Hogyan törölheti az előzményeket a Mozillában

A Google Chrome után a második legnépszerűbb asztali böngésző a Mozilla Firefox. Szakértőink elmondják, hogyan lehet törölni a meglátogatott webhelyek előzményeit és beállítani az automatikus törlést.

Egyéni rekordok

Ha nem szeretné teljesen törölni az előzményeket, akkor szelektíven is korrigálhatja azokat. Csak a feleslegesnek tűnő bejegyzéseket törölje.

Kattintson a böngésző eszköztárában az “1” ikonra. Nyissa meg az “Előzmények” területet a megnyíló menüben. Válassza a “Mindent megjeleníteni” lehetőséget a megjelenő műveletek listájából.

Megjelenik egy további panel “Könyvtár” néven. Válassza ki a kívánt időszakot az oldalmenüből. Válassza ki a törölni kívánt ablakbejegyzés fő mezőjében a következőt. Kattintson a jobb gombbal a kontextusmenü megnyitásához. Kattintson a képernyőképen hárommal jelölt vonalra.

Törlés időszakonként

Az előzmények törlése a Firefoxban szelektíven, néhány órás időszakokban vagy egyszerre is elvégezhető.

Hívja fel a fentiek szerint a kezelési menüt, és bontsa ki a “Napló” területet. A műveletlistában válassza ki a “3” feliratú sort.

A megnyíló Előzmények kezelése ablakban a legördülő menü segítségével adjon meg egy időszakot. Megadhatja az utolsó órát, két, négy vagy egy napot. A menü utolsó opciója a teljes előzmények törlésére szolgál. Ezenkívül a dupla jelöléssel jelölt területen jelölje ki a törléskor törlendő adatokat. Zárja le a lépéseket a képernyőképen látható “3” számra kattintva.

Automatizálni

A böngésző beállításaiban a felhasználó beállíthatja az előzmények tárolására és automatikus törlésére vonatkozó beállításokat.

Nyomja meg a Firefox eszköztár vezérlő menü gombját. Válassza ki rajta a Beállítások lapot.

A megnyitott panelen váltson az “Adatvédelem és biztonság” szakaszra. Keresse meg a “History” blokkot. A duplán látható legördülő menüben három forgatókönyvet állíthat be a böngésző viselkedésére vonatkozóan. Alapértelmezés szerint az összes böngészési előzmény elmentésre kerül. A “Nem emlékszem” teljesen kikapcsolja az előzmények tárolását. Az utolsó, hárommal jelölt – megjegyzi a felhasználó által meghatározott műveleteket.

Miután kiválasztotta, jelölje be a “Törlés záráskor” jelölőnégyzetet. A “Beállítások” gomb megnyitja az előző szakaszban tárgyalt adatválasztó párbeszédpanelt. Az egyetlen különbség, hogy nincsenek időbeállítások. A triplával jelölt gomb megnyitja az előzmények törlése panelt. A “4” jelölőnégyzet bejelölésével a felhasználó a Firefoxot privát módba kapcsolja. A böngésző a munkamenet végén automatikusan törli a böngészési előzményeket.

Összefoglalva

Szakértőink elmondják, hogyan törölheti a Mozilla böngésző előzményeit. Válasszon egyet, amelyik tetszik, és testre szabhatja a böngészőt a saját ízlése szerint.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: