10 szabály a korrektor használatára

Friss arcszín, az esztétikai tökéletlenségek vizuális kiküszöbölése – ezek a fő célok, amelyekkel a lányok minden nap sminket alkalmaznak. De nem mindig a hagyományos termékek, például alapozó és púder használatával érhető el a kívánt hatás. Épp ellenkezőleg, még ki is hangsúlyozhatják a tökéletlenségeket, például a pattanásokat. A tökéletlenségek elrejtése érdekében a probléma komplex megközelítése ajánlott. A fedőfesték használata pedig a sminkelés első lépése.

Nem meglepő, hogy a kozmetikai üzletekben a korrekciós termékek különböző árnyalatokban kaphatók, a fehértől a barnáig. A termék színe a kezelendő probléma jellegétől függ. Az újságírók kérdéseket tettek fel a sminkszakértőknek arról, hogyan válasszuk ki a megfelelő terméket a bőrhibák elfedésére, és hogyan kell alkalmazni. A legfontosabb szabály, amit követni kell, hogy a lehető legkevesebb rejtegető krémet használjuk, és az alapozó felvitele előtt.

concealer vagy concealer?

Korrektív smink

Sok nő számára felmerül a kérdés, hogy mi a legjobb a foltok elfedésére. A helyzet az, hogy a gyártók gyakran nem tesznek különbséget a kettő között, félrevezetve ezzel a fogyasztókat. Valójában a fedő és a rejtegető funkciói bizonyos szempontból átfedhetik egymást, de ennek ellenére vannak különbségek:

 1. A Concealer a tökéletlenségek elfedésére szolgálAz arc viszonylag nagy területein – homlok, arc, szem alatti részek, orr és áll. Ilyen például az egyenetlen bőrtónus ezeken a területeken vagy a kiterjedt kiütések, bőrpír, irritáció. elrejti a helyi problémákat, mint például egy pattanás, egy heg, vagy a megnagyobbodott pórusok az orrhegyen.

 2. A concealer egy könnyebb,légies textúra. Túlnyomó hatása minimális.

 3. Concealer árnyalatáltalában megközelíti az Ön természetes arcszínét, de egy vagy két árnyalattal világosabb. A concealer pedig sárgás, zöldes, lilás árnyalatú lehet. Ez a krém sűrűbb, vastagabb textúrájával együtt segít hatékonyan elfedni a foltokat.

 4. A korrektor hidratálhatja a felhámot, A legtöbb korrektor szárító összetevőket tartalmaz. Ezért óvatosan kell használni a kiszáradt, száraz bőrűek számára.

És az utolsó, de nem utolsósorban a különbség a korrektor és a korrektor között – az elsőt általában az arc sminkjének fő terméke fölé alkalmazzák. És korrektor – bizonyos esetekben az alapozó felvitele előtt – helyette.

Korrektorokkal kezelt problémák és esztétikai hibák

A korrektor sok lánynak és nőnek segít minden nap. Használatára vonatkozóan nincsenek korlátozások. Ezért használható serdülőkorban, amikor az első pattanások megjelennek, és felnőttkorban, amikor az epidermisz korral összefüggő változásai arra kényszerülnek, hogy bővítsék a kozmetikai termékek arzenálját. Nincs speciális, korlátozott felhasználási területe: gyakorlatilag egy többcélú termék,amely az arcbőr helyi esztétikai hibáinak vizuális korrekciójára használható:

 1. Az arc egyes részein a felhám tónusának kiegyenlítésére, például a szem alatti sötét karikák eltávolítására. A legtöbb embernél ez a probléma időszakosan jelentkezik – alváshiány után vagy stressz hatására. De vannak olyan lányok és nők, akiknek a szem alatti sötét karikák veleszületett tulajdonsága. A bőr ezen a területen nagyon vékony és kissé áttetsző. Ezért a korrektorok használata – állandó szükségszerűség.

 2. Pattanások, mitesszerek, komedók és a faggyúmirigyek és az arc pórusainak egyéb következményei. A zsíros vagy kombinált bőr szenved a szem alatti sötét karikáktól. De előfordulhatnak időszakosan, függetlenül az epidermisz típusától, hormonális változások, étkezési zavarok, stressz, elégtelen vagy helytelen bőrápolás miatt.

 3. Pattanások, hegek és egyenetlenségek az arcon.

 4. Vörösség és irritáció. Az ilyen esztétikai hibák általában a vékony, finom, érzékeny bőrű tulajdonosoknál fordulnak elő.

 5. Pigmentfoltok és ráncok a szem körül (“szarkalábak”) – ez a probléma szinte minden 40 év feletti nőt érint.

 6. Szeplők: egyes lányok megkülönböztető jegyként tekintenek rájuk, mások el akarják takarni a vöröses foltokat.

Amint láthatja, a korrektorok segítenek elrejteni a bőr arcszínének különböző tökéletlenségeit – és azokat, amelyek mindig előfordulnak, és teljesen váratlanul. Ezért minden olyan lány kozmetikai táskájában ott kell lennie, aki odafigyel a megjelenésére.

Hogyan használjuk a különböző árnyalatú korrektorokat

Hogyan használjuk a különböző árnyalatú korrektorokat

Mint már tudjuk, a fedőlakkok lehetnek nude, hússzínűek, de lehetnek zöldek, lilák stb. is.. A zöld segít elfedni a pattanásokat és a bőrpírt, mert a vörös ellentéte. Használatakor fontos, hogy figyelembe vegye a bőrtípusát. Ha hideg, porcelán árnyalatú, ajánlott a világoszöld korrektor használata. Azok, akiknek sötét a bőrük, használhatnak olíva- vagy mustárzöld fedőszínt.

Vannak más árnyalatok is, amelyek használhatóksegít elfedni más esztétikai hibákat:

 1. Bézs, hússzínű, sárgás vagy rózsaszínű, a szem alatti sötét karikák, ráncok és érfoltok, hegek és pattanások elfedésére használják.

 2. A fehér szín segít világosítani a sötét foltokat a felhámon, elrejti a szeplőket és felemeli a leesett szemsarkokat.

 3. A rózsaszín alaptónusú lila, mályva segít korrigálni az egészségtelen (sárga vagy zöldes) arcszínt. Ez az árnyalat akkor is alkalmas, ha a gyógyuló zúzódásokat (pl. az arcon végzett plasztikai műtét után) olyan stádiumban szeretné elfedni, amikor már sárgulnak.

 4. A barack- vagy sárgabarackszín segít, ha a bőr fáradtnak és szürkés árnyalatúnak tűnik. Felfrissíti az öregedő bőrt is.

 5. Barna – egy ilyen árnyalatú termék használata segít korrigálni az arckontúrokat. Ha az arc kontúrján, az álltól a halántékig alkalmazzuk, vizuálisan megnyújtja az arcot. És ha az orr szárnyaira alkalmazzuk, az orr kecsesebbnek tűnik. A kulcs az, hogy a terméket gondosan elkeverjük, így szinte láthatatlan a bőrön.

A profi sminkmesterek általában tartanak kéznél egy palettát az összes árnyalatú korrektorral. Esélyt ad arra, hogy elrejtsen bármilyen hibát, még akkor is, ha az váratlanul jelenik meg.

Hogyan kell használni egy korrektort az arcra

A valódi sminkeléshez érdemes figyelembe venni a sminkmesterek ajánlásait:

 1. Bármilyen kozmetikai termék alkalmazása előtt ajánlott napi hidratáló krémet (vagy más krémet) használni. A felvitel után 15-20 percet kell várni, amíg a krém beszívódik a bőrbe.

 2. Használja a korrekciót, hogy helyben legyen. A problémás területre kell felvinni, nem pedig az egész arcra (kivéve, ha a bőr tónusát concealerrel akarja kiegyenlíteni).

 3. Nem kell a terméket vastag és bőséges rétegben felvinni, különben az ellenkező eredményt érheti el, és felhívhatja a figyelmet a hibára.

Végezetül pedig mindig legyen objektív az eredményt illetően. Ha azt írják, hogy egy bizonyos árnyalatú termék segít elrejteni egy adott hibát, és annak használatával nem érte el a kívánt hatást, ne higgye el vakon az utasításokat, és folytassa a smink alkalmazását. Talán csak nem találja a megfelelő árnyalatú korrektort, vagy nem illik a textúrájához. Vegye alapul a sminkmester tanácsait, és kísérletezzen, keverje a színeket, próbálja ki a folyékony és száraz termékeket.

Az arc hibáinak kijavítására használt korrektorok típusai

A korrekciós eszközök típusai

A modern kozmetikai ipar arctisztítók széles választékát kínálja. Csak akkor választhat helyesen, ha tudja, mi van az üzletek polcain, milyen különbségek vannak az egyes termékek között. És milyen előnyei, hátrányai vannak, milyen problémákat old meg a legjobban. Lássuk, milyen típusú fedőfestékek alkalmasak a mindennapi használatra.

Folyékony termékek applikátorral

Ez az egyik legnépszerűbb és legkeresettebb formája az ilyen típusú kozmetikumoknak. Az ilyen korrekciós eszköz használatának azonban megvannak a maga sajátosságai:

 1. A szem körül nehéz alkalmazni (ha concealer helyett használjuk). Ha a textúra sűrű, a termék megakadhat a bőrredőkben és golyócskákba gurulhat. Ebben az esetben a terméket 2 rétegben kell felvinni. Az első áttetsző, a második alapozó, és nagyon jól el kell keverni.

 2. Ha a termék csomagolásán az áll, hogy fényvisszaverő hatású, akkor használatával nemcsak a szem alatti sötét karikákat, hanem a puffadtságot is elrejti.

 3. A szivárgó üvegek kiömléseket és foltokat okozhatnak a pénztárcákban vagy kozmetikai táskákban.

 4. Applikátort vagy ecsetet használ, így a krémet pontszerűen vagy viszonylag nagy területekre is fel lehet vinni. Ezért a termék sokoldalúnak tekinthető, és minden korosztály körében keresett.

Használja a concealer formájában egy bot

A Stick a második legnépszerűbb concealer. A bot előnyei nyilvánvalóak:

 1. Mindig a táskájában hordozható. Nem maszatolódik, nem kenődik el más tárgyakra, amelyeket egy lány magával visz, amikor elmegy.

 2. Krémes állagú, könnyen eloszlik a bőrön, és akkor is könnyen használható, ha kevés idő marad a smink korrekciójára.

 3. A termék általában tartalmaz bizonyos mennyiségű hidratáló összetevőt, ami alkalmassá teszi a száraz bőrű betegek számára.

 4. Csak egy percig tart az alkalmazás. A pálcikát kihúzzuk a pálcikából, és a pigmentet a problémás területre pöttyözzük. Ajánlatos 30 másodpercet várni, amíg leülepedik és alkalmazkodik a felhám szerkezetéhez és hőmérsékletéhez. Ezután szivaccsal vagy ujjakkal óvatosan simítsa el a szegélyt. Az utolsó simítás – kis mennyiségű púder felvitele a problémás területre.

Kozmetikai ceruza formájában lévő concealer használata

A ceruza formájú ajakceruzának is vannak előnyei:

 1. A termék nagy sűrűsége nem engedi, hogy elkenődjön. Ez a leghosszabb tartósságú az összes concealder közül.

 2. Száraz textúrája ideális a zsíros bőr számára.

 3. Gyakran antibakteriális és fertőtlenítő összetevőket adnak a készítményhez. Ezért rendkívül alkalmas a zsíros, kombinált bőr sminkelésére és korrekciójára.

 4. Ezenkívül a fedőceruza számos más hasznos funkcióval is rendelkezik:

 5. Használata segít vizuálisan javítani az ajkakat. Ehhez alkalmazzon egy ceruzát, amely megfelel az arcszín árnyalatának, és kissé túlmutat a természetes ajakkontúron. És ha ez a része az arc, hogy az ellenkezőjét vizuálisan kisebb, az ajkak körvonalát.

 6. A korrekciós ceruza második funkciója az ajak vagy szemhéj alapozó helyettesítése. Ha egy nagyon vékony réteget viszünk fel az ajkakra, mielőtt felvisszük a concealert, az elmélyítheti és intenzívebbé teheti a rúzs színét. És tovább tart az ajkakon.

 7. A szemceruza, majd a szemhéjfesték alkalmazása hosszan tartó szemsminket eredményez. A szemöldök területének ceruzával történő kiemelésével a szemöldök hangsúlyosabbnak, határozottabbnak és vizuálisan felemeltnek tűnhet.

 8. A szem alsó szemhéját is finoman lesöpörheti anélkül, hogy megérintené a nyálkahártyát, hogy a szemet “nyitottabbá” tegye.

Nyilvánvaló, hogy a fedőceruza a mindennapi sminkelés egyik elengedhetetlen kelléke.

A krémes-púderes concealer használata

krémpor formátum

A kozmetikai üzletek polcain van egy csoport korrektor az arc számára, amelynek konzisztenciája egy enyhén sűrűsödött krém. Por alakban és kis tégelyekben kapható. Valamint 2-6 árnyalatú korrektív kozmetikumokat tartalmazó paletták minden alkalomra.

Kényelmes a használata, mivel ezeknek a termékeknek az állaga sűrű, és szilárdan a bőrön maradnak. És akárcsak a ceruzák, ezek is nagy átfedési tulajdonságokkal rendelkeznek. Ami azt jelenti – ezeknek a termékeknek a használata segít elfedni a jelentős tökéletlenségeket, mint például a hegeket és a sötét foltokat. A krémes, púderes korrektorok normál, száraz és kombinált bőrre alkalmasak. A zsíros bőr számára pedig túl koncentrált és gazdag lehet.

Ezekhez a termékekhez kozmetikai ecsetek, szivacsok stb. szükségesek. Az ujjakkal is alkalmazható, de a kozmetikusok és bőrgyógyászok nem ajánlják ezt a módszert, mivel nem elég higiénikus.

A krém formájában lévő concealer használata

A bőr korrekciós szer a bőr számára krém formájában jöhet, amely első pillantásra nem sokban különbözik a standard alapítványtól. Az árnyalat, az összetétel és a csomagolás közötti különbség. Az alapozóhoz hasonlóan az epidermisz bizonyos problémás területeire kell felvinni, nem pedig az arc teljes felületére. Néhány csepp ebből a kozmetikumból elegendő ahhoz, hogy gyorsan elfedje az esztétikai hibákat bármely területen – a homloktól az állig.

Száraz, préselt vagy porított púder formájú korrektor használata az arcra

 1. A púder vagy száraz concealer nem a legelterjedtebb formátum. De zsíros, problémás bőrre tökéletes. Mert egy ilyen termék használata során kettős hatású:

 2. Azonnal felszívja a faggyút.

 3. A púder, amely nem tükrözi a fényt, mattító hatású, elrejti a hibákat, elvonja a figyelmet az arc problémás területéről.

 4. A korrekciós por fölött szokás egy közönséges. Segít kisimítani a vonalakat az arcbőrre felvitt különböző kozmetikai termékek között.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: