Hogyan lehet eltávolítani a sellakot otthon – a titkos tippek

A sellak sok hölgynek segít, akik szeretnék, hogy körmeik sokáig ápoltak és szépek legyenek. De előbb-utóbb szükség van az állandó dekoratív bevonat eltávolítására, mert elveszíti fényét, vagy egyszerűen azért, mert a körmök visszanőnek, a bevonat nélküli sellak alapjuk esztétikusnak tűnik. A körömtechnikusok azt állítják, hogy a sellakot a szalonban minden gond és a körmök károsodása nélkül el lehet távolítani. A riporterek azonban kíváncsiak arra, hogy ez a tartós polimer bevonat eltávolítható-e otthon is? Kiderült, hogy igen. A népszerű lakkeltávolítási módszerek és termékek áttekintéséhez olvassa el ezt a cikket…

A sellak megkülönböztető jellemzői

A sellak megkülönböztető jegyei

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan lehet eltávolítani a sellakot otthon, tudnia kell, hogy ez a termék különbözik a többi kozmetikai terméktől a körömművészet számára. Egy tucat évvel ezelőtt még csak körömlakkok léteztek, amelyeket a hivatásos manikűrösök és a hétköznapi emberek egyaránt használtak. Idővel más körömipari termékek is megjelentek. Shellac valamint gél körömlakk. A termékek közötti különbségek a következők:

 1. Összetétel. A hagyományos körömlakk polimereken, oldószereken, lágyítókon és pigmenteken alapul, ami miatt ez a termék gyorsan szárad a levegőn. A sellak és a géllakk olyan összetevőket tartalmaz, amelyek csak ultraibolya sugárzás hatására, speciális lámpa alatt polimerizálódnak vagy keményednek meg.

 2. A következetesség. A hagyományos lakk és sellak folyékonyabb és plasztikusabb, mint a gél lakk. Ezért a lakkot és a sellakot díszítőanyagként használják, és a gél lakk segítségével nemcsak a természetes körmök otthoni díszítésére, hanem a mesterséges körmök felépítésére is használható.

 3. Kopási idő. A klasszikus lakk 2-5 napig tart, a sellak 2-3 hétig viselhető, a géllakk pedig akár 30 napig is díszítheti a körmöket.

 4. Hogyan lehet eltávolítani a dekoratív réteget.A közönséges körömlakk gyorsan és könnyen eltávolítható acetonnal vagy aceton tartalmú vagy acetonmentes fehérítőszerekkel. A sellakot nem könnyű otthon eltávolítani, speciális eltávolítószereket és zárókupakokat kell használni. A sellak, mint a legellenállóbb és legstabilabb termék, mechanikusan vagy géppel, azaz reszeléssel távolítható el.

A körmökön lévő bármilyen díszítő bevonat, és még ellenállóbb polimer készítmények eltávolítása szépségszalonban vagy köröm-bárban ajánlott. A kezelést a lehető leggyorsabban, biztonságosan és a körömlemez vagy a környező szövetek károsítása nélkül végzik el. De mi van, ha nincs ideje, hogy menjen a szalonba, vagy a mester egy hosszú sorban, és a termék már nem teljesíti dekoratív funkcióját, repedt vagy csak fáradt? A sellak otthoni eltávolítása is lehetséges, professzionális és rögtönzött termékekkel, amelyeknek oldószer funkciójuk lehet.

Szögek és tartozékok előkészítése

Szögek és tartozékok előkészítése

A sellak megfelelő eltávolításához ezekre az eszközökre és tartozékokra lehet szüksége:

 1. Professzionális sellakeltávolító vagy egy jogorvoslat, hogy helyettesítse azt.

 2. Fólia – professzionális vagy közönséges élelmiszerfólia. Vagy egy speciális tapasz, mint például a CND által gyártott, amely rögzíti az öblítést az eltávolítóval, de hagyja a bőrt lélegezni. Ha rendszeresen szándékozik részt venni a tartós díszítő bevonatok eltávolításában a körmökről otthon, akkor jobb, ha ahelyett, hogy fóliát vásárolna speciális tippeket az ujjakhoz vagy speciális klipeket, amelyek úgy néznek ki, mint a kis ruhakapcsok. oktatás 1 A körmöket a körmökről rendszeresen eltávolítják. Vagy egy készlet professzionális törlőkendőkből álló, visszahidratálóval átitatott, egyedi tasakban lévő készlet.

 3. Használjon vattakorongokat vagy vattát, vattapamacsot.

 4. Illóolaj, zsíros krém vagy körömágybőr ápoló termék.

 5. Fémtoló, amellyel a szakemberek eltávolítják a körmökről a tartós filmréteget.

 6. Narancssárga pálca.

 7. Különböző szemcseméretű (különböző csiszolási képességű) csiszolók és reszelők.

 8. Elég mély üveg vagy kerámia edény, hogy a keze is beleférjen.

 9. Puha frottírtörölköző vagy papírtörlő.

A körmöket és a kézbőrt is elő kell készíteni, így a sellakot otthon gyorsabban és jobban el lehet távolítani. Mindenekelőtt szappannal és vízzel kell kezet mosni. Ezután a körömlemezt és a bőrt fertőtlenítő és zsírtalanító oldattal kell kezelni. Ha ez nem történik meg, akkor a faggyú, amely jelen van a kéz szövetén, negatívan befolyásolhatja az oldószer hatását, lágyíthatja, lelassíthatja a polimerfilm eltávolításának folyamatát. A kutikula kondicionálót lehet alkalmazni a kutikulára, hogy megvédje azt az eltávolító összetevőinek durva hatásaitól. Ezután folytathatja az eljárást, amely segít eltávolítani a sellakot otthon.

Olvasson tovább  Száraz ajkak: 10 ok és mit tehetünk ellene

A sellak eltávolításának módja speciális törlőkendők használatával

Hogyan lehet eltávolítani a sellakot egy törlőkendővel

A sellak eltávolítására szolgáló speciális törlőkendők nagyon könnyen használhatók otthon. Nagy csomagban érkeznek, több száz darabot tartalmaznak. Mindegyik használatra kész – oldószerbe áztatva és külön-külön csomagolva. Használja így a tolót:

 1. Készítsen elő minden körmöt és kezet, és helyezze a szerszámokat az asztalra.

 2. Vegyen ki 10 törlőkendőt a dobozból.

 3. Nyissa ki az egyik törlőkendő csomagját, helyezze a körömre.

 4. Helyezze az egyes szövetcsomagot a körömre, tekerje szorosan a köröm köré, és ujjaival szorítsa össze.

 5. Végezze el a manipulációt törlőkendőkkel az összes körmön.

 6. Áztassa a terméket a körömlemezen a termék csomagolásán feltüntetett ideig.

 7. Használat után a törlőkendőket és csomagolásaikat el kell dobni, és a kezeket ápoló termékekkel kell kezelni.

Hogyan távolítsuk el a sellakot acetonfürdő segítségével?

Hogyan távolítsuk el a sellakot acetonfürdő segítségével?

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy ez a módszer nem a legjobb megoldás a sellak otthoni eltávolítására. Csak a legszélsőségesebb esetekben szabad használni, amikor sürgősen el kell távolítani a terméket, és ha nem áll rendelkezésre alternatív készítmény. És természetesen nem szabad rendszeresen igénybe venni ezt a módszert, különben a körmöket és az ujjbőrt sajnálatos állapotba hozhatja.

Hogyan használjuk az acetonfürdőt otthon:

 1. Vegyünk egy előre elkészített tálat, öntsünk annyi terméket az aljára, hogy teljesen befedje a körmök felületét, amikor a kezünket a folyadékba merítjük.

 2. Mártjuk az ujjainkat acetonba.

 3. Hagyja pihenni 10 percig. Ha ez idő alatt bármilyen kellemetlen érzést tapasztal, például égő, viszkető vagy fájdalmas érzést, vegye ki az ujjait az acetonból, és öblítse le bő, langyos folyóvízzel. És akkor nélkülözze a zsíros krémet.

 4. Vegye ki az ujjait, törölje le egy papírtörlővel, használjon narancsos pálcát vagy tolót, hogy eltávolítsa a polimerfilmet a körmökről.

 5. Alaposan mosson kezet, használjon körömágybőr-javító terméket és zsíros kézkrémet.

Ne használjon acetonos fürdőt, ha karcolások vagy egyéb bőrsérülések vannak az ujjain.

Hogyan lehet eltávolítani a sellakot otthon tiszta lakkkal

Nem ideális módszer, hatékonysága megkérdőjelezhető, de törvényes, és ki lehet próbálni. A sellak eltávolításának megkönnyítése érdekében távolítsa el a polimerek nagy részét a körmökről egy buffal, egy csiszolóréteggel ellátott reszelővel. Ezután vigyen fel egy normál színtelen körömlakkot a körömlemezekre. Ahelyett, hogy megvárná, amíg a körömlakk megszárad, néhány perc múlva törölje le egy papírtörlővel. Célszerű minden körmöt külön-külön kezelni, hogy a lakknak ne legyen ideje megszilárdulni és megszáradni. A körömfelületet egy körömlakklemosóval átitatott vattakoronggal is letörölheti. A kezelést valószínűleg legalább 2-3 alkalommal meg kell ismételni, de nem garantálható, hogy a sellakot teljesen el lehet távolítani ilyen módon.

Hogyan lehet eltávolítani a sellakot otthon alkohollal vagy vodkával

Ez a technika is kétségeket ébresztett a szakértők hatékonyságával kapcsolatban, de alternatívák hiányában kipróbálható. A technika nem különbözik a tartós pigmentfoltok eltávolításától egy professzionális remouverrel. Fel kell készíteni a körmöket és a kezeket, valamint a vattakorongokat és a fóliát. Nedvesítse meg a fél korongokat vodkával vagy a rendelkezésre álló legerősebb alkohollal. Vigye fel a krémet a körmökre, és fedje le alufóliával 20-30 percre, majd távolítsa el a krémet és a sellakot. Ezután távolítsa el a maradékot egy narancsos pálcikával vagy tolóval.

A sellak gépi úton eltávolítható

Ha Önnek vagy barátainak van egy gépük a sellak eltávolítására, akkor talán kíváncsiak arra, hogy vajon használható-e a sellak eltávolítására? Elméletileg lehetséges, különösen, ha rendkívül óvatos vagy. A szakértők azonban nem ajánlják ezt a módszert. A sellak más szerkezetű, mint a zselés körömlakk. Ezért akadhat bele a gép vágója a sellakba. Másodszor, nagy a valószínűsége, hogy a hanyag mozgás károsítja a körömlemez, fűrészelés azt a vágóeszközzel.

A fentiekre tekintettel, ha el akarja távolítani a körmök felületéről a sellakot, ajánlott speciális reszelőt használni, nem pedig gépet. Könnyebb ellenőrizni és a megfelelő szakaszban leállítani az eljárást. A körömreszelő használatának hátránya, hogy az eljárás túl sokáig tart, mivel a gyantabevonatot nehéz lecsiszolni. A reszelőt tehát a bevonat vékonyabbá tételére lehet használni. ✅ Megkönnyíti a sellak eltávolítását eltávolítóval.

Professzionális termékek

Professzionális termékek

Csak a makacs díszítő rétegek eltávolítására kifejlesztett speciális termékekkel lehet biztonságosan eltávolítani a sellakot otthon. Mindezek a termékek, összetételüktől és típusuktól függetlenül, hasonló módon hatnak. Hatóanyagai behatolnak a kikeményedett polimerek rétegeibe, felpuhítják azokat, így a lakk mechanikusan könnyen eltávolítható a körömfelületről.

A professzionális eltávolítók acetonon vagy annak helyettesítőin alapulhatnak. Az aceton káros hatással van a körmökre és az ujjszövetekre. Ezért lehetőség szerint etil-acetát, metil-etil-keton vagy amil-acetát tartalmú termékeket ajánlott használni. Ezek az anyagok gyengébben és kíméletesebben hatnak a körömlemezre. Egy másik előnye – az acetonmentes készítmények lassabban párolognak, mint az aceton. Ez a tulajdonság nagyon hasznos, amikor a sellak otthoni eltávolításáról van szó. Azonban van egy hátrányuk is – több időt igényelnek a szögek állására, és nem mindig birkóznak meg az első alkalommal egy tartós szerrel.

Olvasson tovább  A 15 legjobb öregedésgátló arcpakolás - a legjobb szépségápolási termékek áttekintése

A leghatékonyabb és legnépszerűbb professzionális környezetben a sellak eltávolítására használt készítmények (otthon is használhatók):

 1. YOKO(ország-gyártó – USA). Ezt a jogorvoslatot, ha a felhasználók véleményét el lehet hinni, nagyon egyszerű alkalmazási mód jellemzi. Elegendő a terméket a körmökre felvinni, majd papírtörlővel együtt eltávolítani a dekoratív bevonattal együtt. A termék A, E vitaminokat tartalmaz, amelyek hasznosak a körmök és a bőr számára. Az átlagos költség – 400 rubel.

 2. erfect(gyártó ország – Korea). Ez a hígító a sellakhoz jó komponens-összetételű, gyors hatású és kedvező árú. Az átlagos költség 150 rubel.

 3. CND(UK). Ez a termék a sellak és gélbevonatok eltávolítására szolgáló speciális termékek képviselője. Nem tartalmaz mérgező összetevőket. A termék kíméletes és gyors, öt-hét percig tart. Az eltávolítók előnye az illóolajok és az A, E, B vitaminok, amelyek jelen vannak a készítményben. Az átlagos költség 1000 rubel.

 4. Severina(orosz termelő ország). Ez a kedvező árú termék jó összetételű és nagy hatékonyságú. A termék alkalmazása és a körmökön való expozíciója után a sellak könnyen eltávolítható akár egy egyszerű pamutpárnával is. Az egyetlen hátránya a hosszú hatóidő. Átlagos költség – 250 rubel.

 5. Rio Pro(termelő ország – Oroszország). Egy másik olcsó házi gyógymód. Komplex hatású – lágyítja és eltávolítja a bevonatot, és egyidejűleg zsírtalanítja a felületet. Átlagos ár 200 rubel.

 6. TNL(termelő ország – Dél-Korea). A legolcsóbb termék a listánkon. Acetont tartalmaz, de lehetővé teszi a makacs körömfesték eltávolítását egyetlen kezeléssel. Átlagos ár – 70 rubel.

 7. Kertben(termelő ország – USA). Ez a termék alkalmas különböző típusú bevonatok eltávolítására. Fóliával vagy ujjhegyekkel kombinálva használható. Hatékonyan lágyítja és segít eltávolítani a sellakot anélkül, hogy károsítaná a körmöket vagy a bőrt. Az átlagos költség 200 rubel.

Az eltávolító kiválasztásakor ne csak a termék árát, hanem a kategóriáját is vegye figyelembe. A professzionális termékek biztonságosabbak és egyszerűbbek az otthoni használatban.

Standard sellak eltávolítási sorrend

Standard sellak eltávolítási sorrend

Ha az eljárás minden egyes lépését ismeri, és nem a nagy képet, akkor a sellakot otthon gyorsan és a körmök károsodása nélkül tudja eltávolítani. A tartós dekoratív bevonat eltávolításának módszerei szabványos rendszerben kerülnek végrehajtásra, a részletekben lehetséges eltérésekkel.

A sellak otthoni eltávolításának általános rendszere a következő lépéseket tartalmazza:

 1. Készítse elő a szerszámokat és a kezét.

 2. Vegyünk 5 pamutkorongot, és vágjuk félbe, hogy 10 félholdat kapjunk.

 3. Készítsünk elő 10 darab (kb. 7 x 7 cm-es) alufóliát. Ha kézidarabokat használnak, azokat elő kell készíteni.

 4. Áztassunk félkör alakú vattakorongokat vagy vattakorongokat oldószerbe.

 5. Helyezzen vattakorongokat vagy golyókat a körmökre úgy, hogy a körömlemez érintve legyen, de a köröm bőre ne.

 6. Az ujjak hegyét szorosan tekerje fóliába, vagy tekerje be a hegyeket…

 7. Hagyja, hogy a fólia az eltávolítók csomagolásán feltüntetett ideig az ujjakon maradjon. Ez általában 15-20 percet vesz igénybe.

 8. Távolítsa el a borításokat és a fóliát az egyik ujján, a sellakmaradványokat pedig távolítsa el egy pouchette vagy narancshéj lapát segítségével. Ismételje meg ezt a folyamatot felváltva az összes körmön, a fóliát és az áztatót minden egyes köröm megmunkálása előtt távolítsa el.

 9. Polírozza a körmöket.

 10. Vigyen fel körömágybőr tisztítót és zsírosító krémet az ujjakra és a kezekre.

Így a sellakot otthon mindössze 1-1,5 óra alatt eltávolíthatja a körmökről. A szaloneljárás nagyjából ugyanannyi időt vesz igénybe.

A legnagyobb hibák, amelyeket a lányok elkövetnek, ha otthon akarják eltávolítani a sellakot

Alapvető hibák

A sellak eltávolítása igényes eljárás, amelyet nem szabad helytelenül végezni, és károsíthatja a köröm szerkezetét. A szakemberek óva intenek attól, hogy ezt egy makacs dekoratív bevonat eltávolítása során tegyék:

 1. Ha a sellakot nem lehet teljesen eltávolítani otthon egy kezelés alatt, az eljárás megismételhető. Azonban ne végezzen 2-3 kezelésnél többet egymás után, különben a körmök és az ujjak bőrének károsodása nem kerülhető el.

 2. Ne szedje vagy húzza le a sellakot erővel; még fém tolószerszámmal is rendkívül óvatosnak kell lennie, hogy ne karcolja meg a felületet.

 3. A sellak eltávolításához használt eszközöknek nem szabad éles élekkel rendelkezniük.

 4. Ne használjon olyan módszereket, amelyek lehetővé teszik a sellak otthoni eltávolítását, ha kételkedik a biztonságosságukban. Ha Ön érzékeny, száraz és irritált bőr boldog tulajdonosa, ne használjon eltávolítókat vagy más aceton alapú termékeket.

 5. Ne vásároljon oldószereket a piacon vagy ismeretlen forrásból. Csak jó hírű helyhez kötött vagy online kiskereskedőktől vásároljon eltávolítókat. Ebben az esetben kevésbé valószínű, hogy hamisítványt vásárol, amelynek összetételében nagyon agresszív összetevők lehetnek, amelyek károsíthatják a kéz szövetét. A legjobb megoldás az oldószer megvásárlása a gyártó hivatalos honlapján vagy hivatalos képviselőktől, akik rendelkeznek a szükséges minőségi tanúsítványokkal.

 6. Ne távolítsa el a sellakot a köröm hegyétől a köröm aljáig, a pálcával vagy tolóval történő munkát az ellenkező irányba kell végezni, elkerülve a körömágybőrt, a köröm körüli oldalsó felületeket.

Kövesse ezeket a tippeket, és otthon is eltávolíthatja a sellakot anélkül, hogy a kézszövet sérülését kockáztatná.

A sellak otthoni eltávolításának előnyei és hátrányai

A sellak otthoni eltávolításának előnyei és hátrányai

Talán az egyetlen előnye annak a nőnek, aki maga távolítja el a tartós díszítő bevonatot, hogy időt és pénzt takarít meg. Nem kell időpontot kérni a technikushoz, aki elfoglalt lehet, vagy betegszabadságon maradhat. Nincs időpazarló utazás a szalonba és vissza. Nem kell sok pénzt költenie ahhoz, hogy manikűrjét kijavíttassa. Egy doboz professzionális lakklemosó tíz otthoni kezelésre elegendő. Az előnyök azonban nem itt érnek véget. Az ilyen eljárások hátrányai azonban sokkal több:

 1. Baj, mert nem mindig lehet eltávolítani a sellakot a körmökről az első alkalommal, még professzionális termékek használatával sem.

 2. Fennáll a veszélye annak, hogy hamisítványt vásárol, amelynek használata törékennyé, vékony, hasogatóvá teszi a körmöket. Ezenkívül egy ilyen rossz minőségű termék károsíthatja az ujjak bőrét, amely elveszítheti a nedvességet, elkezdhet hámlani és repedni.

 3. Az olyan praktikus termékek, mint az aceton használata tovább növeli a szövetek károsodásának valószínűségét. Az aceton a körömlemezre és a bőrre való rövid távú hatásra szolgál. És 10-15 percig vagy még tovább áztatni nagy kockázatot jelent. Emellett erősen ajánlott, hogy terhesség és szoptatás alatt, valamint bármilyen egészségügyi probléma esetén ne használjunk acetont, mivel a mérgező gőzök behatolnak a szervezetbe és a légutakba, és súlyosbíthatják a betegséget.

A sellak egy tartós bevonat, és az otthoni eltávolítása nem olyan egyszerű. Ezért, ha lehetséges, jobb, ha szakemberhez fordul, aki a körömlemezek egészségének károsodása nélkül végzi el az eljárást.

Hogyan lehet helyreállítani a körmöket a shellac eltávolítása után otthon

Hogyan lehet helyreállítani a körmök után shellac eltávolítása otthon

Ha úgy dönt, hogy saját maga távolítja el az ellenálló sellakot, győződjön meg róla, hogy körmei azonnali “sürgősségi” kezelésben részesülnek. A körmöknek további gondozásra lesz szükségük az otthoni kezelés negatív következményei miatt.

Hogyan segíthet a körmöknek a shellac felviteléből és a tartós díszítő bevonatok eltávolításából való felépülésben:

 1. Tápláló fürdők a körmöknek és az ujjaknak. Használhatja a következő receptet: keverjen össze 2 evőkanál tengeri sót, 6-7 csepp gyógyszerészeti jódot, fél pohár frissen facsart narancslevet, néhány csepp bármilyen illóolajat, néhány csepp növényi olajat. Ezeket az összetevőket adjuk egy tál meleg vízhez, majd áztassuk a kezünket a folyadékban 20-25 percig.

 2. Rendszeresen használjon körömágybőrregeneráló terméket, hogy segítsen helyreállítani az egészséges körmöket és megvédje a bőrt a gubancolódástól.

 3. Rendszeresen használjon speciális körömolajat a körömlemezek revitalizálására.

 4. Hetente többször is bedörzsölheti a körmöket egy kevés természetes mézzel kevert citromlével. A keveréket 10-15 percig hagyjuk a köröm és a bőr felületén, majd vízzel leöblítjük.

 5. Javasoljuk továbbá, hogy a sellak eltávolítása után azonnal alkalmazzon egy speciális revitalizáló köröm bevonatot, amely megvédi a körömlemezeket a törékenységtől és a hasadástól a regenerálódási időszakban. A körmök állapotának javítására többféle körömkezelés is elérhető a szalonban, például körömtömítés.

Vélemények arról, hogyan kell eltávolítani a sellakot otthon

Online kiadásunk újságírói úgy döntöttek, hogy megkérdezik az ilyen kozmetikai eljárásokban tapasztalattal rendelkező felhasználók véleményét. Sok nőt érdekel a sellak eltávolításának kérdése a saját erőik által, nem üres kíváncsiságból, így a tapasztaltabb honfitársak véleménye nagyon fontos számukra.

Ha megnézi a sellak eltávolításának különböző módjairól szóló véleményeket, a következő következtetéseket vonhatja le:

 1. A professzionális termékek valóban segíthetnek a makacs gyantabevonat eltávolításában. Még a viszonylag olcsó javítások is hatékonynak bizonyulnak.

 2. Az acetontartalmú és az acetonmentes speciális termékek egyformán hatékonyak. De az utóbbi használata pszichológiai szempontból kényelmesebb, mert nem kell aggódnia a körömlemezek és az ujjbőr egészségéért.

 3. A mindennapi jogorvoslatok kevésbé hatékonyak, kivéve az aceton és a körömlakklemosó kivételével. Az ilyen készítmények használata azonban hosszú áztatást igényel, amelyet a bevonat gondos mechanikus eltávolítása követ narancsos pálcikával vagy hasonló eszközzel.

Olvasson tovább  Hogyan kezeljük az arc irritációját: a bőrgyógyászok tippjei és a legjobb jogorvoslatok áttekintése
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: