Hogyan szinkronizálhatja az iPhone névjegyeket a Gmail-lel

Az Apple által épített ökoszisztémában az eszközök az iCloudon keresztül szinkronizálódnak az eszközök között. Előfordulhat, hogy a névjegyek átviteléhez párosítania kell a készüléket a Google-fiókjával, ha Androidról frissít, vagy ha különböző operációs rendszerű készülékeket használ egyszerre. Szakértőink megmutatják, hogyan teheti ezt meg az iPhone-ján.

Számla

Az Apple okostelefon és a Google párosításához létre kell hoznia egy Google-fiókot.

Nyissa meg az iPhone beállításait, és az általános beállítások listájában megjelenik a doboz.

Alapértelmezés szerint az eszközön egy Apple ID van az iCloudhoz társítva. Koppintson az “Új” sorra.

A szolgáltatások listájában válassza ki a Google-t a cég logójával ellátott területre kattintva.

Lehetővé teszi a webes szolgáltatásra való áttérést az engedélyezéshez.

Ha rendelkezik érvényes Gmail-címmel, írja be azt a nyíl által jelzett mezőbe, és kattintson a dupla jelöléssel ellátott gombra. Ha az iPhone tulajdonosa nem rendelkezik regisztrált Google-fiókkal, kattintson a “Létrehozás” gombra.

A megadott e-mail tulajdonjogának megerősítése a jelszó beírásával a nyíl mezőbe. Nyomja meg a “Tovább” gombot a hitelesítési folyamathoz.

Miután az ellenőrzés befejeződött, a felhasználó belép az ablakba, hogy kiválassza a levelezési szolgáltatási opciót. Jelölje ki a kívánt területeket a rádiógombok mozgatásával. Ebben a példában szakértőink lekötötték a beérkezett üzeneteket, a névjegyeket és a naptárat.

Visszatérve a főoldalra, két fiókot látunk. A névjegyek szinkronizálása mindkét esetben engedélyezett, és automatikusan elindul, ha mobil vagy vezeték nélküli hálózathoz csatlakozik.

Szinkronizálás

A Google-fiókkal összekapcsolva az iCloud továbbra is az iPhone címjegyzékbejegyzések elsődleges tárolási szolgáltatása.

Nyissa meg az okostelefon beállításait, és lépjen be a képernyőképen kerettel jelölt részbe.

A címjegyzék beállításainak listájában az utolsó sor a főfiókot tartalmazza. Koppintson rá a kiválasztási párbeszédpanel megnyitásához.

Koppintson a “Gmail” területre, és állítsa be okostelefonját úgy, hogy a Google-nak adjon elsőbbséget. Ha ezt megtette, az új kapcsolatok először oda kerülnek mentésre, és csak ezután az iCloudba.

Összefoglalva

Szakértőink megmutatják, hogyan lehet beállítani az iPhone-on tárolt kapcsolatok szinkronizálását a Google e-mail szolgáltatásával. Az eljárás nagyon kevés időt vesz igénybe, és a háttérben fut. Ha nem tiltja le a címjegyzék tárolását az iCloudban, a felhasználó további biztonsági mentést kap.

Olvasson tovább  Azonosítatlan hálózat hiba elhárítása Windows 10 alatt
Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: