Hogyan kell helyesen sminkelni az arcot – a sminkesek titkos útmutatója

A mai piac sminkalkalmazások sokaságát kínálja az arcra. Míg korábban a nők alapozóval, szemhéjfestékkel, szempillaspirállal és pirosítóval, valamint rúzzsal elégedtek meg, ma már vannak olyan termékek, mint a fedő, a rejtegető, a highlighter és a bronzosító. És akkor felmerül a kérdés – hogyan és milyen sorrendben kell alkalmazni az ilyen kozmetikumokat az arcon?? És milyen feladatokat lát el egy adott termék, hogy azt kell-e használni? Az újságírók úgy döntöttek, hogy véget vetnek ezeknek a kérdéseknek. Megtudtuk, hogyan kell lépésről lépésre sminkelni az arcot, mit tudnak a különböző sminkek, és hogyan lehet a sminkkel javítani a megjelenésünkön.

A nappali smink smink listája

Ha azt szeretné tudni, hogyan kell megfelelően alkalmazni a sminket az arcra, meg kell tanulnia a technikát ajak smink. Bár, ha nem szereti a rúzs érzését az ajkán, akkor egyszerűen úgy dönthet, hogy nem festi be a területet. De a legtöbb lány még mindig rúzst vagy szájfényt használ,Ezért rúzsszakértőink elmondják, hogyan kell helyesen csinálni:

 1. Az ajkakat könnyű bőrradírral kell kezelni, hogy kiegyenlítsük a domborulatot és serkentsük a véráramlást ezen a területen. Ez az arc sminkelése előtt történik.

 2. Egy tojás alakú szivacs segítségével az ajkadat alapozóval (vagy legalább alapozóval vagy púderrel) fedd be. Primer kell enyhén pat a bőrbe, úgy, hogy a termék behatolt minden finom ráncok a bőr ajkak.

 3. Ha azt tervezi, hogy ceruzával körvonalazza az ajkakat, ebben a szakaszban használja azt. Néhány divatos nő, hogy vizuálisan növelje az ajkak térfogatát, hogy a kontúr nem az ajkak határán, hanem egy kicsit azon túlmenően. Ez igaz, az ajkakat teltebbé teheti. A profi sminkesek azonban nem javasolják a ceruza ilyen módon történő használatát. Bármely kívülálló láthatja, hogy az ajkak bőrének természetes határain túl festett területet festett át. És természetellenesnek tűnik. Jobb, ha kontúrozási technikákat alkalmazunk, amelyek ugyanolyan hatékonyak az ajkak térfogatának vizuális növelésében, és az eredmény természetesnek tűnik. Ezért a kontúrceruzát csak az ajkak kontúrján használják. Kezdje az ajakrúzs közepén, és haladjon felfelé a felső és alsó ajak bemetszésének kezdőpontjáig. Egy ceruzával hegyesebbé teheti a felső ajkak hegyét, ez egy apró anatómiai részlet, amely nem lesz észrevehető, de segít formásabbá tenni az ajkakat. Az is lehetséges, hogy egy ceruzával elkenjük az ajkak belső felületének egy kis részét. Ez azért történik, hogy növelje a rúzs tartósságát, amely beszélgetés vagy evés közben lassan “felemésztődik”.

 4. A kontúrceruzán túl használhat rúzst, amelyet applikátorral vagy ecsettel lehet felvinni a kontúr belsejébe és a kontúr fölé. Az első réteget 2-3 perc elteltével papírtörlővel le kell törölni, majd porrá kell porolni, majd az utolsó réteget kell felvinni.

 5. Az ajkak dúsításához vegyen bármilyen könnyű krémes terméket (alapozó, fedő, highlighter, szemhéjfesték), tegye egy ecsetre, tegyen egy pontot az ajkak közepére, ahol az ajkak találkoznak. Ezután néhányszor jellegzetes mozdulattal húzzuk fel az ajkainkat, mintha rúzst kenegetnénk. A rúzsra kent könnyű pötty mennyisége növeli az ajkak térfogatát.

 6. Ha szájfényt használsz az ajkaid színezésére, nem lesz szükséged fedőfestékre. Egyszerűen vigye fel a terméket az ajkaira, egyenletesen eloszlatva a területen, semmi mást nem kell tennie.

A szemöldök kifejező megjelenése vonzza

Készítsen drámai szemöldököt

Lehetetlen sminkelni a szemöldök igazítása nélkül, hiszen az arc kifejezése szó szerint ettől függ. Még ha a szemöldököd természetesen szép és elég vastag, akkor is dolgoznod kell rajta.

Igazítsa ki a szemöldökcsont területét, mielőtt sminket visz fel az arcra. Először a szemöldök formáját kell eldöntenünk. Használja természetes görbéit alapként. A csipesszel minden olyan szőrszálat kitéphetünk, amely a többitől elválik. Csak az ív alatt, között és a csúcsán növő szőrszálakat kell eltávolítani. Szintén alakítsa ki a vonalak enyhe görbületét. Az a pont, ahol a szemöldök ívelt, a szem pupilla felett van. A szemöldök optimális kezdete a szem belső sarka felett van. A szemöldöknek ott kell végződnie, ahol a homloktól a szem külső sarkáig, majd a halántékig húzódó normál vonal metszi a szemöldökgörbét.

Ha a forma korrigálva van, rövidítse meg a hajszálakat. Ennek oka, hogy napközben láthatatlanul hozzáérsz a szemöldöködhöz, és a hosszú szőrszálak megritkulhatnak, kiemelkedve a többi közül, és elrontva a megjelenést. Ennek elkerülése érdekében ügyeljen arra, hogy a szemöldökszálak optimális hosszúságúak legyenek. Ehhez általában egy trimmelőt használnak, amelynek stopperfeje megakadályozza a felesleges elemek levágását. Ha nincs trimmere, használjon körömvágó ollót és egy kis lapos fésűt finom, sűrű gerezdekkel. Fésülje meg a szemöldököt, a fésűt vízszintesen és felfelé tartva. Minden olyan hajszálat, amely elég hosszú ahhoz, hogy túlnyúlik a kiválasztott formán, a hajvágó ollóval szépen le kell vágni. Ezután ismételje meg az eljárást, de a hajszálakat felfelé helyett lefelé fésülje.

A szemöldök alakjának és hosszának korrigálása után a hajszálakat a növekedésük irányába kell fésülni, azaz a jobb szemöldöknél jobbra és felfelé, a bal szemöldöknél balra és felfelé. Egy speciális szemöldökkefe vagy egy régi, használt szempillaspirál keféje, amelyet előzőleg megtisztítottunk a festékmaradványoktól, nagyon jól működik erre a feladatra.

Ha szükséges, a szemöldököt most már ki lehet hangsúlyozni, hogy még grafikusabb legyen. A ceruzának a szemöldök természetes színével megegyező színűnek kell lennie, vagy egy árnyalattal világosabbnak, mint a fején lévő haj (szőkéknél egy árnyalattal sötétebbnek). Egy ceruzával óvatosan jelölje meg a szemöldök alsó és felső szélét, 3-5 milliméter távolságot hagyva az aljától. Ugyanezzel a ceruzával rajzolja le a bőrfelületet a szemöldökcsont formáján belül. A vonásoknak a természetes szőrszálak vastagságát, hosszát és irányát kell utánozniuk. A kelés fokozatosan egyre intenzívebbé válik, az alaptól a csúcs felé haladva. A szemöldök enyhe színezéséhez használhat speciális szempillaspirált vagy árnyékot. Az utóbbi változat jobban megfelel nappali sminkhez.

Ahhoz, hogy szemöldöke egész nap jó formában maradjon, és megakadályozza a maszatolódást, használhat fixáló gélt vagy spray-t és viaszalapú termékeket.

Hangsúlyozza a szemöldök formájának eleganciáját, és emelje meg kissé a szemöldökét highlighterrel vagy bármilyen könnyű termékkel. Vigye fel az alsó ívvonal alatti területre, és jól keverje el.

Csináld a szemsminket

Alkalmazza smink a szem, vagy inkább a szemhéj, kell tenni, miután a munka az arcon és a szemöldökét. A szemsminket különböző technikákkal lehet elvégezni, itt az anatómia és a kívánt hatás, valamint bizonyos kozmetikai termékek jelenléte vagy hiánya az arzenálban.

Tanácsadóink azt javasolják, hogy kezdje a legegyszerűbb szemsmink technikákkal. Ha ezeket már elsajátította, akkor továbbléphet a fejlettebb technikákra, amelyek segítenek kiemelni megjelenésének minden pozitív aspektusát.

Az első technika, amely tökéletes nappali sminkhez, a nude. A kozmetikumok színei, amelyek használatát szakértőink ajánlják, univerzálisak. Különböző megjelenési típusokkal rendelkező nők számára alkalmasak. Ezen a technikán belül használhatsz más árnyalatú árnyékolót, ceruzát és szempillaspirált, ha úgy gondolod, hogy ezek jobban állnak neked.

Nude smink

Hogyan kell helyesen alkalmazni a nude sminket az arcon:

 1. Minden sminkterméket az arcra viszünk fel, az alapozótól az alapozóig, könnyű, áttetsző textúrával. Próbálja meg a szemöldökét nagyon visszafogottan tartani, hogy a lehető legtermészetesebbnek tűnjön.

 2. Feltételezzük, hogy a felső szemhéjakat már alapozóval fedjük, ezért minden mobil szemhéjfestéket világos bézs vagy húsos árnyalatban alkalmazunk.

 3. Veszünk egy világos barna ceruzát és nyomon követjük a szempillák közötti helyet a felső szemhéjon. A szemhéjat ugyanígy húzza alá.

 4. Vegyünk egy világosbarna szemhéjfestéket, és vigyük fel a felső szemhéjra a szempillasor mentén. A szem külső sarkához érve érintse meg a mozgó szemhéj feletti ráncot. Ecsetelje 5-10 milliméterrel a szem belső sarka felé. Az árnyékokat jól kell elegyíteni.

 5. Ugyanezzel a barna ceruzával rajzoljunk egy nyilat a szemhéjfesték fölé a felső szemhéjra. A nyíl hegye 2-3 milliméterrel túlnyúlik a felső szemhéjon.

 6. Barna vagy fekete szempillaspirállal enyhén érintse meg a felső szempillákat és (opcionálisan) az alsó szempillákat. Használjon göndörítő fogót szempillaspirál helyett. A hatás nagyjából ugyanaz.

 7. Miután a szemek elkészültek, az arcokra is felviheti a sminket – a lehető legkönnyebb, természetes fényt használja. És az ajkakon – használhat egy átlátszó vagy nude fényt, egy matt pasztell árnyalatú rúzst.

A második technikával fényesebb, de még mindig elég visszafogott szemsminket készíthetünk a nappali megjelenéshez. A szemhéjfesték és más sminkek árnyalatai szinte minden nőnél működnek, de más megfelelő színekkel is helyettesítheti őket.

Kifejező szemsmink

Hogyan kell sminkelni a szemet, hogy kifejező legyen:

 1. A szemhéj felületét előkészítjük, alapozzuk, így azonnal használhatunk egy könnyű árnyékot, minimális gyöngyházfényű árnyékolással. A sminkterméket az egész statikus és mozgó szemhéjon, a szempillavonaltól a szemöldökig, a szem belső sarkától a külső szemzugig alkalmazzuk.

 2. Vegyünk egy fekete vagy szürke ceruzát, a szemhéj külső sarkától 2-3 milliméterrel hátrébb, és húzzunk egy lekerekített vonalat a szemöldök csúcsa felé, majd a szemhéj ráncán át. Meg kell kapnunk egy “C” betűt (a jobb szem “C”, tükrözve), azaz egy ellipszis (ovális) alakot, amely az oldalon fekszik. Kerekítse le a felső szemhéj külső oldalát.

 3. Vegyünk egy sötét árnyékot – barna, szürke, sötét bézs, kezdjük el árnyékolni a pigmenteket az ellipszis határa mögött. A mozgó szemhéj területét világos gyöngyházfényű szemhéjfestékkel fedjük be, míg a szem külső sarkát sötétebb pigmenttel színezzük.

 4. Rajzoljon finom, finom vonalakat a felső szemhéjra ceruzával, és csak az alsó szemhéj sötét árnyékait érintse meg.

 5. Vigyen fel egy réteg szempillaspirált a felső és alsó szempillákra.

Az ilyen szemsmink alkalmazása nem nehéz, de a szakértők azt javasolják, hogy néhányszor gyakoroljon, mielőtt kimegy a “nyilvánossághoz”, hogy a kezét képezze.

A szem alatti sötét karikák gondozása

Gondoskodjon a szem alatti sötét karikákról

A szemöldök nem az egyetlen szemet gyönyörködtető terület az arcon. A szem alatti karikák ugyanolyan visszafordíthatatlanul tönkretehetik a képet, mint egy rosszul manikűrözött szemöldök. Ezért ennek a területnek a korrekciója elengedhetetlen, amely nélkül nincs értelme sminket alkalmazni az arcon.

Az alsó szemhéj alatti sötét karikák és táskák kiküszöbölése a smink kezdeti szakaszában megfelelő. Ezt az eljárást a cikk külön alcímként szerepeltettük, mivel a szemsminkhez kapcsolódik. De az alábbi tippeket kell alkalmazni a bőr sminkelésre való előkészítésekor.

Hogyan lehet az alsó szemhéj alatti bőr esztétikai hibáit megszüntetni vagy hatékonyan elfedni:

 1. Sminkelés előtt alkalmazzon hűsítő maszkot a szem alá. Vegyen két tasak fekete, vagy még jobb, ha zöld teát, és főzze a szokásos módon. Óvatosan nyomja ki a zacskókat a folyadékból, és tegye a hűtőszekrénybe 30-60 percre. Alkalmazza a lehűtött teafiltereket a szem alatti bőrre 15-20 percig.

 2. Öblítse le az arcát, törölje szárazra egy papírzsebkendővel, és utána használjon szemszérumot.

 3. 15 perc elteltével vigye fel a szérumot, vegye a fedőszínt, bármilyen világosító anyagot, és rajzoljon egy fordított háromszöget (fejjel lefelé) az alsó szemhéjtól kezdve az arc felső széléig. A pigmenteket gondosan keverje össze.

 4. Ha a sötét karikák még mindig nagyon láthatóak, használjon sárga, narancs, sárgabarack vagy lazac színű szempillaspirált. Ez el fogja fedni a szem alatti karikák kék-ibolya színét.

 5. Ezután folytathatja a sminkelést az arcon a szokásos séma szerint – alapozó, alapozó stb.. Az alsó szemhéj alatti zúzódások, ha nem is tűnnek el teljesen, de mások számára kevésbé észrevehetőek lesznek.

Hogyan kell helyesen alkalmazni az esti sminket

Hogyan kell megfelelően alkalmazni az esti sminket az arcra

Az esti sminket nem bonyolultabb az arcra felvinni, mint a nappali sminket. Egyszerűen használjon teltebb árnyalatokat, például világosabb rúzst vagy sötétebb szemfestéket.Az esti smink és a hétköznapi smink közötti különbség ezekben a szempontokban rejlik:

 1. A sminknek tökéletesen harmonizálnia kell a kiegészítőkkel, a ruhák és a cipők színével. Míg a nappali sminkeknél ezek az ellentmondások nem gyakran merülnek fel, az esti sminkeknél fokozott figyelmet kell fordítani erre a kérdésre. A képnek harmonikusnak kell lennie, nem szabad a teatralitás, a túlzott drámaiság, a csillogás és a bábozás érzetét kelteni.

 2. A hangsúlyt a szemre és az ajkakra is lehet helyezni. Vagy mindkét területet egyszerre. Az esti megjelenés megengedett, hogy a telített árnyalatokat válassza, a lényeg, hogy ne vigyük túlzásba. Marilyn Monroe, Dita Von Teese és még a retro ihletésű sminkek is tökéletes példái a visszafogott, egyszerre szem- és ajakfókuszú sminkeknek. A szemekben – gyönyörű nyilak az ajkakon – piros rúzs, de a nők megjelenése meglehetősen visszafogottnak tűnik, bár ünnepi módon.

 3. A sminket mesterséges fényben kell felvinni. Egy hivatalos összejövetelen a természetben vagy egy étteremben tompított fénynek kell lennie, hogy kellemes hangulatot teremtsen. Meg kell ítélnie, hogy a smink hogyan fog kinézni ebben a fényben, amikor felviszi az arcára.

Az esti smink sorrendje szabványos – igazítsa meg a szemöldököt, súrolja az ajkakat és a bőrt, alkalmazzon alapozót, fedőfestéket, alapot (púder, pirosító), pirosítsa a szemet, kontúrozza az arcot, pirosítsa az ajkakat. Ha bármelyik szakaszban hibát követett el, ne rohanjon lemosni az összes sminket, elég, ha könnyű korrektort használ, vagy egy micellás vízzel nedvesített vattapamaccsal átmegy a rosszul festett területen.

Hogyan kell alkalmazni a sminket az arc vonásainak kontúrozására?

arckontúrozó bronzosító

A smink egyik fő célja, hogy szép arcszínt hozzon létre, és elterelje a figyelmet a hibákról, amelyek gyakran csak a nők fejében léteznek. És mégis, egy megfelelően alkalmazott smink vizuálisan módosíthatja az arcvonásokat. Hogyan történik? A fény és árnyék hatása révén. Ami sötétedik, veszít a térfogatából, hosszából, kevésbé észrevehetővé válik. És az arc azon vonásai és területei, amelyek kiemelve vannak, vonzzák a figyelmet, felhívják a figyelmet. Ez azt jelenti, hogy ha bizonyos árnyalatú sminket alkalmazunk az arc bizonyos területein, vizuálisan megváltoztathatjuk a megjelenésünket. A fő szabály az, hogy a termékeket vékony rétegben alkalmazzuk, és jól keverjük össze őket, eltörölve a világos árnyék és a sötét árnyék közötti átmenet határait.

Hogyan lehet az arcvonásokat a kontúrozási technikával korrigálni:

 1. Széles, lapos orr. Ebben az esetben el kell terelni a figyelmet az orr oldalsó területeiről, és ki kell hangsúlyozni a hátsó részt. Az alapozó felvitele után vegyen bármilyen világos színű alapozót, ideális esetben highlightert, és vigye fel az orra közepe táján. Az oldalakon alkalmazzon egy sötétebb árnyalatú sminket, például matt bronzosítót vagy sötét bézs árnyékot.

 2. Hosszú orr. Az orr vizuális megrövidítéséhez vigyen fel egy csepp sötét pigmentet a hegyére, és keverje el.

 3. Nem lenyűgöző arccsontok. Vizuálisan emelje meg az arcnak ezt a területét, és az arccsontok grafikusabbnak tűnnek, ha a szemgödrök alatt highlightert használ. Vagyis az arc felső alma területén. Ezután be kell húzni az arcot, az ajkakat ívbe kell helyezni, és a gödröcskékre fedő krémet kell felvinni. Simítsa átlósan a mélyedéstől a fülcimpa felé.

 4. Alacsony, lógó homlok. Kövesse a homlok hajvonalának határát és a homlok közepét egy kis highlighterrel, és a szemöldök közötti alsó csúcsával alakítson ki egy fordított háromszöget. Ne felejtse el, hogy a termék csillogását a.

 5. Túl magas és lapos homlok. Ebben az esetben alkalmazzon sötétebb pigmentet a hajvonal mentén. És a homlok közepét, hogy hangerőt adjunk neki, szintén highlighterrel kezeljük.

 6. Szűkítsd le a szemet. Ezt úgy lehet kezelni, hogy a felső szemhéjra a szempillasor mentén, valamint az alsó szemhéjra világos pigmentet viszünk fel, amely elmosja a nyálkahártyát.

 7. Közel egymáshoz álló szemek. A szemek vizuális “kiszélesítéséhez” alkalmazzon finom csillogó hatású highlightert a szemhéj belső sarkában és az orrnyeregben. Próbáld meg elkerülni a sminkben a szem belső sarkaiból eredő sötét nyilakat.

 8. Tágra nyílt szemek. Ebben az esetben a szemhéjak belső sarkai és az orrhíd enyhén sötétedhetnek. Kezdje a nyilak rajzolását a lehető legközelebb az arca közepéhez.

 9. Az ajkak nem elég teltek vagy kifejezőek. Az ajkadat nagyobbnak tüntetheted fel, ha ugyanazt a highlightert használod a felső és az alsó ajkad felett és alatt.

 10. Nehéz áll vagy szögletes állkapocs. Emelje ki az állának közepét, és alkalmazzon sötétebb pigmentet az oldalsó részeken.

 11. Pufók arcok. Ahol nem kívánt volumen van, alkalmazzon bronzosítót. Vigyen fel highlightert a kiemelkedő területekre.

A fenti módszerekhez hasonlóan korrigálhatod a megjelenésed bármely olyan jellemzőjét, amellyel nem vagy elégedett. A legfontosabb, hogy kövesse a kontúrozás elveit, figyelembe véve a fény és az árnyék tulajdonságait.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: