Hogyan kell megfelelően borotválni a lábadat borotvával: 15 termék szabályai és véleménye a szőrtelenítéshez és a szőrtelenítés után

A testpozitivitás világszerte terjedő trendje – ahol a testet úgy kell szeretni, ahogy a természet megalkotta – nem tud felülmúlni a sima, ápolt bőr esztétikáját. A lábak borotválása a testápolással együtt sok nő számára napi rutin. Számos kérdés azonban folyamatosan felmerül, amelyekre választ kell találni.

Hogyan borotváld a lábad borotvával: 15 szőrtelenítés előtti és utáni termék szabályai és értékelései

Borotva szőrtelenítés

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a professzionális szőrtelenítési technikák az évek során folyamatos fejlődésen mentek keresztül. De a sokak számára oly ismerős borotva még mindig tartja magát.

A borotválkozás a szőrszálak eltávolítása a borotvapengébe épített pengével. A foltok különböző formában jelennek meg:

 1. Újrafelhasználható, cserélhető hegyekkel;

 2. eldobható, amelyet 1-2 használat után ki kell cserélni.

Női borotvák:

 1. 1-5 penge lézerrel élezett;

 2. gél hidratáló csíkok, amelyek vízzel érintkezve aktiválódnak, javítva a siklást és aktívan hidratálva a bőrt;

 3. Szilikon vagy gumikesztyű, amely segít a szőrszálakat a helyükön tartani, miközben véd a vágásoktól.

Az eljárás pozitív élménye és a pozitív eredmény érdekében kövesse az alábbi egyszerű szabályokat. Most róluk fogunk beszélni.

Borotválkozási kód

Bár a borotválkozási folyamat több lépést tartalmaz, összességében nem tart sokáig. A lábak borotválása a napi zuhanyzás alatt időt takaríthat meg az előkészületekkel kapcsolatban.

Előkészítés

Az irritáció, a vágások, a mikrotraumák és a benőtt szőrszálak elkerülése érdekében elő kell készítenie a lábát. Itt van egy lista az alapvető előkészületekről.

Súrolás

Az optimális eredmény érdekében a borotvával történő gyantázás ne zuhanyzás előtt, hanem utána történjen. Tartsa puhán a lábak bőrét. Melegítsük fel és gőzöljük meleg vízzel. Fürdő vagy meleg zuhany használható. A gőzkezelés megakadályozza a bőr sérülését és szorosabb borotválkozást biztosít. A bőr pórusai megnyílnak, így a szőr könnyebben levágható, közelebb a tövéhez.

Peeling

A gyakori gyantázás a védő keratinizált sejtréteg fokozott kialakulásához vezet, amely eltömítheti a pórusokat és megakadályozhatja a szőrszálak kinövését. Az eredmény benőtt szőrszálak és gyulladás. Ezt az esztétikai problémát follikuláris keratózisnak nevezik.

A fent említett tünetek elkerülése érdekében előkészítő hámlasztásra van szükség. Ehhez használjon testradírt vagy speciális lábradírt.

A megfelelő borotva tartozék kiválasztása

A tökéletesen sima lábakért győződjön meg róla, hogy a megfelelő borotvapengét választotta. Így tudhatja, hogy a borotvája a megfelelő az Ön számára,Kövesse az érzéseit az eljárás során:

 1. A pengének csúsznia kell anélkül, hogy kellemetlen lenne. A gélcsíkok fokozzák ezt a folyamatot, így a borotválkozás szinte megfoghatatlan marad.

 2. Hogy megtudja, hogy a borotva jó-e, csak győződjön meg róla, hogy a szőrszálak könnyen vágódnak az első borotvavágás után. Ellenkező esetben ki kell cserélnie a borotvát vagy a gyártót. A tompa penge elkerülhetetlenül karcolásokat és mikrosérüléseket okoz.

 3. A speciálisan tervezett, több pengével, lágyító párnákkal és ergonomikus fogantyúval ellátott modellek gyors és kényelmes borotválkozást tesznek lehetővé.

A kényelmes borotválkozási pozíció kiválasztása

Hogyan borotváld megfelelően a lábad borotvával: 15 szőrtelenítés előtti és utáni termék szabályai és értékelései

A zuhanykabinban vagy kádban való zuhanyozás nem mindig lehetséges. Ne feledje, hogy a fürdőszobai padló és felületek nagyon csúszósak lehetnek. Minden lehetséges kellemetlenség és sérülésveszély kiküszöbölése. A legjobb megoldás, ha stabil felületen ülünk.

Ha kényelmesen borotválkozik állva, szerezzen be egy csúszásgátló szőnyeget és egy kényelmes alátétet.

Borotválkozási technika

A fenti szempontokat szem előtt tartva térjünk rá a borotválkozásra. Ha először borotválkozol, tudd meg, hogy a szőrszálaid milyen irányba nőnek, vagy inkább merre hajlanak. Gyakoribb, hogy a lábszőrzet lefelé nő. A tüszős keratózis elkerülésének fontos szabálya, hogy a növekedés irányába borotválkozzunk.

A szőrnövekedés elleni borotválkozás göndörödésmentes hatása a szőrtüszők eltömődéséhez vezethet. De mindaddig, amíg a bőre nem szenved a benőtt szőrszálaktól, és a borotválkozási irány nem veszélyezteti a bőr megjelenését, azt tehet, amit csak akar.

Tehát lezuhanyoztál, hámlasztottál vagy súroltál, és kényelmes pozícióba helyezkedtél.A következőképpen járjon el

 1. Fújjon bőséges mennyiségű borotvahabot vagy gélt a gyantázott bőrére.

 2. A termék egyenletes eloszlása.

 3. Kezdje el borotválni a szőrszálakat, miközben a borotvát a bőréhez nyomja. Kerülje a túlzott nyomást. Az eljárás elvégzése a megfelelő eszközzel kényelmesnek kell lennie.

 4. Legyen óvatos a szőr eltávolításakor a durva helyeken. Kerülje a gyors, rángatózó mozdulatokat, hogy elkerülje a bőr sérülését. Még egy kisebb vágás esetén sem áll el gyorsan a vérzés.

 5. Ismételje meg a sorrendet a második lábnál.

 6. Öblítse le a maradék borotválkozási terméket meleg vízzel.

 7. A felmelegedett bőr élénkítéséhez vegyen kontrasztos zuhanyt a lábszárán. Változtassa a sugár hőmérsékletét 2-3 alkalommal hidegről melegre. Befejezésül hideg vízzel locsoljuk le.

Ápolás a gyantázás után

Hogyan kell megfelelően borotválni a lábadat borotvával: szabályok és áttekintés 15 termékről a gyantázáshoz és a gyantázás után

A borotválkozás utáni ápolás alapjai a következők

 1. Az esetleges vérzés kezelése.

 2. Helyi irritáció enyhítése.

 3. Gyulladás eltávolítása.

A sebszéleket összehúzó és a vérzést elállító termékek használhatók sztiptikumként. Ez lehet:

 1. A hintőpor.

 2. Aftershave krém.

 3. Asztringens ceruza.

 4. Alumínium kristályok.

 5. ajakbalzsam.

 6. Vazelin.

 7. Izzadásgátló.

Az irritáció leggyakrabban használt orvossága az ajakbalzsam:

 1. Aloe gél.

 2. Természetes olajok.

 3. Borotválkozás utáni balzsamok és krémek.

Ha fertőzése van, és a lábát vörös foltok borítják, tegye meg a szükséges gyulladáscsökkentő intézkedéseket, hogy elkerülje a súlyosbodást. Ez lehet fertőtlenítő krém vagy gyógyszertári gyulladáscsökkentő kenőcs.

Hibák és lehetséges problémák a lábak borotválásakor

A teljes borotválkozási folyamatot megértve érdemes odafigyelni néhány finomabb pontra, amelyek segítenek abban, hogy a bőröd egészségesnek és vonzónak tűnjön:

 1. A gyantázás legjobb ideje a reggel. Ilyenkor a bőr a legfeszesebb.

 2. Az esti borotválkozás meglepetésként érheti, és másnap reggel “durva foltot” okozhat. Ez az éjszakai erőteljesebb hajnövekedésnek köszönhető.

 3. Borotválkozzon legalább fél nappal a strandolás előtt. A borotválkozás utáni enyhe, láthatatlan irritáció élénkpiros foltokat eredményezhet, ha napozásnak van kitéve.

 4. A bőr irritációjának elkerülése érdekében ne viseljen azonnal harisnyát. Vigyen fel hidratáló, nyugtató krémet, és hagyja a bőrt 15-20 percig pihenni.

 5. A száraz borotválkozás gyakran jár mikro-sérülésekkel, vágásokkal és irritációval. Ha lehetséges, kerülje a gyantázást, és végezze a kezelést zuhanyzás közben.

 6. Soha ne használja más felszerelését vagy régi borotvát. Ez bőrirritációt és fertőzést okozhat, beleértve a gyulladást és a gennyes kiütéseket. Inkább viseljen farmert, minthogy kockáztassa az egészségét.

A legjobb borotválkozás utáni termékek áttekintése

A helyes módja annak, hogy borotvával borotváld a lábad: 15 szőrtelenítés előtti és utáni termék szabályai és értékelései

A női lábak szépségét a ragyogó, sima bőr tükrözi. A napi ápolási rutin elengedhetetlen a szépség megőrzéséhez:

 1. hidratálja, táplálja a bőrt;

 2. Finoman masszírozza;

 3. Gyakorlat;

 4. Étkezz helyesen.

Az optimális eredmény érdekében a megfelelő termékeket kell kiválasztani a gyantázás előtt és után. A lábak simaságát segítő eszközök 3 típusra oszthatók:

 1. Penge borotvák.

 2. Termék a jobb siklásért.

 3. Borotválkozás utáni ápolószerek.

Tekintsük át az egyes szegmenseket, és magyarázzuk el a borotválkozó szerkentyűk előnyeit.

Borotva készletek

 1. Gillette Venus Smooth. 3 pengével ellátott, lebegő fejű borotva. A védőbetétek védik a bőrt a vágásoktól. A jelzőcsík színe megváltozik, hogy jelezze, ha a készüléket ki kell cserélni. Körülbelül 1 hónapos használat borotvafejenként. Bármilyen Venus penge illik a szövőszékhez. A 3 cserélhető fúvókát és állványt tartalmazó készlet ára 450-480 rbl.

 2. Gillette Venus Snap C Extra Smooth borotva. Kompakt, színes borotva öt gyémántbevonatú pengével. A hidratáló csík vízzel aktiválódik, a védőbetétek pedig biztonságos borotválkozást biztosítanak. Kényelmesen magával viheti az útra, és könnyen elfér a táskában. A Venus termékcsalád bármelyik pengéjével cserélhető. A kényelmes tárolást egy praktikus tartó biztosítja, amely lehetővé teszi a víz lefolyását használat után. Az eladók 700 és 900 RUB közötti áron forgalmazzák a terméket.

 3. BIC C

 4. ck 3 Soleil Sensitive. A készlet egy fogantyút és 2 cserélhető borotválkozóbetétet tartalmaz. Kifejezetten nők számára tervezve. 3 mozgatható pengével, gélcsíkkal és gumifésűvel rendelkezik. Közepes árkategória – 330-450 RUB.
 5. Wilkinson Sword / Schick QUATTRO női BIKINI. Egyedi borotválkozás nőknek, szórakoztató színnel és barázdált felülettel a sima borotválkozásért. A 4 pengés lézeres élező tartozék papaya kivonatos gélcsíkkal és gumipárnával rendelkezik, amely segít felemelni a szőrszálakat, és véd a vágások ellen. A kontúros fogantyú integrált trimmerrel rendelkezik, állítható hosszúságú pengékkel. A készlet tartalmaz 1 borotvát 1 kazettával, állvánnyal és trimmerrel.

 6. Eldobható borotva nőknekSoleil Bella a BIC-től.A csomag 1 borotvát tartalmaz. A lebegő fej 4 pengével, gumifésűvel és hidratáló géllel van ellátva. Árkategória 130 – 150 RUB.

 7. SHAVE-LAB borotvavágó.A készlet borotvát, 4 cserélhető hegyet tartalmaz. Kézzel készített borotvanyél fémből és színezett bevonattal. Ergonomikus úszófej 2 független mozgó résszel rendelkezik. A borotvapenge biztosítja a tiszta és biztonságos szőrtelenítést. A nyugtató, hidratáló párna megkönnyíti a csúszást. Ez a készlet stílusos ajándékként adható. Átlagos költség – 1300-1500 rub.

Termék a jobb csúszásért

Miért nem ajánlott szappan vagy tusfürdő? Mivel a felületaktív anyagok megzavarják a bőr természetes védekezőképességét. Folyamatos használata hámlóvá és érzékennyé teszi a bőrt.

A gyártók arra ösztönzik Önt, hogy speciális termékeket válasszon, azzal érvelve, hogy

 1. A speciális zselék különleges textúrával rendelkeznek a jobb siklás érdekében.

 2. Aktív összetevői hidratálják az epidermiszt, puhává és simává varázsolva azt.

 3. Speciális összetevők, amelyek gátolják a haj növekedését.

 4. Az antiszeptikus adalékanyagok csökkentik a fertőzés és az irritáció kockázatát.

Íme egy áttekintés a legnépszerűbb borotválkozási termékeinkről.

 1. GILLETTE Satin care Olay lila kavargó. A gél 270 és 460 rubel közötti árkategóriában kapható. Adagolóval ellátott tubusba csomagolva. D-panthenol, glicerin és E-vitamin hidratálnak. A lila illatú gél sűrű textúrája jól tapad a bőrhöz, megakadályozva a korai leöblítést.

 2. Gillette Satin Care Avokádó.A kifejezetten nők számára kifejlesztett gél kellemes zöld színű, sűrű, selymes habot képez, amely tökéletesen szoros borotválkozást biztosít. Az aloe, a jázmin, a rózsa és az avokádó ápoló összetevőinek illata élvezetessé teszi a borotválkozást. Árkategória: 250-500 RUR.

 3. Arko Soft touch.Költségvetési borotvahab 200-300 ml-es árkategóriában. Egy 200 ml-es tubus 2-3 hónapig elég. Az aloe kivonat és az E-vitamin természetes módon hidratálja a bőrt. A sűrű, sima hab tökéletes siklást és szoros borotválkozást biztosít. A kék gélnek enyhe, semleges, friss illata van. Érzékeny bőrre alkalmas.

 4. Venus Aloe Vera gél200 ml-es tubusban, könnyen adagolható adagolóval. Alkalmas még a legérzékenyebb női bőrre is. A glicerin biztosítja a sima siklást, az E-vitamin és az aloe hidratálja és puhítja a bőrt. A palack élettartama kb. 1,5-2 hónap. Ár – 270-350 USD.

 5. Venus Pro-Sensitive borotvahab. A sűrű, illatos hab tökéletesen előkészíti a bőrt a tökéletes borotválkozáshoz és a sima sikláshoz. Érzékeny bőrre alkalmas. A D-panthenol, az E-vitamin és az aloe kivonatok lágyítják és hidratálják a bőrt. 200 ml-es cső ára – 250-300 rubel.

Utógondozás

A helyes módja annak, hogy borotvával borotváld a lábad: 15 szőrtelenítés előtti és utáni termék szabályai és értékelései

A borotválkozás a világ egyik legtraumatikusabb eljárása, amelyet nyugtató, nyugtató és gyógyító termékeknek kell követniük.

A bőrápolási termékek általában olyan hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek fertőtlenítő, nyugtató és sebgyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek:

 1. Fo

 2. -End Aha koncentrátum krém. A Spanyolországban készült termék segít a benőtt szőrszálak elleni küzdelemben. A gyümölcssavak hámlasztanak és megakadályozzák a vastagabb bőr felhalmozódását, ami akadályozza a haj növekedését. A krémet a kezelés előtt és után az epilálandó területre kell felvinni. Egy 100 ml-es termék átlagos ára 1500 rubel.
 3. ARAVIA Start Epil 160 ml Anti-Grown Hair Gel 160 ml Hajnövekedés elleni gél. Orosz gyártmányú, hámlasztó, keratózisellenes hatású termék. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Serkenti a kollagén és a glikozaminoglikánok termelését, amelyek felelősek a szövetek turgoráért és regenerációjáért. A készítményt legkorábban 48 órával a szőrtelenítési eljárás után kell alkalmazni. Egy 160 ml-es doboz adagolóval átlagosan 300-450 rubelbe kerül.

 4. Depileve VelonaGyantázás utáni gél aloe vera kivonattal. Az adagolóval ellátott átlátszó flakon 500 ml zöld gélt tartalmaz. Aloe levet tartalmaz, hogy megnyugtassa, nyugtassa és felfrissítse a bőrt. A spanyol márka ára 1500 rub.

 5. Velinia” hidratáló gél borotválkozás után aloe verával. Az E- és B-vitaminok táplálják a bőrt. Az allantoin hatóanyag serkenti a bőr gyógyulását és megakadályozza az eltömődött pórusokat. Az aloe vera enyhíti az irritációt és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik. A palack térfogata 250 ml, és az átlagos ára 450-500 rubel.

A szőrtelenítő és a szőrtelenítés utáni termékeket gondosan, egyénileg választják ki. A saját érzései és a bőre egészsége alapján tájékozódjon. A borotválkozási termékek és kezelések széles választéka áll rendelkezésre minden árkategóriában.

Ha a borotválkozás alatt és után egyszerű szabályokat követ, minőségi borotvát és kipróbált termékeket használ, akkor mindenféle felhajtás nélkül élvezheti a simább, egészségesebb bőrt.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: