Hogyan lehet letiltani a billentyűzavarást a Windows 10 rendszerben

A billentyűzetbillentyűk az operációs rendszer speciális funkcióinak részét képezik. Ez a technológia megváltoztatja a billentyűparancsok használatának módját, lehetővé téve az egyidejű nyomkodás elhagyását. Fogyatékkal élők számára tervezték, de játék vagy intenzív billentyűzethasználat esetén útban lehet. Szakértőink elmondják, hogyan lehet kikapcsolni a billentyűk ragasztását a Windows 10-ben.

Rövidítés

Alapértelmezés szerint a beállítási párbeszédpanel a bal vagy jobb Shift billentyű ötszöri lenyomásával érhető el.

A Windows egy felugró ablakot jelenít meg hangjelzéssel. Kattintson a kiemelt hiperhivatkozásra.

Az új operációs rendszer műszerfala a speciális funkciók kezelési területén nyílik meg. Az “1”-gyel jelölt csúszkát állítsa a “Letiltva” állásba. Ez a művelet automatikusan letiltja a képernyőképen kiemelt speciális beállítások mezőt. Ha a felugró ablak a dupla Shift-kattintás után zavaróvá válik, törölje a dupla jelölőnégyzet bejelölését.

Különleges jellemzők

A Microsoft a ragadós vezérlési beállítások új felületre történő átvitelével még nem távolította el a klasszikus Vezérlőpult duplikált funkcióit.

A “Win+R” parancsikon a “Futtatás” párbeszédablakot hozza létre. Az aláhúzott “control” mezőbe írja be. Nyomja meg az OK vagy az Enter billentyűt a klasszikus Rendszer vezérlőpult megnyitásához.

Keresse meg a képernyőképen a dobozos részt, és nyissa meg egyetlen kattintással.

Válassza ki a billentyűzetműködés mezőt az opciós központban. Kattintson a linkre az általános beállításokhoz.

Ha csak a billentyűk ragasztását szeretné letiltani, törölje a jelölést az eggyel jelölt négyzetből, és mentse a módosításokat. Az aktiválási menü kikapcsolásához kattintson a kettővel (2) jelölt linkre.

Az “1” szám a következő szakaszban a billentyűragasztás általános letiltására szolgáló jelölőnégyzetet mutatja. Egy dupla jelzéssel ellátott nyíl mutat arra az elemre, amely törli a megjelenített. Oldja fel mindkét billentyűt, és mentse el a módosításokat az “Apply” gomb megnyomásával.

Windows rendszerleíró adatbázis

Ha valamilyen oknál fogva a fenti beállítások nem működnek, használjuk az operációs rendszer beállításjegyzékét, és végezzük el a következő módosításokat.

Olvasson tovább  A Windows 10 rendszerbetöltő visszaállítása

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt, és írja be a “regedit” szót a szövegmezőbe. Nyomja meg az enter billentyűt vagy az OK gombot.

A beállításjegyzék-szerkesztőben bontsa ki a HKCU ágat. Nyissa meg a “Vezérlőpult” – “Accessibi” könyvtárat

 • ty”. Jelölje ki a “2” jelölésű mappát. Kattintson duplán a “Flags” elemre az ablak jobb oldalán. Az aktuális értéket “122”-vel helyettesíti.

  Ismételje meg a “StickyKeys” mappában. Állítsa a “Flags” kulcsot “506”-ra.

  A konfiguráció véglegesítése a “ToggleKeys” mappában. A “Flags” string paraméter numerikus értékének javítása “58”-ra. A módosítások alkalmazásához zárja be a szerkesztőt, és indítsa újra a számítógépet.

  A végén

  Szakértőink három lehetséges módot soroltak fel a Windows 10 billentyűzár funkciójának letiltására. Válassza ki a legmegfelelőbbet, és konfigurálja a billentyűzetet tetszése szerint.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: