Alvó üzemmód beállítása a Windows 7-ben

Az energiatakarékos üzemmódot, amely a RAM tartalmát a merevlemezre menti, hibernációnak nevezik. A Microsoft operációs rendszerei a Windows 95 óta támogatják. 2007 előtt az orosz lokalizációban alvó üzemmódnak hívták. Ez a mód leginkább a laptop-felhasználóknak kedvez, de asztali számítógépeken is használható. Szakértőink elmondják, hogyan állítsa be az alvó üzemmódot a Windows 7-ben.

Teljesítményterv

A Microsoft operációs rendszerekben a felhasználó három energiatakarékos üzemmódot használhat. A hibernált és a hibrid hibernált üzemmódok előnyösebbek az állandó tápellátással rendelkező szabványos PC-k esetében. Laptopok számára – hibernálás.

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a Win+R billentyűkombinációval. Írja be a “powercfg” szövegdobozba.cpl” és nyomja meg az “OK” gombot. Ez közvetlen hozzáférést biztosít a Windows Vezérlőpult energiagazdálkodási szakaszához.

Az ablak fő mezőjében a rádiógomb a számítógép aktuális energiaellátási tervét mutatja. A konfiguráláshoz kattintson az eggyel jelölt hiperhivatkozásra, vagy használja a kettővel jelölt menüpontot.

A nyilakkal jelzett legördülő menük segítségével állítsa be az alvó üzemmódba lépés idejét akkumulátor vagy fixen rögzített tápegység használata esetén. Módosítsa a beállításokat a képernyőképen látható “3” betűvel jelölt gombra kattintva. A “4”-gyel jelölt hiperhivatkozás további paramétereket jelenít meg.

Keresse meg az “Alvás” részt a megnyitott ablakban. Telepítse a tartalmát, és határozza meg, hogy szükség van-e hibrid üzemmódra. Az asztali számítógépeknél állítsa a nyílkapcsolókat “On”-ra, notebookoknál hagyja a képernyőképen látható módon. Mentse a változtatásokat az “Apply” gombbal.

Ébredésvédelem

Biztonsági okokból a hibernációs üzemmódhoz jelszókérdés is tartozik. Ha nincs rá szükség, például otthoni PC esetén, akkor letiltható.

A Teljesítményvezérlő panelen lépjen az alábbi képernyőképen kiemelt részhez.

A nyíl mutatja a legördülő menüket, amelyek az operációs rendszer által az alvó és a kikapcsoló gombok megnyomásakor végrehajtott műveletek kiválasztására szolgálnak. A biztonsági beállítások beállításához kattintson a “2” hiperhivatkozásra.

Mozgassa a rádiógombot a képernyőképen a nyíllal jelzett pozícióba, és mentse a változtatásokat. A fenti műveletek eredményeképpen a rendszer nem kér jelszót, amikor hibernált üzemmódból ébred fel.

Parancssor

Fájl hiberfil.sys, amely a rendszerlemez gyökérkönyvtárában található, a számítógép hibernációs üzemmódba lépésekor a RAM-ból történő információ írására szolgál. A számítógépen telepített RAM 80 százaléka törlődik. Ha egy asztali számítógépen minden munkamenet a leállítással ér véget, nincs szükség a szabad hely fájl használatára.

Futtassa a parancssort emelt jogosultságokkal. Írja be a “powercfg /h off” parancsot a parancssorba, és nyomja meg az Entert a fizikai billentyűzeten. A hibernálási mód kikapcsolása a számítógépen és a hiberfil.A sys törlődik a merevlemezről.

Ha megváltoztatja a PC sorrendjét, a “powercfg /h on” parancs segítségével visszaállíthatja azt. A művelet során nincs szükség újraindításra. Fájl hiberfil.A sys azonnal létrejön, miután megnyomta az Entert.

a

Ebben az anyagban szakértőink elmagyarázták, hogyan lehet beállítani vagy teljesen letiltani a hibernációs üzemmódot a Windows 7 operációs rendszerben.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: