13 szakértői tipp a rúzs kiválasztásához

A rúzs a mindennapi és esti smink elengedhetetlen eleme. Alkalmazása harmonikusabbá és kifejezőbbé teszi a képet. Sok lány és nő az alapján vásárol rúzst, hogy milyen árnyalatot szeret. De ez nem egészen így van. A sminkmesterek újságíróknak elmondták, hogy számos tényezőt figyelembe kell venni a sminktermék kiválasztásakor – az ajkak formáját, a hajszínt, a bőr- és szemszínt, sőt az életkort is. És magának a rúzsnak a jellemzői is – forma, textúra, tartósság… A kozmetikum kiválasztásának minden aspektusáról olvassa el cikkünket.

Milyen hatásokat lehet elérni a helyes és a helytelen smink használatával?

A helyes és helytelen sminkválasztás

Sok múlik a megfelelő vagy rossz rúzsválasztáson:

A megfelelő rúzs:

 1. Tökéletes térfogat – az ajkak gyönyörűen dúsnak tűnnek.

 2. Kiemeli és korrigálja a természetes ajakformát.

 3. Az ajkak árnyalata tökéletesen illeszkedik a lány sminkjének általános stílusához – esti vagy nappali, ünnepi.

 4. A kép harmonikus, az ajkak mértékkel hangsúlyosak.

Rossz fajta:

 1. Az ajkak túl dúsnak vagy épp ellenkezőleg, esztétikailag vékonynak tűnnek.

 2. Az ajkak formája torz, nem illeszkedik az általános arcvonásaikhoz.

 3. Az ajak árnyalata nem illik az általános stílushoz – a rúzs túl világos vagy túl halvány, a smink pedig túl erősnek, nehezen érzékelhetőnek vagy kiegyensúlyozatlannak tűnik.

 4. Az ajkak pompásan néznek ki, ahogy minden smink is.

 5. Vizuálisan egy lány idősebbnek tűnik, mint amilyen valójában.

A bőrtípusodnak megfelelő rúzs megtalálásához ne keress tovább, mint a legjobb sminkmesterek tanácsai.

Az alak és a térfogat számít

Az egyik szabály vagy minta, amit érdemes megjegyezni ebben a kérdésben, hogy a sötétebb tónusok vizuálisan vékonyabbnak tűnnek az ajkak, csökkentve azok térfogatát. A világosabb színek és a csillogás (fényesség, csillogás, csillogás) éppen ellenkezőleg, vizuálisan növelik a hangerőt.

A pufók ajkaknak a mindennapi sminkben egy visszafogott, pasztellszínű megjelenést kell választaniuk. Amikor kiválasztunk egy paletta orientált a bronz, bézs, nem élénk rózsaszín és visszafogott piros árnyalatok. Ha vizuálisan csökkenteni szeretné az ajkak színét, vagy el akarja terelni a figyelmet az ajkakról, válasszon sötétebb árnyalatú csokoládébarna vagy hasonló árnyalatokat.

Ha vékonyak az ajkaid, próbálj meg nem sötét színeket használni. A hatás megrázó lehet – az ajkak egyszerűen egyenes vonalba rajzolódnak, a száj “merev” lesz, és az egész megjelenés szigorú, barátságtalan. Az ajkak térfogatának növeléséhez használjon világos színeket, ha szükséges – gélfénnyel vagy csillámmal.

Az Ön színtípusa

Színtípus

Egy nő megjelenési típusa nagy szerepet játszik a megfelelő kozmetikai termék kiválasztásában. Több paramétert kell irányadónak tekinteni:

bőrtónus– Tesztelés céljából törölje egy kis mennyiségű mintás rúzst az ujjai hegyére. Ha tetszik, hogy az ujjakon lévő pigment (a bőr tónusa ezen a területen a lehető legközelebb áll az ajkak színéhez) megegyezik a másik kéz tenyér hátoldalán lévő bőr színével, akkor ez az Ön számára megfelelő. Az ujjbegyein, amelyek nagyon érzékenyek, érezheti a termék textúráját.

Hajszín:

 1. A platina szőke jól illik a bogyós rúzsok szinte minden színválasztékához (rózsaszín, lila, tompa lila stb.)..).

 2. A szőkéknek és a szőke vagy aranyszínű hajúaknak barack vagy világos korall árnyalatokat kell viselniük.

 3. A barna hajú és barna hajú nőknek azt tanácsoljuk, hogy a csokoládé és a bézs pasztell színű palettán válasszanak sminket.

A fogzománc színe.Ha rendszeresen jár fogorvoshoz, megelőző vagy higiéniai tisztításon vesz részt, fogait Air Flow, Zoom vagy más módszerrel fehérítteti, szabadon választhat meleg árnyalatokat és alapszíneket. Ha a fogzománc sárgás, használjon hűvösebb tónusú, kék alaptónusú rúzst. Az ilyen smink vizuálisan fehérebbé teszi a fogzománcot, ami hozzájárul a mosoly esztétikájának javításához.

A nő kora

Fiatal korban a lányok mindenféle színkísérletet megengedhetnek maguknak. A sminkek választéka a rikító lédús és élénk árnyalatoktól kezdve a nude, pasztell és áttetsző árnyalatokig terjedhet. Minden a lány céljaitól és a smink céljától függ. A választás során figyelembe kell venni, hogy a nagyon fiatal lányoknak (15-16 éves korig) ajánlott félig átlátszó, alig pigmentált változatokat választani a sminkhez. Az idősebb lányok azonban nyugodtan kísérletezhetnek a színátmenetekkel és a textúrákkal.

Olvasson tovább  Hogyan teszteljük a kozmetikai sminket: a káros és hasznos összetevők áttekintése és elemzése

30-35 éves nőknek standard nem extravagáns árnyalatok. Élénk, lédús, bogyós, neon színek, fukszia – ez a letűnt korszak. Itt az ideje, hogy a klasszikus skarlátvörös, terrakotta, réz és korall árnyalatok felé fordítsa figyelmét.

Az idősebb nőknek – 40-45 éves kortól – óvatosnak kell lenniük a sminktermékek kiválasztásának folyamatában. 35 éves korban próbálja meg elkerülni az élénk színeket. Az ajkak és az ajkak körüli bőr kezd öregedni, ne hívja fel rá a figyelmet. És a kor megköveteli, hogy egy hölgy tisztességesen nézzen ki, próbálja elkerülni a közönségességet. Tehát jobb, ha előnyben részesítjük a pasztell, gyengéd, púderes, “poros”, mély, a természetes tónusokhoz közelítő színeket. Kivételt képez az ünnepekre, ünnepi eseményekre való sminkelés. Ebben az esetben megengedhetünk magunknak egy világosabb választást, amely illeszkedik a smink általános stílusához. A legfontosabb dolog az, hogy kerüljük a matt textúrákat, amelyek kiszárítják a bőrt és idősebbnek tűnnek.

A rúzs kiválasztása a tartósság, az összetétel és más fizikai jellemzők függvényében

Kitalálni, hogy melyik rúzst használjam

A rúzs kiválasztásakor tartsa szem előtt, hogy az üzletek kínálatának nagy része közös dekoratív kozmetikumok, amelyek néhány órán át tartanak az ajkakon, ami után sminkkorrekcióra lehet szükség. A rúzst vízzel, sminklemosó tejjel vagy papírtörlővel lehet leöblíteni.

De vannak olyan ellenálló termékek is, amelyek nem mosódnak le vízzel, nem “esznek el” csókolózáskor, evés közben. Az ilyen rúzs egész nap, sőt, akár 24 órán át is tarthat. A teljes lemosáshoz habot vagy krémet kell használnia a tartós smink eltávolításához. Általában az ilyen rúzsok matt textúrájúak, de a tetején átlátszó géllel borítható, hogy fényt adjon.

a termék összetétele – olvassa el figyelmesen a csomagoláson található információkat. A statisztikák azt mutatják, hogy a rúzst rendszeresen használó nők 12 hónap alatt körülbelül egy tubusnyi terméket fogyasztanak el. Kívánatos lenne tehát, hogy a készítmény tele legyen természetes összetevőkkel, természetes színezékekkel, vitaminokkal és olajokkal. Kerülje az illatanyagokat, mesterséges színezékeket, stabilizátorokat, tartósítószereket és egyéb egészségtelen összetevőket.

A termék kiválasztásakor fontos figyelembe venni az illatát. Ha egy parfümterméknek rossz szaga van, vagy durva vagy irritáló kémiai szaga van, a legjobb, ha nem vásárolja meg. A kozmetikumok kellemetlen illata azt jelezheti, hogy a sminkben lévő összetevőkkel szemben egyéni intoleranciája van, vagy a smink rossz minőségű, illetve lejárt szavatosságú.

Megjelenés – a termék színének és állagának egységesnek kell lennie. Ha gyanús foltokat, repedéseket, bemélyedéseket, folyadékcseppeket vagy leválást észlel a felületen, akkor lejárt szavatosságú, hamisított vagy nem szabványos termékkel van dolga.

Az első próbálkozás a smink – meg kell vásárolni, hogy teljes mértékben tesztelje a terméket. Néhány márka azonban kifejezetten mintákat kínál. Ezek nagyon keveset érnek (például az Oriflame-nél), sőt néha még ingyenesek is. Mit kell értékelni – egyenletes és könnyen alkalmazható-e a pigment, mennyire érzi magát az ajkakon, van-e kellemetlen érzés, hogy a termék a testhő és a napfény hatására terjed-e?.

Alak és textúra, terméktulajdonságok

A mai kozmetikai iparban nagy a verseny. Ezért a gyártók nagy erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a termékformák és textúrák sokféleségét kínálják. Ez lehet a termékválasztás alapja is. A boltok polcain megtalálható rúzsok választéka a következőkből áll

A klasszikus visszahúzható rúzs. Ez a lehetőség olyan nők számára alkalmas, akik nem szoktak kísérletezni, és inkább egy ilyen hagyományos terméket használnak. Lehet matt vagy fényes. Vannak kéttónusú rúzsok is, amelyek a kontúrceruzát helyettesítik. A pálcika két részből áll, amelyek mindegyike a saját színében pigmentált. Az ajkakra csúsztatva a kontúr dúsabbnak tűnik, míg a középső területet világosabb pigmenttel árnyalja.

Fényes rúzs, rúzslakk ceruza, pálca vagy tubusos formában, applikátorral is.

Árnyékoló ajakbalzsam. Alkalmas száraz, repedezett, hámló vagy repedezett ajkakra. A rúzs mindkét irányban működik, hidratálja és táplálja az ajkakat, valamint finom árnyalatot és fényességet kölcsönöz nekik.

rúzs textúra

Rúzs textúra kiválasztása

A kozmetikai termék textúrája szintén fontos szerepet játszik a legjobb smink kiválasztásában. Az alkalmazás könnyűsége és az ajkakon való érzés ettől a szemponttól függ. Minden lánynak más-más a preferenciája, ezért a gyártók igyekeztek a lehető legnagyobb választékot biztosítani:

 1. Folyékony rúzs, A rúzs felhordása történhet rúzsapplikátorral, rúzskefével vagy egy speciálisan kialakított fúvókával. Ez a lehetőség ideális azoknak a lányoknak, akik gyorsan szeretnének sminkelni és fedőfestéket felvinni. A folyékony rúzsok többnyire áttetszőek és nem túl erősek, látványos fényt adnak az ajkaknak. Vannak folyékony, fedő, erősen pigmentált termékek is.

 2. Krémes rúzs– Azok, amelyek kicsavarható pálcikák vagy egytől ötig (vagy több) krémes textúrájú árnyalatból álló paletták formájában kaphatók. Ez a fajta színezett kozmetikum hidratáló és tápláló összetevőket, olajokat és vitaminkomplexeket tartalmaz. A lágyság érzése az alkalmazás után. És pont a megfelelő árnyalatú rúzs az ajkakhoz.

 3. Szilárd rúzs magas pigmentkoncentrációval– Különböző pálcika és ceruza változatokban kapható. Az ilyen típusú színkozmetikumok előnyei a hosszan tartó és gazdaságos használat, a telített szín és a magas fedőképesség. A pigment kitölti az ajkak minden finom vonalát, kisimítja a felszínt, puhává és finommá teszi az ajkakat.

 4. Száraz rúzs, amely por alakban érkezik, és kis tégelyekbe vagy üvegekbe van csomagolva…. Alkalmazásához használja a termékhez mellékelt applikátort. Ezeknek a rúzsoknak a fő előnye a teljes szín, a teljes fedés és a gazdaságos használat. De a termék por alakban érkezik, ami kényelmetlen lehet a használat során, és feszes, száraz érzést okozhat.

Olvasson tovább  5 legjobb hámlasztó arcbőr és használati utasítás

Rúzs kiválasztása a rúzs tulajdonságai szerint

Amikor kozmetikai terméket vásárol, azt is figyelembe kell vennie, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik. Vannak speciális hidratáló rúzsok. Ezek a legszélesebb körben elérhetőek a piacon. Az ilyen termék kiválasztása ajánlott, hogy a bőrt vitaminokkal telítse, simítsa, puhává és rugalmassá tegye. Optimálisak mindennapi használatra. Az ilyen termékek további jellemzője lehet az ultraibolya sugárzás elleni védelem.

A tápláló rúzsok a hidegebb időszakokra ajánlottak. Az olajok, viaszok és vitaminkomplexek segítenek megvédeni az ajkakat a szél és a fagy káros hatásaitól.

A higiénikus rúzsok minden korosztály számára használhatóak. Még abban az esetben is, ha az ajkakra történő pigmentfelvitel nem megfelelő. Az ilyen rúzsok színtelenek, és segítenek a bőr védelmében és regenerálásában. Segítenek a hámló, repedezett vagy száraz bőr eltávolításában. És az ajkakon nincs nyoma rúzsnak, eltekintve egy könnyű, természetes fénytől.

Botox hatású rúzsok. Időről időre megjelennek olyan termékek, mint például az Oriflame (The ONE Line) termékei, amelyek egyedülálló tulajdonságokkal rendelkeznek. Alkalmazzon egy ilyen rúzst, bizsergető érzést fog érezni, és az ajkai megnőnek a hangerőben. Az ajkak színét is megváltoztatja – világosabbá, telítettebbé válik. Ez a hatás a kozmetikai termék összetételének köszönhető. Olyan összetevőket tartalmaz, amelyek serkentik a szövetek vérellátását. Két-három órán keresztül teszi teltebbé az ajkakat. A hatás elmúlása után, ha szükséges, az eredmény felfrissíthető a termék újbóli alkalmazásával.

A rúzs kiválasztása a kivitel jellege szerint

befejezni

A finish az a hatás, amelyet a smink felvitele után érünk el. A felület lehet matt – a legújabb divatirányzat. Vagy fényes, ami igazán segít a romantikus, finom és érzéki megjelenés kialakításában. És szatén – finom, csillogó, de nem feltűnő csillogás jelenik meg az ajkakon. Az átlátszó kivitel szinte láthatatlan az ajkakon. A rúzs minimális színező pigmentet tartalmaz, de tartalmazhat gyöngyházfényű összetevőket, amelyek egy kis volument kölcsönöznek az ajkaknak.

Felhívjuk figyelmét, hogy a legtöbb modern ajakápoló termék egyszerre több különböző tulajdonsággal rendelkezik. Tehát a rúzs kiválasztásakor olyan rúzst kell találnia, amely színben, formában, textúrában, tulajdonságokban és kivitelben megfelel Önnek. A kozmetikumok leírása és jellemzői megtalálhatók az internetes üzletek honlapjain, hogy segítsenek megtalálni a legjobb terméket. Vagy konzultáljon egy sminkmesterrel, aki kifejezetten az Ön számára több lehetőséget is kiválaszt, figyelembe véve minden kívánságát és minden alkalomra.

A rúzs kiválasztása márka és ár szerint

A szakértők azt javasolják, hogy a termékeket jól ismert márkáktól vásárolja meg. A kozmetikumok lehetnek tömegpiaci, luxus vagy professzionális termékek. Ha már kipróbálta egy bizonyos gyártó termékét, és elégedett vele, akkor kipróbálhatja a rúzst is.

Ha még nem vásárol egy jól ismert rúzsmárkát, akkor a Maybel termékeket előnyben részesítheti

 • ne, L’ Oreal Paris, NYX, Bobbi, L’ Oreal Paris, NYX, Bobbi
  Pupa, Dior, NOUBA, Vivienne Sabo. Ez a vásárlási lehetőségektől függ. A minőségi termék ára 70 és 2500 rubel között mozoghat. Minden drágább kozmetikumot professzionális sminkmesterek számára terveztek.

  A rúzs felhasználhatósági idejéhez igazodó rúzs

  Ha rúzst vagy száraz/kemény rúzst használsz, tudnod kell, hogy annak kb. két év a szavatossági ideje. A szakértők azt mondják, hogy ha olyan folyékony terméket használ, amelynek applikátora folyamatosan egy üvegbe merül, az ilyen rúzs eltarthatósági ideje 2-3 hónapra csökken. Fontosak a tárolási körülmények:

  1. Ha hűvösen, napfénytől és szélsőséges hőmérséklettől védve tartják, a rúzs akár 24 hónapig is tárolható és használható.

  2. Ha a sminket állandóan magaddal viszed egy sminkes táskában, akkor akár 2-6 hónapot is veszíthet az eltarthatósági idejéből.

  Olvasson tovább  SPF púderek: típusok és a 3 legjobb választás

  Apró tippek a rúzsválasztás megkönnyítésére

  A sminkszakértők megosztották online kiadásunk újságíróival azokat az apró trükköket és hasznos tippeket, amelyekkel a lehető legkönnyebbé tehetik a megfelelő rúzs kiválasztását:

  Használja ki a modern technológiát. Segítségükkel időt takaríthat meg, és otthonról, kényelmesen kiválaszthatja a tökéletes árnyalatot. Például letöltheti és telepítheti okostelefonjára az ingyenes L’Oréal Makeup Genius alkalmazást. A program segítségével saját képet készíthet, és kipróbálhatja a különböző rúzsárnyalatokat. Vagyis, hogy megnézze, hogyan mutatna egy adott termék az Ön ajkain.

  Kipróbálom a sminket. Sok márka sarkában/üzletében teljesen ingyenesen lehet expressz tanfolyamot vagy mesterkurzust kapni a sminkelésről. A képzett tanácsadók kiválóan értik az árnyalatokat és a textúrákat. Könnyedén és költséghatékonyan tesztelheti a különböző formulákat, és egyúttal kiválaszthatja a legmegfelelőbbeket. Tanulja meg azt is, hogyan kell megfelelően felvinni a rúzst.

  A kedvenc árnyalat kiválasztásához,de szeretné megváltoztatni a felületet, vagy új textúrát szeretne kipróbálni? Vigye magával a kedvenc rúzsát a boltba, hogy amikor a kozmetikai osztályon összehasonlítja a régi és az új termékek árnyalatát, a legjobb vásárlást tehesse.

  A leggyakoribb hibák a rúzs kiválasztásakor

  gyakori hibák

  Tekintettel arra, hogy a modern, minőségi smink sokba kerül, a rúzsválasztás olyan hiba, amelyet jobb elkerülni. Ha rossz terméket vásárol, akkor azt a jövőben egyszerűen nem tudja használni, és nem is tudja visszavinni a boltba. Nézzük a 3 leggyakoribb hibát, amit a lányok elkövetnek, amikor rúzst választanak az ajkaikra:

  1. Rúzs “mint egy barát. A dekoratív kozmetikumok vásárlásának ez a megközelítése alapvetően rossz. Minden embernek megvan a maga bőrtípusa és -színe, ajakformája és -mennyisége, szem- és hajszíne, valamint egyéb egyéni jellemzői. Ami jól áll a barátodnak, nem biztos, hogy jól áll neked. Ha tényleg azt a bizonyos rúzsárnyalatot szeretné, próbálja ki magán, mielőtt megvásárolná. Kérj kölcsön egy barátodtól sminket, vagy használj mintát egy üzletben. De vegye figyelembe, hogy ez nem higiénikus.

  2. Rúzsvásárlás megszokásból. Sok nő, aki egyszer sikeres termékválasztást végez, még évekig ugyanazt a terméket fogja vásárolni. Ez a következetesség önmagában nem rossz. De figyelembe kell vennie, hogy a bőr árnyalata és állapota idővel változik (különösen nyáron és télen), valamint a fején lévő haj színe. A rúzs kiválasztását az évszak és a lány stílusának változásai is befolyásolják. Mindezeket a dolgokat szem előtt kell tartani. Továbbá, hogy egyes vállalatok gyakran tolerálják ugyanazon rúzsszám árnyalatváltozatait különböző tételekben. Vagy egyszerűen csak nem gyártanak többé egy bizonyos termékcsaládot. Ezért egy lánynak figyelembe kell vennie mindezeket a szempontokat, és néhány független lehetőséggel kell rendelkeznie a rúzs sminkeléséhez.

  3. Spontán, váratlan, érzelmi vásárlások. Néha a hangulatban vagy a hatásban olyan rúzsárnyalatokat veszünk fel, amelyek ígéretesnek tűnnek. Különösen, ha a termék kedvezményesen kapható. Fontolja meg, hogy egy ilyen vásárlás megéri-e a pénzt? Ha úgy vásárolsz meg egy terméket, hogy pontosan tudod, mit szeretnél a textúra és az árnyalat tekintetében, az jobb és okosabb, mintha tájékozottan döntenél.

  4. Az utolsó hiba az, ha a színkozmetikumok kiválasztásakor kizárólag az árat vesszük alapul. Egy kozmetikai termék magas ára nem mindig jelenti azt, hogy sokkal jobb, mint olcsóbb társai. Olvassa el a különböző márkák termékértékeléseit és a felhasználói véleményeket – ez megakadályozhatja, hogy felesleges pénzügyi kiadásokat vállaljon.

  Hogyan kell megfelelően alkalmazni a rúzst a maximális hatás érdekében?

  Nemcsak a pigment kiválasztása, hanem a helyes alkalmazása is fontos:

  1. Tisztítsa meg az ajak területét vízzel vagy speciális sminklemosóval és mossa le.

  2. Könnyű súrolás. Alternatív megoldás lehet a hagyományos cukor használata egy teáskanál mézzel vagy tejföllel keverve. Ha siet, ez a szakasz kihagyható.

  3. Vigyen fel hidratáló és revitalizáló krémet, gélt vagy balzsamot az ajkaira – olyan kezelési termékeket, amelyeket az arc ezen részének revitalizálására használ. Várjon 5-10 percet, amíg a termék beszívódik a bőrbe, majd törölje le az ajkakat papírtörlővel, hogy eltávolítsa a felesleget. Ez a szakasz kihagyható, ha a sminkelésre szánt idő korlátozott.

  4. Vigyen fel egy alapozót az ajkakra, alaposan keverje el a terméket.

  5. Szükség esetén használjon concealert. Ha folyékony vagy nedvesített rúzst, simább terméket használsz, ceruza vagy szemceruza használatával megakadályozhatod, hogy az ajkak kontúrján túl elkenődjön.

  6. Vigye fel a rúzst, várjon egy-két percet, törölje le az ajkakat egy zsebkendővel, és vigyen fel egy második réteg sminket.

  A rúzs ilyen módon történő használata segíthet megvédeni az ajkakat, sokkal tovább tart, és egész nap megőrzi a színét.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: