Hogyan másolhat a MacBookon

A másolás, az egyik első funkció, amit a felhasználó minden operációs rendszerben megtanul. A műveletre mind a fájlokkal való munka, mind a szöveges dokumentumok szerkesztése során szükség van. Szakértőink elmagyarázzák, hogyan kell másolni a Macen.

Kontextus menü

A macOS kontextusmenüje lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy különböző szerkesztőkben manipulálja a fájlokat, valamint a szövegrészleteket.

Szakértőink például a TextEdit szövegszerkesztő programot használták. Válassza ki a kívánt fragmentumot, és kattintson a jobb gombbal a kontextusmenü megjelenítéséhez. A műveleti blokkban kiválasztjuk a dupla.

Keresse meg a dokumentumban azt a helyet, ahová a kiválasztott szövegrészletet szeretné elhelyezni. Kattintson a jobb gombbal a menüre, és használja a “Beillesztés” parancsot.

A Finder fájlkezelőt ugyanígy kell használnia. Válasszon ki egy dokumentumot, és kattintson rá a jobb gombbal. Ha a kontextusmenüben kiválaszt egy fájlt, a “Másolás” elemet a fájl neve fogja kísérni. Több dokumentum esetében a “tárgyak” kifejezést használják, valamint a “tárgyak” számát.

Navigáljon a célkönyvtárhoz úgy, hogy megnyitja azt egy külön ablakban vagy egy új lapon. Kattintson a jobb gombbal a nyíl által jelzett helyre. A kibontakozó menüből válassza ki a képernyőképen a dupla.

Billentyűzet gyorsbillentyűk

a billentyűparancsok ugyanígy működnek a macOS-ben a fájlokkal és dokumentumszeletekkel végzett műveleteknél is. A képernyőképen a másoláshoz és beillesztéshez használt gombok láthatók. A megszokott Windows felhasználó vagy

 • A Ctrl billentyűt itt a ⌘ feliratú Command módosító jelöli.

  Fájlok duplikálása

  A “duplikátum” funkció lehetővé teszi a Mac tulajdonosok számára, hogy pontos másolatot készítsenek egy fájlról vagy könyvtárról.

  Jelölje ki a másolni kívánt objektumot, és hívja fel a kontextusmenüjét. Válassza ki a képernyőképen duplával jelölt sort. A kiválasztott dokumentum másolata létrejön a forráskönyvtárban, és a “copy” szó hozzáadásra kerül a névhez.

  A “Command+D” billentyűkombináció hasonlóan működik. Egy kiválasztott fájl vagy fájlcsoport duplikálására szolgál.

  Befejezni

  Szakértőink számos másolási módszert vázoltak fel a macOS-ben. Szükség szerint használja a kontextusmenü bejegyzéseit vagy a billentyűparancsokat.

  Olvasson tovább  A vágólap törlése a Windows 10 számítógépen
 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: