Hogyan alakítsuk át a GPT-t MBR-re a Windows 10 telepítésekor?

GPT partíciós tábla, az Intel által a BIOS felváltására kifejlesztett UEFI szabvány részeként. Eredetileg szerverplatformokra tervezték, de hamar elterjedt a PC-ken is. A GUID partíció néhány nyilvánvaló előnye ellenére

, M
továbbra is párhuzamosan létezik. Ennek az együttélésnek az eredményeként a felhasználónak problémája lehet a következőkkel kapcsolatban. Ha például frissíteni próbál, az operációs rendszer nem hajlandó telepíteni az új meghajtóra az eltérő particionálás miatt. Hogyan lehet feloldani ezt a konfliktust és átalakítani a GPT-t M-re?
Szakértőink elmondják, hogyan kell telepíteni a Windows 10-et.

A partíciós rendszer átalakítása

Modern operációs rendszerként a Windows 10 mindkét típusú partíciós táblát megérti. Egyforma sikerrel használható GPT és M
. A választás csak az alaplapon múlik. Ha rendelkezik UEFI firmware-rel, akkor nyugodtan csatlakoztathatja az új meghajtót, és folytathatja a telepítést. A BIOS egy kicsit bonyolultabb lehet.

A legelején, a helyszínválasztási fázisban a Windows 10 telepítője értesítést adhat arról, hogy nem folytathatja a telepítést. Kattintson a hiba szövegét tartalmazó mezőre, hogy megnézze, mi a hiba.

A megjelenő információs ablakban a telepítő megmutatja, hogy miért nem tudja elvégezni a kívánt műveletet. A probléma jellegének megállapítása után zárja le az üzenetet. A problémás meghajtó száma a listában. Az előző képernyőképen ez a nyilakkal látható.

Nyomja meg a Shift+F10 billentyűkombinációt a parancssor megnyitásához. Egyes laptop modellek a “Shift+FN+F10” billentyűkombinációt használják. Írja be a “diskpart” szót, és nyomja meg az Enter billentyűt. Ez egy lemezekkel való munkára tervezett konzolos segédprogramra vált át. A képernyőkép a konzol ablakot mutatja a parancs után.

Írja be “

 • st disk” a telepítő által definiált lemezek listájának lekérdezéséhez. Az információs sorok végén lévő csillagok azt jelzik, hogy mindkét felismert meghajtón GUID partíciót használnak
 • .

  A particionálási sémát az 1-es lemezen meg kell változtatni, mert az operációs rendszer nem volt hajlandó telepíteni. Adja meg a “select disk 1” parancsot, kiválasztva a kívánt meghajtót. A segédprogram csak a lemezzel folytatja a munkát.

  Írja be a “convert m
  “A táblázat típusának módosítása. Miután megkaptuk az átalakítási jelentést, használjuk a “

 • lemez”. Az 1. lemezen nincs csillag a megjelenített listában, ami azt jelenti, hogy kiléphet a parancssorból. Írja be az “exit” billentyűt a Diskpartból való kilépés megerősítéséhez, és ismét bezárja a konzolt.

  Frissítse a listát a telepítő ablakában az “1” jelzésű gomb segítségével. Mivel a partícionálás érzékelésének problémája megoldódott, a hibát tartalmazó információs karakterlánc eltűnik. Folytathatja az operációs rendszer telepítését.

  Következtetés GPT az M
  A Windows 10 telepítésekor

  Ezekkel a rövid utasításokkal menet közben, a Windows telepítésének megszakítása nélkül módosíthatja a partíciós sémát.

  Olvasson tovább  Linux telepítése USB flash meghajtóra
  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: