Hogyan göndörítsd a szempilláidat | 7 hatékony módszer

A szempillák gyönyörű íve kifejezőbbé teszi a szemét, és a sminkje érdekesebbé válik. A szempillákat gyakran göndörítjük göndörítő fogóval, de fontos tudni, hogyan kell helyesen használni, hogy elkerüljük a kényes szempillák sérülését. Különleges szépségápolási eszközök nélkül is megteheted – magazinunk 6 módszert ismer, hogy otthon rögtönzött eszközökkel göndörítsd a szempilláidat. Örömünkre szolgál megosztani tudásunkat.

A hagyományos módszer a csipesszel való kezelés

göndörítés fogóval

A göndörítővas a legelterjedtebb módja a drámai megjelenés elérésének, de az eszköz helytelen kezelése károsíthatja a szempillákat. Ennek megelőzésére van néhány hasznos tanácsunk.

 1. Vásároljon csipeszt csak kozmetikai üzletekben, megbízható gyártóknál, akik garanciát vállalnak a termékre. Ne spóroljon rajta – egy rossz minőségű eszköz megvásárlása a földalattiban egyáltalán nem hagyhat szempillákat.

 2. A fogónak szilikonbéléssel kell rendelkeznie az alján, amely szilárdan és hibátlanul rögzítve van. Rendszeres használat esetén 1,5-2 havonta kell cserélni.

 3. A göndörítést csak száraz és tiszta szempillákon végezze, szempillaspirál nélkül. Nagy a törésük kockázata. Az árnyékokat és a szemceruzát a legjobb előre felvinni.

 4. Rendszeresen tisztítsa meg a fogót tisztítószerrel (alkohol vagy micellás víz);

 5. Ne próbáld meg túl gyorsan begöndöríteni a szempilláidat, hanem óvatosan, tükör előtt végezd el. Ha a keze megmozdul, vagy a fogó megcsúszik, levághatja a szempillákat, és megsérülhet a bőr.

 6. A legjobb göndörítő hatás elérése érdekében használat előtt melegítse fel a fogót forró vízzel vagy hajszárítóval.

 7. Nem kell minden nap göndörítővel göndörítened a szempilláidat. Hetente egyszer vagy kétszer pihentetni kell őket. Ha gyenge vagy törékeny a haja, kérjük, tartózkodjon az eszköz használatától.

Hogyan kell megfelelően göndöríteni a göndörítő fogóval

Ahhoz, hogy látványosan ívelt szempillákat kapj anélkül, hogy tönkretennéd őket, szükséged van:

 1. Tartsa az eszközt a szem belső sarkához, és ragadjon meg egy szempillaszakaszt a szemhéj bőréhez minél közelebb, hogy a szempillahéjak közötti szilikonbélés a helyén legyen;

 2. Csukja be a fogót, és emelje fel a kezét;

 3. Nyomja meg enyhén 3-5 alkalommal 10 másodpercig;

 4. Ezután tegye ugyanezt a szempillák közepén, és haladjon a szem külső sarka felé;

 5. végezze el ugyanezt a göndörítési eljárást a másik szemen;

 6. Ha szükséges, kefélje ki a kusza szőrszálakat szemsminkkefével vagy kefével.

A szabály az, hogy nem szabad túlzásba vinni. Ne szorítsa túl erősen a fogót, különben a szempillák természetellenesnek tűnnek. Csak a szőrszálakat szabad elkapni, és a szemhéj érzékeny bőrét nem szabad megsérteni.

Használja a hőfogót

Termikus csipesz

A szempillákat egy termikus csipesszel göndörítheted. Ez egy elemmel működő eszköz, és hasonlóan működik, mint egy csipesz. Az egyetlen különbség az, hogy a benne lévő termoelektromos elem felmelegíti a szerszámot, ami lehetővé teszi a göndörítési folyamat felgyorsítását és hatékonyabbá tételét.

5 nem hagyományos curling módszer

Ha nem akarod a szempilláidat a göndörítő fogóval vagy a szempillák pihentetése közben traumatizálni, akkor más módszerekkel is gyönyörű göndörséget varázsolhatsz:

 1. egy kanál segítségével;

 2. a kezeddel;

 3. egy vattapamaccsal;

 4. ecsettel;

 5. Aloe vera gél.

Bontsuk le ezeket részletesebben.

Kanál göndörítés

Kanál göndörítés

Alternatívaként használhat egy teáskanál szempillagöndörítőként is. Homorú oldala ideális erre a célra. A kanál méretét a szem méretéhez kell igazítani, és az ívnek egybe kell esnie a szempillasor ívével.

Hogyan kell használni.

 1. Melegítsük fel a kanalat forró vízben vagy hajszárítóval (körülbelül testhőmérsékletűre – nem több mint 40 °C-ra)C, hogy ne égesse meg a szemhéját), és törölje szárazra. A fém melegítése jobb göndörséget hoz létre.

 2. Tartsa a kanalat vízszintesen, és helyezze a homorú oldalával a felső szemhéjhoz. A belső résznek (kanál) felfelé kell mutatnia.

 3. Nyomja az evőeszközt a szempillákhoz. Tartsa ebben a helyzetben 10-15 másodpercig. A szempillák külső és belső részének jobb göndörítése érdekében a préselt kanalat óvatosan kell végigsöpörni a hajnövekedés teljes hosszán.

 4. Ha az egyik szemet behajlította, lépjen a másikra. Ha a kanál már kihűlt, melegítse fel újra. Ismételten göndöríti a haját.

 5. A hatás megszilárdításához vigye fel a szempillaspirált, és csavarja meg a szőrszálakat egy kefével, hogy a kívánt ívet kapják.

A módszer meglehetősen hatékony és biztonságos. Nem igényel pénzügyi befektetést. A legfontosabb, hogy ne melegítsük túl a kanalat, nehogy megégessük magunkat. Naponta többször is göndörítheted a szempilláidat, akár szempillaspirál használata közben is (csak ne legyen túl sűrű, nehogy letörjön).

A kezeddel

A kezeddel

Egy kis természetes ívet lehet elérni, ha a szempillákat a kezünk melegével kezeljük. Előzetesen melegítse fel őket radiátoron vagy forró vízzel.

Hogyan kell használni:

 1. Helyezze mindkét kezének mutatóujját a lehető legközelebb a szempillák növekedési vonalához (a szemgolyó felé);

 2. Nyomja a felső szemhéjra, a szemnek ekkor csukva kell lennie;

 3. Miután 15-20 másodpercig ebben a helyzetben tartotta az ujját, engedje el a szempillákat;

 4. Rögzítse az ívet szempillaspirállal.

Ez a módszer jobban működik olyan szempillaspirállal, amelyet már felvittek a szemre. Naponta többször alkalmazza.

A legfontosabb, hogy tartsa tisztán a kezét, hogy véletlenül se kapjon fertőzést.

Vattapamacs

Egy másik biztonságos “eszköz” a szempillák göndörítéséhez, amely minden otthonban megtalálható – egy vattapamacs. Ez a módszer a szempillaspirállal együtt is hatékony. Így kell helyesen eljárni.

 1. Vigyen fel egy réteg szempillaspirált a hajra.

 2. Anélkül, hogy megvárná, hogy a szempillaspirál megszáradjon, fogjon egy vattapamacsot, és nyomja a szempillák tövét a felső szemhéjra. Szigorúan vízszintesen kell tartani.

 3. Tartsa a pálcát ebben a helyzetben, amíg a szempillaspirál teljesen meg nem szárad.

 4. Ismételje meg az eljárást a másik szemmel.

 5. Ha még több göndörséget szeretne, akkor még egy réteg szempillaspirált kenhet fel, és még egyszer megforgathatja a pálcával.

A módszer hátránya – a kozmetikumok nyomai a szemhéjakon maradnak. De könnyen letörölheti őket ugyanazzal a vattapamaccsal, micellás vízbe vagy sminklemosóba mártva.

Használjon fogkefét

A szempillákat fogkefével is göndörítheti. Az alkalmazás módja hasonló az előzőekhez, de kanál, ujjak vagy pálcika helyett tiszta fogkefét használunk. Melegítsd fel egy radiátoron vagy hajszárítóval, vidd a szempilláidhoz, és göndörítsd felfelé.

Aloe Vera gél

Aloe Vera gél

A kozmetikai Aloe Vera gél annyira sokoldalú, hogy nemcsak a bőr hidratálására vagy karcolások kezelésére használható, hanem szempillák göndörítésére is.

Hogyan kell használni.

 1. Nyomjon ki egy kis mennyiségű gélt a tubusból, és dörzsölje az ujjai között.

 2. Vigye fel a terméket egyenletesen a szempillák teljes hosszában. Óvatosan tegye, vigyázva, hogy a gél ne kerüljön a szemébe (különben csíp, a nyálkahártyák kipirosodását okozhatja).

 3. A mutatóujjával emelje fel a hajszálakat a szemhéj fölé, és tartsa, amíg a gél megszárad (kb. 30 másodperc).

 4. Ismételje meg ugyanezt az eljárást a másik szemen is.

Az eljárás után nincs szükség szempillaspirálra az ív rögzítéséhez, ami különösen a természetes szépség és a természetes smink rajongóinak tetszhet.

Ennek a szempilla göndörítési módszernek egy szép bónusza, hogy erősíti a szempillákat. Az Aloe Vera tápanyagai jótékony hatással vannak a szőrtüszőkre, így a szempillák erősek és selymesek lesznek.

A kémiai módszer

Kémiai göndörítési módszer

Ha nem érzed lustának magad ahhoz, hogy minden nap göndörítővasakkal vagy más praktikus termékekkel göndörítsd a szempilláidat, használhatod a göndörítés kémiai módszerét. Lehetővé teszi, hogy másfél hónapig gyönyörű görbét tartson.

Az eljárás bizonyos készséget igényel, ezért tapasztalt szakemberek gondoskodnak róla egy szépségszalonban. De a szükséges eszközökkel és kémiai folyadékokkal otthon is göndörítheti szempilláit.

Szükséged lesz rá:

 1. Eldobható hajcsavarók (vékony tekercsek);

 2. Pamutpálcikák és -lemezek;

 3. Használjon fapálcát;

 4. vazelin;

 5. Speciális vízbázisú ragasztó;

 6. zsírtalanító szer;

 7. Egy flakon göndörítőszerrel (tioglikolsav és propilénglikol);

 8. A hajhagymák táplálkozásának semlegesítője (növényi olajok).

Egy professzionális kozmetikai üzletben vásárolhat daueroló készletet. De a kezeléshez szükség van egy segítőre.

Mindig előzetesen vizsgálja meg, hogy allergiás-e vagy intoleráns-e a kémiai folyadékokra. Néhány cseppet kell alkalmazni a könyök belső ívére, majd az eredményt egy napon belül ki kell értékelni. Ha nincs bőrpír vagy bőrirritáció, akkor használhatja a.

Hogyan kell végezni

Amikor minden készen áll a fodrozásra, olvassa el figyelmesen és kövesse az alábbi utasításokat:

 1. Tisztítsa meg a szemkörnyéket sminklemosóval vagy micellás vízzel, és kezelje a szempillákat zsírtalanító tonikkal.

 2. Először az egyik szem felső szemhéjra, majd a másik szemhéjra vigyük fel a speciális ragasztót. Helyezze és rögzítse a görgőket a tetejére (a lehető legközelebb a szempillák növekedési vonalához, a belső saroktól a külső sarok felé haladva).

 3. Vattapamacs segítségével vazelint kenjen az alsó szempillákra, és fedje le őket egy vattakoronggal, hogy a ragasztó ne kerüljön a szembe. Használhat hidrogél tapaszokat.

 4. Vigyen fel egy kis mennyiségű ragasztót a göndörítőre, és ragassza fel függőlegesen, törés és átfedés nélkül, egy vattapamacs segítségével, szempillánként.

 5. A szempillagöndörítőt fapálcikával alkalmazza, kerülve a nyálkahártyával való érintkezést (4-5 mm-re a szempillavonaltól). áztassa 10 percig.

 6. Távolítsa el a keveréket egy tiszta vattapamaccsal.

 7. Alkalmazzon semlegesítőszert a hajra (5-10 percig), és óvatosan szedje ki a hajcsavaróból.

 8. Távolítsa el a szemhéjakról a görgőket és a vattakorongokat.

Ha helyesen és körültekintően végzik, a szemet érintő kockázat csekély. Ezért javasoljuk, hogy a szempillák elkészítését bízza szakemberekre: biztonságosabb és nagyobb valószínűséggel lesz elégedett a végeredménnyel.

A módszer hátrányai:

 1. nem alkalmas érzékeny bőrű és allergiás reakciókra hajlamos nők számára;

 2. Károsíthatja a szem nyálkahártyáját és károsíthatja a látást;

 3. Fennáll a veszélye, hogy a haj több árnyalattal elszíneződik;

 4. negatívan befolyásolja a szempillák állapotát.

Előny:tartós hatás.

A dauerolás után a szempilláknak extra ápolásra van szükségük. Speciális tápláló terméket kell alkalmazni (pl. ricinus, olíva- vagy bojtorjánolaj). Nincs korlátozás a sminkelésre a daueroltatás után. Nem zsíros sminklemosó ajánlott.

Számos más kozmetikai eljárás létezik, amelyek hosszú ideig göndör szempillákat kaphatnak: laminálás, tartós, keratinos permetezés. otthon nem, csak a szépségszalonokban történik.

Következtetés

Szóval nincs hiány a szempillák göndörítésének módjaiból: az egyszerű ujjal történő göndörítéstől a kémiai vagy tartós szempillaspirálokig. Sok kezelés meglehetősen biztonságos és könnyen elvégezhető otthon is. Az, hogy melyik dauerolási módszert válassza, az Ön személyes preferenciáitól és személyiségétől függ.

A legfontosabb, hogy ne vigyük túlzásba a dauerral – a szempilláknak természetesnek kell lenniük, és hangsúlyozniuk kell a látvány kifejezőerejét. Mindig óvatosan járjon el: a szem, a körülötte lévő bőr vagy maga a haj nagyon könnyen megsérülhet.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: