lehetőséget ad a gyerekeknek erre:

 1. hogy jobban megismerjék az őket körülvevő világot;

 2. megtanulják a halászat, a gombaszedés és a bogyók gyűjtése, valamint az erdei vagy mezei tájékozódás alapjait (a dácsától függően);

 3. Gyakorlati példák segítségével és nem tolakodó módon a tudomány alapjainak átadása.

A gyerekeknek egy vidéki túrával kell kezdeniük. Az ilyen “expedíciókat” később beépítik az otthon töltött időbe. a szabadban való tartózkodásnak értelmesnek és vonzónak kell lennie a gyermekek számára. Mit lehet tenni a körülöttünk lévő világ felfedezésével??

 1. Tanulás a természetről.Egy séta a környéken és a környezet megismerése nagyban bővítheti a gyermek látókörét, ha mesélünk neki a gyógynövényekről, virágokról és fákról, amelyekkel találkozni fog, megnevezzük őket és rövid leírást adunk róluk. A madárfajok széles skálája, néhány állat és rovar is előfordulhat. Minden, amit a gyermek személyesen lát, nem pedig képernyőn vagy könyvben, jobban rögzül az emlékezetében, amikor a gyermek elmondja a látottakat.

 2. Életvezetési készségek a természetes környezetben. A fiatal Robinson, ha előre megmondod neki, hogy ki ő, nagy érdeklődést mutat a tájékozódási futás alapjainak elsajátítása iránt. És persze gyűjtés és felfedezés, majd (az évszaktól függően) vadon termő bogyók és gyümölcsök, ehető gyógynövények, gyökerek és gombák fogyasztása. Ha a közelben van egy víztest, és a felnőttnek van horgászfelszerelése és tapasztalata, akkor nagyon valószínű, hogy a gyermeket is megragadja.

 3. Az egzakt tudományok tanulása.A gyermek életkorától függően a sétát számolási és számolási készségek gyakorlása kísérheti. Számolj meg mindent, amit az utadon látsz (madarak, fák, virágok stb.)..) és példák az összeadásukkal és kivonásukkal együtt. Sziklákból, levelekből vagy csak egy ágból a homokba rajzolhatsz számokat is.

Az idősebb gyerekeknek meg lehet tanítani a világ oldalát és más földrajzi fogalmakat, a csillagászat alapjait, némi biológiai, botanikai és zoológiai ismeretet, valamint egy kis fizikát. Ez az információ, pozitív érzelmekkel kiegészülve, a későbbi iskolai oktatás alapja.

Kreativitás

Modellezés agyaggal gyerekeknek

A gyermekek kreativitásának széles körű fejlesztése. A “műalkotások” készítésének lehetősége az anyaggyűjtéstől a végeredményig. Ez a folyamat az otthoni környezetre is átterjedhet, amikor a kertészeti szezon véget ér, és az összegyűjtött anyagból kézműveskedni lehet.

 1. Herbáriumok.Gyűjtsön egy herbáriumnyi virágot és levelet, és gondosan szárítsa meg őket. Herbáriumi állványok és albumok, sőt, a mai művészeti osztályokon már kaphatók speciális készletek is, amelyek magyarázatokat és eszközöket tartalmaznak a növények helyes boncolásához és a speciális papírhoz. Az albumokban külön rekeszek is vannak a fényképek számára, így a munka mellé elhelyezhet egy fényképet a herbárium gyűjtésének helyéről.

 2. Festmények szárított virágokból és gyógynövényekből. Ezek a herbárium témájának kiterjesztésének tekinthetők, de ebben az esetben speciális papírra kerülnének, és keretbe helyeznék őket. Az ilyen képeket fel lehet használni egy nyaraló díszítésére, vagy a legjobbakat a gyermek otthonában lehet elhelyezni a napsütéses nyár emlékére.

 3. Koszorúk készítése. Teljesen költségvetés-barát, szórakoztató és szép módja annak, hogy egy gyermeket kézművességgel foglaljon le. A koszorúk elkészítése után nem szabad elfelejteni, hogy fotózni kell, hogy “megörökítsük” ezt a természeti szépséget a fiatal tehetségek és szüleik fején.

 4. Kézművesség készítése.A helyi expedíciókból származó tobozokat, érdekes farönköket, makkot, madártollakat és más természetes anyagokat használunk. Az internetről származó releváns információk, a képzelet és a kreatív vágyak segítségével sok időt fordíthat a “népművészeti remekművek” előállítására, és ezt a tevékenységet a dacha után állandó lakóhelyre helyezheti át.

 5. Épület.A saját “otthon” vagy “titkos rejtekhely” létrehozása a vidéken nagyszerű szórakozás lehet egy gyermek számára. Ez lehet egy kunyhó, egy indián sátor, egy dobozokból épített “barlang” vagy egy faház. Minden a gyermekek életkorától, a feladathoz szükséges “technikai képességektől”, a felnőtt támogatásától és a gyermek fantáziájától függ.

 6. Rajzolás.Helyes és jó, hogy a vidéken zsírkrétával rajzoljon, és ha nincs elég aszfalt, a kerítés vagy a garázsajtó megteszi, és akkor a gyerekek nagyon szórakoztatóak és szórakoztatóak lesznek, hogy a kreativitásukat a tömlőből származó vízzel mossák le.

 7. Sandbox.A homokban és a homokban való játék, egy rögtönzött homokozóban a háznál nagyon kellemes lesz a kicsik számára. Sok percet vagy akár órákat is eltölthetnek ezzel a gondtalan időből.

További játékok a nyaraló gyerekek számára

 1. Kincsvadászat. A gyermek életkorától függően a feladat egy “kincs” megtalálása. Ha a gyermek kicsi, elég, ha néhány apró tárgyat (cukorkát, kis játékokat stb.) elrejtünk egy kis területen a vidéken.), és bátorítsa őt, hogy találja meg őket. Nagyobb gyerekek számára rajzolhatsz egy Kincses sziget-térképet vagy több kincskereső térképet, egyik ponttól a másikig, a köztes helyeken bizonyos feladatok elvégzésének nehézségével.

 2. “Nedves pińata”. Egy vagy több átlátszatlan léggömb, lezárt csokoládészeletekkel (Snickers, Bounty stb.) töltve..), töltsön meg lufikat vízzel, és akassza fel őket egy fára. A versenyzőnek bekötött szemmel kell eltörnie a lufit, és ha sikerül, akkor egy tábla csokoládét nyer. Ha nincs szerencséjük, nos, akkor is jó felfrissülni egy forró délutánon.

 3. Víz “bombázás”. A kis lufikat vízzel töltik meg, hogy a lufi beleférjen a gyermek tenyerébe. Az Ön segítségével a gyermek elkészíti a “lőszert”, amelyet egy medencébe vagy nagy tálba helyez. Ezután kijelölhet egy célpontot, vagy készíthet egy madárijesztőt vagy “boogie-boogie-t” a kerítésen vagy a garázsajtón, beállíthatja a távolságot, és elkezdheti dobni. Jó móka lesz.

 4. A létra egy célpont. Ez a játék is számtani. Szükség van egy létrára, amelynek lépcsőfokai közé papírlapokat helyezünk, amelyeken 1-től 5-ig terjedő számok vagy 10-től 50-ig terjedő tízes számok vannak. A lap felső széle szalaggal van rögzítve, az alsó laza helyzetben van. A gyermek egy meghatározott távolságból egy teniszlabdát dob feléjük. Ha csak egy gyermek vesz részt a játékban, akkor a szükséges pontmennyiség van beállítva, és a gyermek nyeri a díjat, a beállított mennyiség túllépése a pontok “leégését” okozza, és a pontszám visszaáll. Ha két vagy több gyermek van, a játékot a dobások száma dönti el, és az nyer, aki a meghatározott számú dobásból a legtöbb pontot szerzi. Egy felnőtt is részt vehet a versenyen, ha nincs jelen más gyermek.

 5. Darts.Univerzális játék számtani elemekkel, amely alkalmas a gyermekek és felnőttek közös játékára a játszótéren vagy a játszóházban (rossz idő esetén). Lehet, hogy a hagyományos játékszabályok (olvassa el őket az interneten), vagy lehet játszani a pontok számát kapott korlátozott számú lövések egy célpontra. Aki a legkevesebbet teszi, az mosogat.

Ez a cikk L.. Vygotsky, “Gondolkodás és beszéd”, A.. Makarenko “Egy könyv a szülőknek” című könyve ; weboldalak és szülői fórumok anyagai, valamint a szolnickói árvaház személyzetének nevelési gyakorlata RK domsolnyikó.kz/o-nas/o-detskom-dome/.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: