A számítógép nevének módosítása a Windows 7-ben

Az otthoni hálózat létrehozásakor célszerű nevet adni a számítógépnek, hogy könnyebben azonosítható legyen. Szakértőink megmutatják, hogyan kell ezt megtenni Windows 7 alatt.

Rendszer tulajdonságai

A Microsoft lehetővé tette, hogy nevet adjon a számítógépnek a tálcán.

Hívja meg a Futtatás párbeszédpanelt a Win+R billentyűkombinációval. Írja be a “sysdm” szót a szövegdobozba.cpl”. Nyomja meg az enter billentyűt a fizikai billentyűzeten, vagy kattintson az “OK” gombra az egérrel.

A megnyíló tulajdonságok ablakban váltson a “Számítógép neve” fülre. A zöld jelölés a Windows telepítés során megadott számítógép nevét jelzi. Kattintson a “3” jelzéssel ellátott “Módosítás” gombra.

Írja be a kívánt számítógép hálózati nevét a jelölővel kiemelt és a képernyőképen eggyel jelzett mezőbe. Kattintson az “OK” gombra az ablak bezárásához.

A rendszer egy tájékoztató üzenetben figyelmezteti Önt, hogy mikor lépnek hatályba az Ön által elvégzett módosítások.

A fő tulajdonságok ablakban látni fogjuk a számítógép új nevét. A képernyőképen zöld jelöléssel van kiemelve. Az információs sor alján emlékeztet az újraindításra. Futtassa a programot, hogy a helyi hálózat többi eszköze számára is láthatóvá váljanak a módosítások.

Parancssor

Az átnevezés a hálózati beállításokhoz kapcsolódik, és a rendszergazda végezheti el a parancssorból.

Nyissa meg az operációs rendszerének Start menüjét a “Start” gombra kattintva. Használja a keresőmezőt a program nevének beírásával. A “2”-vel jelölt területen egyezés látható. Kattintson a jobb gombbal a program nevét tartalmazó hiperhivatkozásra. A megnyíló kontextusmenüben válassza a “Futtatás rendszergazdaként” lehetőséget.

Miután megjelenik a prompt, írja be a parancsot: “wmic computersystem where name=”%számítógépnév%” call rename name=”ÚjNév””. Cserélje ki a “NewName”-et a számítógép kívánt hálózati nevére. Nyomja meg az Entert a fizikai billentyűzeten.

Nyilvántartási szerkesztő

A számítógép átnevezésének utolsó módja a rendszerleíró adatbázis-bejegyzés közvetlen szerkesztése.

Írja be a “regedit” szót a “Futtatás” párbeszédablakba. Az OK gombra kattintva elindul a Registry Editor.

Bontsa ki a HKLM mappát, és nyissa meg benne egymás után a “SYSTEM”, “CurrentControlSet” és “Control” mappákat. Kattintson a “ComputerName” mappára a tartalmának megnyitásához. Válassza ki az azonos nevű almappát. Menjen az ablak jobb oldalára, és a jobb egérgombbal nyissa meg a “ComputerName” billentyű kontextusmenüjét. Válassza a “Módosítás” lehetőséget a legördülő menüből.

Írja be a kívánt nevet a szerkesztőablakba, majd kattintson az “OK” gombra. A módosítások az újraindítás után lépnek hatályba. Ha a számítógépnek új, más eszközök számára látható nevet ad, az nem jelenik meg a rendszer tulajdonságaiban. Ez az egyetlen hátránya annak, hogy a rendszerleíró adatbázisban szerkesztheti.

Összefoglalva

Ebben a cikkben szakértőink három módszert soroltak fel a számítógép nevének megváltoztatására a Windows 7-ben. Válassza ki a legmegfelelőbbet, és tegye kényelmesebbé a helyi hálózatot.

Olvasson tovább  Az RSAT telepítése Windows 10-re
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: