A szempillagöndörítők használatának titkai

A mai színes kozmetikumok piaca olyan szempillaspirálokat kínál a nőknek, amelyekben látszólag minden benne van. Vizuálisan meghosszabbíthatják a szempillákat, hangerőt, göndörséget adhatnak nekik. De nem mindig lehet szempillaspirál nélkül, mivel a göndörítő fogók az egyetlen módja annak, hogy igazán “kinyíljon” a tekinteted. Mi az eszköz, hogyan kell használni, és hogy biztonságos-e a szempillák számára – mindezekre a kérdésekre választ kaphatsz az online kiadás újságíróinak cikkéből.

Mi az a sminkcsipesz, mikor használják?

Mi az a csipesz sminkeléshez és mikor kell használni?

A szempillagöndörítő, más néven göndörítő egy olyan különleges szépségápolási eszköz vagy kiegészítő, amely segít abban, hogy szemei nagyobbnak és kifejezőbbnek tűnjenek. A lány tekintete a göndör szempillákkal titokzatos és szexi, csábító és elbűvölő lesz.

Hogyan néz ki egy normál, klasszikus szempillagöndörítő? Gondoljon egy manikűrös ollóra – két nyéllel rendelkezik, a végén gyűrűkkel, amelyekbe a hüvelyk- és mutatóujját be kell dugnia, miközben használja az eszközt. Tehát egy szempillagöndörítőnek pontosan ugyanez az alapja. De ahol a körömollónak vágópengéi vannak, ott az ívelt lemezek ívelt alakban vannak jelen, hogy kövessék a szempillák növekedését a felső szemhéjon. Ezek a lemezek puha szilikon- vagy gumiborításúak, hogy megakadályozzák a haj sérülését, ami akkor történhet, ha a hajat a göndörítővel rögzítik. A fogó úgy van elhelyezve, hogy a hajsütővasat kényelmesen lehessen fogni, a kéz párhuzamos az arccal, nem kell csavargatni semmiképpen, és nem fárad el és nem merevedik meg.

Mikor van értelme szempillagöndörítőt használni:

 1. Ha a természetes hajad rövid vagy túl egyenes. Például a rövid szempillák gyakoriak az ázsiai lányoknál, de a túl egyenes, sima ív nélküli szempillák a keleti típusú lányok megjelenésére jellemzőek.

 2. Ha egy nő szeretné kiemelni a megjelenését, hangsúlyozni a szemkörnyékét, de nem szeretne sminket használni, vagy minimalizálni annak alkalmazását. A csipeszek volumenes és gyönyörűen ívelt szempillákat eredményeznek szempillaspirál használata nélkül is. Ezért ezt az eszközt gyakran használják azok a lányok, akik a nude sminket támogatják.

 3. Amikor lenyűgözően akarsz kinézni, például amikor részt veszel egy partin, egy bulin, egy ünnepségen. Ebben az esetben a szempillaspirállal történő göndörítés hatását fokozhatja a szempillaspirál egy vagy két rétegben történő felvitelével.

A szempillagöndörítő csipesz a modern nők és lányok, valamint a profi sminkesek számára is elengedhetetlen kellék.

A szempillagöndörítő használatának előnyei:

 1. Ez egy megfizethető eszköz, amely bármelyik szépségápolási üzletben megtalálható. A drágább elektromos modelleket online boltokból kell megrendelni, de nem nehéz megtalálni őket az interneten.

 2. Ez egy meglehetősen olcsó kiegészítő, amely még a legolcsóbb szempillaspirált is kétszer hatékonyabbá teheti.

 3. A szempillagöndörítő több évig vagy akár tovább is használható. Egyszerű kialakításúak és nehezen törhetők el. A szerszám hosszú és biztonságos használatának fő feltétele a gumibetétek időben történő cseréje, amelyek idővel elveszíthetik ütéselnyelő tulajdonságaikat és repedezni kezdenek. Egyes szempillagöndörítő modellek már fel vannak szerelve az eszköz fogantyújához rögzített extra szilikonpárnákkal. Például ezek a kiegészítők megtalálhatók az Oriflame nevű nagy kozmetikai cég kínálatában. Ha megvásárolja ezeket a hajsütővasakat, olyan eszközt kap, amely kétszer olyan hosszú ideig tart, mint a pótalkatrészek nélküli társai.

 4. A szempillagöndörítő válogatás nélkül, akár minden nap használható. Van azonban egy kikötés – az eszköz csak akkor használható, ha a szempillaszőrök normál állapotban vannak, nem gyengültek vagy törékenyek. Például a szempillaspirált nem szabad használni a szempillahosszabbítás eltávolítása után, mivel a természetes hajszálak túl sokáig voltak kitéve az időjárás viszontagságainak.

 5. A szempillagöndörítő használatával pénzt takaríthat meg a szemsminkre. Nyugodtan megtagadhatja a szempillaspirál használatát, de a szempillái akkor is jól fognak kinézni.

 6. A fogóval rövid életű eredményeket lehet elérni. A göndörítés után a szempillák 3-4 órán keresztül göndörek maradnak, és az eszközt újra lehet használni a göndörség meghosszabbításához. Amint lemosod a sminket, a hajad visszatér a normál állapotába, így szükség esetén bármilyen más külsőt elérhetsz. Ha például este buliba megy, és azt szeretné, hogy a szempillái a lehető legjobban nézzenek ki, használjon göndörítő fogót. És a következő napon az irodában kell dolgoznia az irodában, ami egy visszafogottabb stílust igényel, a fényes és provokatív smink nem megfelelő – ekkor a szempillák visszatértek a természetes állapotukba, és természetesnek tűnnek.

A szempillagöndörítő előnyeit figyelembe véve nem meglepő, hogy ez az eszköz világszerte olyan népszerű a nők körében.

göndör szempillák

Van valami előnye a szempillagöndörítő használatának?

A szakértők azt mondják, hogy a göndörítő olyan eszköz, amely lehetővé teszi a pozitív esztétikai hatás elérését. Nem jó a szempilláknak. Ez azt jelenti, hogy ha göndörítő fogót használsz, érdemes extra ápolást és táplálást adni a hajadnak. Használhat például bojtorján- vagy ricinusolajat, hogy segítsen helyreállítani a hajszálak szerkezetét és megerősítse azokat.

Okozhat-e kárt a szempillagöndörítő?

Ez egy jogos és aktuális kérdés, amelyre nehéz egyértelmű választ adni. Egyrészt, ha helyesen kezeli a tartozékot, figyelembe véve a biztonsági szabályokat és az összes technikai finomságot, nem lesznek negatív hatások. Ugyanakkor, ha hibázik a göndörítő kihasználása során, akkor szó szerint levághatja a hajszálak hosszának felét.

Milyen műveletek nem megengedettek a szempilla göndörítő fogó használata során:

 1. A hajsütőgépet csak akkor szabad használni, ha gumitömítéssel van ellátva. Elérhetők és olcsók, de nem szükséges megvásárolni őket. Nem jó ötlet használni a fogót akkor sem, ha a gumitömítések sérültek, azaz ha kemény horpadások vagy repedések vannak rajtuk, vagy ha elkezdtek morzsolódni.

 2. Ne nyomja túl erősen a szőrszálak közé szorítva. Jobb, ha nagyon kis erővel szorítja a szempillákat, és egy perccel tovább tartja őket a göndörítőben, mintha nagyon erősen, rövid ideig szorítja őket.

 3. Kerülje a túl hosszú szempillagöndörítést. Ha például 1,5-2 percig használja a hajcsavarót, az eredmény ugyanaz lesz, mintha 5 vagy 10 percig szorítja a hajszálakat a lemezek közé. Kivéve, hogy az utóbbi esetben a görbe sokkal hirtelenebb és természetellenesebb lenne. Tehát ne vidd túlzásba; a szempillák göndörítésénél fontos az arányérzék.

A göndörítő használata biztonságosan biztosítja, hogy szempillái nem sérülnek, és mindig szépek maradnak.

Hogyan kell helyesen használni a szempillagöndörítőt?

Hogyan kell helyesen használni a szempilla göndörítő fogókat?

Ennek a szépségápolási eszköznek a használata általában könnyű még a tinédzser lányok számára is, akik gyakran használnak csipeszt, mert nem tudják festeni szempilláikat szempillaspirállal, miközben iskolába járnak.Csak a következő sorrendet kell betartania:

 1. Vigye fel a szemhéjakra a kozmetikumokat, amelyeket egy adott megjelenés megteremtéséhez tervezett használni. A szempillák göndörítése előtt árnyékot, szemceruzát használnak, de ezek nélkül a dekoratív termékek nélkül is megteheti.

 2. Fogja meg a csipeszt, és csúsztassa hüvelyk- és mutatóujját a “fülükbe”, ahogyan a manikűrös olló használatakor teszi.

 3. az ujjakat szét kell tárni úgy, hogy a szorítólapok 0,5-1 cm-re nyitva legyenek.

 4. Vigye a fogót a szempilláihoz (a szemének nyitva kell maradnia), és szorítsa a hajszálakat a fogók közé, és próbálja megragadni őket a gyökerüknél vagy a lehető legközelebb a növekedési vonalukhoz.

 5. Tartsa a lemezeket egymáshoz nyomva 1-2 percig, de ne gyakoroljon túlzott nyomást. A kényelem érdekében a keze könyökét az asztal felületére támaszthatja, akkor nem kell elvégeznie az eljárást, fogót tartva a súlyban.

 6. Vegye ki a fogót a szemhéjakból, és értékelje az eredményt. Ha kifejezőbb megjelenést szeretne adni és gyönyörű ívet rögzíteni, vigyen fel egy réteg szempillaspirált a szempilláira. Amikor a termék kissé megszáradt, alkalmazza újra a fogót. Nagyon óvatosan kell eljárni, mivel a szempillaspirál rögzíti a szőrszálak alakját és ívét, így azok törékenyebbé és törékenyebbé válnak, ezért a mechanikai behatásnak minimálisnak kell lennie. Egy második réteg szempillaspirált és egy harmadik csavart kell használni az esti vagy ünnepi sminkelés során. A mindennapi sminkben ez nem lesz megfelelő, mivel a szempillák túlságosan fényes és szemet gyönyörködtető jellemzője lesz a megjelenésednek. Ahhoz, hogy a göndör szempillák a lehető legtovább megmaradjanak, használjon vízálló szempillaspirált a normál szempillaspirál helyett.

Ismételje meg a fenti lépéseket ugyanebben a sorrendben a második szemhéj szempilláinál.

Az egész eljárás legfeljebb 10 percet vesz igénybe, és a göndör szempillák hatása egész nap gyönyörködtetni fogja Önt, különösen, ha 3-4 óra elteltével ismét enyhén csavarja a szempillákat minden szemhéjon.

Ellenőrizze a fogót használat közben, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelően működik, mivel idővel elgörbülhet, különösen, ha folyamatosan a kozmetikai táskájában hordja őket. Ennek következtében a fogó elkezdheti összenyomni vagy akár le is vághatja a szempillaszőröket. Hogy megbizonyosodjon a biztonságról, szorítson össze egy darab papírt a tartozékkal. Ha a tartozék rendben van, akkor nyilvánvaló gyűrődéseket hagy, de vágásokat nem hagy maga után.

A szempilla göndörítők fajtái

A kozmetikai üzletek polcain nemcsak a szokásos mechanikus szempillagöndörítők találhatók, hanem ennek az eszköznek számos más fajtája is:

 1. Elektromos göndörítő fogó, fűtőelemekkel felszerelve. Ennek az eszköznek további előnyei és hátrányai vannak. Egyrészt a göndörítő fogó úgy működik, mint egy göndörítő, fűtés és göndör szempillák haj, így a kívánt eredmény gyorsabb, tartósabb lesz. Ezenkívül az elektromos göndörítők segítenek jobban göndöríteni a szempillákat abban az esetben, ha a lánynak vastag, hosszú és nagyon makacs, “vastag” haja van, amelyet nehéz göndöríteni. Másrészt a szempillákra gyakorolt bármilyen hőhatás ugyanolyan káros, mint a szempillaspirállal való göndörítés. És ha túllépi az eljárás idejét, azaz túl sokáig tartja a szempilláit a hajsütővasban, akkor véletlenül megégetheti a hajszálakat. A szakértők szerint tehát a thermo-makeover nem minden napra, hanem csak különleges alkalmakra ajánlott.

 2. Csipesz ergonomikus fogantyúval. Ennek a kiegészítőnek nincsenek gyűrűk az alján, mint egy manikűrös ollónak. Úgy vélik, hogy sokkal kényelmesebb egy ilyen eszköz használata, mivel nincs szükség felesleges mozgásokra, az ujjait a gyűrűkön keresztül helyezve.

Az elektromos szempilla göndörítővasak, göndörítővasak és fogók sajátosságai

elektromos szempillagöndörítő

Az elektromos eszközök megkönnyítik a szempillák göndörítését, mivel néhány másodperc alatt kecses göndörítést biztosítanak.Ez az eszköztípus a következőképpen alkalmazható:

 1. A készülék gyorsan felmelegszik – 20-25 másodpercen belül a fényjelző vagy a szilikonbetét színének megváltozása jelzi ezt.

 2. A hajat a fűtött elemek között vagy normál felfelé irányuló mozdulattal göndöríti (hasonlóan a szempillaspirál felviteléhez), így nem kell sokat gyakorolni a használatához.

 3. A fogó használható természetes szempillákra, műszempillákra vagy műszempillákra.

 4. A tartozék lehetővé teszi a felső és alsó szempillák göndörítését.

 5. Használható szempillaspirál felvitele után (miután a kozmetikai termék megszáradt).

 6. Mértékkel használva biztonságos a szem, a szemhéjbőr és a szempillák számára, mivel a hajsütővas sörték alatti felülete akár 40-50 fokosra is felmelegszik.

 7. A szempillagöndörítő kevesebb helyet foglal a táskájában, mint egy klasszikus szempillagöndörítő. Úgy van kialakítva, mint egy tubus szempillaspirál, kiálló fogantyúk nélkül.

 8. A szerszámot magával viheti, bármikor és bárhol használhatja, és nincs szüksége hálózati csatlakozásra.

Hogyan cserélje le az elektromos hajsütővasakat mechanikusra – egy tipp a szakértőktől

Ha nem engedheti meg magának az elektromos göndörítőgépet, használhat egy hagyományos mechanikus eszközt, ahol a fogó előzetesen felmelegíti a felületet. Használhat egy hagyományos hajszárítót. Fújjon forró levegőt a fogó hegyére, és várjon néhány percet, amíg felforrósodik. A szerszámnak érintésre forrónak kell lennie, de nem forrónak. Az ezt a módszert használó lányok visszajelzései szerint még egy enyhe hő is elég ahhoz, hogy a fürtök hatékonyabbá és tartósabbá váljanak. Hajszárító helyett melegítheti a fogót forró víz alatt.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő hajsütővasat

Hogyan válasszuk ki a megfelelő hajsütővasat

Ahhoz, hogy a szempillagöndörítő a kívánt eredményt érje el, és a lehető legjobb eredményt adja, fontos, hogy bölcsen válasszon. Milyen tényezőket ajánlott figyelembe venni vásárláskor:

 1. Csipesz típusa– mechanikus vagy elektromos. Ha azt tervezi, hogy minden nap göndörítőt használ, akkor jobb, ha a legegyszerűbb változatot részesíti előnyben.

 2. Gumi párnázás a fogók hegyén– szükségszerűen. Fontos figyelni a merevségére. Minél puhább, annál könnyebb lesz a szempillákat göndöríteni. De vegye figyelembe, hogy milyen típusú szempillái vannak. Ha vastagok, rugalmasak, kemények, a párnának a lehető legpuhábbnak kell lennie. Ha vékony, hajlékony szempillái vannak, a párna lehet keményebb, de nem lehet olyan vastag, hogy a hajszálak megtörjenek ahelyett, hogy göndörödnének. Ha a készlet rendelkezik tartalék rágógumival – ez a tartozék további előnye. Elektromos csipeszek vásárlásakor olvassa el a különböző modellek értékelését. És tanulmányozza a szerszámok jellemzőit is, kívánatos, hogy képes legyen szabályozni a munkafelület fűtési hőmérsékletét.

 3. Szilikonbetét típusa– kivehető vagy nem kivehető. A levehető párnákat ki lehet és ki is kell cserélni, amint megrepednek vagy egy réteg szempillaspirállal borítottak. Ezenkívül rendszeresen eltávolíthatók, moshatók és fertőtleníthetők, ami megakadályozza, hogy bármilyen fertőzés bejusson a szembe.

 4. Az anyag– fém vagy műanyag. Ha azt szeretné, hogy az eszköz hosszú ideig tartson, válasszon fém alaplappal rendelkező hajsütővasat (amely felül műanyaggal vagy gumival is bevonható).

 5. Göndörítő szélessége, a munkafelület – ennek meg kell felelnie a felső szemhéj szélességének és a szempillák növekedési vonalának. Ha a fogó túl széles, nehezen göndöríti a szemhéj szélein lévő hajszálakat, és nem fog illeszkedni a szemed alakjához középen. A görbéknek is illeszkedniük kell a szemhéjhoz. Ha nagy és/vagy kerek szeme van, a göndörítő ívek görbülete jelentős legyen, ha mandula alakú szeme van, akkor az ívek görbülete kevésbé legyen kifejezett, finomabb legyen.

 6. Milyen szélesre nyílik a csipesz. A standard modellek 2-3 centiméteres nyílással rendelkeznek, hogy a leghosszabb szempillák is gond nélkül “összegyűlhessenek” a lemezek között.

 7. A szempillagöndörítő kiválasztásakor fontos szempont, hogy hol vásároljon. Jobb, ha ez egy helyhez kötött kozmetikai üzlet. Lehetősége van arra, hogy jól megnézze a terméket, valamint hogy “megtapogassa” és “felpróbálja” a csipeszt, és ellenőrizze annak tartósságát. Figyeljen a tartozék árára és a gyártó márkanevére is. Különösen, ha elektromos hajsütő fogót veszel.

Melyik a legjobb hajsütővas szempillaspirálhoz – szakértői tippek?

A legjobb hajsütővasak - szakértői tippek

Ha egy szerszámot egy webáruházból kíván vásárolni, nem tudja majd tesztelni azt vásárlás előtt. Ezért fontos, hogy minőségi és tartós tartozékot válasszon. Szakértő tanácsadóink összeállítottak egy listát több kipróbált és tesztelt lehetőségről, hogy a legjobb eredményt érje el:

 1. Szempilla göndörítő a Shu Uemurától. Ez egy népszerű univerzális eszköz, amely megfelel a lányok és nők többségének. Kényelmes fogantyúval rendelkezik, optimális gyűrű alakú (még a nagy ujjú nőknek is megfelel), a szempillák optimális ívével, puha szilikon tömítésekkel, sima futással. A 19 mm-es fejlemezzel és 17 mm-es talppal rendelkező fogó ideális geometriája biztosítja a szempillák természetes formáját. A zseniális eszköznek nincsenek oldalsó akadályai. Ez lehetővé teszi, hogy számos nem szokványos módon használják őket. Például, hogy csak a szemhéj külső sarkaiban görbítse a szempillákat, hogy “macskás” megjelenést kapjon. A szempillagöndörítővel könnyedén gyönyörű ívet érhetsz el anélkül, hogy károsítanád a hajad. A legendás göndörítővasat a gyártó hivatalos honlapján 2000 rubelért vásárolhatja meg.

 2. A világhírű NYX cég Professional Makeup szempillagöndörítője. Otthoni és szépségszalonokban használható eszköz. Robusztus kialakításának és gumipárnájának köszönhetően mindössze 10-15 másodperc alatt göndörítheti a haját. Az eszköz átlagos költsége 900 rubel.

 3. A márka szempillacsipeszeiMAC. Ez az eszköz sűrű párnával rendelkezik, így a szempillák szünetei nem fordulnak elő. Van egy cserélhető gumipárna. Az egyetlen hátránya ezeknek az “elpusztíthatatlan” csipeszeknek az, hogy mindkét párna használata után teljesen tönkremennek, mivel a cserepárnák nem állnak rendelkezésre külön-külön. A kozmetikai tartozékot a sarkokban és a MAZ cég online boltjában vásárolhatja meg 2000 rubelért.

 4. Szempillaformázó a márkátólShiseido. Ennek az eszköznek az a sajátossága, hogy lehetőség van a szőrszálak megragadására a növekedési vonal közelében anélkül, hogy a szemhéj bőrét meg kellene csípni. Ez lehetővé teszi, hogy a szempillák bármilyen ívet kapjanak, beleértve a gyakorlatilag függőlegeset is, ahol a szemhéjhoz támaszkodnak. Lehetővé teszi, hogy vizuálisan megnövelje a szemét, nem csak a szempillákat teszi kecsessé és gyönyörűvé, hanem elrejti a megjelenés bizonyos esztétikai hibáit és sajátosságait, például a lógó szemhéjat. Ezeknek a csipeszeknek a költsége körülbelül 1800-2000 rubel.

 5. A márka szempillagöndörítő csipeszeiQVS. Ennek a tartozéknak a jellemzői, hogy gumírozott csúszásmentes fogantyúkkal, anatómiai formájú szilikon párnákkal és arany porszórással ellátott munkafelülettel rendelkezik. Egy ilyen szempillaspirált bármelyik online boltban 400-500 rubelért vásárolhat.

 6. Sephora szempillagöndörítő. A szerszám két cserélhető párnával rendelkezik, amelyeket nagy sűrűség és nagy térfogat jellemez. A kiegészítő tökéletesen göndöríti a hosszú, puha szempillákat, valamint a makacs, hajthatatlan hajszálakat, amelyek lefelé néznek anélkül, hogy ráncot hoznának létre. A fogantyúk szilikonbetétekkel vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik, hogy a fogó finoman és kényelmesen üljön a kézben, anélkül, hogy csúszna. A csipeszek további előnye, hogy vidám rózsaszínben kaphatók, ami a tizenévesek és a fiatal nők kedvenc színe. A tartozékot körülbelül 1.000-1.200 rubelért lehet megvásárolni.

 7. A vállalat szempillagöndörítő csipeszeiZinger. A legendás cég a reszelők és ollók mellett kétféle hajsütővasat is gyárt. Az első egy klasszikus hajsütővas, amely nem sokban különbözik a hagyományos hajsütővasaktól. A második típus annyiban különbözik, hogy a munkaterület eredeti görbületeivel rendelkezik. A szerszámnak az a része, amely a hajszálakat megragadja, kevésbé domború az arc függőleges síkjához képest. Ez a göndörítő fogók használatát kissé kényelmetlené teszi azok számára, akiknek nagy, mélyen ülő vagy lógó szemük, alacsony szemöldökük, lógó szemöldökívük vagy lógó szemöldökük van. Ugyanakkor a hajszálakat szorító párnák amplitúdója nagyobb, mint a többieké. Az eszköz 400-500 rubelért vásárolható meg az interneten és a helyhez kötött kozmetikai üzletekben.

A következő márkák felhasználói is jól fogadják: SOPHIN, El

 • s Cosmetic, Almea, Queen fair, STUDIO STYLE, BURRG.

  A hajsütővasak alternatívája – hogyan érhetsz el tartósabb eredményt

  biosavisting szempillák

  Nem minden lány szeretne minden reggel időt pazarolni a szempilla göndörítésére. Ezenkívül a haj gyakran visszahullik a természetes formájába a nap folyamán, különösen, ha a szempillákat nem festjük szempillaspirállal, vagy ha túl párás az idő.

  A göndörítővasak kiváló alternatívája lehet a mini biocurling göndörítővasak.A haj göndörségének javítására szolgáló módszer előnyei:

  1. A göndörítők szilikonból készültek, és többször is használhatóak.

  2. A göndörítő párnák vastagsága a kívánt göndörségtől és hosszúságtól függően változik.

  3. A göndörítők körülbelül ugyanannyiba kerülnek, mint egy átlagos tömegpiaci göndörítő vagy egy olcsó profi göndörítő.

  4. A biocurling során olyan természetes összetevőket tartalmazó rögzítő anyagot használnak, amely nem károsíthatja a szempillák szőrszálait. Ezek főként keratin és vitaminok.

  5. Nagyszerű eredmény – a szempillák érezhetően hosszabbak, nagyobb volumenűek és vonzóbb ívűek.

  6. Hosszan tartó göndörítő hatás. A szempillaszőrök minőségétől és magának a készítménynek a tartósságától függően az eredmény 1-3 hónapig tarthat.

  7. Szempilláit otthon is megcsavarhatja, vagy elküldheti őket egy szépségszalonba.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: