Szemöldökformák: minden típus és divatos forma – a szemöldök ívének titkai

Ha egy nő azt akarja, hogy képe harmonikusnak és természetesnek tűnjön, nemcsak a gyönyörű manikűrről, hanem a szemöldök megfelelő formájának kiválasztásáról is gondoskodnia kell. A sminkesek és a szemöldök specialisták egyetértenek abban, hogy a különböző lányoknak különböző szemöldökformák állnak jól. Minden az arctípustól, a szemek alakjától és formájától, a kívánt hatástól és más tényezőktől függ. Ezért úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, milyen típusú szemöldökök léteznek, kinek van rájuk szüksége, és hogyan lehet tökéletes szemöldökkontúrt kialakítani.

Miért fontos, hogy a szemöldökcsont megfelelő formájú legyen?

Miért fontos a megfelelő szemöldökforma

Nem véletlenül kérdeznek sokat a nők a szemöldök trendekről. Az ívek helyes alakja más arcvonásokkal kombinálva pozitív hatással lehet a megjelenésre:

 1. A szem nyitottabbá és kifejezőbbé válik.

 2. A szemek vizuálisan kitágulnak.

 3. A megjelenés ápolt lesz.

 4. Az arckifejezésed természetessé válik.

 5. A kisebb esztétikai hibákat elrejtjük, és a hangsúly az előnyös arcvonásokon van.

 6. A nő néhány évvel fiatalabbnak tűnik a valódi koránál.

Ugyanakkor, ha a szemöldök nem megfelelően karbantartott vagy formázott, még a leggondosabb smink sem lesz hatékony. A megjelenési típusnak nem megfelelő szemöldök megjelenése problémákat okozhat:

 1. Általános rendezetlen, hanyag megjelenés.

 2. Puffadtnak, szomorúnak, betegnek, csúnyának, meglepettnek vagy zavarodottnak tűnő tekintet.

 3. Felhívja a figyelmet a megjelenés hibáira és felerősíti azokat.

 4. A vonások torzulása, komikus és természetellenes, túlzottan színpadias és drámai megjelenés.

 5. A nő idősebbnek tűnik a biológiai koránál.

Még ha a természetes, természetes megjelenést kedveli is, a szemöldök formáját akkor is korrigálni kell. Ehhez fordulhat egy profi szemöldökszakértőhöz, vagy kihasználhatja a szakértőktől a cikkünkben ismertetett információkat.

A szemöldökívek leggyakoribb típusai

A leggyakoribb szemöldöktípusok

A szemöldök alakjának meghatározásakor az ívek három fő pontjának egymáshoz és az arc egyéb területeihez viszonyított elhelyezkedését állapítják meg. Minden ívnek van egy kezdete (alappont), egy közepe, ahol a görbe pontja van, és egy végpontja.

Öt alapvető és néhány további szemöldöktípus létezik, A 2018-2019-es év legnépszerűbb funkciói a következők:

 1. Gyakorlatilag egyenes. Mindhárom pont egy vonalban van, kivéve a középsőt, amely kissé magasabban van, mint a többi.

 2. Finoman ívelt. Ha az ív három pontját egyetlen vonallal összekötjük, akkor az egy madárszárny alakú, sima görbe lesz.

 3. Kifejezett hajlítással. Ebben az esetben a középső pont, ahol a szemöldök ívelt, viszonylag magasabban van, ami “meredek” emelkedést eredményez, középen töréssel és hirtelen átmenettel a lófarokba, amely lefelé mutat.

 4. Ív alakú. Ez egyfajta finoman ívelt szemöldök, csak a görbe körkörösebb és ívesebb.

A szemöldök lehet visszahúzódó, hullámos, “ház”, “toll” vagy “halszálka” alakú.A szemöldökök emellett a következő kritériumok alapján jellemezhetők:

 1. Szín szerint – sötét és világos, valamint a női színtípushoz tökéletesen illeszkedő színek.

 2. Szélesség – túl keskeny (menetes), normál, széles.

 3. Hosszuk standard, hosszú, rövid.

A szakértők a szemöldök és más szemöldökvonások formájával kapcsolatban az arany középutat ajánlják. A szemöldök szélsőséges színe, szélessége vagy hossza tönkreteheti a megjelenést, mivel ma már a természetesség és a természetesség a norma.

Szemöldök egyenes vonalakkal

Szemöldök egyenes kontúrral

Az egyenes vonalak a felső arcon a keskeny, megnyúlt, függőleges oválú nők számára alkalmasak. Ezek a szemöldökök kiszélesítik az arcot, de nem kell tökéletesen egyenesnek lenniük, hogy kemény, közönséges vagy szomorú megjelenést kölcsönözzenek.

Az egyenes szemöldök hozzájárulhat:

 1. Szűkítse a szemek közötti távolságot.

 2. Kiemeli az arc finom és szabályos vonásait.

 3. Kacér pillantást vetett rá.

Az egyenes szemöldök alkalmas az ilyen típusú megjelenésű nők számára:

 1. Hosszúkás arckontúrok.

 2. Kerek, nagy és/vagy széles szemek, mély, intenzív színű szemek.

 3. Kifinomult, harmonikus arcvonások áramló vonalakkal.

 4. Dús, nagy, de nem széles ajkak.

 5. Ez a szemöldökforma nem ajánlott azoknak a nőknek, akiknek:

 6. Kicsi és/vagy keskeny szemek, beleértve a túl közel egymáshoz álló szemeket is.

 7. Túl széles és túl rövid arckontúrok.

 8. Nagy, masszív, komoly jellemzők.

 9. A szemek íriszeinek árnyalata nem túl mutatós, fakó.

A szakértők tisztázzák, hogy az egyenes szemöldök nem egy folyamatos ívsor, amely az orrnyeregnél kapcsolódik össze. Ez a funkció igen népszerű volt az ókori iráni, bizánci és mexikói civilizációkban. Még a kortárs modellek is rendszeresen teljes szemöldökkel jelennek meg a magazinok címlapjain és a kifutókon. A mindennapi életben azonban ez a “csúcspont” valószínűleg nem vonzó, és sokkal inkább zavarba hozza a körülötte lévőket.

A szemöldök finoman ívelt formája

Finoman ívelt szemöldök

Az ívelt szemöldök univerzálisnak tekinthető, mivel szinte minden megjelenéshez illik. De különösen jól illenek a négyzet, háromszög, rombusz alakú arcokhoz, mivel vizuálisan kisimítják az egyenes vonalakat és az éles szögeket.

A simára ívelt szemöldök előnyei:

 1. Finomabbá és kifinomultabbá teszi az arc formáját.

 2. Vizuálisan keskenyebb széles arccsontok, kevésbé lekerekített arccsontok, kiegyenlített nehéz áll.

 3. Elvonja a figyelmet a hosszú, nagy orrról a széles szárnyakkal.

 4. Hozzon létre nyitott szájú tekintetet.

 5. Nőiesebbé és vonzóbbá teszi a megjelenést.

A másik nagyszerű dolog az ívelt szemöldökben az, hogy a legtöbb nőnek a természet adta a szemöldöke ilyen formáját. Ez azt jelenti, hogy csak kissé kell módosítania azt, amije van, hogy nagyszerű eredményt érjen el.

Ívelt szemöldök hangsúlyos hajlítással

Az ívek alakja hangsúlyos kanyarral

Ezt a típusú szemöldököt gyakran választják a lenyűgöző megjelenésű, erős karakterű és extravagáns megjelenésű nők. A sminkmesterek is kedvelik, mert bármilyen arctípusú nőt érzékivé és kacérrá varázsolhat.

A kanyarodó szemöldök előnyei:

 1. Univerzális lehetőség a kerek, gyémánt, szögletes, háromszögletes, ovális arcokhoz.

 2. Az Ön megjelenésétől függően a törés kialakulhat az ív közepén vagy a vége felé.

 3. Az ívelt szemöldök nagyobbá, kifejezőbbé és szexibbé, játékosabbá teszi a szemeket.

 4. A hajlított szemöldök vizuálisan megfiatalítja a nőt. Segít elfedni az arc aszimmetriáit vagy az alsó arcrész esztétikai hibáit (mély orr- és szemöldökráncok, nehéz áll vagy túlharapás).

 5. A töredezett szemöldököt nehéz helyesen megformázni, ezért a folytatás előtt célszerű először ceruzával megrajzolni a kontúrokat, és felmérni, hogy egy adott eredmény megfelel-e Önnek.

Ívelt szemöldök

Ívelt szemöldök

A “kúpos, alacsony ívű” forma klasszikus, amely még 2019-ben is erős. Ez is egy praktikus és sokoldalú lehetőség, amely szinte minden nőnek megfelel. Azonban a legjobb, ha ívelt szemöldökformát választ, ha ilyen tulajdonságokkal rendelkezik:

 1. Éles, kemény, szögletes vonások, hegyes vagy csipkézett áll.

 2. Kemény, kissé merev, nem elég nőies arckifejezés.

 3. Kicsi, mélyen ülő, keskeny, fakó szemek, amelyekből hiányzik a kifejezőkészség.

 4. Kiemelkedő, jól meghatározott arccsontok.

 5. Széles, magas, nyitott homlok.

 6. Egyenes orr és jól formázott, pufók ajkak.

Ugyanakkor a mester szemöldökök nem javasolják, hogy a szemöldököt ív formájában válasszák, ha kerek arca van, különösen széles szemekkel. Akkor is, ha elmúltál 40 éves, mivel az ívelt szemöldök “hozzáad” még néhány évet a homlokodhoz.

Szokatlan formájú szemöldök

Szokatlan szemöldök formák

Néhány nő nem veszi észre, milyen szokatlan a szemöldökük. A szokatlanság negatív is lehet, vagy egyszerűen csak furcsának tűnhet. Például “a szemöldököt mind a vörösesbarna lányok, mind a balzac korú hölgyek megcsinálják. De nem számít, hány éves egy nő, vagy milyen arctípusa van, ez nem festi ki az arcát. A tekintet babaszerűvé válik, és az arckifejezés állandóan meglepetté válik.

Egy másik hiba a szemöldökkel kapcsolatban a finom vonalba szedés, amelyet barna vagy fekete ceruzával tovább hangsúlyozunk. A szemöldökszálak 2019-ben nem divatosak, negatívan tükrözik az általános képet, szó szerint elrontják a legvonzóbb megjelenést. oktatás 1 A szemöldökszálak 2019-ben nem divatosak. Az egyetlen eset, amikor elfogadható egy ilyen forma használata, az egy íj létrehozása egy fotózás vagy egy különleges színpadi kép számára.

A lógó szemöldök sok nő gyakori hibája. Ezek az ívek hozzájárulnak ahhoz, hogy a szemek sarkai lesüllyedjenek, ami mogorva, szomorú, közömbös tekintetet kölcsönöz. Az alacsony, hosszú, lelógó szemöldök vizuálisan legalább néhány évvel meghosszabbítja a nők megjelenését.

Máskor egyszerűen szokatlan formájú szemöldök népszerű. Például toll szemöldök. A módszer lényege, hogy a szemöldököt középen két részre osztjuk, a felső rész szőrszálait felfelé, az alsó rész szőrszálait pedig lefelé fésüljük. Az eredményt géllel vagy viasszal, egy speciális kozmetikai ragasztóval rögzítik. Egy másik példa a szokatlan szemöldökformára: a halszálkás szemöldök. Ebben az esetben a görbe végére ceruzával egy második hegyet kell helyezni, amely a töréspont felé mutat. Az ívek elágazónak tűnnek, ami miatt úgy néznek ki, mint a halak uszonyai. Ilyen szokatlan szemöldökformákat leginkább fiatal lányoknál, divatbloggereknél és Instagram-fotókon láthatunk. Az ilyen tendenciákat azonban nehéz alkalmazni a normális életben, még akkor is, ha egy nő teljesen mentes az előítéletektől és nyitott a kísérletezésre.

Hogyan találd meg a tökéletes szemöldökformát az arcod oválisához, szemformádhoz, hajszínedhez?

Hogyan találjuk meg az ideális szemöldökformát

A szemöldök tökéletes megjelenésének és formájának megtalálásának legjobb módja az, hogy az ovális arc sajátosságaira összpontosítson, és azzal dolgozzon, amit a természet szánt.Először is, határozza meg, milyen oválisa van:

 1. Szögletes – a homlok szélessége körülbelül megegyezik a hosszával, az arccsontok és az arccsontok kicsit szélesebbek, az áll nehéz és szögletes.

 2. Téglalap alakú – az arc szélessége keskenyebb, mint a hossza.

 3. kerek forma – a homlok, az áll és az arccsontok körülbelül egyforma szélesek, az áll puha, kerekded.

 4. Háromszögletű – széles homlok, keskeny alsó arccal kombinálva, hegyes áll, talán kissé kiálló.

 5. Ovális forma – a homlok szélesebb, mint az áll, az arccsontok enyhén kiállóak, lehet, hogy megemelkednek.

 6. Körte alakú – keskeny homlok, nagy arc és arccsontok, széles áll és alsó állkapocs.

 7. gyémánt alak – az áll hegyes, az arccsontok megemelkednek és szélesebbek, mint az alsó arc.

A szemöldökívek kiemelik az arc erényeit, és elterelik a figyelmet a tökéletlenségekről,ha az alakjuk megegyezik az Ön ovális arcával:

 1. A szögletes forma jól illik az ívelt szemöldökhöz.

 2. A négyszögletes és háromszögletes, emelkedő csúcsú szemöldök alkalmas.

 3. A pufók arcokhoz enyhén ívelt, szögletes és masni alakú szemöldök illik.

 4. Egy ovális arcon gyakorlatilag nincs korlátja a szemöldök típusának. A fontos dolog az, hogy vigyázzunk, hogy az ív magassága ne hosszabbítsa meg az ovális részt.

 5. Az egyenes vagy enyhén ferde szemöldök megfelel a körte alaknak.

 6. A gyémánt alakú arcú nőknek jól áll a kecses ívű szemöldök.

További tényező, amely befolyásolhatja a szemöldökforma kiválasztását, a következőA szem anatómiai jellemzői:

 1. Ha kicsi vagy mélyen ülő szeme van, ne legyen túl széles és bozontos a szemöldöke. Az ív vastagságának közepesnek kell lennie, az alakja ívelt (félhold alakú).

 2. Ha a szemek nagyok, a szemöldök széles és bozontos lehet. De a vékony ív miatt az arc kényelmetlenül fog kinézni.

 3. Ha a szemek túlságosan távol vannak egymástól, vagyis szélesre vannak egymástól, a szemöldököt a lehető legközelebb kell modellezni az orrnyereghez. Ha a szemek közel helyezkednek el egymáshoz, akkor a lehető legnagyobb távolságnak kell lennie a két ív alapja között.

 4. Ha a szem külső sarkai lógnak, és ha a szemhéj lóg, a szemöldököt magas ívvel vagy éles hajlítással modellezzük.

 5. Ha a szemek kerekek, a szemöldök töréspontja a halántékra kerül.

 6. Ha a szemek keskenyek (ázsiai típus), a görbületi pont közelebb kerül az ív alapjához.

És még néhány tipp a szakértőktől: minél vékonyabbak az ajkak, annál inkább szemöldöknek kell lennie; minél sekélyebbek az arcvonások, annál kecsesebbnek kell lennie az ívnek, és fordítva. Nemcsak a szemöldök alakja, hanem az árnyalat is fontos.Ebben a kérdésben ajánlott a következő szabályt követni:

 1. Ha egy nőnek sötét haja van, azaz barna hajú vagy barna hajú, a szemöldök árnyalatának egy tónussal világosabbnak kell lennie, mint a fej fürtjei.

 2. Ha a haj tiszta fekete (keleti megjelenésű), a szemöldöknek is feketének kell lennie.

 3. Ha egy nőnek szőke haja van, vagyis ha szőke vagy szőkésbarna hajú, akkor a szemöldökének színe egy árnyalattal sötétebb legyen, mint a fején lévő fürtöké. Ha a hajad töve sötétebb, mint a hajad nagy része, akkor választhatod ezt a színt.

 4. Ha egy nőnek vörös haja van, a szemöldökének is vörösnek kell lennie, de kevésbé intenzív árnyalatban.

A szemöldök árnyékának korrekciója különböző módon történhet, amelyek között vannak nem tartós (dekoratív kozmetikumok használata), viszonylag tartós (festék, természetes henna és basma használata), tartós (tetoválás, mikroblading használata).

Építészet – szemöldök ív meghatározása

A szemöldök felépítése

Bármilyen szemöldökformát is választ, a szemöldök modellezésénél meg kell határozni az ív három pontját – kezdet, ív, vég -. E koordináták alapján bármilyen formát lehet adni a szemöldöknek, a megfelelő helyeken eltávolítva vagy hozzáadva a térfogatot.

Hogyan lehet kiszúrni a kulcsfontosságú szemöldökpontokat:

 1. Fogjon meg bármilyen hosszú, vékony tárgyat. Ez lehet egy ceruza, egy vonalzó, egy kötőtű stb.. Helyezze az eszköz egyik végét az orr szárnyára, a másik végét pedig a szem belső sarkára. Ahol a téma találkozik a szemöldökszőrszálakkal, az az alap vagy a kezdet.

 2. Fogja az eszközt, vigye fel az orr szárnyára és a szem külső sarkára. Az eszköz hegye jelzi a szemöldök ívének végpontját.

 3. Tartsa az eszközt az orrával párhuzamosan, és helyezze a szem közepére (pupilla). Az eszköz hegye ebben a pozícióban a szemöldök görbe pontjára mutat.

Ez segít meghatározni azokat a koordinátákat, amelyeket a szemöldök alakjának kialakításához követni kell. A megtalált három pont lehet magasabb vagy alacsonyabb a függőleges síkban, attól függően, hogy milyen formát szeretnénk, milyen ívű legyen az ív. Fontos tudatosítani, hogy a szemöldök ívének klasszikus formája széles a tövénél, enyhén elvékonyodik, középen megemelkedik, a vége felé pedig elvékonyodik és enyhén lecsökken.

A különböző típusú szemöldökök korrekciója

Különböző szemöldökök korrigálása

Tehát eldöntötte a szemöldöke formáját és körvonalait, de hogyan jut el odáig?? Tépje ki vagy más módon távolítsa el a felesleges szőrszálakat, és igazítsa meg a hosszukat. Az is előfordulhat, hogy ki kell töltenie a hiányzó elemeket, vastagabbá kell tennie a haját, vagy más színt kell adnia a hajának.

A felesleges szőrszálaktól való megszabaduláshoz használhatja ezeket a készülékeket:

 1. Csipeszek.Ez az eszköz otthon is használható. Egy tükör és egy erős nappali lámpa segítségével eltávolíthat minden szőrszálat, még a legrövidebb és legfinomabb szőrszálakat is, amelyek kiemelkednek a tömegből. A csipeszek vagy szemöldökcsipeszek sokféle alakban léteznek, a klasszikus, lapos végű, egyenes csipesztől a modernebb, lapos szélű, ívelt, ollószerű csipeszekig. Ez utóbbinak ergonomikusan kialakított fogantyúja van, és sokkal könnyebb használni, mint egy csipeszt. A csipesszel történő szőrtelenítés előnye a manipuláció pontossága és precizitása, amely tökéletesen sima, rendezett kontúrt eredményez. A hátrányok – fájdalmas, hosszú eljárás.

 2. Razor, beleértve az elektromos (trimmer). Ez a legkevésbé hatékony eszköz a szemöldök alakjának korrekciójára. Bármilyen óvatlan mozdulat, és elveszítheti a hajszálak egy részét a formán belül. Előnyei: gyors eljárás, otthon is elvégezhető, nincs fájdalom vagy kellemetlenség. Hátránya: nagyobb a vedlés kockázata; a szőr gyorsabban nő vissza; minden egyes borotváláskor a szőrzet keményebbé és sötétebbé válik.

 3. Pamut- vagy vászonszálak. A módszer otthon is alkalmazható, mivel jóval a szépségszalonok feltalálása előtt találták ki. A nyomon követési módszer szülőhelye a Kelet, ahol sok nő használja. Az ötlet az, hogy fogjon meg egy szálat, tegye az ujjai közé, és futtassa végig a bőrön, ahol a felesleges szőrszálak nőnek. A cérna a bőrön csúszva elkapja, feltekeri és kihúzza a hajat. A módszer alkalmazása bizonyos fokú jártasságot igényel. Kezdje a nagy bőrfelületekkel, például a lábakkal. A lézeres tréning hátrányai közé tartozik, hogy a szemöldök alatt nehéz dolgozni, véletlenül megsérülhet a bőröd, és ahelyett, hogy kihúznád, letörhetsz egy szőrszálat – a végén csúnya csonk maradhat. A modern szépségszalonok speciális vontatóberendezéseket használnak, amelyek segítenek a tökéletes eredmény elérésében és az eljárás lerövidítésében.

 4. Lézer.Ez egy olyan módszer, amelyet engedélyezett szépségklinikákon alkalmaznak. A célzott lézeres expozíció elpusztítja a szőrtüszőt, és a haj nem nő tovább. A kezelés előnyei: több kezelés után a szemöldök alakjának korrekciója legalább több évre elfelejthető; nincs fájdalom és kellemetlenség. A rossz hír: drága; a szőrszálak soha nem nőnek vissza, így a szemöldök alakjának megváltoztatása a jövőben nehézkes.

 5. Viasz.A módszer, amely hasonló a láb, a kar, a hónalj és a bikinizóna gyantázásához, otthon is alkalmazható. Előre megolvasztott vagy felmelegített viaszt (egy viaszcsíkot egy szövet alapon) alkalmaznak a szőrtelenítendő területre. Ezután a viaszt éles mozdulattal eltávolítjuk az összes nem kívánt elemmel együtt. Előnyök – egyszerű módszer, gyors eljárás, rövid ideig tartó kellemetlen érzés (a gyantázás alatt). Hátrányai – irritálhatja a bőrt, nehéz elérni a kontúr nagy pontosságát, mivel egyes szőrszálak érintetlenül maradhatnak.

A szemöldökszőrszálak hosszának lerövidítéséhez, használható:

 1. Használjon körömcsipeszt és (lapos) fésűt. Egyszerűen fésülje a szemöldököt egyenesen felfelé, a fésűt a szemmel párhuzamosan tartva. Mindent, ami túlnyúlik a kontúr határain, le kell vágni. Ezután fésülje a hajszálakat lefelé, a fésűt a szem vonalával párhuzamosan tartva. A hajszálak hosszát a természetes növekedésük irányába fésülve vágja le.

 2. Egy speciális mini-trimmer. Bármi, ami kiemelkedik a körvonalból, egyenesen fog állni, ezért a szemöldökszálak teljes hosszát rövidítsd le ugyanolyan hosszúra. A nyírógép használatának előnye, hogy nem áll fenn a veszélye annak, hogy a keze megcsúszik, és nem vág le semmit, ami nem az Öné.

Szemöldöke árnyalatának finomhangolásához szemöldökfestéket használhat:

 1. Árnyék.Ez a sminktermék könnyen kiemeli a szemöldök formáját, valamint intenzívebbé teszi a szemöldök színét. Anélkül, hogy kockáztatná a szín természetes megjelenésének és érzetének elvesztését.

 2. Ceruza. Ez a termék egyszerre két feladatot lát el. Először is, a szemöldök pontos formájának nyomon követésére használható. Adjon színt és volument a hajszálaknak a finoman és aprólékosan alkalmazott simító technikával. Egy szivacs vagy egy speciális applikátor használható a pigmentek elkeveréséhez, a megfelelő természetesség eléréséhez.

 3. Szemöldök szempillaspirál.Egyidejűleg színezi és formázza a szemöldökét. De a szempillaspirállal nem lehet éles határokat húzni.

 4. Stencil +A fenti kozmetikai termékek bármelyike. Egy eszköz, amely megmutatja, hogy mely hajszálak kerülnek a megfelelő formába, és melyek nem illeszkednek egymáshoz. Miután eltávolította a felesleges elemeket, egy sablonnal kitöltheti a belső kontúrterületet árnyékkal, ceruzával vagy szempillaspirállal.

 5. Ezekkel a szalontechnikákkal tartósabb eredményt érhetünk el a forma és az árnyalat, valamint a szemöldök térfogata tekintetében,Mint a tetoválás, a permetezés vagy a microblading.Másodszor – hogy a szemöldök a megfelelő árnyalatú otthon kémiai festékkel vagy természetes termékekkel – henna vagy basma.

Szemöldök korrekciója hennával, tetoválással, microbladinggel vagy más módszerekkel

Szemöldök korrekció különböző technikákkal

Ha nem akarod, vagy nincs lehetőséged arra, hogy minden reggel megfestd és formázd a szemöldököd, használhatsz olyan módszereket, amelyek tartós hatást biztosítanak. Szükséged lesz festékre, beleértve a természetes hajfestéket is. Vagy a szalonban átformálhatja és színezheti a szemöldökét, hosszan tartó eredménnyel. Nézze meg, mi áll a legnépszerűbb módszerek mögött.

Szemöldök festék

Ha szemöldöke formája rendben van, de maguk a szőrszálak színe nem elég élénk, ezt szemöldökfestéssel korrigálhatja. A kezelés szalonban vagy otthon is elvégezhető. A legfontosabb, hogy a szín jó minőségű, hipoallergén legyen, és ne irritálja a szemkörnyék érzékeny bőrét. Az eredmény tartóssága a termék összetételétől függ. A legtöbb esetben a pigmentek 2-3 hétig maradnak a hajon. Ebben az időszakban csak azokat a felesleges elemeket kell kiszednie (vagy más módon eltávolítania), amelyek a kiválasztott szemöldök formáján kívül nőnek. A festést biztonságosan, a szem nyálkahártyájának károsítása nélkül kell végezni. Emiatt a szakértők azt tanácsolják, hogy a festési folyamatot kozmetikai klinikán vagy szalonban végezzék.

Henna és basma

A henna és a basma természetes termékek, amelyek allergia hiányában nem károsíthatják a bőrt vagy a hajszálakat. Ha az árnyalatot megfelelően választottuk ki, az eredményt 1-2 hétig élvezhetjük, és rendszeresen újraformálhatjuk a szemöldököt csipesszel. Amikor a henna és basma kell emlékezni, hogy az idő múlásával a pigmentek megváltoztathatják színüket – vöröses vagy szerezzen kék árnyalatot. Ezért ajánlott konzultálni egy profi kozmetikus, sminkes vagy képzett szemöldök specialistával, mielőtt ezeket a természetes termékeket használná.

Tetoválás

Egy drasztikusabb módja annak, hogy a szemöldök a kívánt árnyalatot kapja, valamint meghatározza a formáját és a határait, a tetoválás. Ez egy kozmetikai célú eljárás. Ami azt jelenti, hogy a pigmentek nem maradnak egy életen át a bőrrétegekben – fokozatosan távoznak a szervezetből. A szemöldöktetoválás tartós, de visszafordítható eljárás. Ennek lényege, hogy a kozmetikus egy speciális gépet használ, amelynek a végén egy tű van, hogy a pigmentet mélyen a szemöldök területén lévő bőrrétegekbe juttassa. A pigment a felhámban rögzül, de a szín fokozatosan halványul, ez a folyamat 3-5 évig tart. Az eljárás előnye, hogy gyors, és a hatás hosszú ideig tart. Emellett ideális szemöldökformát biztosítanak a nap bármely szakában. Hátrányok – fájdalmas (a kezelt területet érzésteleníteni lehet); tartós fedés (a szőrszálak nem követhetők, így a szemöldök olyan, mintha fel lenne festve); a gyógyulási idő 1-2 hétig tart; a pigment csak lézer segítségével távolítható el idő előtt.

Microblading

Microblading – a szemöldöktetoválás fiatalabb és modernebb testvére. Az elv ugyanaz: pigmenteket fecskendeznek a bőrbe. A különbség az, hogy a festékanyagot sekélyebb mélységben juttatják be, így az eljárás kevésbé fájdalmas, de a hatás rövid ideig tart – a pigmentek legfeljebb 12-24 hónapig maradnak meg a bőrben. A microblading technikája abban áll, hogy a festéket egy mikroszkopikus pengével juttatják a bőrbe, amelyet a mester milliméteres bemetszéseket végez. Az eredmény nem egy teljes pigmentáció, hanem olyan egyedi vonások, amelyek tökéletesen utánozzák a természetes szőrszálakat alakjuk, hosszuk, vastagságuk és növekedési irányuk szerint. A microblading előnye, hogy a legtermészetesebb eredményt érheti el. Ha évente egyszer vagy kétszer kezeljük, a szemöldök hosszú ideig tökéletes marad. A microblading hátránya, hogy egy igazán profi mesterembert kell keresni. Egyébként a komplikációk a pigmentációs árnyalat eltéréseitől a mikroszkopikus hegek megjelenéséig és a fertőzés behatolásáig terjednek.

Permetezés

Ezt a fajta szemöldökformázást és színkorrekciót a szépségszalonokban is szakképzett mesteremberek végzik. Ennek az eljárásnak a fő jellemzője, hogy a színt a bőr legfelső rétegeibe fecskendezik. Az epidermisz alig sérült, nem látható bőrpír, nem képződik kéreg. Ennek eredményeként a gyógyulási idő minimálisra csökken: 1-2 nap. De a permetezés hatása sem tartós. Az egyéni bőr- és testtípustól függően a dúsítás 2-5 hónapig tart.

Szemöldökvastagság korrekció

A szemöldök sűrűségének korrigálása

Mit tegyünk, ha a szemöldök formája tökéletes, az árnyalat is tökéletesen megfelel a megjelenés típusának, de a szőrszálak sűrűsége sok kívánnivalót hagy maga után? Használhat tartós árnyékolású technikákat vagy nem invazív módszereket a vastagabb szemöldök létrehozásához. A legnépszerűbb technikák – Szemhéjhosszabbítás és laminálás.

Hosszabbítás

Ez a módszer magában foglalja az egyes hajszálak, hajszálcsoportok vagy hajszálcsíkok “ragasztását” olyan területekre, ahol hegek, hiányok és sűrűséghiány van…. Ez a módszer olyan ragasztót használ, amelyet vízzel nem lehet feloldani, és a szőrszálakat addig hagyja a helyén, ameddig a kézműves megszabja. A mesterséges elemeket egy speciális oldószerrel bármikor eltávolíthatja. Vagy jöjjön el egy korrekcióra, hogy szemöldöke a lehető legjobban nézzen ki.

Laminálás

A szemöldök laminálása az egészséges szemöldök elősegítésére alkalmazott technika. Az eljárás során a mester leköveti a szemöldök kívánt formáját, és egy speciális vegyületet alkalmaz, amelynek tulajdonságai a következők:

 1. Erősíti a szemöldök szőrszálakat.

 2. Megállítja a hajhullást.

 3. Növeli a haj vastagságát.

 4. Serkenti a meglévő és új elemek növekedését.

 5. Táplálja a tüszőket és terápiás hatással van a hajszálakra.

A szemöldökét saját maga is formázhatja otthon, így pénzt takaríthat meg az eljáráson. Az eredmény megszilárdítása és a boltívek egészségének javítása érdekében pedig egy szépségszalonban vagy kozmetikai klinikán fordulhat a mesterhez.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: