A vágólap törlése a Windows 10 számítógépen

Az operációs rendszer vágólapja az alkalmazások között átvitt információk köztes tárolója. A megfelelő funkciókkal másolt vagy kivágott adatok a RAM-ba kerülnek, és a behelyezéskor visszakereshetők. Szakértőink megmutatják, hogyan törölheti a vágólapot a Windows 10 rendszereszközök segítségével.

Vágólap napló

A 1809-es építéssel kezdődően a Windows 10 felhasználói felülete lehetővé teszi a vágólap tartalmának vezérlését.

Ez a funkció alapértelmezés szerint ki van kapcsolva, de a felhasználó saját belátása szerint aktiválható. Nyomja meg a “Win+V” billentyűkombinációt a napló alkalmazás meghívásához. Nyomja meg a keretes gombot a grafikus felület aktiválásához.

Ha a munka befejeztével törölni szeretné a naplópuffert, hívja meg újra a kezelőalkalmazást a “Win+V” kombinációval. Bármelyik “kártyán” nyomja meg a nyíl által jelzett hármas pont szimbólumot. Kattintson a “Törlés” területre a kibővített menüben.

Nyissa meg a Windows Vezérlőpultot a Win+i billentyűkombinációval. Menjen a képernyőképen kiemelt részhez.

Görgessen lefelé a kiválasztási területen egészen az aljáig, hogy megtalálja az eggyel jelölt elemet. Használja a nyíllal jelzett csúszkát a napló aktiválásához. A vágólap adatainak törlésére szolgáló gomb a képernyő alján, a szinkronizálási paraméterek alatt található.

Parancssor

Ha a tartalomnaplózás ki van kapcsolva, akkor a vágólapot a parancssor segítségével törölheti ki.

A Start menü kibontása a Win+X billentyűkombinációval. Shell indítása felhasználói módban.

A promptba írja be, hogy “echo off | c

 • p”. Az Enter megnyomása törli a vágólapot.

  Összefoglalva

  Az ebben az anyagban található szakértőink tanácsait követve Ön képes lesz kezelni a vágólap tartalmát, és szükség esetén törölni azt.

  Olvasson tovább  Hogyan lehet tudni a rendszer 32 vagy 64 bites rendszerét a Windows 7-ben?
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: