A Windows 10 elrendezésváltó beállítása

Minden olyan felhasználó, akinek nem az angol az anyanyelve, a nemzeti elrendezést használja a gépeléshez. Alapértelmezés szerint a Windows 10-ben a gépelési nyelv megváltoztatásához egyszerre két billentyűparancsot használunk. Ha nem elégedett az “Alt+Shift” és a “Win+Space” billentyűkkel, kicserélheti őket egy ismertebb vagy kényelmesebb billentyűre. Szakértőink elmondják, hogyan kell csinálni.

Nyelvek kiválasztása

A legtöbb esetben a szükséges nyelvek kiválasztása az operációs rendszer telepítési fázisában történik. Ha ezt valamilyen okból nem tette meg, vagy ha meg kell változtatnia a nyelvi beállításokat, adjon hozzá további csomagot saját maga.

Nyissa meg a Windows Beállítások eszköztárat a “Win+i” billentyűkombináció megnyomásával. Egyetlen kattintás a keretes szakasz eléréséhez.

Válassza ki az oldalsó menüben az eggyel jelölt opciót. Görgessen lefelé a beállítások között a jobb oldalon, amíg a képernyőképen a jelölővel kiemelt blokkhoz nem ér. Nyomja meg a plusz jelet (a nyíl jelzi) a Nyelvi csomagok hozzáadása párbeszédpanel megnyitásához.

Az egységgel jelölt mezőbe írja be a kívánt nyelv nevét. Az elérhető funkciókat az egyes ikonok előtt jelöljük. Miután kiválasztotta a kívánt nyelvet, nyomja meg a “T” betűvel jelölt gombot.

A csomag gépelési nyelvként való használatához válassza ki a nyíl által jelzett pozíciót. Kattintson a “Telepítés” gombra, és várjon a letöltésre és telepítésre.

Kapcsolási módszer

A nyelvváltási módszer beállításai a Windows 10 kiadása óta többször változtak. Íme, hogyan kell ezt megtenni a 2004-es építési számmal, amely 2020 közepére van beállítva.

Menjen az operációs rendszer beállítási paneljének fentebb már áttekintett szakaszába. Az ablak jobb felső részén található egy gyorsbillentyűs terület a beállítások szerkesztésére. Kattintson a kettes ikonra.

A billentyűzetbeállítások blokkjához kattintson az oldal alján található bekeretezett linkre.

Megnyílik egy klasszikus operációs rendszer ablak. A fő mezőben látható az aktuális elrendezés kapcsolási kombinációja. A billentyűzetkiosztás megváltoztatásához kattintson a képernyőképen látható gombra.

Mozgassa a rádiógombot a kiemelt blokkban az új billentyűparancs kiválasztásához.

Alapértelmezett nyelv

A kézi kapcsolás mellett a felhasználó beállíthatja az automatizálás paramétereit, amelyek meghatározzák az operációs rendszer folyamatos viselkedését.

Olvasson tovább  Hogyan készítsünk aláírást a Yandexben.E-mail

Mielőtt a billentyűparancsok kiválasztására kerülne sor, a felhasználónak lehetősége van megváltoztatni a szövegbevitel alapértelmezett nyelvét és annak meghatározási módját. Az eggyel jelölt legördülő menü segítségével adja meg a prioritást élvező billentyűzetkiosztást. A nyíllal jelölt pozíció bejelölésével elhagyhatja az orosz nyelvű felületet, és elsőbbséget adhat az angol nyelvnek. Ez nagyon hasznos lesz azok számára, akik gyakran használják a Futtatás párbeszédpanelt, a parancssort, vagy akik egyszerűen nem szeretik a billentyűzet beviteli nyelvét váltani.

Az Ön által elvégzett beállítások alapértelmezett értékként használhatók minden olyan felhasználó számára, aki a jövőben hozzáadódik a rendszerhez. Nyissa meg a Futtatás párbeszédpanelt a Win+R billentyűkombinációval. Írja be az “inlt” szót a kiemelt mezőbe.cpl” és nyomja meg az “OK.

A megnyíló Klasszikus Vezérlőpult alkalmazásban kattintson az egyiknek jelölt fülre. Kattintson a szomszédos mezőben jelzett gombra.

A nyíllal jelzett területen lévő négyzetek bejelölésével az aktuális felhasználóhoz megadott beállításokat az összes fiókra átmásoljuk. A képernyőképen a kiválasztott beállítások zölddel vannak kiemelve, az alapértelmezett beállítások pedig türkizkékkel jelennek meg.

Összefoglalva

Ebben az anyagban szakértőink tippjeit követve beállíthat egy kényelmes kombinációt a billentyűzetkiosztás váltásához, és automatizálhatja a meghatározás néhány paraméterét.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: