A Windows 10 verziójának ellenőrzése

A Windows 10 megjelenésével a Microsoft megváltoztatta a fejlesztési stratégiáját. A vállalat felhagyott az új termékek fejlesztésével, és átállt a féléves frissítési ciklusra. Az operációs rendszer száma változatlan marad, de félévente az operációs rendszer új verziója jelenik meg. Négyjegyű jelölés, ahol az első két számjegy az évszám, a második pedig a hónap, amikor az RTM-építés készen áll. Szakértőink elmondják, hogyan tudhatja meg a számítógépére telepített Windows 10 verzióját.

Rendszerbeállítások

A legegyszerűbb, ha a beállítások menüben ellenőrzi az operációs rendszer specifikációit.

A Windows beállítások kezdeti ablakának megnyitása a “Win+i” billentyűkombinációval. Menjen a képernyőképen kiemelt partícióra.

Az oldalsó kiválasztási menüben az utolsó elemre lépünk, és az egérrel kiemeljük azt. Keresse meg a “Windows beállítások” információs mezőt az ablak jobb oldalán. A verzióinformáció a képernyőképen zöld jelöléssel van kiemelve.

A Windows-beállítások “Rólunk” szakaszát közvetlenül a következő képernyőképen látható paranccsal érheti el. Indítsa el a “Futtatás” párbeszédpanelt a “Win+R” billentyűkombinációval. Írja be az “ms-settings:about” szót a szövegmezőbe idézőjelek nélkül, majd kattintson az “OK” gombra.

Parancs winver

A “winver” parancs egy külön ablakban megjeleníti a számítógépre telepített Windows verziójára és felépítésére vonatkozó információkat.

Hívja a “Futtatás” párbeszédpanelt a fentiek szerint. Írja be a “winver” szót a szövegmezőbe, és indítsa el a parancsot az Enter billentyűvel a fizikai billentyűzeten.

A verzióinformációkat az ablakban zöld jelölés emeli ki.

A nyilvántartás

A szükséges adatok kiderítésének másik módja az operációs rendszer beállításjegyzékének használata.

Írja be a “regedit” szót a “Futtatás” párbeszédpanelen. Kattintson az “OK” gombra a registry editor megnyitásához.

A megnyíló ablakban navigáljon a “HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT” helyre. Jelölje ki az egérrel a “CurrentVersion” részt. Az ablak jobb oldalán keresse a képernyőképen zölddel kiemelt “ReleaseId” sort.

Összefoglalva

Ebben az anyagban szakértőink többféle módon is leírják a számítógépre telepített Windows 10 verziójának megállapítását. Válassza ki a legmegfelelőbbet, és szerezze be a szükséges információkat.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: