Hogyan indítsa újra a notebookot, ha lefagy

Fagyott laptop újraindítása – ‘feladat egy csillaggal’. És gyakran olyan csúnyán lefagy, hogy még a Ctrl+Alt+Del sem reagál rá. És míg egy asztali számítógépet kihúzhat, ez nem működik egy laptopon, mivel annak akkumulátora van.

Van azonban néhány módja annak, hogy újraindítsa a laptopot, ha lefagyott.

Mielőtt azonban megpróbálná újraindítani az akadozó laptopot, érdemes kipróbálni néhány “puha” lehetőséget.

Első lehetőség:

 1. Nyomja meg a Ctrl+Alt+Del – három billentyűt egyszerre. Ezek a billentyűzet különböző sarkaiban találhatók;

 2. Ha Windows 10 rendszert futtat, egy világos kék képernyőt kell látnia. A jobb alsó sarokban lesz egy kikapcsoló gomb, amellyel újraindítható a készülék;

 3. Ha Windows 7 operációs rendszerrel rendelkezik, a Feladatkezelő megnyílik. Keresse meg benne a nem reagáló programot, és tiltsa le a “Feladat visszavonása” gombra kattintva.

Második lehetőség:

 1. Nyomja meg a Ctrl+R billentyűkombinációt (két billentyű a billentyűzeten);

 2. Ha megnyílik a “Futtatás” ablak, írja be a shutdown /r parancsot, és nyomja meg az Entert.

 3. Az operációs rendszer újraindítása megkezdődik.

 4. De ha ez a két lehetőség nem működik, akkor vészhelyzetben le kell kapcsolnia a készüléket.

Figyelmeztetés!A következő módszerekkel nem szabad visszaélni, mivel ezek az alkatrészek gyorsabb elhasználódásához vezetnek. A merevlemez különösen rosszul szenved. Tehát csak végső megoldásként alkalmazza őket – ha nincs türelme megvárni, amíg a laptop “lerakja”, vagy ha furcsa sípoló és kattogó hangok hallatszanak a ház alól (különösen a merevlemez közelében).

Hogyan indítsa újra a laptopot, ha az leállt

Újraindítás a bekapcsológombbal

Ez a módszer lehetővé teszi, hogy újraindítsa a laptopot, ha az leáll, anélkül, hogy leállítaná azt. Ugyanúgy működik, mint az asztali számítógépeken.

Utasítások:

 1. Nyomja meg és tartsa lenyomva a notebook bekapcsológombját 5 másodpercig. Ez idő alatt a képernyő elsötétülhet, de ne engedje el, amíg el nem számol ötig;

 2. Engedje el a gombot, majd nyomja meg újra. A laptopnak el kell indulnia.

 3. Az operációs rendszer az ezt követő rendszerindításkor valószínűleg jelezni fogja, hogy a leállítás nem megfelelően történt, és felajánlja, hogy biztonságos módban induljon el. Ha a leállást nem egy válaszoló program okozza, akkor figyelmen kívül hagyhatja ezt a tanácsot, és normál üzemmódban indíthatja újra a rendszert.

Ha pedig a rendszerben bekövetkezett változások, például illesztőprogramok vagy inkompatibilis szoftverek telepítése miatt akadozik, jobb, ha biztonságos módban indít, és eltávolítja a zavaró alkalmazást.

Hogyan állítsa vissza a laptopot az akkumulátor eltávolításával

Ez a lehetőség nem a gyengéknek való. De a gyakorlat azt mutatja, hogy ez gyakran segít, még akkor is, ha a laptop valamilyen oknál fogva nem hajlandó bekapcsolni az újraindítás után egy öt másodperces kikapcsolás után.

Utasítások:

 1. Zárja be a képernyőt anélkül, hogy a futó és függő programokra figyelne;

 2. Húzza ki a töltőberendezést;

 3. Fordítsa meg a készüléket, és vegye ki az akkumulátort. Ez általában a két kapcsoló megpattintásával és az akkumulátor felfelé húzásával jár;

 4. Hagyja a számítógépet akkumulátor és töltés nélkül körülbelül tíz percig;

 5. Csatlakoztassa először az akkumulátort, majd a töltőt, és kapcsolja be a számítógépet.

Ha a laptop a kemény leállítás után (öt másodperces Power down) nem kapcsol be, de ez a funkció segített neki “elindulni” – ez az alaplapon meglehetősen komoly problémák jele. Érdemes kapcsolatba lépni egy szervizközponttal.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: