Töltőanyagok: hogyan működnek, kinek és miért van rájuk szüksége

A modern kozmetológiában egyre gyakrabban használják a töltőanyagokat – speciális töltőanyagokat, amelyeket a bőr alá helyeznek, és összetett hatást gyakorolnak a szövetekre. A töltőanyagok megfiatalíthatják a megjelenést, segíthetnek a nőknek 5-10 évet veszíteni, és elkerülhetik a plasztikai műtéteket. Újságíróink vezető bőrgyógyászokkal és kozmetikusokkal ültek le, hogy megtudják, hogyan működnek a töltőanyagok, milyen típusú töltőanyagok léteznek és hogyan hatnak – mindezeket az információkat ebben a cikkben találja.

Töltőanyagok – koncepció és funkció

Töltőanyagok - koncepció és alkalmazás

A töltőanyagok néhány évvel ezelőtt népszerűvé váltak a kozmetológia területén, de még nem minden nő tudja, hogy mik azok, és mire használják őket. Az orvosok a töltőanyagokat a lágyszövet különböző rétegeibe injektált mechanikus töltőanyagként határozzák meg, amelyeknek változatos feladataik vannak. A töltőanyagok valójában a bőr esztétikai megjelenésének javítására, a nemkívánatos textúra (például ráncok, redők és redők) kisimítására, valamint az arc arányainak és vonásainak javítására szolgálnak.

A töltőanyagokkal megoldott problémák:

 1. A bőr feszesítése és tonizálása.

 2. Növeli a bőr hidratáltságát (kezeletlen hialuronsav alapú töltőanyagokkal).

 3. A fényárnyék újraelosztása az arcvonások korrekciójakor.

 4. Kisebb bőrhibák elfedése.

 5. A szemöldök alakjának korrekciója.

 6. Ajkak újraformálása.

 7. A szem alatti karikák megszüntetése (orr- és szemhéjbarázdák korrekciója).

 8. Megszünteti a szarkalábakat.

A ráncok és ráncok aljának, különösen az orr- és szemöldökráncoknak a megemelése, a ráncok megjelenésének csökkentése:

 1. A homlokán.

 2. A szemöldök között.

 3. A szem belső sarkaiban (“nyúl ráncok”).

 4. A felső ajak felett (méhsejt).

 5. A száj körül (beleértve a mosolygás közben megjelenő ráncokat is).

 6. Lágyszöveti augmentáció. Például az állkapocs térfogatának hiányának kompenzálására, ha a páciens nem hajlandó fogszabályozó kezelésre. Vagy az arccsont térfogatának korrekciója.

 7. Az aszimmetriák, az elhajlások korrekciója, például az ajkak vagy a szemzugok területén.

 8. Használhatók az ajkak korrekciójára vagy javítására is, ami nagyon népszerű a fiatal és középkorú nők körében.

Vannak olyan esztétikai hibák, amelyek nem kezelhetők töltőanyagokkal?? A szakemberek azt válaszolják, hogy például sérv van az alsó szemhéjon. Ez korrigálható töltőanyagokkal, de ez nem praktikus, mert ez a probléma egy sebész, nem pedig egy kozmetológus kompetenciája. Ezért a töltőanyagok használata előtt fontos meggyőződni arról, hogy valóban hatékonyak lesznek, és nem csak segítenek elhalasztani az orvoshoz való látogatást. Mechanikus töltőanyagokkal is nehéz megszabadulni a mimikai ráncoktól.

Tömés – fáj vagy nem fáj?

Sok lány kíváncsi arra, hogy az injekciók fájdalmasak-e, mennyi kellemetlenséget tapasztalnak a betegek a filling eljárás során. Erre a kérdésre nincs egyértelmű válasz, mivel a fájdalomküszöb nőkönként eltérő. Ezért a töltőanyagok bevezetésének fájdalmasságát az egyén határozza meg. A betegek beszámolói szerint a legfájdalmasabb injekciók az ajak területén vannak (a 10-es fájdalomskálán 10-ből 10-ig). De ha az ilyen minimálisan invazív kozmetikai beavatkozásokat engedélyezett klinikán és képzett kozmetológus végzi, a kellemetlenségek minimálisak lesznek. Egy tapasztalt szakember helyesen, a megfelelő mélységben, minőségi anyagok és eszközök használatával helyezi be az injekciót, szükség esetén helyi érzéstelenítést végez. A külsőleges készítmények körülbelül 15%-kal csökkentik a kellemetlenségek és a fájdalom mértékét. Annak érdekében, hogy a beteg egyáltalán ne érezzen semmit, rövid hatású fogászati érzéstelenítést lehet alkalmazni.

A töltőanyagok típusai, a legnépszerűbb injekciós készítmények

A töltőanyagok típusai, a legnépszerűbb injekciós készítmények

Hagyományosan a töltőanyagok minden típusa két nagy kategóriába sorolható. Az első a különféle hialuronsav (HA) alapú készítmények, amelyeket általában a szervezetünk termel. A második – olyan vegyi anyagokból készült gyógyszerek, amelyek analógjai nem léteznek az emberi szervezetben (kalcium-hidroxiapatit, politejsav, szilikon, amelyet a modern kozmetológiában gyakorlatilag már nem használnak). Bizonyos esetekben a páciens saját bőr alatti zsírtartalma által használt töltőanyagként – ez szintén természetes és biztonságos eleme a kozmetikai injekcióknak. Bioszintetikus töltőanyagok, amelyek kémiai anyagokból állnak, és maximálisan kompatibilisek az emberi testtel.

Hialuronsav alapú töltőanyagok

A hialuronsavas töltőanyagok állnak a legközelebb az emberi testhez. Multifunkcionálisnak, gyakorlatilag univerzálisnak számítanak, mivel alkalmazásukkal az esztétikai problémák 99%-a megoldható. És ez nem csak a hazai kozmetika, hanem a szépségipar globális piacának kérdése is. Miért vált olyan népszerűvé a hialuronsav, mint lágyszöveti töltőanyag?? Ez azért van, mert az anyag diszacharidok sorozatából áll, egyfajta láncot alkotva, amely a szervezet által termelt HA-részecskék felhalmozódásával képes növekedni és új láncszemeket csatolni. Kiderült, hogy a szövetbe injektált hialuronsav serkenti a szervezet saját HA-termelését. Ezek a folyamatok a kor előrehaladtával lelassulnak, és a hialuronsav újraindíthatja őket. A HA szerkezete pedig minden szervezetben – emberekben, állatokban és még a baktériumokban is – azonos. Nem számít, hogyan szintetizálódik a hialuronsav, nem lesz idegen anyag a szervezetünk számára. Ennek megfelelően a töltőanyagokban használt HA nem képes a szervezet specifikus immunválaszát kiváltani, egyszerűbben fogalmazva – nem okoz allergiás reakciót és a töltőanyag elutasítását.

Tanácsadóinka legnépszerűbb készítmények listájáthialuronsav alapú töltőanyagok az arc megjelenésének és a bőr korral összefüggő elváltozásainak korrekciójára:

 1. Restylane. Ezek olyan töltőanyagok, melyeket kurzusként kell beadni. A hatékonyság és a hosszú távú eredmények a kezelendő területtől függnek. Például a töltőanyagok bevezetése a homlok területén 5-6 hónapig hatékony, és a termék használata a mozgékonyabb izmokkal rendelkező területen (a száj körül) lehetővé teszi az eredmények 3-4 hónapig történő élvezetét. A svéd Restylane cég gyártja a névadó, speciális töltőanyagokat a különböző bőrtípusokra.

 2. Restylane Perline. Ez a fent említett márka terméke, amelyet a bőrön jelentkező, kifejezett, korral összefüggő elváltozások megjelenésének korrigálására használnak. A termék kompatibilitása a bőrrel és az emberi testtel – 100% -os. Idővel a gyógyszer teljesen megszűnik természetes úton.

 3. Belotero. Ezek a különböző célú töltőanyagok külföldön, különösen az Egyesült Államokban népszerűek. A termékcsalád több mint öt készítményt tartalmaz, amelyek mindegyike egy adott esztétikai probléma kezelésére szolgál. Az injekciók időtartama egy év vagy annál hosszabb. Tartós hatása miatt a terméket széles körben használják a kozmetikai klinikákon.

 4. Juviderm. Ezek a tartós kontúrplasztikai beavatkozásokhoz használt töltőanyagok, amelyek eldobható injekciós fecskendők formájában állnak rendelkezésre, már kozmetikai termékkel töltve. A márka termékválasztéka lidokainnal ellátott töltőanyagokat tartalmaz, ami lehetővé teszi a legérzékenyebb bőrű és alacsony fájdalomküszöbű betegek kezelését.

A szakemberek gyakran használják a Stylage és a Princess töltőanyagokat is, amelyek már régóta a piacon vannak, és nagyon jó hírnévre tettek szert.

A töltőanyagok típusai, a legnépszerűbb injekciós készítmények

Kollagén alapú töltőanyagok

A kollagén alapú töltőanyagok, amelyek az emberi szervezetben termelődő egyik fő rugalmas fehérje, szintén nagyon népszerűek. A kollagén egy erős, de rugalmas váz, amely támogatja és segít megakadályozni a lágyszövetek és a bőr megereszkedését, rugalmasságának elvesztését, megereszkedését és elmozdulását.

Ezek a töltőanyagok két különböző változatban kaphatók:

 1. Emberi kollagén alapján. A befecskendezendő anyag készülhet donoranyagból vagy mesterségesen szintetizált anyagokból. Ez utóbbi lehetőség biztonságosabb, mivel az allergiás reakció kockázata nullára csökken. Végtére is, a töltőanyag anyagát a laboratóriumban szintetizálják a páciens saját bőrsejtjeiből, ez áll a legközelebb a kollagénhez, amely már az emberi testben van, és nem kerül konfliktusba vele. oktatás 1 A töltőanyagot a páciens saját bőrsejtjeiből szintetizálják. A donorkollagénen alapuló töltőanyagok olcsóbbak, mivel nem kell előre szintetizálni őket az adott beteg számára. Alkalmazásuk során azonban fennáll a kilökődés és a nem kívánt immunválasz lehetősége. A Dermalogen, az Isologen és a Cosmoderm is ebbe a csoportba tartozik.

 2. Sertés vagy szarvasmarha kollagén alapú. Ezek a töltőanyagok viszonylag olcsók, és a legtöbb esetben a páciens szervezete pozitívan fogadja őket. Az allergia kockázata alacsony, és ha kiütések jelentkeznek is, azok nem jelentősek. E csoportba tartozó készítmények közé tartozik a Zirplast, az Artecoll és az Artefill.

A kollagénalapú töltőanyagok nemcsak a bőr megjelenését, hanem annak szerkezetét is javítják.

Más anyagokon alapuló töltőanyagok

A kozmetikai klinikák kínálatában és az értékesítésben is találhat ilyen hatóanyagokat tartalmazó töltőanyagokat:

 1. Kalcium-hidroxiapatit– A Porites alfajba tartozó korallokból nyert szervetlen anyag. Úgy gondolják, hogy ez az anyag hatékonyan serkenti a bőrsejtekben a kollagén szintézisét. A hatóanyag különböző töltőanyagok összetevője; például a Radiesse nevű termékben is megtalálható.

 2. Politejsav, ami szintén segít felgyorsítani a szervezet rugalmas fehérjék termelését. Ez a sav a Sculptura hatóanyaga.

 3. Polimetil-metakrilát mikrogömbök– Polimer típusú anyag, inert az emberi biológiai struktúrákkal szemben. A bőrrétegek hézagainak kitöltésére és a bőr textúrájának kiegyenlítésére, a ráncok kisimítására szolgál, anélkül, hogy beavatkozna a természetes biológiai folyamatok menetébe.

Vannak-e különbségek az ajkak, az arccsontok, az orr, az orr és az ajkak korrekciójára szolgáló töltőanyagok között?

Az arc egyik vagy másik területének korrekciójára használt készítmények között különbségek vannak. A fő különbség a homogén oldat részecskeméretében rejlik. A készítmények sűrűsége a részecskék átmérőjétől is függ. Például az arccsont és az áll területének korrekciójára stabilabb és minimálisan plasztikusabb töltőanyagok alkalmasak, amelyek nem hajlamosak a kivérzésre. A szem és az ajkak területén lévő hibák kijavítására pedig folyékonyabb termékeket használnak, amelyek gyorsabban bomlanak le a szervezetből.

A töltőanyagok működési elve és a kozmetikai eljárások sajátosságai

A töltőanyagok működési elve és a kozmetikai eljárás sajátosságai

A hialuronsav alapú töltőanyagok működésea következő:

 1. A természetes HA, amely a bőr mély rétegeiben található, támogatja a szükséges hidratáltsági szintet, azaz a nedvességet. Molekulái szó szerint vonzzák a folyadékot, így a bőr rugalmas és rugalmas lesz. A fémionok, vitaminok és egyéb tápanyagok szintén a víz keringésén keresztül jutnak el a szövetekhez. Egy HA-molekula átlagos “élettartama” néhány perctől 30 napig tart (ez attól függ, hogy milyen típusú szövetben található), majd egyedi részecskékre bomlik. A fibroblasztoknak nevezett speciális sejtek egyesítik az egyes HA-részecskéket, és egy körkörös folyamat során újra összeállítják az új molekulákat.

 2. Amikor a szakember hialuronsavas töltőanyagokat helyez be, a páciens teste elkezdi lebontani a molekulákat egyedi részecskékre, ami segít aktiválni a fibroblasztokat. A bőr hialuronsavszintézise fokozódik, ami pozitív hatással van.

A töltőanyagokkal történő megjelenéskorrekció sorrendje a következő:

 1. A bőr állapotának diagnosztizálása vagy a páciens által megszüntetni kívánt esztétikai problémák azonosítása.

 2. Ellenjavallatok feltárása, amelyek lehetetlenné tehetik a kozmetikai eljárást. Ha nincsenek ellenjavallatok vagy korlátozások, a szakember kiválasztja a páciens számára az optimális injekciós terméket, figyelembe véve a bőr és az arcszerkezet jellemzőit.

 3. Az arcfelület fertőtlenítése a kezelési területen. Helyi érzéstelenítéssel vagy lidokain injekcióval is érzésteleníthető.

 4. Töltőanyagok alkalmazása az arc megfelelő területein. Ha például a páciensnek lapos az orra, és azt ki kell hegyezni és lapítani kell, az orrlyukak közötti területre töltőanyagot fecskendeznek. Ha pedig a páciensnek nemkívánatos kampós orra van, akkor az injekciókat a kampós orr alatt és felett adják be, így sikerül az orr hátsó részét kiegyenlíteni és laposabbá tenni.

 5. A páciensnek nyugodt, ellazult állapotban kell lennie a kezelés alatt. Nem megengedett az arckifejezés, az arckifejezés változása, a ráncolás, a homlokráncolás, a mosolygás vagy a sírás. A töltőanyagok alkalmazása után enyhe véraláfutás és duzzanat jelentkezhet, amely néhány napon belül elmúlik. Az arcszövetek a kozmetikai beavatkozást követő 14-30 napon belül visszatérnek a normális állapotukba. Ugyanebben az időszakban a lágyrészekbe beadott gyógyszer maximális hatékonysága nyilvánvalóvá válik. 2-4 hét múlva lesz egy utóvizsgálat és ellenőrzés, amely után visszatérhet a szokásos rutinjához.

Haj és fejbőr töltőanyagok

A töltőanyagokat nem csak a bőr korral járó elváltozásainak leküzdésére és az esztétikai hibák megszüntetésére használják. Hajunk és fejbőrünk egészségének és szépségének javítása. A speciális készítmények beadása a fejbőr bőrébe kiküszöbölheti ezeket a problémákat:

 1. Hajhullás, a haj szerkezetének megváltozása – szárazság, elvékonyodás, törékenység, fakulás, tompaság, töredezett hajvégek.

 2. Korpásodás.

 3. Száraz és hámló bőr.

 4. A faggyúmirigy működési zavarai és zsíros haj.

A töltőanyagok segítenek a tápanyagokat közvetlenül a probléma forrásához – a szőrtüszőkhöz és mélyen az epidermiszbe – juttatni. A haj ezért egészségesebb kinézetűvé, vastagabbá és fényesebbé válik, jobban kezd nőni, nem hullik ki idő előtt.

Mezoterápia

Töltőanyagok a mell alakjának és térfogatának korrigálására

A hialuronsav-alapú töltőanyagok használhatók a mellek alakjának és méretének korrekciójára, valamint az aszimmetria megszüntetésére, amely gyakran előfordul azoknál a nőknél, akik szoptattak, vagy akiknek a területén műtétet végeztek.

A mellkorrekcióhoz használt hialuronsav gél állagú. A kezelés során a készítményt az emlőmirigyek mögötti és a bordák melletti izomrétegbe vezetik be. Ezért a kezelés nem befolyásolja a jövőbeli szoptatást és a szoptatást. A philling előnye a mellplasztikával szemben az, hogy minimális szöveti érintettséggel jár, és az eljárás nem igényel érzéstelenítést.

Rehabilitáció a töltőanyag-terápia után

Ha az arcvonások vagy az esztétikai hibák korrekcióját töltőanyagokkal végezte, a kozmetikus tanácsot ad Önnek a helyreállítási időszak alatti viselkedéssel kapcsolatban. Vagyis mit kell tennie, hogy az injekciók nyomai gyorsan eltűnjenek, és mit ne tegyen, hogy ne semlegesítse az eljárás hatékonyságát.

A kozmetológusok fő ajánlásai a töltőanyagok beadása utáni első 10-14 napban

 1. Ne tegye ki a bőrt közvetlen napfénynek.

 2. Korlátozza a strand, a szauna, a fürdők és a nyilvános uszodák látogatását.

 3. Ne vegyen forró fürdőt.

 4. Nem masszírozza a bőrt az injekció beadásának helyén.

 5. Ne végezzen kozmetikai eljárásokat, mint például mély hámlasztás, botulinumkezelés stb..

A duzzanat enyhítésére az orvos által felírt helyi gyógyszereket kell használnia. Ne használjon semmilyen kábítószert saját belátása szerint. Súlyos szövődmények esetén forduljon az eljárást végző szakemberhez, vagy végső esetben orvoshoz.

A töltőanyagok használatának ellenjavallatai, az eljárás utáni lehetséges szövődmények

Ellenjavallatok

A Fillnig-nek kevés ellenjavallata és korlátozása van, ami az ilyen típusú kozmetikai eljárás további előnye:

 1. A beteg fiatal kora. Általában nem használnak töltőanyagokat, ha az ügyfél 19-20 év alatti. Meg kell érteni, hogy a töltőanyagok bevezetése nem a bőr korral járó elváltozásainak megelőzése. Az ilyen készítmények nem tudják megakadályozni a ráncok megjelenését, sőt, “nyomokat” hagynak maguk után. A fiatal korban a tömésekkel való elragadtatás visszafordíthatatlan változásokhoz vezethet a lágyszövetek szerkezetében és jellemzőiben. Ugyanakkor vannak olyan esztétikai problémák, amelyek 18 éves korban kezelhetők, anélkül, hogy komplexekre várnának. Például a töltőanyagok lehetővé teszik az orr tökéletlen kampójának eltávolítását vagy a lógó áll korrigálását anélkül, hogy plasztikai sebész szolgáltatásait igénybe vennék, gyorsan és kis mennyiségű anyaggal.

 2. Rossz közérzet.

 3. Krónikus betegségek súlyosbodása, különösen a herpesz.

 4. Onkológiai betegségek.

 5. A kollagénszintézis megzavarása.

 6. A fertőző és gyulladásos betegségek fókuszának jelenléte a területen.

 7. Terhesség és szoptatás.

 8. A keringési rendszer betegségei vagy rendellenességei.

 9. Kritikus napok, néhány nappal az M.D. előtt és után (ez idő alatt a fájdalomküszöb csökken).

Szövődmények, amely a töltőanyagok alkalmazása után jelentkezhet:

 1. Vörösödés, a szövetek duzzanata, pangás.

 2. Bematómák – nem mindig fordulnak elő, minden az anatómiától és a korrekciós zónától függ. Például, ha egy injekciót egy magas vérellátású területen (ajkak) adnak be, 80% -os a véraláfutás valószínűsége, és ez a norma egyik változata. Az egyetlen kérdés az, hogy milyen nagyok lesznek a zúzódások – ez a kozmetikus szakértelmétől függ. A járomcsont környékén és a szem alatt a szakemberek atraumatikus kanült használnak, és az erek eltalálásának valószínűsége a nullához közelít. Ezért a zúzódások előfordulása ezeken a területeken inkább a kivétel, mint a szabály.

 3. A gyulladásos folyamatok kialakulása.

 4. A vérkeringés sebességének változása a területen.

 5. Az allergiás reakció tünetei a viszketés, kiütés, duzzanat és égő érzés.

A mellékhatások azonban a legtöbb esetben akkor jelentkeznek, amikor a páciens olyan “otthoni” kozmetikushoz fordul, aki nem rendelkezik engedéllyel az ilyen eljárások elvégzésére, hanem csak egy gyorsított tanfolyamot végzett. Az ilyen “mesterek” gyakran olcsó töltőanyagokat használnak, és nem mindig követik az eljárás protokollját. Ha pedig a kozmetikus is tapasztalatlan, akkor valószínű, hogy “átveri” Önt. Az injekciós kozmetika esetében ez nem megengedett, mert befolyásolhatja a páciens egészségi állapotát. Jobb, ha 20-30%-kal többet fizetünk a szolgáltatásért, de az eljárást tapasztalt, profi kozmetikai klinika vagy szépségszalon alkalmazottja végzi el.

Hogyan bomlanak le és távolítják el a töltőanyagokat?

Kutatás és hatékonyság

Az emberi szervezet a töltőanyagokban használt anyagokat idegen testként érzékeli. Még ha hialuronsav is, amely nem képes károsítani a szöveteket. Következésképpen a szervezet megpróbálja elpusztítani a “hívatlan vendéget”, és természetes módon eltávolítani a maradványait. De a hialuronsav esetében a szervezet nem tud azonnal megszabadulni az idegen anyagtól. Ezért a “kívülállót” egy kapszulával veszi körül, amelynek kialakulása három-négy hétig tart. Ebben az állapotban a HA a szövetben marad, amíg CO2-re és vízre nem bomlik. Ez körülbelül 12 hónapig tart, ugyanannyi ideig, mint a töltőanyag hatása.

Ha nem-hyaluronsavas töltőanyagokat használnak, amelyeket a szervezet szintén nem tud elpusztítani, de nem jelentenek veszélyt a szervezetre, maradványaik 2-3 évig maradhatnak a szövetekben, majd fokozatosan eltávolítják őket. De komplikációk is előfordulhatnak: a töltőanyag olyan darabkákat pattinthat le, amelyek irritálják a szövetet, és komplikációkat okozhatnak. Ezért, mint töltőanyagok jobb használni készítmények alapuló hialuronsav.

Az injekciós kozmetológia alternatívája – töltőanyagkrémek

Azok számára, akik kategorikusan nem tolerálják az injekciókat az arcba, még a leginkább fájdalommentes, van egy alternatíva – krém töltőanyagok anti-age hatású. Ezeket a termékeket nem a bőr alá fecskendezik, hanem a bőrfelületre viszik fel. De a “töltőanyag” nevet azért kapták, mert állítólag képesek behatolni a bőr mélyebb rétegeibe, valamint azért, mert lehetővé teszik, hogy hasonló vagy közel hasonló eredményeket érjenek el a filézés eredményeihez.

Például a hagyományos mechanikus töltőanyagok helyett ilyen külsőleg alkalmazható készítmények használhatók:

 1. Revitalift Filler Renew a Loreal által. Az időskori bőrápolásra szolgáló terméket Németországban és az Egyesült Királyságban gyártják, az utóbbi termék kétszer olyan drága, mint az előbbi.

 2. Libriderm hialuronsavas töltőanyag 3D. A terméket a gyártó a legújabb generációs injekciómentes fiatalító termékként pozícionálja. A terméknek nemcsak kifejezett öregedésgátló hatása van, hanem SPF 15 fényvédő szűrője is, amely megakadályozza a fényöregedést.

Mielőtt azonban lemondana a töltőanyagok használatáról, és elkezdené a töltőanyag-krémek használatát, hasznos megismerni a kozmetológusok véleményét a témában. A szakemberek azt állítják, hogy a hialuronsavat tartalmazó krémek csak a bőr felső rétegeibe hatolnak be, vagy egyáltalán a felszínen maradnak, és a hidratálás látszatát keltik, mivel az ilyen készítményekben található HA molekulák túl nagyok ahhoz, hogy legyőzzék a bőr felszíni gátját. Kiderül, hogy a gyártók megtévesztik – minden kozmetikum a felhám felső rétegeinek szintjén működik, és ha képesek mélyebbre hatolni – ez már gyógyszer, nem pedig krémek.

Töltőanyagok, botox és mezoterápia – a különbség az eljárások között

A tömés, a botulinumterápia és a mezoterápia olyan kozmetikai kezelések, amelyek hasonló elven működnek. Más szóval ezek olyan módszerek, amelyek bizonyos célok elérése és esztétikai problémák megoldása érdekében a lágyszövetekbe történő injekciókat jelentenek.

Ebben az esetben minden eljárásnak megvannak a saját jellemzői, amelyek elsősorban az injekció összetételében, az injekció mélységében, az ülések számában, a hatás súlyosságában és időtartamában, az injekciók összetevőinek biztonságában rejlenek.

A mezoterápia komplex vitaminokon és ásványi anyagokon, gyógyszereken, szerves savakon, növényi kivonatokon alapuló injekciókat alkalmaz. Tömésekben – hialuronsav, kollagén, szintetikus anyagok vagy bőr alatti zsír alapú készítmények.

A botulinumtoxin injekciókat a mezoterápiában használják, ezek bizonyos arcizmokat mozgásképtelenné tesznek, és negatív hatással lehetnek az idegvégződésekre. A mimikai ráncok esetében azonban a töltőanyagok nem segítenek, a botox pedig maximális hatást fejt ki. Mivel a mimikai területeken az izomrostok a bőr szerkezetébe vannak szőve, és amikor az ember arckifejezéseket végez, a dermisz az izmokkal együtt megfeszül, mély ráncokat és redőket képezve. Ezeket csak az izomrostok erőszakos ellazításával lehet megszüntetni, amiben a Botox injekciók segítenek.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: