Középső arckezelések: a szalonkezelések típusai és a 3 legjobb kezelés

A középső hámlasztások tartósan vezető pozíciót foglalnak el a kozmetológusok arzenáljában, mivel sok éven át bizonyítottan hatékonyak a bőrhibák elleni küzdelemben, mint például a hiperpigmentáció, a posztakné, a mély ráncok. A bőrgyógyászok és kozmetológusok hosszú távú tapasztalatai azt mutatják, hogy ennek a technikának a helyes alkalmazása drámai eredményeket hozhat a fiatalítás terén.

A medián hámozás hatása

A felületes hámlasztás típusai

Mielőtt rátérnénk magának a hatáselvnek a leírására, osztályoznunk kell a medián hámlasztást.Két különálló típusra oszlik:

 1. vegyi anyagA következő kezelések állnak rendelkezésre: szalicilsavas, triklór-ecetsavas, retinoidos hámlasztás;
 2. hardver– frakcionált termolízis.

A fenti típusú medián hámlasztások mindegyikének megvannak a maga előnyei és hátrányai, de a hatás elve ugyanaz. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy a középvonali hámlasztás olyan orvosi eljárás, amelyet csak szigorúan steril körülmények között szabad végezni. Ennek oka, hogy a kezelés során nemcsak a felszíni hámréteg sérül, hanem a bőr papilláris rétege is.

A kémiai hámlasztó készítmény alkalmazása vagy a lézernek való kitettség után úgynevezett koagulációs nekrózis következik be, más szóval a bőrrétegek mély hámlása. Az expozíció során a beteg erős égő érzést fog érezni, amely magától elmúlik, orvosi segítség nélkül.

Miután a felhámot és a bőrfelületet kezelték, a bőr felszínén fagyhatás alakul ki. Ez azt jelzi, hogy a fehérje lebomlása megtörtént. Ezt követően a fehér plakkot felváltja az erythema és a duzzanat, amely csak a korrekciót követő második napon növekszik.

A 3-4. napon a páciens bőre hámlani kezd, és mélybarna színűvé válik. Ez az eljárás egy hétig tart, utána teljesen megszűnik. Jellemzője, hogy a hámlás az arc közepén kezdődik, és a szőrnövekedés határán ér véget.

Olvasson tovább  Hogyan kell használni az arcolaj - 10 legjobb kozmetikai termék

A medián hámlasztás után korlátozni kell a társadalmi tevékenységeket, és fel kell hagynia a szokásos foglalkozással. A hámlasztás utáni gondozás fontos a mellékhatások és szövődmények kockázatának minimalizálása érdekében.

A kezelések száma és gyakorisága

A középvonali hámlasztást a legtöbb esetben egyszeri hámlasztásként végzik. Ha indokolt, a kezelések megismételhetők, de a kezelések között legalább 1 hónapnak el kell telnie. A kezelés felírása a kozmetikus feladata, aki a bőr vizsgálatával állapítja meg a hám állapotát.

A medián hámozás nem végezhető fokozott naptevékenység idején. Az év optimális időszaka erre az eljárásra novembertől áprilisig tart.

szükséges-e bármilyen előkészület?

Körülbelül 14-30 nappal a kozmetológus felkeresése előtt javasoljuk a hámlasztás előtti előkészítést, amely magában foglalja a bőr alkalmazkodását a savakhoz. Elegendő olyan termékeket alkalmazni, amelyek összetételükben legfeljebb 20%-os savakat tartalmaznak. Erre azért van szükség, hogy a szaruréteg vastagsága csökkenjen. Ez viszont lehetővé teszi, hogy a kémiai hámlasztás vagy a lézersugár hatóanyaga mélyebben behatoljon a bőrbe, és egyenletesebben hatoljon be a sejtekbe.

Fontos, hogy megvédje bőrét az UV-sugaraktól, ezért kerülje a napozást vagy a szolárium használatát. Antibiotikumok és véralvadásgátló szerek tilosak. Ha ezek elengedhetetlenek az Ön egészségéhez, mondja el a bőrkozmetológusának.

Az alkoholtartalmú italok fogyasztása szigorúan tilos, mivel ezek ronthatják a medián hámlasztás utáni állapotot: a gyógyulási idő lassabb lesz, és megnő a szövődmények és mellékhatások kockázata.

Hogyan működik az eljárás??

Létezik egy standard medián hámlasztási séma:

 1. A bőrt alaposan megtisztítjuk, és sminkeltávolító eljárást végzünk. A kozmetikus olyan termékeket használ, amelyek pH-savakat tartalmaznak.
 2. A felhámot fertőtlenítőszerrel kezelik, majd az orvos kémiai oldatot alkalmaz, vagy lézersugárral kezeli a bőrt, a medián hámlasztás típusától függően.

A kívánt hatás elérése után nyugtató maszkot alkalmazunk, amely hidratálja a bőrt és csökkenti a kellemetlen érzést.

Rehabilitációs időszak

Mivel a középvonali hámlasztás súlyos bőrsérüléssel jár, fontos, hogy a gyógyulási folyamat során kövesse a kezelőorvos ajánlásait. Az expozíciót követően azonnal bőrpír jelentkezik, amely 30-90 perc múlva orvosi segítség nélkül magától elmúlik.

 1. Tartsa be a szabályokat a rehabilitáció során:

 2. Ne érintse meg a sérült bőrt kézzel, mert fennáll a fertőzés veszélye.

 3. Alkoholtartalmú sminket nem szabad használni.

 4. Ne napozzon, ne használjon szoláriumot és ne alkalmazzon önbarnítót.

 5. Mielőtt kimegy a szabadba, győződjön meg róla, hogy SPF-védelmet nyújtó (35+) fényvédő krémet használ.

 6. Nem szabad szaunában, uszodában vagy természetes vizekben fürödni.

Olvasson tovább  Az otthoni szemöldökfestés titkai

FontosA bőr állapotát figyelemmel kell kísérni – jól hidratáltnak kell lennie. A felhám leválik, majd kéreg képződik. Ne húzzuk le őket erőszakkal – maguktól leesnek. Ellenkező esetben fennáll a hegszövet kialakulásának kockázata.

Top 3 legjobb otthoni medián hámlasztás

Jelölés Helyszín Név Ár
Top 3 legjobb termék az otthoni medián hámlasztáshoz 1 Visionnaire Crescendo, Lancôme 3 399 €
2 Blemish Age Defense, SkinCeuticals 8 084 €
3 Re-Plasty High Definition Peel, Helena Rubinstein 8 910€

Felhívjuk figyelmét, hogy nem lehetséges teljes medián hámlasztást végezni otthon. Ezért bemutatjuk a legjobb szépségápolási termékek értékelését, amelyek hatáselvükben hasonlóak a medián hámlasztáshoz, de biztonságosak és kíméletesek.

Visionnaire Crescendo, Lancôme

Értékelés: 4.9

Visionnaire Crescendo, Lancôme

A kétfázisú éjszakai peeling segít eltávolítani számos tökéletlenséget: a megnagyobbodott pórusokat, a fájdalmas arcbőrt és a mimikai ráncokat. Az első hámlasztó fázis gyümölcssavakból áll, és Quinoa-kivonattal dúsított. Ezek kiválthatják az elhalt hámsejtek hámlását. A szalicilsavval és glikolsavval végzett második fázisú kezelés sima bőrt eredményez, kisimítja a ráncokat és természetes, egyenletes arcszínt kölcsönöz az arcnak.

Előnyök

 • Az arcbőr egészséges és ragyogó lesz.
 • 4 hét elteltével a kezelés utáni első eredmények – a pórusok zsugorodása.

A hátrányok

 • Magas költségek.

Blemish Age Defense, SkinCeuticals

Értékelés: 4.8

Blemish Age Defense, SkinCeuticals

A SkinCeuticals Blemish Age Defense Serum korrigálja a bőr involúciós elváltozásainak jeleit és megszünteti a pattanások megjelenését. Optimális a szépségközpontban végzett medián hámlasztás előtti előkészítéshez. A szérum klinikailag bizonyított eredményei:

 1. a bőr simább és kellemesebb tapintású;

 2. A faggyú túltermelés csökken;

 3. csökkenti a bőr gyulladását;

 4. Csökkenti a gyulladás utáni pigmentáció kockázatát;

 5. Megbízhatóan tisztítja a pórusokat;

 6. Kisimítja a felszíni ráncokat;

 7. Egészségesebbé és egyenletesebbé teszi az arcbőrt.

Előnyök

 • Széles jelzési tartomány.
 • Női és férfi bőrre egyaránt alkalmas.

Hátrányok

 • A termék magas ára.

Re-Plasty High Definition Peel, Helena Rubinstein

Értékelés: 4.7

Re-Plasty High Definition Peel, Helena Rubinstein

Háromszoros hatású maszk, igazi innováció a szépségiparban. Pályasavakból álló hámlasztó oldat az epidermisz szerkezetének javítására. A HEPES serkenti a bőr regenerálódását a sejtek megújulásán keresztül. A karbamid segít maximalizálni a bőr nedvességtartalmát, ami puhítja az arcot.

Olvasson tovább  8 módja annak, hogy otthon gyorsan vastag és széles szemöldököt növesszünk

Előnyök

 • Az első eredmény a hámlasztó maszk alkalmazása után látható.
 • A végeredmény 30 napos folyamatos használat után következik be.

hátrányok

 • Magas érték.
 • Mellékhatások, mint például égés, bizsergés vagy a bőr túlzott hámlása előfordulhat, ha nem tartják be az alkalmazási mintát.

Ne feledje, hogy a medián hámlasztás hatékony kozmetikai kezelés, amely számos bőrhibát korrigálhat. A szaloneljárást nem lehet otthon helyettesíteni, ezért erősen ajánlott a szakemberekhez fordulni. Ne kísérletezzen otthon az internetről származó receptekkel – súlyos következményekkel járhatnak az egészségére nézve.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: