A problémás bőrre való fényvédők áttekintése, tanácsok az ápoláshoz

A problémás felhámnak gondos fényvédelemre van szüksége. A megfelelő SPF-szintű bőrápoló krém kiválasztása felelősségteljes feladat, mivel a termék nem szabad eltömítenie a pórusokat, és ez a pattanások megjelenéséhez vezethet.

Napvédő krémek zsíros, problémás bőrre: 3 krém áttekintése zsíros, problémás bőrre

A problémás epidermisz jellemzői

A megfelelő fényvédő kiválasztásához fontos, hogy megfelelően felmérje saját bőrének állapotát, és megértse, hogy problémás vagy csak zsíros. Hogyan állapítható meg, hogy probléma van-e?Ezt a bőrtípust a következő jelek jelzik:

 1. Fekete foltok jelennek meg az egész arcon. A bőrgyógyászok “mitesszereknek” nevezik. Egy másik probléma: a magas olajtermelés. A faggyúmirigyek aktívvá válnak, ami faggyúdugók és eltömődött pórusok kialakulását okozza. Olyan környezet alakul ki, amely ideális a káros baktériumok szaporodásához.

 2. Akne, pattanások vagy pattanások – számos gyulladásos összetevő a hétköznapi bőrt problémás bőrré alakítja, amely különleges gondoskodást és a kozmetikai termékek gondos kiválasztását igényli, különösen a fényvédő kategóriában.

Kérjük, vegye figyelembe! Egy lépéssel feljebb az olajos és a problémás felhám között. Pattanások és komedók alakulhatnak ki, ha rossz fényvédő krémet választ, hogy hatékonyan védje bőrét az UV-sugaraktól.

Mit tartalmaznak a problémás bőrre való SPF-krémek?

Fontos tudni, hogy a problémás bőrnek UV-védelemre van szüksége. A negatív hatások sokkal inkább eltömítik a pórusokat és hiperkeratózist okoznak – a szaros sejtek felhalmozódnak a felszínen, ami jelentősen növeli a pattanások kockázatát.

A pattanások elleni kozmetikai termékek fontos összetevőket tartalmaznak:

 1. A matracok ként, valamint perlitet és néhány cinkszármazékot tartalmaznak;

 2. A faggyúszabályozó savak (AHA, szalicilsav);

 3. gyulladáscsökkentő krémek természetes növényi kivonatokkal.

A komedogén összetevők eltömítik a pórusokat. Ide tartoznak a vazelin, a paraffin, a szintetikus és ásványi olajok, bizonyos savak és növényi olajok, mint például a pálma-, olíva- és kókuszolaj.

Mit mondanak a tanulmányok?

Az Egyesült Államok Egészségügyi és Emberi Szolgálatok Minisztériuma arra figyelmeztetett, hogy bizonyos fényvédő faktorral ellátott kozmetikumok használata súlyos egészségkárosodást okozhat.

május 2019. az FDA, amely közvetlenül az amerikai egészségügyi minisztériumnak tartozik, közzétette a különböző fényvédő kozmetikai termékekről készült tanulmány eredményeit. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal alaposan tanulmányozta a kozmetikai termékekben található SPF-szűrők jellemzőit. Az FDA megállapította, hogy számos népszerű UV-szűrő, amely a felhámot hivatott megvédeni a napsugaraktól, a véráramba kerül, ha áthatol a felhámgáton.

Olvasson tovább  Középső arckezelések: a szalonkezelések típusai és a 3 legjobb kezelés

A problémás bőrre való fényvédők képesek behatolni a testbe. Tényleg rosszul hangzik? Tehát miért ne kerüljük el a használatukat? Egy ilyen ötlet nem tekinthető jónak, figyelembe véve az UV-sugárzás által az arcbőrben okozott károkat. Bebizonyosodott, hogy a bőrrákot a napsugárzásnak való ismételt kitettség okozza. Az UV-fény szintén jól ismert forrása az epidermisz gyors öregedésének, mivel degeneratív változásokat okoz a sejtekben, az erekben és a rostos szövetekben, ami ráncokhoz vezet.

A bőrük fiatalságával törődő emberek számára az ideális stratégia az, hogy nem használnak olyan fényvédő krémeket, amelyek összetételében a következő káros összetevők vannak:

 1. Avobenzon;

 2. Octocrylene;

 3. Oxibenzon;

 4. Ecams

   e.

Érdemes megemlíteni, hogy a fent említett anyagok véráramba való behatolásának szintje messze meghaladja az FDA által ajánlott szintet. A szakértőknek meg kell érteniük, hogy ezek az összetevők hogyan hatnak az emberek egészségére. Addig is tanácsos, hogy ne használjon olyan arckozmetikumokat, amelyek tartalmazzák a jelen lévő anyagokat, különösen az oxibenzont.

bármilyen krémek

Napvédő krémek zsíros, problémás bőrre: 3 krém áttekintése zsíros, problémás bőrre

A problémás felhámra vonatkozó kozmetikai készítmények főbb típusai az alábbiakban kerülnek ismertetésre.

SPF faktorú fényvédő vonalakból

Az UV-sugarak elleni védelemre szolgáló krém kiválasztásakor fontos, hogy ne felejtsük el, hogy textúrájának könnyűnek kell lennie. Az SPF-indexnek magasnak kell lennie. Problémás bőr esetén válasszon könnyű emulziókat és folyadékokat.

Nappali SPF krém

Ha zsíros a felhámja, használhat magas fényvédő faktorral rendelkező nappali terméket. Bár ez a lehetőség nem alkalmas a problémás bőrre.

vízálló SPF krém

Ezt a terméktípust úgy tervezték, hogy védje a bőrt fürdés közben. Miután egy személy kimegy a strandra, meg kell újítani a védelmet. Alexander Prokofiev szerint, aki bőrgyógyász és a TM La Roche-Posay szakértője, fontos, hogy figyelmet fordítson a krém formulájára. A vízálló termékek gyakran nagyon gazdag textúrájúak, ami eltömődött pórusokat okoz. Ez a kockázat megsokszorozódik a nehéz krémek rendszeres használatával.

Védő összetevők

A védelem elemei is eltérőek lehetnek:

 1. kémiai vagy szerves;

 2. Ásványi vagy fizikai.

Ez utóbbiak, ahogy a neve is mutatja, fizikai védelmet nyújtanak. Pajzsként funkcionálnak, amely tökéletesen visszaveri a napsugarakat. Számos ilyen típusú összetevő létezik. Ezek közé tartozik a titán-dioxid és a cink-dioxid, amelyek fehér lerakódást hagynak maguk után. Kémiai összetevők nélkül a krémek nem működnek megfelelően, ezért nem megbízhatóak.

Hogyan válasszunk bőrtípusunknak megfelelő fényvédő krémet??

Zsíros bőr. a krémek eltömítik a pórusokat, gyulladást okozva. Az ilyen bőrtípus tulajdonosainak ásványi elemeket tartalmazó fényvédőket kell használniuk: titán-oxid, cink-oxid. Az olajat nem tartalmazó termékeket kell előnyben részesíteni.

Száraz/érzékeny felhám. A Vogue magazin szakértői azt tanácsolják, hogy ne használjunk emulziókat és más, mesterséges illatanyagokat tartalmazó termékeket. Válasszon krémeket az érzékeny bőrre szánt termékcsaládokat képviselő márkákból. Például CeraVe, Bioderma, Avène vagy La Roche-Posay. A szemkörnyék optimális védelme érdekében a természetes fényvédő gátként működő cink-oxidot tartalmazó pálcikát lehet használni.

Normál, kombinált epidermisz. Nincsenek szigorú iránymutatások. Kiválaszthatja azt a fajta krémet, amelyet az állaga miatt szeret.

Pigmentálódásra hajlamos felhám. Ha bőrének erős védelemre van szüksége, akkor a legalább 50%-os fényvédő ideális. Egy öregedésgátló folyadék, amely erőteljesen táplálja és ragyogóvá teszi a bőrt, mivel C-vitamint tartalmaz, szintén nagyszerű választás.

A fényvédők formái

Nem is olyan régen a fényvédők normál krémek formájában voltak kaphatók, amelyek többnyire sűrű állagúak voltak. Emiatt sok problémás bőrű ember nem használta őket, mivel nem találták ezt a formátumot kényelmesnek. Az orvosi közösség nyomására a terméktervezők elkezdtek azon gondolkodni, hogyan lehetne a napvédő krémeket a lehető legkényelmesebbé tenni. Az ilyen erőfeszítések gyümölcse a mai fényvédő kozmetikumok kínálatában érhető el.

Folyadékok

Kényelmes használatot biztosító, légies fényvédő készítmény. A folyadékok ideálisak azok számára, akiknek problémás a felhámja, ahol a közönséges krémek hajlamosak lehetnek a hámlásra, különösen, ha a napfény miatt a bőr ragyogni kezd. Ahogy a kozmetikai termékek gyártásának technológiai bonyolultsága fejlődött, a fényvédőket elkezdték felváltani a káros kémiai szűrők, amelyek nem hoznak létre “árnyékot” a felhámon. Olyan reakciót vált ki a bőr felső rétegeiben, amely a hőenergiát a lehető legbiztonságosabb fényvédő formává alakítja át.

Spray

Problémás bőrre való fényvédő: 3 krém áttekintése zsíros, problémás bőrre

Amellett, hogy elképesztően könnyű, kényelmes az alkalmazása. A spray ugyanolyan fokú védelmet nyújt, mint a nehéz krémek. Használatakor nem szabad megfeledkezni arról, hogy nem elég egyszerűen a problémás bőrre permetezni. A folyadékot óvatosan kell felvinni a bőrre. Kivételt képez a spray-viola, amelyet csak az arcra szabad használni. Csak olyan városi környezetbe való, ahol a lány nem napozik hosszabb ideig. A spray-t a smink tetejére kell szórni. Nem kell bedörzsölni a bőrbe.

napvíz

Könnyebb, mint a közönséges folyadékok. Leggyakrabban kétfázisú képletekben használják. A vizes rész könnyű textúrát biztosít, amely jól működik a zsíros olajos formulával, amely koncentráltan védelmet nyújt. Sokan ismerik az olajokat tartalmazó micellás vízen alapuló kétfázisú textúrákat. Használat előtt jól rázza fel.

A fényvédő felülvizsgálat

Jelölés Helyszín Termék neve Ár
Naptej vélemények 1 Noreva, Exfo krém
 • ac spf 50+
 • 1 400 €
  2 Eucerin, olajkontroll gél krém 1 500 €
  3 La Roche-Posay, Anthe krém-gél
 • os Anti-Imperfections SPF 50-es védőfaktorral+
 • 1 600 €

  Noreva, Exfo krém
 • ac spf 50+
 • Értékelés: 4.9

  NOREVA, EXFO<li></div><p>AC SPF 50+” style=”/wp-content/uploads/2023/05/811666666196451-64ob.jpg” height=”400″ title=”NOREVA, EXFO</p><li>AC SPF 50+”><p>A termék előnyei közé tartozik a széles spektrumú sugárzás elleni magas szintű védelem. Problémás bőrre kifejlesztve. Kiválóan hidratál, mattít és megfékezi a kiütéseket. A készítmény védő szűrőket, faggyúszabályozó elemeket és mézédes kivonatot tartalmaz.</p><p>A krémet az alapápolás után közvetlenül a megtisztított bőrre kell felvinni. Ne használja a szem alatt!</p><h3>Eucerin, olajkontroll gél krém </h3><p>Értékelés: 4.8</p><div style=Napvédő krém zsíros, problémás bőrre: 3 fényvédő krém zsíros, problémás bőrre

  Kifejezetten a problémás bőr UVA és UVB sugarakkal szembeni védelmére kifejlesztve. Folyamatos használata csökkenti a pattanások kialakulásának hajlamát. A gél egyesíti a bőr károsodását okozó naptól való védelmet a zsíros felhám állapotának javításával, amely hajlamos a mitesszerekre.

  Gél, amely egyedülálló technológiával szabályozza a bőr zsíros váladékát. Olyan kozmetikai termék, amely teljes mértékben megfelel a problémás, pattanásokra hajlamos bőr igényeinek. L-karnitin tartalmú készítmény a faggyúkiválasztás szabályozására. A készítményt pigmentkomplexummal is gazdagították, amely elnyeli a fedést, hosszú időn keresztül mattítja a bőrt, és különböző éghajlati viszonyok között – forró és párás – világosító hatású.

  La Roche-Posay, Anthe krémgél
 • Anti-hibák SPF 50-gyel+
 • Értékelés: 4.8

  Napvédő krémek zsíros, problémás bőrre: 3 fényvédő krém zsíros, problémás bőrre

  Korrekciós hatása van. A krém-gélt a problémás, érzékeny és pattanásokra hajlamos bőrre fejlesztették ki. A termék antioxidáns hatású, és védi a bőrt az infravörös sugárzástól, a szennyezéstől és a szennyeződéstől. A gél niacinamiddal és szalicilsavval gazdagított, amely segít csökkenteni a bőr tökéletlenségeit és hibáit.

  Levegőtechnológia

 • A krém egyedülálló hatással van az epidermiszre: a mattító mikro-részecskék gyorsan megszüntetik a faggyú, az izzadás okait. Magas szintű UVB, UVA védelemmel is rendelkezik.
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: