Kayal a szemnek – mire való és hogyan kell használni

A modern lány smink táskája különböző érdekes sminktermékeket tartalmazhat, például alapozót, fedőfestéket és bronzosítót. Ma úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk olvasóinknak a “kajal” kifejezést. Mindent megtanultunk a dekoratív kozmetikumok képviselőjéről – mi ez, hogyan használják, hogyan kell kiválasztani. A Kajal egy olajos szemceruza, amely használható nyilak festésére, egységes szemhéjfestékre, a mozgó szemhéj tónusára. Olvasson többet a kialról a cikkünkben.

Mi a kajal, egy kis történelem

kajal

Egy pillantás Kleopátráról készült képre, és az első dolog, ami szemet szúr, a nagy nyilai. A cárnő, majd a nemes nők és férfiak a kiale-t használták a szemsmink divatjának elindítására. A Kayal széles körben ismert Észak- és Nyugat-Afrikában, Dél-Ázsiában. Ezt a terméket nemcsak sminkelésre, hanem ilyen célokra is használták:

 1. Védi a szem környékét a negatív környezeti hatásoktól – nap, homok, szél.

 2. Nyálkahártya fertőtlenítés, gyógyítás és a fertőző és gyulladásos szembetegségek megelőzése.

 3. Védelem a gonosz szem ellen (még az újszülöttek szemét is befestették).

 4. Vallási és rituális, szertartásos jelentésű képek és rajzok készítése a társadalmi státusz jellemzésére.

A “kayal” kifejezés több mint 3000 éves múltra tekint vissza. Ez a “kozmetikumokat” jelenti. Abban az időben a kajal olyan aprított természetes összetevőkből készült, mint a galenit, antimon, malachit, ólom, faszén és korom. A kötőanyagok növényi olajok, kivonatok, gyanták voltak.

A szemceruza a némafilmek korában is népszerű volt – Charlie Chaplin és Ted Bara színésznő is használta. Még a mai cajal-t is használják a filmekben – nézzük csak meg Jack Sparrow történetét a Karib-tenger kalózai című filmben. Ezt a kozmetikumot a híres fashionisták és a hétköznapi lányok is használják. De miben különbözik egy kozmetikai szemceruzától?? A sminkmesterek átfogó választ és ajánlásokat adtak az online kiadás riportereinek a termék használatával kapcsolatban.

Különbség a kajal és egy közönséges szemsminkceruza között

Lássuk, miben különbözik a kajal a hagyományos szemceruzáktól:

 1. Először is maga a név, amelyet mindig “khôl” vagy “kajal” betűvel írnak a kajalra.

 2. Szerkezet. Egy közönséges ceruza lehet kemény, puha vagy közepesen kemény. Kajal nagyon enyhe. Azt is mondhatnánk, hogy a tengelye elég zsíros. A kajal által a bőrön hagyott vonalakat a szín telítettsége és szélessége különbözteti meg. Ez a speciális ceruza nagyon könnyen siklik a bőrön és a nyálkahártyán egyaránt, nincs szükség nyomásra, így nem áll fenn a szemsérülés veszélye.

 3. Használati tartomány. A normál ceruzát a felső vagy alsó szemhéj külső széle mentén lévő nyilak rajzolására használják. A Kajal-t leginkább a belső kontúr – a szem nyálkahártyája – körüli vonal meghúzására használják. Lágy textúrájának és ellenállóképességének köszönhetően jól tapad a nyálkahártyához, és nem maszatolódik el, amikor a szemhéj csukva van.

 4. Összetétel. A legtöbb modern kajál ásványi és növényi vegyületek, természetes antiszeptikumok alapján készül. Ezért a kajal még a mai világban is védi a szemet a fertőző ágensektől. A leggyakoribb típus a kajal, amely holland koromból és további természetes összetevőkből készül. A nedvet többnyire ozmol és nyírfakéreg elégetésével nyerik.

 5. Az utolsó különbség az, hogy a kiale ritkán található egy lány smink táskájában, vagy egyszerűen fogalma sincs arról, hogy a sminkterméke ebbe a típusba tartozik. Leggyakrabban kajal szem sminkesek, sminkesek. Ez azért van így, mert meglehetősen széleskörűen alkalmazható.

A kajal típusai

A kajal típusai

A Kials több színben és árnyalatban kapható. Nézzük meg, hogyan használják őket a modern sminkekben:

 1. Fehér szemceruza. A tökéletes szemsmink alap. Ez helyettesítheti az alapozót. Könnyedén és csillogóan alkalmazva kiegyenlíti a bőrtónust, és jó “vonóerőt” ad a szemhéjfestéknek. Az árnyalatok maximális fényerejét is biztosítja. Ha az alsó szemhéj nyálkahártyájára világos kialy árnyalatot viszünk fel, a szemek vizuálisan nagyobbak és kifejezőbbek lesznek.

 2. Pezsgő színű kiale könnyű csillogással. Az alsó szemhéj belső oldalán alkalmazva nemcsak nyitottabbá és kifejezőbbé, hanem üdébbé és éberebbé is teszi a tekintetet. Ideális a mindennapi sminkeléshez.

 3. Fekete kajal a szemre. Tökéletes a Smokey Eyes sminkhez, a kövér és retró nyilakhoz, a kifejező és drámai esti sminkhez. Az utóbbi esetben a kajal-t a teljes mozgó szemhéj kitöltésére használják, mielőtt fekete szemfestéket vagy más színes kozmetikumokat alkalmaznának. Ha fotózásra kerül sor. Lehetséges, hogy csak kajal-t használjon, és szemfesték nélkül tegye. Ez a termék matt textúrájú és nem tükrözi vissza a fényt, így tökéletesen fog kinézni a képeken.

 4. A más színű és árnyalatú szemsmink (hússzín, kék, olíva) használható sminkalapként vagy önmagában a szemöldök vagy a szemhéj mozgó részének pigmentálására.

Hogyan kell használni – Hogyan kell alkalmazni a szemceruzát?

A sminkmesterek megosztották magazinunkkal a különböző kajal-keverékek technikáit:

 1. Szemceruza fekete kontúr. Ebben az esetben a kiale-t az alsó és a felső szemhéj belső kontúrjára alkalmazzák. A vonal folyamatos, a felső szemhéjon lévő nyilak lófarka jelen lehet vagy hiányozhat. A technika csak nagy, tágra nyílt szeműek számára alkalmas.

 2. Egy gyönyörű nyíl a felső szemhéjon. Ebben az esetben egy folyamatos vonalat kell húzni, amely a szem belső sarkából indul (a szempillák, szőrszálak, nem a nyálkahártya növekedésének vonalán), és a kecses farokkal fejeződik be, amely 0,3-0,5 sm-re a felső szemhéj határán túlra megy. A lófarok lehet egyenes vagy felfelé ívelő, a személyes preferenciáktól függően. A kajal-lal rajzolt nyílvesszőt szükség esetén könnyen el lehet simítani.

 3. Alsó szemhéjfestés kombinálva felső szemhéjfestéssel. Ez egy nagyon feltűnő sminket hozhat létre, amely bármilyen alkalomhoz illik. A technika egyszerű – vigye fel a kajal pigmentet a mozgó felső szemhéjra, keverje el; az alsó szemhéj nyálkahártyáját a szem belső sarkától 0,5 milliméterrel felfelé mozgatja (ne színezze a sarkot). A kezelés befejezéséhez vegyen egy sötétbézs, világos csokoládé, grafit (az Ön választása szerint) csillogó szemhéjfestéket, és vigye fel a belső szemkörnyékre, az alsó szemhéj alá. Ezután szempillaspirált alkalmazhat, ami még kifejezőbbé teszi a szemét.

 4. Szemhéjközi terület. Ez a technika önálló sminktechnikaként is működhet, ha valaki maximális természetességet szeretne elérni. Ha barna, fekete vagy szürke kajal-t használsz, akkor egyszerre hangsúlyozhatod a szemet és keltheted a smink nélküli hatást. Szintén egy színezett szempillák közötti szempilla kiváló alap lehet a szempillaspirál alkalmazásához (különösen a hamis szempillák sminkje esetén), egy nyíl rajzolásához vagy sötét árnyékok használatához.

Szakértői tipp – mivel a kajal nagyon puha, a lányoknak gyakran gondot okoz a termék élesítése. Hogy elkerülje a hegy eltörését vagy összetörését, tegye a ceruzát a fagyasztóba. 25-30 perc elteltével teljesen készen áll az élezővel való találkozásra.

Hogyan válasszuk ki a kajal-t – a sminkesek utasításai, előnyei és hátrányai

Hogyan válasszunk kajal-t

Nézze meg a kajal előnyeit és hátrányaitA szemceruza egy kicsit keményebb a szemhez, mint más hasonló kozmetikai termékek:

 1. A sötét kajal kisebbé teszi a szemet. Ez, mint minden más sötétebb termék, nem ajánlott szolid szemceruzának a keskeny szemek számára. Bár tökéletesen illik a nagy szemekhez, vizuálisan szűkíti a vágást, kifejező, szúrós, szemet gyönyörködtető hatást kölcsönöz a tekintetnek.

 2. A kajal sokkal puhább, mint egy hagyományos ceruza. A legtöbb esetben kevésbé tartós és szokatlanul vastag vonalat eredményez, ami összetéveszthető a rossz minőségű termékkel. Olvassa el figyelmesen a csomagolást – a kajalnak puhának kell lennie, ellentétben a szemceruzával.

 3. A szemceruzák több mint 40 árnyalatban kaphatók, köztük csillogó és szatén árnyalatokban. Nem ritka, hogy a ceruza különböző oldalain két színű változatot találunk.

 4. Magasan pigmentált kajal. A sötét árnyalat lehetővé teszi a legmarkánsabb kép létrehozását ünnepi, ünnepélyes, esküvői sminkekhez, fotózásokhoz vagy előadásokhoz. A kajal nem vérzik, nem maszatolódik vagy foltosodik a szemhéjon, és 8-10 órán át tart. Vannak vízálló kajálok (például a Romanovamakeup Sexy Smoky Eye Pencil), amelyek gyorsan megkeményednek, és sminklemosóval kell lemosni őket.

 5. A kiváló minőségű szemceruza meglehetősen sokba kerülhet – több mint 2000 rubel. Hátránya, hogy enyhe és zsíros, és gyorsan fogy.

Hogyan válasszuk ki a kiale-t a szemek számára:

 1. Színárnyalat – a céltól függően, valamint a megjelenés színtípusának megfelelően kell kiválasztani.

 2. Több mint az ár – a drágább termékek természetes összetevőket tartalmaznak, nem okoznak allergiás reakciókat, jobb a tartósságuk és a legszebb az állaguk. De ezek a tulajdonságai a középáras szegmensbe tartozó kozmetikumoknak is.

 3. Visszahúzható mechanikus ceruza, fából készült, hegyezést igénylő ceruza formájában kapható. Valamint fém- vagy műanyag tokban lévő termékek, vagy kúp alakú bot, amelyet nem kell élezni. A fa a sminkelés során morzsolódhat, ami hozzájárul a nyálkahártya irritációjához. A fém és a műanyag ellenállóbb, nem hajlamos a morzsolódásra. És a bot kényelmes, mivel mindig készen áll a használatra, nem igényel élezővel való feldolgozást. Vannak ceruzák további tartozékokkal is – a második végén lehet ecset vagy applikátor az árnyékoláshoz.

A megbízható gyártók népszerű termékeinek áttekintése

A sminkszakértők azt tanácsolják olvasóinknak, hogy ne keressenek tovább ezeknél a termékeknél:

 1. Kajal mester, Maybel

 2. New York. Krémes textúra, amely rendkívül ellenálló. Nem maszatolódik, nem maszatolódik és nem gyűlik csomókba.
 3. Couture Kajal, Yves Saint Laurent Beauté. Textúrája egy puha viaszkrétára hasonlít. Könnyű viszonylag éles nyilakat rajzolni, és lágy fedést teremteni az egész szemkörnyékre.

 4. Le Duo Khôl, Lancôme. Ez a kajal sokoldalúbb, mivel a ceruza mindkét vége különböző árnyalatú – világos és sötét -.

Alternatív módszer a könnyű kajal használatára

A fehér vagy húsos színű kajal nemcsak a szemsminkhez, hanem az ajkakhoz, a finom kontúrozáshoz, az arc megfelelő területeinek kiemeléséhez is használható:

 1. Ajkak. Vonalazza ki ajkait világos színű kajal-lal, simítsa el a terméket, hogy ajkai teltebbnek tűnjenek.

 2. Szemöldök. Vigyen fel világos kajalfestéket a szemöldökvonal alá, és keverje el, hogy a szemöldök világosabbnak és kifejezőbbnek tűnjön.

 3. Kontúrozás. Vigyen fel könnyű kajal-t a szemöldök közötti kis területekre, az orrnyeregre, az orr hátuljára, a felső ajakra, az áll gödröcskéjére, és keverje el, hogy a megfelelő hangsúlyokat hozza létre. Ebben az esetben a kajal egyszerűen a concealer vagy a highlighter helyettesítésére szolgál. Ne feledje, hogy a terméket alaposan eloszlatja a bőrön, különben zsíros bőrhatást kelt.

A sminkesek kötelezően vásárolnak kiale-t, gyakran a legnépszerűbb árnyalatok közül több árnyalatban. És azt tanácsoljuk, hogy adjuk hozzá a személyes kozmetikumok köréhez minden lánynak és nőnek, mert néha egyszerűen nélkülözhetetlen.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: