Hogyan távolítsuk el a rágógumi foltokat a ruhákból?

A nyalóka által hagyott foltok nem jönnek ki egy egyszerű mosással. Ez nem jelenti azt, hogy ki kell dobni őket. Szakértőink tesztelték a nyálkás foltok eltávolítására szolgáló összes jogorvoslatot, és lépésről lépésre elkészítették a leghatékonyabb módszereket tartalmazó utasításokat.

10 gyors jogorvoslat, hogy megszabaduljon a ragacsos foltoktól

10 eszköz, amely segít gyorsan eltávolítani a ragacsos foltokat
 1. Meleg víz. Használjon forró vizet vagy csak forró vizet, de ügyeljen arra, hogy csak 60-65 °C-os legyen. Áztassa benne a piszkos ruhákat 1-1,5 órán át. Ezután vegye ki és mossa ki a ruhákat a mosógépben. Ez a leggyorsabb és leghatékonyabb módja a ragacsos foltok eltávolításának.Fejeket fel!Mielőtt ilyen módon eltávolítana egy foltot, nézze meg a ruhadarab címkéjét. Ha azt írja, hogy csak 60°C-on vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten mosható, akkor nem kockáztathat. Az anyag súlyosan megsérülhet, ezért a kidobás az egyetlen lehetőség.

  Gőzölő. Alternatívák: gőzölős vasaló, háztartási gőzfejlesztő. Ha tudja vasalni a ruhadarabot, használja a gőzölőt maxi üzemmódban. A gőz elkezdi fellazítani a foltot, ezért elegendő a gyengéd dörzsölés.

 2. “A hideg módszer. Helyezze a szennyezett ruhadarabot egy műanyag zacskóba, majd fagyassza le a fagyasztóban. Hagyja a foltot három-négy órán át szilárdulni. Ez elég lesz ahhoz, hogy megfagyjon az anyag és megkeményedjenek a foltok. Ezután le lehet kaparni (pl. dobozvágóval) vagy egyszerűen a szövetre dörzsölni.

 3. Mosószappan. Szappanozza be a nyálkás foltot, és hagyja állni 1-1,5 órán át. Ezután alaposan öblítse ki a ruhadarabot hideg víz alatt. Ha egy alkalom nem elég, ismételje meg a folyamatot az elejétől kezdve, majd mossa ki a gépben.

 4. Használjon hidrogén-peroxidot. Nedvesítsen meg egy vattakorongot peroxiddal, majd törölje át a nyalással szennyezett helyet, enyhe nyomást gyakorolva az anyagra. A módszer fő hátránya az időigény. A folt eltávolítása körülbelül 20-25 percet vesz igénybe.

 5. Só, ammónia és citromlé. Keverjük össze a hozzávalókat pasztává. Öntse a folyadékot egy vattakorongra, és óvatosan dörzsölje be a szennyezett területet. Hagyja állni 15-20 percig, majd súrolja le egy kemény kefével.

 6. Körömlakklemosó (aceton). Ez a módszer akkor alkalmas, ha a nyalóka megakadt a ruhadarab szőrös részein, és belegabalyodott a szőrzetbe. Nedvesítsen meg egy vattakorongot vagy ruhát, majd távolítsa el a maradék nyálkát. Az aceton gyorsan eltávolítja a ragacsosságot, így a részecskék könnyen lejönnek.

 7. Folteltávolítók. Válasszon speciális, a ragadós foltok eltávolítására tervezett termékeket (pl. “Dr. Az Ön biztonsága fontosabb, mint bármilyen ruha.). A legfontosabb, hogy kövesse a gyártó utasításait a megfelelő használathoz.

 8. Vegyszerek (RW-40 kifutópálya). Ezeket a járművekre tervezték, de kiválóan alkalmasak a ragacs eltávolítására. Vigye fel a zsírt a foltra, hagyja hatni 2-3 percig, majd alaposan öblítse le vízzel.

 9. Benzin. Dörzsölje a foltot benzinnel átitatott vattakoronggal. Ezután nedves ruhával törölje le a maradékot, és mossa ki a gépben. Ha benzint használ, ne feledkezzen meg a kesztyűről!. Az ön biztonsága fontosabb, mint bármilyen ruha.

Olvasson tovább  Hogyan kerüljön festék a szövetre: a 7 legjobb módszer

Megjegyzés:! Ne használjon benzint bolyhos anyagok (velúr, nubuk) vagy kényes anyagok (selyem, sifon) tisztításához. Használja ezt a módszert, ha minden más nem sikerül, vagy a folt nagyon régi.

Hasznos tippek, amelyek segítenek eltávolítani a nyalást a ruháidról

Minél hamarabb észreveszed a nyálkás nyomot, annál jobb. Ha a szennyeződés beágyazódik a szövetszálakba, sokkal nehezebb lesz eltávolítani. Kemény foltok esetén az áztatási időt két-három órával meg kell hosszabbítania.

Először távolítsuk el a nyálkát a kezünkkel. Ha friss, akkor könnyű. Ha kihagyja ezt a lépést, akkor csak hagyja, hogy a folt még jobban beszívódjon és elterjedjen. Egy lapos, éles tárggyal kaparja le a ragadt ragacsot.

Nem kell olyan ruhákat tisztítani, amelyeket gyermeke még nem vett le. Ne siessen: Először vegye le a ruhadarabot, mielőtt lesúrolja a foltot. Az utasításokban szereplő néhány technika hosszú ideig történő belélegzése káros, ezért a legjobb, ha megvédi magát és gyermekeit.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: