Hogyan készítsen e-mailt a számítógépén

A legtöbb online szolgáltatásnál történő regisztrációkor meg kell adnia egy e-mail címet. Ingyenes postafiókot hozhat létre a főbb keresőmotorokban, mint a Google vagy a Yandex. Ebben a cikkben szakértőink megmutatják, hogyan végezze el ezt a műveletet a számítógépén.

Webes felület

Az e-mail cím létrehozásához a terjesztésben szereplő vagy alapértelmezetten használt böngészőt használjuk.

Menjen a Google honlapjára. Az ablak jobb felső részén egy kis menü található. Kattintson a képernyőképen a nyíllal jelzett területre.

A Gmail bejelentkezési oldaláról kattintson az eggyel jelölt linkre. Válassza a legördülő menüt a személyes használatra szánt postafiók létrehozásához.

Töltse ki az “1” jelű mezőket a felhasználó vezeték- és keresztnevével. Jelentkezzen be a következő sorban a “@” előtt. a felhasználónévnek egyedinek kell lennie, ezért eltarthat egy ideig, amíg találunk egyet. Írja be a jelszót a “3” betűvel jelölt első mezőbe. Használhatja a böngészője által felkínált tooltip-et, vagy maga is megteheti. Pontosan írja be a jelszót a jobb oldali mezőbe. Alapértelmezés szerint a beírt karakterek pontokkal vannak elrejtve. A képernyőképen látható nyíl szimbólumra kattintva a felhasználó ideiglenesen bekapcsolja a kijelzőt, hogy ellenőrizze, helyesen írta-e be a szöveget. Fejezze be a műveleteket a “Tovább” gombra kattintva.

Adja meg születési dátumát, és válassza ki a nemet a legördülő listából. Kattintson a hárommal jelölt gombra.

Az utolsó lépésben fogadja el az adatkezelésre vonatkozó szolgáltatási feltételeket és adatvédelmi szabályzatot.

Létrehozott postafiók. A rendszer felkéri a mappa elrendezésének kiválasztására és további profiladatok kitöltésére, de ezek opcionális lépések, amelyeket bármikor elvégezhet.

Email szoftver

A felhasználó preferenciájától függ, hogy az e-mailek kezelésére a webes felületet vagy egy külön programot használ-e.

Nyissa meg a “Mail” alkalmazást, amely a Windows disztribúcióban szerepel. Kattintson a keret által jelzett területre.

Válassza ki a képernyőképen látható nyíllal jelzett ikont a Számlák hozzáadása menüben. A Google mail a világ egyik legnépszerűbb szolgáltatása, amelynek alapbeállításai előre be vannak állítva a programban.

Írja be a teljes postacímet a “user@” formátumú, eggyel jelölt mezőbe.

Írja be a szolgáltatásba történő regisztrációkor megadott jelszót a nyíllal jelzett mezőbe.

Kattintson az “Engedélyezés” gombra, hogy az alkalmazás hozzáférjen a postafiók, a címjegyzék és a naptárbejegyzések tartalmához.

Írja be a feladó nevét a zöld színnel kiemelt mezőbe. Kattintson a képernyőképen a nyíllal jelzett “Bejelentkezés” területre. A szoftver automatikusan beállítja a többi paramétert, és csatlakozik a Google levelező szerveréhez.

Értesítést kapunk a levelező kliens beállításainak végéről. Zárja be a fiókvarázslót a “Kész” mezőre kattintva, és már használhatja is a programot.

Összefoglalva

Szakértőink megmutatják, hogyan készítsen e-mailt a számítógépén. A levelezőszolgáltatások sok tekintetben megegyeznek, és az alábbi szolgáltatások bármelyikén létrehozhat egy e-mailt ezzel az algoritmussal.

Olvasson tovább  Felhasználói mappa átnevezése a Windows 10 rendszerben
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: