Komponensek engedélyezése és letiltása a Windows 10-ben

A Windows 10 néhány, a legtöbb felhasználó számára nem szükséges funkciója nem aktiválódik a telepítés során. Ez a lista tartalmazza például a virtualizációs és hálózati adminisztrációs eszközöket. Szakértőink elmondják, hogy szükség esetén hogyan lehet további operációs rendszerelemeket engedélyezni vagy letiltani.

Beállítások panel

Nyissa meg a Windows Vezérlőpultot a “Win+i” billentyűkombinációval. Menjen a képernyőképen a kerettel jelzett részhez.

A kiválasztási mezőben válassza ki a beállítási blokkot, amelyet a. Kattintson az ablak jobb oldalán kiemelt hiperhivatkozásra.

A speciális funkciók blokk kezdőlapja a rendszerben már telepített komponenseket mutatja. Kattintson a nevet tartalmazó területre a leírás és a vezérlőelemek megjelenítéséhez. Egy új hozzáadásához használja a hármas “plusz” szimbólummal jelölt területet.

Hasonlóképpen, egy komponens névsorára kattintva megjelenik a komponens leírása és a telepítés gombja.

Vezérlőpanel

Nyissa meg a “Futtatás” párbeszédpanelt a “Win+R” billentyűkombináció megnyomásával. Írja be az “appwiz” szót a szövegdobozba.cpl”. Nyomja meg az “OK” vagy az enter billentyűt a billentyűzeten, a telepített szoftverrel való működésre tervezett klasszikus vezérlőpanel alkalmazás futtatásával.

Kattintson a navigációs területen található hivatkozásra az alkatrészkezelő ablak megnyitásához.

Jelölje be a telepítéshez szükséges elemeket. A fekete négyzet a kiválasztási mezőben azt mutatja, hogy a rendelkezésre álló komponensek készlete részben telepítve van. A listában szürkével kiemelt elemek a Windows telepítőcsomagból származnak, de előfordulhat, hogy nem telepíthetőek a számítógépre, mert a hardverkonfiguráció nem felel meg a minimális követelményeknek. A kiválasztás befejezése után kattintson az “OK” gombra a telepítési folyamat elindításához.

Összefoglalva

Szakértőink két egymást kiegészítő módszert ismertettek az összetevők telepítésére a Windows 10-ben. Használja ezeket az operációs rendszer funkcionalitásának bővítésére.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: