A hibernálás letiltása a Windows 10 rendszerben

A Microsoft operációs rendszerek többféle energiatakarékossági profilt támogatnak. Ezek közül a leghatékonyabb a hibernáció. Ebben az üzemmódban a számítógép nem használja az akkumulátor energiáját, és a RAM-adatok a hiberfilre íródnak.sys fájl a merevlemezen. Kényelmes laptopokhoz, de gyakorlatilag használhatatlan egy állandóan csatlakoztatott otthoni számítógéphez. Szakértőink elmondják, hogyan lehet letiltani a hibernációt a Windows 10 rendszeren, ha nincs rá szükség.

Teljesítményprofilok

Az operációs rendszer energiaprofiljai könnyebben kezelhetők a klasszikus eszköztárból.

“Win+R” parancsikon a “Futtatás” párbeszédpanel megnyitásához. Írja be a “powercfg” szót a szövegmezőbe.cpl” a “Power” alkalmazás közvetlen eléréséhez a vezérlőpultban. Nyomja meg az OK gombot a végrehajtáshoz.

A felugró ablakban kattintson a hiperhivatkozásra a képernyőképen látható keretből.

A bekapcsoló és az alvó gomb műveleteinek meghatározása, ha a számítógépen rendelkezésre áll. Az alapértelmezett inaktív konfigurációs elemek feloldásához használja a triplával jelölt linket.

Törölje a jelölőnégyzetet a nyíl által jelzett területen. Mentse el a változtatásokat a “Mentés” gombbal, és ezzel egyidejűleg térjen vissza az applet főablakába.

Az oldalmenüben kiemelt hiperhivatkozásra kattintva érheti el a hibernációs beállítások részt.

Nyissa meg a Speciális beállítások vezérlőpultot.

Bontsa ki az “Alvás” elemet az általános listában történő kiválasztásával. Menjen a “Hibernálás” feliratú részhez a dupla sorban. Állítsa az időszámlálókat nulla pozícióba. A “0” helyett a “Soha” jelenik meg. Az eredmények rögzítése az “Apply” gomb megnyomásával.

Parancssor

A fenti lépésekkel letilthatja a számítógép hibernációját, és eltávolíthatja a megfelelő elemet a Start gomb leállítási menüjéből. Fájl hiberfil.A sys-t, amelyet szintén az operációs rendszer gyors indítására használnak, nem érinti a.

A “Start” speciális menü meghívása a “Win+X” parancsikonnal. Az alapértelmezett shell futtatása emelt jogosultságokkal. Az alább leírt műveletek a CMD és a PowerShell értelmező esetében azonosak.

Írja be a következő parancsot a hibernáció és a gyorsindítási mód kikapcsolásához “powercfg -h off”. Fájl hiberfil.A sys fájl, amely a telepített RAM 30-75%-át teszi ki, azonnal törlődik a lemezről. Ha az operációs rendszer észrevehetően lassabban indul, akkor a “kikapcsolt” beállítás “bekapcsolt”-ra történő módosításával kapcsolhatja vissza.

Módosítsa a hiberfil fájlt úgy, hogy csak a hibernációt tiltsa le, de a gyors indítást hagyja meg.sys méretének csökkentése. Írja be a “powercfg -h type reduced” parancsot, és nyomja meg az Entert.

A fájl teljes méretének visszaállítása hiberfil.Használja a “powercfg -h type f” parancsot

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: