A sárgarépa- és céklaléfőző kiválasztása – 7 fontos tipp

A háztartási gépek üzletei a gyümölcs- és zöldségcsemegék készítésére tervezett készülékek hatalmas választékát kínálják. Sajnos nincs olyan eszköz, amely kizárólag sárgarépára és céklára való. De a szilárd zöldségekhez a legjobb változatot lehet választani. Elemzőink elemezték a gyümölcscentrifugák piacát, és készek megosztani néhány tippet, hogy segítsenek kiválasztani egy minőségi konyhai készüléket.

A sárgarépa és a cékla gyümölcscentrifuga kiválasztásának kritériumai

Hogyan válasszunk egy gyümölcscentrifugát a sárgarépa és a cékla számára?

Eszköz típusa

A gyümölcscentrifugáknak 2 fő típusa van, amelyeket a szilárd zöldségekből készült gyümölcslé előállítására használnak – kézi és elektromos. Az előbbiek nemcsak hasonlítanak a hagyományos darálógépekhez, hanem működési elvük is azonos. Természetesen a sárgarépa és a cékla ilyen termékkel való kezelése nem lesz könnyű feladat, de egyesek ideálisnak tartják, hogy megőrizzék a zöldség összes értékes nyomelemét, hogy megvédjék a kész gyümölcslevet a melegítéstől és az oxidációtól.

Az elektromos modellek könnyebben kezelhetők, és nem nyomnak annyit, mint egy kézi modell. Ha elektromos citrusfacsarót szeretne választani sárgarépához és céklához, szakértőink azt tanácsolják, hogy figyeljen a modell típusára: vannak citrusfélékhez és univerzális eszközök. Csak szilárd zöldségek esetében (!) Ez utóbbiak az ilyen termékekhez való speciális tartozékok elérhetősége miatt.

A munkamechanizmus típusa (aprító)

Mivel a kézi gyümölcscentrifuga készüléke nagyon egyszerű, ez a kritérium csak az elektromos készülékek kiválasztásakor fontos. A zúzó (aprító) ezekben a modellekben kétféle lehet: centrifugális (rotoros) és csavaros típusú. A rotációs gyümölcscentrifuga elve nagyon egyszerű: miután a nyersanyagot a reszelőn ledarálták, belép a centrifugába, ahol a lé elválik. Ez a legolcsóbb megoldás.

A csavaros csavaros csavarral vágja a sárgarépát és a céklát. Teljesen másképp működik: a zöldségeket felaprítják (mint egy húsdarálóban), majd a levet elválasztják a péptől. Egyébként a készülék 2 csigával is felszerelhető – az ilyen modellek a leghatékonyabbak a finom zöldség fraiche megszerzésében.

Olvasson tovább  A Samsung mosógép 4e hibakódja | Okok és megoldások

Ahhoz, hogy megértsük, mi a kényelmes az egyes mechanizmusok számára, készítsünk egy kis vizuális összehasonlítást a két típusról:

Rotor

Csavar

Előnyök

munkasebesség;

alacsony költség;

A zöldségek betöltésének kényelme;

könnyű használat.

zajtalan működés;

kevés hulladék;

A gyümölcslé nem melegszik és nem érintkezik oxigénnel;

a gyümölcslé hosszú eltarthatósága (akár 2 napig).

Hátrányok

felmelegítjük a fraiche-t;

) oxidáció a levegővel érintkezve;

A maximális eltarthatósági idő 30 perc;

Elégtelen hatékonyság (túl sok lé van a süteményben).

a zöldségek kényelmetlen töltése (keskeny nyak);

magas költségek;

Az eredmény egy pépes illat.

Kapacitás

A sárgarépa és a cékla préselési sebessége közvetlenül ettől a jellemzőtől függ. De nem szükséges üldözni a mutató értékét: egy otthoni gyümölcscentrifuga elég 400-800 wattos teljesítmény (centrifugával) és körülbelül 150 watt (a csigához).

Kapacitások

Minden gyümölcscentrifugához 1 vagy 2 gyümölcsléfőző edény tartozik (mind a gyümölcs-, mind a citruspép számára). A legjobb megoldás kiválasztásakor először vegye figyelembe, hogy mennyire van szüksége frissen facsart gyümölcsre, és hány családtag szeretné élvezni. Egy személy számára ideális lenne egy kis háztartási készülék, amelynek tartálya körülbelül 200 ml (egy pohár). Ez a készülék kompakt méretű és alacsony árú. De például egy 3 fős család számára jobb, ha olyan terméket választ, amelynek egy literes tartálya van a sárgarépa- vagy céklatörzshez.

burkolat anyaga

Egyszerű: választhat műanyag és fém között. A műanyag kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy ne csak a megjelenésére, hanem a szag jelenlétére is figyeljen. A minőségi termék nem áraszt kellemetlen szagot. Ha jobban vonzódik a fémhez – akkor nyer, mert ezek a sárgarépa és cékla gyümölcscentrifugák nemcsak praktikusak, hanem tartósak is.

A szortírozó típusa (centrifugás modellek esetén)

Amikor a rotációs gyümölcscentrifugáról van szó, fordítson különös figyelmet a szortírozó alakjára. A kúp nem dolgozza fel nagyon gyorsan a pépet, de a hulladékot automatikusan kidobja. De a hengeres tökéletesen préseli a gyümölcslevet, de nem választja el a süteményt. És egy-két szó a centrifugálási sebességről: nem szabad meghaladnia a 10 fordulat/perc értéket – egy magasabb érték azt jelentené, hogy a kész lé forróbb lesz, amikor megkapja azt.

Extra felszerelés

Egyesek úgy gondolják, hogy ez a kritérium nem különösebben fontos, és nagyot tévednek, mert a részletek határozzák meg a háztartási készülékkel való munka kényelmét. A gép gumilábai biztos fogást biztosítanak a gyümölcscentrifugálás közben, így sokkal könnyebb a használata, és egy nagy teljesítményű, ütésálló készüléket is kap.

A tálon lévő kifolyócső megakadályozza, hogy elveszítse az értékes lécseppeket. Az automatikus adagoló opciónak köszönhetően nem kell többé a gyümölcscentrifuga mellett állnia, és állandóan az összes zöldséget beletenni. A fedeles tálca védi a kész terméket a portól.

A gyártó státusza fontos?

Tekintettel a konyhai készülékek gyártóinak hatalmas választékára, fontos, hogy nagyon komolyan válasszuk ki a megfelelő márkát. De itt a kérdés: a külföldi vagy a hazai mellett döntsön?? Kétségtelen, hogy mindkettőnek vannak előnyei.

A sárgarépa és a cékla orosz gyümölcscentrifugák például elégedettek a magas termelékenységükkel (a külföldi modellek általában rosszabbak, mint a miénk ezen a mutatóban). Zajmentességük nem kielégítő: sok fogyasztó panaszkodik a zajszintre, míg a külföldi változatok csendesebbek és kényelmesebbek működés közben.

Top 3 legjobb sárgarépa/répa gyümölcscentrifuga márka

A szilárd gyümölcsök és zöldségek legjobb gyümölcscentrifuga kiválasztásának kritériumairól beszélve nem kerülhetjük el, hogy megemlítsünk konkrét modelleket, hogy lássuk, melyek felelnek meg a “legjobb” kategóriának.

Szia

 • HR1863
 • Philips HR1863

  Az egyik vezető a kiváló minőségű gyümölcs- és zöldséglevek kedvelőinek legpozitívabb visszajelzései alapján. A stílusos kialakítás és a megfizethető ár mellett (más márkák hasonló modelljeivel összehasonlítva) a termék nagy teljesítményű, ergonomikus alakú és minőségi levével rendelkezik. A hátrányok közül – egy kicsit: a lé gyűjtésére alkalmas csak a tartály, amely jön, valamint nincs cseppálló funkció.

  Novis Vita gyümölcscentrifuga

  A Novis Vita gyümölcscentrifuga

  Az első dolog, ami a svájci gyümölcscentrifugáknak tetszik, az a magas minőség. Ugyanez vonatkozik a Novis Vita Juicerre is. A modell tartós és környezetbarát anyagból készült. Kompakt, ergonomikus kialakításában és nagy hatékonyságában különbözik a többitől.

  Omega-8226 (8006)

  Omega-8226 (8006)

  egy egyedülálló gyümölcscentrifuga modell, amely nem csak sárgarépa és cékla feldolgozására alkalmas, hanem pépek, sörbetek, sőt bébiételek készítésére is. Erőteljes, robusztus, tartós, nagyon erős a kétlépcsős extrakciónak köszönhetően (1/5-tel több levet kap). Egy szép bónusz – a könyv a receptekkel együtt.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: