0x8007042c – a frissítés sikertelen hiba a Windows 10 rendszerben

A Windows 10 frissítések kötelezőek, és automatikusan letöltődnek a felhasználó számítógépére. A telepítés a háttérben történik, és csak akkor kell újraindítani, ha a rendszerfájlokat érintő javítások érkeznek. A Frissítőközpont a legtöbb esetben jól működik. Szakértőink elmondják, mi a teendő, ha 0x8007042c hibát kap.

A szolgáltatás állapotának ellenőrzése

Több szolgáltatás biztosítja a rendszer megfelelő működését Update Center. Ellenőrizze a státuszukat, hogy automatikusan fussanak-e.

Indítsa el a Futtatás párbeszédpanelt a Win+R billentyűkombinációval. Típus “szolgáltatások.msc” a szövegdobozban. Nyomja meg az OK gombot a Windows rendszerszolgáltatásokat kezelő alkalmazás elindításához.

Keresse meg a képernyőképen megjelölt három vonalat. Ezek az ábécé szerint rendezett lista különböző részein találhatók, de szakértőink a következő képernyőképen mutatják őket. A konfigurációs párbeszédpanel megnyitásához kattintson duplán a leíró sor egyes elemeire.

Alapértelmezés szerint a szolgáltatás tulajdonságai ablak az “Általános” lapon nyílik meg. Bontsa ki az “Indítás típusa” legördülő menüt, és állítsa be az “Automatikus” értéket. Az alábbiakban egy zöld jelölő jelzi a futás aktuális állapotát. A biztonság kedvéért a szolgáltatás leállítható és újraindítható a kötőjellel jelölt gombok segítségével. Naplózza a végrehajtott módosításokat az “Alkalmaz” gomb megnyomásával.

A boot könyvtár tisztítása

A rendszer minden, a felhasználó számítógépére letöltött frissítést gyorsítótárba helyez arra az esetre, ha azokat újra kellene telepíteni. A 0x8007042c hibát a letöltési mappában található sérült szolgáltatásfájlok okozhatják.

Nyissa meg a Windows Intézőt, és navigáljon a címsorban egy jelölővel jelzett útvonalra. Használja a “Ctrl+A” billentyűkombinációt a “Letöltés” könyvtár teljes tartalmának kiürítéséhez. Ezután kattintson az egér jobb gombjával a kontextusmenü megnyitásához. Kattintson a képernyőképen 3-mal jelölt vonalra.

A kért művelet végrehajtásához rendszergazdai jogokra van szükség. Jelölje be a nyílvesszővel jelölt négyzetet a felugró megerősítő ablakban. Kattintson a “Folytatás” gombra. A mappa tartalmának törlése után ürítse ki a mappa tartalmát a Recycle Binből, ahová áthelyezték. Ellenőrizze, hogyan működik a frissítőközpont a gyorsítótár törlése után.

Rendszerfájlok ellenőrzése

Az operációs rendszer számára fontos fájlok véletlen sérülése hibához vezethet a javítás telepítése során. A konzol eszközeivel visszaállíthatja őket.

Bontsa ki a “Start” menüt a “Win+X” billentyűkombinációval. Kattintson a keretes sorra a héj megnövelt jogosultságú módban történő indításához.

A parancssorba írja be az “sfc /scannow” parancsot. Nyomja meg az Enter billentyűt, és várja meg, amíg a keresőprogram befejezi a rendszer vizsgálatát az esetleges sérülések keresésére. A jelentés a képernyőképen kettesével jelölt területen jelenik meg.

Használja a DISM-et, ha az SFC használatával hiba történt, vagy ha a jelentés szerint a helyreállítás lehetetlen. A parancssorba írja be a “dism /on” parancsot

 • ne /cleanup-image /restorehealth”. Futtassa a fizikai billentyűzeten az Enter billentyű lenyomásával. Várja meg, amíg a nyíl által jelzett területen a grafikus mutató kitöltődik, és megjelenik a végleges jelentés. Indítsa újra a számítógépet, és ellenőrizze, hogy a frissítés elérhető-e.

  Antivírus kikapcsolása

  Vannak olyan esetek, amikor a harmadik féltől származó vírusirtó programok blokkolhatják a frissítések fogadását és telepítését. A hiba lehetséges okának felméréséhez tiltsa le őket, és ellenőrizze a számítógépet a Windows Defender segítségével.

  Keresse meg a pajzs ikont a tálca területén, ahogy a képernyőképen látható. Kattintson rá a biztonsági eszköztár megnyitásához.

  Lépjen be a képernyőképen látható vírusvédelmi részbe.

  Indítsa el a tesztet a megjelölt gombra kattintva. Győződjön meg róla, hogy a számítógép nem fertőzött, és ellenőrizze a Frissítési központot.

  Frissítse a buildet

  Ha a számítógép már régóta nem csatlakozik a hálózathoz, a 0x8007042c hiba megoldásához használhatja a Media Creation Toolt. Töltse le ingyenesen a hivatalos Windows 10 oldalról.

  Indítsa el a Media Creation Toolt a számítógépen. Alapértelmezés szerint a rendszer teljes operációs rendszerfrissítésre szólít fel. A “Következő” gomb megnyomásával elfogadja.

  Kövesse a Windows frissítés varázslójának lépésről lépésre történő ajánlásai szerint. Várja meg, amíg a szerszám elvégzi az előzetes műveleteket, és nyomja meg a keretben megjelölt gombot. Több újraindítás után a legújabb operációs rendszer lesz a számítógépén.

  Kézi patch telepítés

  Ha egy adott javítás letöltésekor 0x8007042c hiba jelenik meg, próbálja meg nem automatikusan, hanem futtatható fájlként letöltve telepíteni azt.

  Nyissa meg a Microsoft online katalógust. Írja be a frissítés számát a zöld színnel kiemelt mezőbe, és nyomja meg a “Keresés” gombot. Válassza ki a kapott eredmények közül a számítógépre telepített operációs rendszer verziójának és bitmódjának megfelelő opciót. Nyomja meg a kiválasztott patch előtt lévő kettes számmal jelölt gombot.

  A megjelenő ablakban kattintson a nyíllal jelzett linkre. Zárja be a letöltést megerősítő párbeszédpanelt, és várja meg, amíg a frissítés megérkezik a számítógépére.

  Kattintson duplán a letöltött MSU fájlra, mint egy közönséges programra. Nyomja meg a megerősítő gombot az önálló telepítő felugró ablakában.

  Fogadja el a licencszerződést az “Elfogadom” gombra kattintva. Ezzel egyidejűleg a frissítés telepítése is elindul. Indítsa újra a számítógépet, ha szükséges.

  Összefoglalva

  A következő módszerekkel szabadulhat meg a Windows 10 frissítések telepítését megakadályozó 0x8007042c hibától. Válasszon egy megfelelőt, vagy kombináljon többet a garantált eredmény elérése érdekében.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: