Hogyan törölhet egy fiókot a Windows 7-ben

A Microsoft operációs rendszerek támogatják a független profilok létrehozásának lehetőségét. Így több személy is használhatja ugyanazt a számítógépet, és mindannyian saját felhasználónévvel jelentkezhetnek be. A számítógéphez hozzáférő felhasználók profiljait a rendszergazda kezeli. Szakértőink elmondják, hogyan távolíthatja el a haszontalan Windows 7 fiókot.

Vezérlőpult

Az operációs rendszerben a felhasználói profilokkal való munka fő eszközei a vezérlőpanel egy szakaszában összpontosulnak.

Nyomja meg a “Win+R” billentyűkombinációt a “Futtatás” párbeszédpanel megnyitásához. Írja be a “control userpasswords” szót a szövegmezőbe. Nyomja meg az Enter gombot a fizikai billentyűzeten, vagy kattintson az OK gombra az egérrel.

A parancs megnyitja a Windows Vezérlőpult “Felhasználói fiókok” szakaszát. Kattintson a hiperhivatkozásra a képernyőképen látható keretben.

Keresse meg a törölni kívánt profilt a számítógépen elérhető profilok listáján. Az ikonra kattintva megjelenik a fiókkezelési menü.

Válassza ki a “Törlés” hiperhivatkozással ellátott sort a műveletek listájából.

A következő oldalon válassza ki, hogy mi legyen a profiljában található fájlokkal. Ha minden szükséges adatot már korábban feltöltött a külső meghajtóra, nyomja meg a dobozos gombot. Ha a “Fájlok mentése” lehetőséget választja, a “Zöld” felhasználói könyvtár tartalma a rendszergazda asztalán lévő külön mappába kerül.

Az utolsó lépésben erősítse meg a profil törlését a mezőben jelzett gombra kattintva.

Account manager

A felhasználói biztonsági beállítások részletes kezelése a fiókkezelő segítségével történik. A nem kívánt profilok törlésére is használható.

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt. Írja be a “control userpasswords2” szöveget a szövegdobozba, és nyomja meg az “OK” gombot.

A Fiókkezelő ablakban tegyen egy jelölőnégyzetet az “1” jelölésű helyre. Aktiválja a vezérlőelemeket a profil kiemeléséhez a felhasználói lista területén. Kattintson a “Törlés” gombra.

A Windows rendszer figyelmeztetést ad ki, amely az adminisztrátori műveletek következményeire figyelmeztet. Erősítse meg a profil törlését az “Igen” gombra kattintva. A fent említett lehetőséggel ellentétben a Fiókkezelő használata nem kéri az adatok mentését. A kiválasztott felhasználó könyvtára minden tartalmával együtt azonnal és véglegesen törlődik.

Parancssor

A fiókok törlésének utolsó módszere a parancssorból történő, emelt jogosultságú futtatást igényli.

Olvasson tovább  Hogyan válasszunk SSD-t: Egyszerű és hasznos tanácsok

Nyissa meg a Start menüt a “Start” gombra kattintva, és használja a keresőmezőt. Írja be az eltávolítani kívánt program nevét. Ahogy gépel, a Windows elkezdi a megfelelő. Amikor a parancssor ikonja megjelenik a kimeneti területen, kattintson rá a jobb gombbal. Bontsa ki a kontextus menüt, és válassza ki a hárommal jelölt menüpontot.

Amikor a prompt promptban megjelenik egy meghívó sor, írja be a következő parancsot: “net user Felhasználónév /delete”. Helyettesítse a “Felhasználónév” szót annak a felhasználónak a felhasználónevével, akinek a fiókját törölni szeretné. A fizikai billentyűzet Enter billentyűjének megnyomása teljesen törli a kiválasztott profilt. A rendszer nem ad értesítést az elvégzett műveletek következményeiről, és nem igényel további megerősítést.

Összefoglalva

Ebben a cikkben szakértőink három módszert soroltak fel a felhasználói fiók eltávolítására a Windows 7 rendszerben. A legbiztonságosabb az első közülük. A rendszer néhányszor megerősítést kér, és elmenti a törölt profiladatokat későbbi használatra.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: