Az otthoni szemöldökfestés titkai

Ápolt, rendezett, kifejező szemöldök – bárki megjelenésének dísze. De sajnos nem minden nő elég szerencsés ahhoz, hogy egy sűrű szemöldök gyönyörű természetes árnyalatú tulajdonosává váljon. A szemöldökfesték ebben az esetben segíthet megoldani a problémát. Az újságírók szakértőktől tanulták meg, hogyan válasszák ki a megfelelő színt, hogyan válasszák ki a megfelelő kozmetikai terméket, és hogyan használják helyesen…

Miért lehet szükség a szemöldök színkorrekciójára

Finoman ívelt szemöldök

A szemöldökfesték jól jön:

 1. A szemöldök színe nem egyezik a fej hajának színével, mivel a nő festette a tincseit.

 2. A szemöldök természetes árnyalata nem elég világos és telített, a szőrszálak lazák, tompának tűnnek és hiányzik az egészséges csillogás.

 3. A szépen megformált szemöldököt ki kell emelni, és a szemet hangsúlyozni kell.

 4. Sok nő nem azért használja a festéket, hogy elrejtse, kijavítsa a megjelenés hiányosságait, hanem azért, mert a festett szemöldök egyszerűen kifejezőbb és vonzóbb megjelenést biztosít.

Megfelelő színű

A szemöldökfesték színének kiválasztásakor nem csak a személyes megjelenési preferenciáidra és vágyaidra kell támaszkodnod, hanem van néhány egyéb tényező is, amely befolyásolja a szemöldökszínezést:

 1. Minél sötétebb az arcbőre, annál sötétebb színt használjon a szemöldökéhez.

 2. Ha szőke hajad van (természetes vagy festett), használd a hajtövek színét a töveknél. A festék színének meg kell egyeznie ezzel az árnyalattal. A legjobb választás a világosabb barna.

 3. Ha sötét fürtök vannak a fejeden, akkor úgy válaszd ki a színt, hogy egy-két árnyalattal sötétebb legyen.

 4. Ha testes barna vagy, válaszd a feketét és a koromfeketét.

 5. Ha vörös a hajad, a szemöldöködnek is vörösnek kell lennie, csak egy kicsit sötétebbnek, mint a hajad. A réz, a tégla, a terrakotta és a barna színek a legmegfelelőbb árnyalatok.

 6. A színválasztás általános szabálya, hogy a termék nem eredményezhet olyan szemöldökszőrt, amely 100%-ban megegyezik a fején lévő haj színével. Az első színező kezelés előtt célszerű tanácsot kérni egy profi szemöldökfestőtől vagy kozmetikustól, hogy megtaláljuk a legjobb megoldást. Nemcsak az Ön számára optimális színt találja meg, hanem korrigálja a szemöldök formáját is, és beállítja a megfelelő vektort a későbbi színezésekhez.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő színt

Hogyan válasszuk ki a megfelelő színt a szemöldökünkhöz?

Mielőtt eldöntenéd, hogy milyen színt fogsz használni, fontos megértened, hogy hajfestéket használni a fejeden szigorúan tilos. Teljesen más a formulája, károsabb a hajra, a bőrre és a nyálkahártyára. Ezért érdemes speciális, kifejezetten a szemöldökszőrzet biztonságos színezésére kifejlesztett terméket vásárolni.

Számos kozmetikai terméklehetőség áll rendelkezésre:

 1. Refectocil. Ez az osztrák márkájú festék magas biztonsági profillal rendelkezik, így nemcsak szemöldökfestésre, hanem szempillaárnyalat korrekciójára is használható. Kíméletes a hajszálakhoz és a bőrhöz, nem okoz irritációt vagy allergiás reakciókat. Kevesebbet költ és hosszan tartó hatása van – a pigmentek 1-1,5 hónapig tartanak a szemöldökön. A paletta 9 népszerű és szokatlan árnyalatot kínál.

 2. Concept Color Look. Ez egy olcsó, de kiváló minőségű termék, amelyet nem kell túl gyakran használni. A szemöldök gazdag, természetes színt kap, amely körülbelül 4 hétig marad meg a szőrszálakon. A színválaszték nem túl gazdag, csak két árnyalat van, a fekete és a barna, de ezek keverhetők. Ez az opció valószínűleg nem felel meg a szőke hajú nőknek, de a sötét szemöldök tulajdonosai általában elégedettek ezzel a termékkel.

 3. Estel Professional Only Looks. Ez egy másik termék, amely a közepes árkategóriába tartozik. A termék tökéletesen kipirítja a szőrszálakat és egészséges fényt ad nekik, a szemöldöknek pedig vonzóbb és ápoltabb megjelenést kölcsönöz. A paletta 9 színválasztékot kínál mindenféle megjelenéshez. Egy flakon elég egy éven át havonta egyszer szemöldökfestéshez. A felhasználók visszajelzései szerint a pigmentek ennyi ideig tartanak a szőrszálakon és az alatta lévő bőrön. A színhez speciális matricák tartoznak, amelyek védik a szemöldök körüli bőrt.

 4. Schwarzkopf Igora Bonacrom.Ezt a szemöldökszínt gyakran használják a profi kozmetikusok és szemöldök specialisták. Biztonságos összetételű, jó állagú és hosszan tartó pigmentekkel rendelkezik. A szín egy hónapig tart. A termékhez minden szükséges tartozékot mellékelnek, beleértve egy tartályt az összetevők keveréséhez, egy spatulát és védőpárnákat a szemöldök körüli bőr védelmére. A termék hátránya a magas ár – körülbelül 1000 rubel palackonként. Gyenge színezés – csak sötét hajú lányoknak megfelelő színek.

 5. Rocolor.Ez egy szemöldökápoló termék, amely érzékeny bőrre is alkalmas. Tartalmaz jótékony összetevőket, amelyek elősegítik a haj növekedését, mint például a ricinusolaj hidratálnak. A szín állaga kellemes és nem túl sűrű, így a kevés tapasztalattal rendelkező lányok is képesek otthon festeni. Egyetlen flakon használatával 10-15 alkalommal egymás után lehet szemöldököt festeni. Minden alkalmazás 3-4 hétig tart. A termék hátránya, hogy csak két árnyalat közül lehet választani – fekete és barna -, és nincs sok értelme keverni a pigmenteket a megfelelő szín elérése érdekében.

A szemöldök különböző típusai

A szabályok és kritériumok a szemöldökfesték kiválasztásához:

 1. További információkért tekintse meg a következő oldalakon található képleteket. Érthető, hogy egy ilyen termék összetevői között a szintetikus színezékek, tartósítószerek stb. dominálnak.. Kívánatos azonban, hogy a festék összetétele jótékony, védő és ápoló összetevőket is tartalmazzon, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a bőrre és a hajhagymákra. A terméknek minőségi és biztonsági tanúsítvánnyal kell rendelkeznie.

 2. Az is fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem allergiás a kozmetikai termék gyártása során felhasznált anyagokra. Ha nem biztos benne, hogy a festék teljesen biztonságos, próbálja ki először a bőr egy kis területén, például a csuklója belső oldalán vagy a könyökhajlatában, és ne a szemöldökén. A szín felvitele és leöblítése után nem tapasztalhat semmilyen figyelmeztető tünetet, például bőrpírt vagy csalánkiütést.

 3. A csomagolás mennyisége és a színfogyasztás. A saját személyes preferenciáidnak kell vezérelniük. Néhány lány nem szeret olyan színeket használni, amelyek a csomagolás felbontása után sokáig elállnak, és inkább minden alkalommal “friss” színeket vásárolnak. mások nagy palackokat vásárolnak, 20-30 festési kezeléshez elegendő tartalommal. Ne feledje azonban – minél hosszabb a termék eltarthatósági ideje, beleértve a tartály pecsétjének feltörése utáni lejárati dátumot, annál több tartósítószer van a termékben, ami nem túl jó az egészségre.

 4. A paletta árnyalatainak sokfélesége és a keverés és a párosítás lehetősége. Néhány lány nagyon nehéznek találja, hogy olyan terméket találjon, amellyel színezheti a szemöldökét, mert a gyártó nem kínál elég széles színválasztékot a kozmetikumokban. Ha egy vállalat 6-10 színárnyalattal rendelkezik, akkor több változatot is össze lehet keverni a tökéletes szín eléréséhez.

 5. A termék pigment és fedőbevonat tulajdonságai. Például, hogy a termék jól színezi-e a szemöldököd ősz hajszálait. Vagy hogy milyen mély a szín, ami egyszerűen csak egy bizonyos árnyalatot ad, vagy hogy milyen mélyen változtatja meg a szemöldökszőrzet színét. Valószínűleg a termék ezen tulajdonságainak tesztelésére csak a vásárlás és az első használat után lesz lehetőség. De ha kap egy terméket a boltban, akkor megtapasztalhatja, hogy működik-e az Ön számára, mielőtt megvásárolná a teljes csomagot.

 6. Az Ön márkájának jó hírneve és a termékek megbízhatóságába, biztonságába és minőségébe vetett bizalma. A nem tesztelt márkák termékeire hagyatkozni rossz ötlet, mivel ez szemöldöködbe kerülhet.

 7. Online vélemények a szemöldökfestékről. Ha többet szeretne megtudni a színről, és arról, hogy érdemes-e vele festeni a szemöldökét, kérjen véleményt azoktól, akik már használták a terméket. Természetesen egy és ugyanazon kozmetikai terméknek lehetnek pozitív és negatív véleményei is, attól függően, hogy megoldotta-e az adott személy problémáját vagy sem. De a visszajelzések a nyilvánvalóan rossz termékekről, amelyeket nem szabad használni, általában elsöprőek, ékesszólóak és egyértelműek. Ugyanez vonatkozik a pozitív véleményekre is – ha a legtöbbet kapja, akkor a termék lehet, hogy megfelel az Ön számára.

 8. A szemöldök festésére tervezett festék ára általában nem magas. Kivéve a professzionális szemöldökművészek által használt termékeket. Tehát jobb 100 rubellel túlfizetni és mégis jó minőségű terméket kapni, mint spórolni és csalódni.

Olvasson tovább  Amire az arc sminkeléshez szükséged van: a tökéletes sminkkészlet listája

Hogyan kell festeni a szemöldökét – felkészülés az eljárásra

A szemöldök beállítása különböző technikákkal

Sikeresen festeni, és az eredményt a lehető legjobban és tartósabban megőrizni,Készüljön fel a kezelésre:

 1. Egy nappal az otthoni sminkelés megkezdése előtt hámlasztja le a szemöldök körüli bőrt. Ez megszabadít a keratinosodott bőrtől, így a festék egyenletesebben felvihető. A bőrt 24 órával előtte le kell súrolni, hogy a felhám 24 óra alatt visszaálljon a normális állapotba.

 2. Továbbá egy-két nap alatt szedje ki a szemöldök alsó kontúrjához közeli felesleges szőrszálakat és szőrszálakat, amelyek kiemelkednek a szemöldök többi részéből, és elrontják a szemöldök megjelenését.

 3. Előzetesen készítsen elő minden szükséges eszközt és tartozékot, sterilizáljon minden fémtárgyat.

 4. Közvetlenül a kezelés előtt tisztítsa meg a bőrt és a szemöldökszőrszálakat vízalapú tisztítószerrel vagy olajmentes tisztítószerrel. A fején lévő hajat, különösen a rojtokat, szintén rögzítse rugalmas kötéssel, kendővel vagy hajtűvel.

Bármilyen tartozék, amire szükséged lehetA szemöldökfestés befejezéséhez:

 1. Egy tükör, lehetőleg fali vagy asztali tükör, de nem kézi tükör, mivel mindkét kezének szabadnak kell lennie.

 2. Egy fém vagy kerámia, üveg, de nem műanyag – egy edény a maszk összetevőinek keveréséhez, mivel az anyag elszíneződhet.

 3. Keverőkanál vagy spatula (nem műanyag vagy fa). Egy eldobható fapálca is használható, ha nem bánja, hogy a kezelés után kidobja.

 4. Ecset vagy vattapamacs a szemöldökfestéshez. Kényelmesebben dolgozhatsz ecsettel, mivel így célzottan tudod felvinni a színt, és nem léped túl a forma határait. Az ecsetnek szilárd, szintetikus szálból kell készülnie, éles hegyű és ferdén vágott ecsettel. Egy vattapamacs is jól jön, mivel tökéletesen alkalmas a felesleges festék eltávolítására a szemöldökívekről.

 5. Pamut betétek.

 6. Bármilyen műanyag vagy gumikesztyű (a vékony, eldobható kesztyűk kényelmesebbek a szemöldökhöz).

 7. Csipesz a szemöldökszedéshez és egy fehér vagy nagyon világos színű ceruza.

 8. Zsírkrém vagy matrica, hogy megvédje a szemöldök körüli bőrt a foltosodástól.

 9. Szükség lehet micellás vízre vagy más sminkeltávolítóra is, hogy a kezelés után eltávolítsa a színt a szemöldökéről.

Hogyan kell festeni – a műveletek sorrendje

Hogyan kell festeni - a lépések sorrendje

A szemöldökfestés otthon nem nehéz, ha követi a kozmetikai termék csomagolásán található utasításokat. Csak a biztonság kedvéért,Tanácsadóink nagyjából elmagyarázzák a szokásos eljárást:

 1. Alaposan mossa meg és szárítsa meg a szemöldök területét, különösen a szőrszálakat.

 2. Rajzolja meg szemöldöke körvonalait kozmetikai ceruzával, felvázolva a kívánt formát. Kerülje a túl nagy eltérést a természetes szemöldökformától, és ne fessen túl széles szemöldököt.

 3. Vattapamaccsal vagy az ujja párnájával tisztítsa meg a szemöldökcsont körüli bőrt egy olajos krémmel. Vagy ragasszon matricákat a területre.

 4. Helyezzen fejpántot a fejére, hogy a haj ne essen a homlokába vagy a szemébe, és ne akadályozza a kilátást.

 5. Viseljen védőkesztyűt, egy törülközőt vagy egy ruhadarabot a vállára lehet teríteni. Öntse a színezőanyagot és az oxidálószert egy tartályba. Ezeknek a termékeknek a normál munkaaránya 2:1. Alaposan keverjük össze pálcikával vagy kanállal, ne hagyjunk feloldatlan csomókat. Ha tubusos színt használ, nyomjon egy kis mennyiséget a tál aljára.

 6. Vigye fel a színt a szemöldök közepére, a ceruza körvonalát követve. Vigyázzunk, hogy a festék ne csöpögjön a felső szemhéjra vagy a szemnyálkahártyára. Ez akkor fordulhat elő, ha a smink túl vékony. Ha a termék a szemébe kerül, állítsa le a folyamatot, törölje le a szemöldökét egy vattakoronggal, és öblítse ki a szemét bő vízzel. Ha a mosás után égő érzést, fájdalmat, duzzanatot vagy bőrpírt észlel, azonnal forduljon orvoshoz, és vigye magával a festék dobozát.

 7. Kezdje a pigmentek eloszlatásával a szemöldök csúcsa felé, csepegtessen egy kicsit többet az ecsetbe, és dolgozzon az ív tövétől a szemöldök közepe felé. A festéket egyenletesen kell felvinni. A haj növekedésének irányában alkalmazza.

 8. Öt-tíz perc elteltével kefélje át a szemöldök tövét, hogy eltávolítsa a szín nagy részét, így a terület kissé világosabbnak fog tűnni, mint a természetes szemöldök közepe és csúcsa.

 9. Miután a pigmentek tökéletesen megszáradtak, törölje le a szemöldököt először vattapamaccsal, majd sminklemosóval megnedvesített vattakoronggal.

Ne hagyja a festéket a szemöldökszőrszálakon az utasításnál hosszabb ideig. Ennek elmulasztása természetellenes vagy túlságosan telített színt eredményezhet. A kívánt színeredmény elérésének legegyszerűbb módja, ha követi a termék gyártójának utasításait.

Olvasson tovább  6 stressz elleni kozmetikum és hogyan hat a stressz a bőrre

Ha a színezés után még mindig maradványok vannak a tálban, ne tárolja a következő kezelésig, még a hűtőszekrényben sem. A termék tulajdonságai 60-120 perc elteltével megváltozhatnak, miután az összetevőket összekeverték és a tál anyagával érintkezve a levegőn hagyták. A maradék színt ki kell dobni, de legközelebb kevesebb keveréket használsz, így nem fogsz több sminket elpazarolni.

Egyenes szemöldök

Mit tehetsz, ha a szemöldökfestés otthon nem sikerül

Mi a teendő, ha a szemöldök színe nem az, amit szeretne? Ha tartós színt használ, azt nehéz lesz eltávolítani. Sötétítse és fokozza a színt, egyszerűen fesse be újra a szemöldököt egy sötétebb színű pigmenttel. Ha otthon világosabb árnyalatot vagy drasztikusan eltérő színt szeretne kapni, meg kell várnia, amíg a szín kimosódik a bőr és a hajszálak felszíni rétegéből.

Ha nem félsz kísérletezni, kipróbálhatod a szőkítő festéket, például az osztrák Refectocil márkát. A szőrszálak kivilágosítása után a szemöldököt újra kell festeni. De a legjobb, ha nem megy egyedül, mivel nem tudhatod biztosan, hogy a szőke színezőanyag hogyan viselkedik majd az esetedben.

A szemöldökszálak és az alatta lévő bőr károsodásának elkerülése érdekében a legjobb, ha profi szemöldökstylist segítségét kéri. Először is, pontosan tudja, hogy mely termékek vagy kezelések lesznek hatékonyak az Ön problémájára. Másodszor, megelőzi a hibákat, és segít elérni a várt eredményt, vagy legalábbis minimalizálja a rossz színezés következményeit.

Hogyan kell festeni a szemöldökét egy szemöldök sablonnal

A sablont a szokásos szemöldökfestési eljárás során használják a kozmetikai manipuláció megkönnyítése és a pigmentek pontosabb felvitele érdekében. A lényeg, hogy műanyag sablont használjunk, ne papírt, amely nem ázik át a festékanyagtól és nem deformálódik.

Az előkészítő lépések ugyanazok maradnak, mint a szemöldökfesték normál használatára vonatkozó útmutató első öt pontjában említettek. De a szemöldök kontúrjait nem kell fehér ceruzával megrajzolnod. Alkalmazza az előre kiválasztott sablonokat az ívekre, így optimális formát kaphat, amely illik a megjelenés többi részéhez. Bal kezével tartsa a sablont erősen összenyomva a szemöldök területe közelében. Jobb kezével vigye fel a szemöldökfestéket a teljes szemöldök íves területre, amely a sablonnak a résébe tartozik. Hagyjon néhány percet, hogy a festék megszilárduljon. Ezután távolítsa el a sablont, és végezze el ugyanezt a folyamatot a második szemöldökön. Miután lemostad a színt, észre fogod venni, hogy a kontúrok élesek és jól meghatározottak.

Milyen gyakran kell festeni a szemöldököt egy speciális szemöldökfestékkel?

Sok nő nem is tudja, hogy milyen gyakran lehet szemöldökét színezni. Tehát olyan gyakran használják a színt, amilyen gyakran csak szükséges – amint a színpigmentek elkezdenek kifakulni. De ez nem egészen így van, és ez biztosan nem tesz jót a szemöldökének és a bőrének.

A kémiai festékkel történő festés átlagos gyakorisága legfeljebb havonta egyszer. Ha a pigmentek sokkal hamarabb, azaz 2-3 hét után kimosódnak a bőrből és a hajszálakból, akkor jobb, ha a színt árnyékolóval vagy szemöldökceruzával korrigáljuk. Ez nem lesz nehéz, mivel a festék által létrehozott alap már a helyén van. Az ólom vagy az applikátor néhány mozdulata elegendő ahhoz, hogy a szemöldök színét a szemöldök legteljesebb részén visszaadja. Ha nem akarsz mindennapi szemöldök sminket készíteni, hagyd ki a tartós kémiai festést, és használj természetes termékeket, mint a henna, a basma, vagy ezek kombinációi. Valószínűleg gyakrabban, 1-2 hetente egyszer kell majd szemöldököt festeni, de ezek a kozmetikai termékek nemcsak a szövetek károsodását akadályozzák meg, hanem segítenek megőrizni a szemöldök és a bőr egészségét is. Olvassa el a szemöldökfestéshez használt hennáról, annak előnyeiről és felhasználásáról cikkünk végén.

Szemöldökápolás, amely lehetővé teszi, hogy a lehető legritkábban fesse a szemöldökét

szemöldök smink

Egyrészt bármilyen szemöldökfesték vagy ápolószer használata kevésbé tartósíthatja a színt, ami befolyásolja a festék esztétikai hatásának tartósságát. Másrészt az ápolószerek segítenek helyreállítani a haj szerkezetét és normalizálni a bőrt, mert a szemöldökfesték összetétele nem olyan ártalmatlan, mint sok lány gondolja. oktatás 1 A szemöldökfesték nem ártalmatlan. Ha a szövetek jól tápláltak és ápoltak, a szőrszálak gyorsabban visszanőnek, egészséges fényt kapnak, és a szemöldök sűrűbbé válik. A színezés szükségessége fokozatosan csökkenhet. De nem, ha a szemöldököd színét a festett hajad színéhez igazítod. Ebben a helyzetben a szemöldököd színét folyamatosan igazítanod kell, amíg a hajadat festik a fejeden.

Hogyan ápolja szemöldökét kozmetikai festés után:

 1. Minden nap lefekvés előtt 1-2 órával kenje be a szemöldökét növényi olajjal. Nem kell lemosni, így nem mosódnak ki további pigmentek. Bármilyen olaj alkalmas, még napraforgó- és olívaolaj is. Ha azonban elolvasod a nők és lányok véleményét, akkor a leghatékonyabb szemöldökápoló olajok a ricinusolaj, a bojtorjánolaj és a lenmagolaj. Az ujjpárnákat, vattapamacsokat vagy régi szempillaspirál keféket lehet használni a terméknek a szőrszálakra történő felviteléhez. Ez utóbbi lehetőség a legkényelmesebb és leghatékonyabb, mivel egy ecsettel is fel lehet vinni az olajat a szemöldökcsontra, és lehetővé teszi a gyengéd bőrmasszázst.

 2. A növényi olaj helyett vagy azzal kombinálva folyékony A, E, C, B, D vitaminok is használhatók, amelyek ampullákban kaphatók és a gyógyszertárakban kaphatók. Keverje össze az A-vitamint egy kis olajjal, öntse egy tiszta tartályba, például egy kis műanyag tartályba csavaros kupakkal. És használja, amíg el nem fogy (a keveréket a hűtőszekrény alsó polcán kell tartani). Ezután keverje össze növényi olajjal, egy másik vitaminnal, és így tovább.. A keveréket ugyanúgy lehet használni, mint a tiszta növényi olajat – naponta egyszer vagy kétszer a szemöldökre kenve.

 3. Minden este masszírozza be a szemöldök környékét egy egyszerű masszázzsal. A vér mikrocirkulációjának javítása és a szövetek oxigénnel, tápanyagokkal való telítése érdekében elegendő az olaj vagy a gyógyszeres keverék alkalmazása után az ujjbegyekkel masszírozni a szemöldököt.

 4. Használhat speciális, színjavító szemöldökkezelést is, amely elősegíti a szín visszanövését és a visszanövést. Ezek lehetnek gélek, szérumok vagy szemöldökspray-k.

A szemöldökfesték használatának ellenjavallatai

Nem tanácsos túlnyomórészt szintetikus szemöldökfestéket használni:

 1. Terhesség és szoptatás. A terhesség önmagában nem jelent ellenjavallatot a kozmetikai beavatkozásra. De ha szemöldökfestésre készülsz, gondold át, hogy megéri-e a kockázatot, ha “terhes” vagy szoptatod a babádat. Allergiák és mellékhatások léphetnek fel, ami egy nő életében ilyenkor nagyon nem kívánatos.

 2. Az arcbőre túl érzékeny. Ha a színező- vagy bőrápolási termékek használata során bőrpír keletkezik, a kémiai festékeket semmiképpen sem szabad használni.

 3. Gyulladás vagy karcolások, sebek, betegségek, például ekcéma vagy pikkelysömör jelenléte a területen.

 4. Ezenkívül nem tanácsos elkezdeni a szemöldökfestést, ha szemfertőzése van.

Olvasson tovább  A legjobb hámlasztások zsíros bőrre: a kezelések és termékek áttekintése

Hogyan kell megfelelően színezni a szemöldököt nem erős hennafestékkel?

Milyen gyakran festheti a szemöldökét

A hennát, a basmát és e termékek kombinációit olyan nők használhatják, akik valamilyen okból nem használhatnak kémiai kozmetikumokat. A henna tartóssága a közönséges színhez képest nem sokkal alacsonyabb. Megfelelő ápolás esetén a pigmentek akár két-négy hétig is megmaradhatnak a bőrön és a hajszálakon.A hennának van egy további előnye is a szintetikus pigmentekkel szemben:

 1. A henna egy természetes anyag, a Lauzonia nevű növény terméke. A természetes termékben lévő pigmentek nem hatolnak mélyen a hajszálakba, és nem is változtatják meg azokat. Ha nem allergiás a termékre, a szemöldökfestés nem okoz mérgezést vagy szövetkárosodást. Éppen ellenkezőleg, a henna segít gyógyítani a bőrt, a hajszálakat és a hajhagymákat.

 2. A henna életkori vagy egészségügyi korlátozások nélkül használható. Ha nincs szemöldök bőrkárosodása vagy allergiája, akkor olyan gyakran használhatja a hennát, amilyen gyakran csak szükséges.

 3. A henna tiszta formában nagyon olcsó, finom por formájában kapható, kellemes gyógynövény illatú. De a szemöldököd vöröses árnyalatú lesz tőle. Ha más árnyalatot szeretne, akkor speciális henna alapú terméket kell vásárolnia, amely a szőkétől a feketéig bármilyen színűre színezi a szemöldökét. Létezik színtelen henna is, amelyet kizárólag a szövetek revitalizációjára használnak.

 4. A henna alapú termékek használatra kész állapotban lehetnek. Semmit sem kell keverni és hígítani, ami leegyszerűsíti a kozmetikai eljárást.

 5. Nem lesznek negatív érzéseid, ha befested a szemöldököd. Még ha a természetes termék a szem nyálkahártyájára kerül is, nem okoz helyrehozhatatlan károsodást, és nem okoz olyan súlyos szövődményeket, mint a kémiai égés.

 6. A henna alapú termékekben lévő pigmentek fokozatosan, észrevétlenül mosódnak ki a bőrből és a hajszálakból. Nincs visszanövő gyökér hatás. Ha úgy találja, hogy a szemöldöke nem megfelelően színezett, bármikor újra elkészítheti őket, és a lehető legjobban néz ki.

A természetes henna vagy a henna alapú kozmetikumok használatának van néhány hátránya, De nem sok van belőlük:

 1. A hennát nem szabad használni, ha a szemöldök bőre túl száraz, mivel növelheti a felhám szárazságát.

 2. A henna festés után, az eredmény hosszú távú megőrzése érdekében ne alkalmazzon tartós smink eltávolítására szolgáló eszközöket, ne tegye ki az arcot klóros víznek.

 3. A henna alapú keverék túl híg vagy pasztaszerű lehet a használathoz.

 4. Ha a henna a szemöldökcsont formáján kívüli bőrrel érintkezik, a bőr vöröses vagy barnás árnyalatú lehet. Ez a hatás néhány nap múlva elhalványul, de egyelőre együtt kell élnie ezzel az esztétikai hibával. Amíg azonban krémmel védi a bőrt, ennek esélye nulla.

Ezek a hátrányok azonban elhalványulnak a henna, mint szemöldökfestő kozmetikum előnyei mellett. Ezért van az, hogy a modern szemöldökfestékek piaca annyira tele van ezzel a növényi alapú termékkel.

A legnépszerűbb henna alapú szemöldökfestékek

A legnépszerűbb henna alapú szemöldökfestékek

Tanácsadóink számos henna alapú kozmetikai színt válogattak össze, amelyeket otthon is kipróbálhat, különösebb szakértelem nélkül:

 1. Henna krém formában a Phyto Cosmetics-tól.Ez egy olcsó, biztonságos és könnyen alkalmazható termék, amely készen áll a szemöldök területére történő felvitelre. A hajfesték bojtorjánolajat is tartalmaz, amely az egészséges kinézetű haj vezető természetes gyógymódja. A termék négy színváltozatban kapható, természetes és nagyon sötét színekben.

 2. Nila szemöldök biotattoo henna alapú festék.Ez az olcsó termék lehetővé teszi, hogy olyan gyakran fesse a szemöldökét, amilyen gyakran csak akarja. Az eljárás mindössze 15-20 percet vesz igénybe, és az eredményt ugyanúgy élvezni fogja, mint a kémiai festék használata után – 3-4 hétig.

 3. Szexi
  ow Henna
  – A teljes Innovator Cosmetics teljes szemöldökápoló és -színező készlet. A készlet különböző árnyalatú porkapszulákat tartalmaz, amelyeket ízlése szerint keverhet és illeszthet. Az eredmény egy olyan szemöldökszín, amely a lehető legtermészetesebb, telített, mély és nemes. Speciális kefékkel felszerelve, hogy a szemöldökszálakra pontosan fel lehessen vinni a színt. A pigmentek tartóssága nem túl hosszú – mindössze 1,5-2 hét. De a készletben lévő festék mennyisége lehetővé teszi, hogy többször is festhessen anélkül, hogy több pénzt költene.

 4. A drágább szemöldökfestő termékek közül a népszerűek a következők
  OW HENNA by SEXY
  ; henna szemöldökre
  ow Henna a BH-tól; szemöldök és szempilla termék a Niva-tól

 5. ; Bio Henna Prémium szemöldök henna. Ezeket a színeket leginkább a szakemberek használják, de otthon is használhatók.

A henna alapú szemöldökfesték használata ugyanolyan hatékony, mint a hagyományos vegyszereké. Az egyetlen különbség a pigmentek expozíciós ideje a szemöldökszőrszálakon. Mivel a henna kíméletesebb a hajszálakhoz, a festési folyamat 15 és 35 perc között lehet.

A szemöldökfesték lehetséges alternatívái

tetoválási módszer

Ha a szemöldöke állapotából következtetni lehet, nem feltétlenül van szüksége kémiai szemöldökfestékre vagy hennára. A korrekciónak számos más módja is létezik, amely professzionális szemöldökstylist vagy kozmetikus igénybevétele nélkül is elvégezhető.

Mit használhatsz tartós szemöldökfesték helyett:

 1. A szemöldök árnyékok segítenek a szőrszálak természetes, mérsékelten telített árnyalatát meghagyni. De az árnyékok nem alkalmasak az alak korrekciójára.

 2. Szemöldökceruza – ez a kozmetikai termék segít korrigálni a szemöldök színét és formáját. A ceruzával finom, a hajat imitáló vonalakat lehet létrehozni olyan területeken, ahol nem nő, vagy ahol nem nő olyan sűrűn…

 3. Szemöldökfesték: hasonló a szemöldökfestékhez, kivéve, hogy nem maszatolja el a bőrt, és csak egy napig tart.

 4. Népi színezékek és színes gyógymódok. Ez lehet zöld dióhéj leve, erős fekete tea főzete ricinusolajjal, kávé főzete stb.. Az ilyen természetes színek használatának előnyei tagadhatatlanok, de a hatás csak néhány napig tart.

 5. Ha a szemöldökfestést egy másik, de nem kevésbé hatékony korrekciós módszerrel szeretné helyettesíteni, fontolja meg az olyan lehetőségeket, mint a tetoválás és a modernebb microblading. A sikeres kezelés után legalább 3-6 hónapig remekül fog kinézni, és többé nem kell vegyszerrel kezelni a szemöldökét.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: