SPF púderek: típusok és a 3 legjobb választás

Az arányérzék alapvető fontosságú a termékek széles skálájánál, különösen az SPF-fel ellátott kozmetikumok esetében. Ne hagyja figyelmen kívül ezt az egyszerű szabályt, különösen egy ünnep előestéjén, ami gondatlan és meggondolatlan lenne. oktatás 1 Ne hagyja figyelmen kívül ezt az egyszerű szabályt, különösen az ünnep előestéjén. Sok lány számára a nyári smink egy könnyű púder alkalmazása, hogy elkerüljék a bőr oxigénhiányát, ami az alapítvány használatakor garantált. A púder a nyári hőség napjain védelmet nyújthat a károsító tényezők ellen az epidermisz számára, valamint a speciális krémek ellen?

Az SPF használatának előnyei

Kompakt por

Az Egészségügyi Világszervezet szerint az öregedés láthatónak tűnő jeleinek mintegy 90%-át a levegőbe behatoló UV-sugarak okozzák, még akkor is, ha a téli hónapokban a nap felhők mögött van. A hiperpigmentáció, a ráncok, a mézgásodás és a tónusvesztés az UV-sugárzás folyamatos káros hatásai miatt alakul ki.

Véleményünk szerint a megfelelő bőrápolás mellett fontos, hogy egész évben SPF-sel ellátott kozmetikumokat használjunk. A napsütéses hónapokban azonban ajánlott fokozott fényvédő faktorral rendelkező kozmetikumokat használni! Miért van rá szükség? Az UVA-sugarak elég mélyen behatolnak az epidermiszbe ahhoz, hogy a kollagénmolekulák elektronjait veszélyes szabad gyökökké alakítsák át, amelyek gyorsan lebontják a hialuronsavat. Erre van szüksége a bőrnek ahhoz, hogy elegendő nedvességet tartson meg. Az anyag az anyagcsere optimalizálására is hatással van.

Figyelem!Az UVB-sugarak a bolygónk felszínére érkező ultraibolya sugárzás kevesebb mint 10%-át teszik ki. Elég ahhoz, hogy a felhám öregedését, napégést, csökkent immunvédelmet és DNS-károsodást okozzon.

A kozmetológusok azonban azt tanácsolják, hogy az év bármely szakában használjon SPF-sel ellátott púdert, még a téli hónapokban is, amikor a napsugarak szintén károsítják az epidermiszt. Még szabad szemmel is látható az UV-fény hatása, mivel a bőr sejtszinten elkezd lebomlani…Hosszú távon a bőr tartós károsodása számos konkrét problémát okoz:

 1. szárazság;

 2. öregedés;

 3. korai ráncok.

Olvasson tovább  9 hatékony módszer a vízálló szempillaspirál lemosására

Még fagyos időben is az SPF púder a legjobb választás. Nyáron hangsúlyt kell fektetni a hatékony fényvédő termékre, mivel a felhám egészsége meghatározza a bőr szépségét és fiatalságát.

Az SPF kozmetikumok különböző szintű védelmet nyújtanak. Minél magasabb a rövidítés mellett feltüntetett szám, annál tovább működik a por, és annál több napsugárzást képes semlegesíteni. Például egy 50-es SPF-érték azt jelenti, hogy egy nő öt órán át biztonságban lesz, miután a terméket az arcára kente.

A púder 100%-ban megvédi az epidermiszt az UV-sugaraktól. A pontos időtartam megismeréséhez szorozza meg a termék csomagolásán feltüntetett számot 10-zel, és megtudja, hogy a termék hány percig marad hatékony a bőrre történő felvitel után. Például, ha egy púder csomagolásán SPF 40 van feltüntetve, ebben az esetben 40×10=400 perc, ami 6 óra 40 percnek felel meg. Ezután a púdert újra fel kell vinni.

Mi az az SPF??

A dekódolás úgy néz ki, mint a “Sun Protection Factor” – az arány közvetlenül a közvetlen napfényből származó leégés ideje között a por alkalmazásával és anélkül. Ha nincs napvédelem, az UVB-égés legkésőbb tíz percen belül bekövetkezik. Speciális védőkozmetikumok használatával növelhető a biztonságos napfénynek való kitettség ideje.

A legmagasabb kategóriájú bőrgyógyász, az Ukrán Bőrgyógyászok Szövetségének alelnöke tanácsokat adott a Vogue magazin olvasóinak. Azt ajánlja, hogy legalább 30-as SPF-szűrővel rendelkező kozmetikumokat válasszon. Az ilyen púdert 2-3 óra elteltével újra fel kell kenni a bőrre.Fontos megjegyezni, hogy a különböző SPF-értékkel rendelkező termékek hogyan működnek, amint azt az alábbi táblázat mutatja.

SPF púder

UV-védelmi szint

1.

15

93%

2.

30

97%

3.

50

98%

Milyen fontos információk szerepelnek a termékcímkéken??

83.jpg

Az európai púdereken keresse az UVA feliratot, amely legalább 30-as SPF értéket jelez. Az USA-ból származó kozmetikumokon célszerű keresni a címkén a “
A “napspektrum” azt jelenti, hogy a bőr védett az UVB és az UVA sugarak ellen. Az ázsiai termékekben az SPF-et PA+. És minél magasabb a pluszok száma, annál nagyobb a feltételezett védelem.

Olvasson tovább  9 legjobb hűtő arcmaszk receptek

Az összegek összeadódnak, az összeg nem változik

A bőrre felvitt különböző kozmetikumok SPF értékei nem adódnak össze! Ez olyasmi, amivel mindenképpen tisztában kell lenned, amikor sminkelsz. Tévhit, hogy egy 30-as fényvédő faktorú napvédő krém és egy 20-as fényvédő faktorú púder 50 %-ot biztosít. A valóságban a kozmetikumok a legmagasabb SPF-fel fognak működni. A leírt helyzetben ez SPF 30.

Tudni kell! Fontos a sminkelés helyes sorrendje. Mosakodás után a bőrfelületet először hidratáló krémmel kell hidratálni, majd alapozóval (ha szükséges), és csak ezután SPF-fel ellátott púderrel.

Hogyan védi meg a púder a bőrét az UV-károsodástól??

A kozmetológusok szerint az ásványi púderek fényvédelmet nyújtanak. A készítmény egyik összetevője, a titán-dioxid általában hatásos. Ez az ásványi anyag a felhámot egy “pelyhekből” álló réteggel borítja, amely erősen tükrözi a napfényt. Az ásványi anyagok használata a kozmetikumokban segít létrehozni egy erős UV-védelmet, amely inkább mechanikus, mint kémiai hatásra korlátozódik. Az SPF-krémekkel ellentétben, amelyek egyes iparági szakértők szerint károsak az epidermiszre, az ásványi poroktól nem kell félni.

Hogyan kell használni

Hogyan kell megfelelően alkalmazni az SPF porokat a maximális hatás érdekében?? Néhány egyszerű tippet kell követni:

 1. Használjon ecsetet a laza folyadékokhoz és szivacsot a kompaktokhoz. A tökéletes, szoros fedés eléréséhez két esetben kell szivacsot használni.

 2. Kevés púdert kell használni, hogy a bőr természetesnek tűnjön, és ne legyen elfedve.

 3. A terméket könnyű mozdulatokkal kell felvinni a megtisztított bőrre. A púdert a teljes standard bőrápolás után lehet használni. Az alapozó tetején is alkalmazzák, hogy kiegészítsék a sminket, és közvetlenül a perifériára púderezzék az arcot, a középpontból kiindulva.

Az új SPF púder kiválasztásakor ajánlott ellenőrizni az epidermisz allergiáját. Hogyan kell eljárni? Vigyen fel egy kis mennyiséget a kézfejére, és várjon néhány órát. Ha irritációt vagy piros foltokat észlel a bőrén, akkor tanácsos abbahagyni a termék használatát – ez veszélyes az egészségre!

Púdertípusok SPF-fel

A púder kiválasztásakor minden nő figyelembe veszi saját fototípusát: minél sötétebb a bőr, annál alacsonyabb a választott védőfaktor. Még ezzel a tulajdonsággal együtt sem tekinthető a termék érvényes UVB védelemnek, mivel ez egy dekoratív kozmetikum. Az SPF ebben az esetben hasznos bónuszként működik.

Olvasson tovább  Hogyan kezeljük a kicserepesedett ajkakat

Kompakt

A termék gyakori változata, amely egy kis tömbbe tömörített por. A púder sokkal feszesebb textúrájú, mint a laza púder. A felhasználó számára garantált a könnyű használat. A doboz minimális helyet foglal el a kis női kézitáskákban.

Ásványi összetétellel

A bemutatott por nem okoz gyulladásos reakciókat. Ezért ajánlott zsíros vagy érzékeny bőrű lányoknak. Alkalmazás közben nem tömíti el a pórusokat, mivel a termék tartósítószerek nélkül készül. Az ásványi anyagoknak fertőtlenítő tulajdonsága van.

Púderes

A terméket száraz por formájában állítják elő, amelyet egy tartályban helyeznek el egy kis lyukú adagolóval ellátott fedél alatt, amely lehetővé teszi a termék egyenletes rétegének a bőrre történő felvitelét. Tartós smink készítésére használják.

Mit vegyünk?

Azt javasoljuk, hogy a nők válasszák a széles spektrumú fényvédelmet:

 1. A típus, amely a korai öregedés jeleit és különböző súlyos következményeket, különösen rosszindulatú daganatokat okoz;

 2. B-típusú égési sérülések.

Ha nyári sminket tervezel, a legjobb, ha a legvastagabb púdert használod. Ha az epidermisz nagyon érzékeny, ajánlatos hipoallergén termékeket választani.

SPF besorolás

Jelölte Helyszín Név Ár
SPF besorolásunk 1 Vichy, Teint Ideal 1644 €
2 NYX, Mineral Finishing Powder, ásványi púder 530 €
3 Lancôme, Teint Idole
  tra Compact
2250 €

Vichy, Teint Ideal

Értékelés: 4.9

Vichy, Teint Ideal

SPF 25 púder kompakt formátumban, hogy megteremtse a bőr egyenetlenségeinek elfedéséhez szükséges fedettséget. Az ásványi pigmentek, amelyek a kozmetikum védőfunkciójáért is felelősek, alapvető fontosságúak ebben a folyamatban. Már minimális mennyiségű púder is egyenletes filmréteget biztosít, optimális védelmet nyújtva a napsugarak ellen.

NYX, Mineral Finishing Powder, ásványi púder

Értékelés: 4.8

NYX, Mineral Finishing Powder, ásványi púder

A laza púder könnyű és légies. A termék csodálatosan, szinte áttetszően terül el a bőrön, így ideális a smink befejezéséhez. A kozmetikumokat úgy tervezték, hogy jól tartsák a sminket. Másik funkciója az epidermisz védelme az UV-sugaraktól, amit az ásványi anyagokkal dúsított összetétele biztosít. Bársonyos, sima és matt felületet ad a bőrnek, miközben egészségesen tartja azt és remekül néz ki.

Lancôme, Teint Idole
  tra Compact

Értékelés: 4.8

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: