A javítási napló megtekintése a Windows 10 rendszerben

A Microsoft rendszeresen kiad frissítéseket és javításokat, amelyeket a Windows 10 a háttérben tölt le. A telepített frissítések közül sok nem igényel újraindítást, és a felhasználók gyakran nem is tudnak róluk. Az operációs rendszer frissítéseinek ellenőrzéséhez van egy napló, ahol a Windows Update szolgáltatás minden művelete regisztrálva van. Szakértőink elmondják, milyen lehetőségek állnak a felhasználó rendelkezésére.

Grafikus felület

Az eszköztár meghívása a “Win+i” billentyűkombinációval. Menjen a képernyőképen kiemelt részhez.

Válassza ki a “Frissítés központ” lehetőséget az ugró területen. A kézi ellenőrzés gomb alatt vannak linkek a további beállítási blokkokhoz. Kattintson a duplán megjelölt vonalra a napló nézethez.

Az operációs rendszer által kapott összes frissítés a könnyebbség kedvéért négy csoportba van rendezve. A képernyőképen az első és az utolsó. A tetején látható, hogy mikor telepítették az utolsó féléves komponensfrissítést. Az eggyel jelölt link megnyitja az operációs rendszer online súgóját. Más frissítések esetében a számmal és leírással ellátott link a Microsoft támogatási oldalára vezet. Ha ez megnyílt, a felhasználónak megjelennek a Windows frissítéssel járó módosításai.

Vezérlőpult applet

A “Win+R” billentyűkombináció a “Futtatás” párbeszédablakot hozza létre. Írja be az “appwiz” szót a kiemelt mezőbe.cpl”. Kattintson a virtuális OK gombra vagy a fizikai gépelési billentyűre, ami közvetlenül a gépre telepített szoftverek kezelésére szolgáló Klasszikus Vezérlőpult alkalmazáshoz vezet.

A megnyíló ablakban kattintson a nyíllal jelzett átmeneti területen lévő linkre.

Az információs mezőben megjelenik a számítógépre telepített kritikus frissítések listája. A Microsoft támogatási oldalán a frissítés teljes részleteit a sorozatszám segítségével érheti el. A duplával jelölt oszlop lehetővé teszi a telepítés dátuma szerinti rendezést.

Parancssor

Ugyanezek az adatok lekérdezhetők a parancssor segítségével is. Nyissa meg a “Start” almenüt a “Win+X” billentyűkombinációval. A mezőre kattintva a PowerShell elindulhat emelt jogosultságokkal.

Írja be a “wmic qfe” parancsot a promptba

 • st /format:
  Olvasson tovább  Hogyan változtathatja meg a témát a Windows 7 rendszeren
  “és nyomja meg az Entert. A konzolablakban megjelenik a főbb frissítések táblázatos formázású listája. A Microsoft támogatási oldalára mutató linkekkel kezdődik, amelyeket másolva további információkhoz juthat.

  Események megtekintése

  Amikor megjelenik a Futtatás párbeszédpanel, írja be az eventvwr.msc”. Nyomja meg az OK vagy a fizikai billentyűzet enter billentyűjét a rendszeresemények megtekintésére szolgáló MMC konzol alkalmazás megnyitásához.

  Bontsa ki a zölddel kiemelt könyvtárakat a bal oldali könyvtárfában. Jelölje ki a képernyőképen látható “Operational” fájlt egyikkel. A főkonzol dobozában megnyílik az Update Center eseményeinek listája. Válassza ki a listából a “41” kódú sorokat. Kattintson duplán a Speciális ablak megnyitásához.

  Kattintson a “Részletek” fülre. Az “updateTitle” blokkban egy kötőjellel jelölve találjuk a telepített frissítés leírását.

  Összefoglalva

  Szakértőink többféleképpen is megvizsgálhatják a Windows 10 frissítési naplóját. Válassza ki a legmegfelelőbbet, és nézze meg a rendszer által kapott javításokról szóló információkat.

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: