A Hangerő bővítése gomb nem aktív a Windows 10 rendszerben

Az operációs rendszer beépített eszközei lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy bizonyos szabályok szerint partíciókat hozzon létre és módosítson a számítógéphez csatlakoztatott adatmeghajtókon. Szakértőink elmondják, mikor nem működik a Windows 10 “Kötet bővítése” funkciója.

A terjeszkedés iránya

A Microsoft operációs rendszerekben a lemezkezelés az MMC konzol alkalmazáson keresztül történik, és számos korlátozással rendelkezik. A kötet típusának megváltoztatása nélküli bővítés egy fizikai meghajtón belül balról jobbra történik.

A következő képernyőképen az “1” szám jelzi, hogy a lemezterület milyen irányban bővíthető. Az “1. meghajtón” belül a “D” partíciót a grafikus megjelenítési területen a “D” partíciótól jobbra lévő résszel lehet bővíteni. A fenti példában a “Bővítés” gomb inaktív, mivel a meghajtón nincsenek ki nem osztott területek.

A “D” partíciót a jobb oldalán lévő “E” partíció eltávolításával kell megnövelni. Az “Adatok” kötet bővíthető a művelet után keletkező szabad hely felhasználásával. Az egymást követő partíciókat nem lehet átugrani. Ha a “D” kiterjesztés helyett “F”-et próbál használni az “E” eltávolítása nélkül, akkor a kötetet alapból dinamikusra alakítja át.

A következő képernyőkép mutatja, hogyan működik ez a rendszer. A duplával jelölt gomb a “D”-től jobbra található “E” hangerő törlése után válik aktívvá. A helyette létrehozott fel nem osztott területet az Adat partíció bővítésére használja.

Fájlrendszer

A második korlátozás a fájlrendszerrel kapcsolatos. Csak NTFS-formátummal formázott kötetet lehet a megfelelő partícióra particionálni.

A következő képernyőkép a FAT32 fájlrendszerrel rendelkező “E” partíció kontextusmenüjének inaktív gombját mutatja. A jobb oldali ki nem osztott terület nem használható bővítésre. A hangerő növeléséhez először meg kell változtatnia a formátumát a menüben található hármas gomb segítségével.

A formázás felugró ablakban a nyíl által jelzett elemnél a legördülő menü segítségével. Válassza az NTFS-t fájlrendszer-típusként, és nyomja meg az OK gombot.

Mivel a formázási művelet során az adatok törlődnek, az adatokat előzetesen át kell helyeznie egy másik kötetre vagy külső meghajtóra. Erősítse meg az “OK” gomb megnyomásával.

A fájlrendszer módosítása után a bővítés gomb használható.

A fájlrendszer átalakítása

Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy a felhasználónak nincs kéznél további tárolóeszköz, és nincs elég hely az információk ideiglenes átvitelére más kötetekre.

Olvasson tovább  Komponensek engedélyezése és letiltása a Windows 10-ben

Indítsa el a Start speciális menüt a Win+X billentyűkombinációval. Kattintson a keretes területre a héj megnövelt jogosultságokkal történő indításához.

A fent leírt “E” kötet esetében a fájlrendszer átalakítási parancs a következőképpen néz ki “convert E: /FS:NTFS”. Miután beírta, nyomja meg az Enter billentyűt a fizikai billentyűzeten. A Windows kérni fogja, hogy adjon meg egy új kötetcímkét. Helyezze be, és nyomja meg az Enter billentyűt a partíció fájlrendszerének formázás nélküli átalakításának elindításához. Az információk így érintetlenül maradnak, és a kötet bővíthető lesz.

Összefoglalva

Szakértőink elmagyarázzák a Windows 10 beépített segédprogramjával történő partícióbővítés szabályait. Az ebben a tartalomban található tippek segítségével hatékonyan kezelheti a számítógép rendelkezésre álló tárhelyét.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: