Ubuntu telepítése ugyanarra a meghajtóra, mint a Windows 10

Az Ubuntu eredetileg a tömegfelhasználókra gondolva készült. A fejlesztőknek sikerült maximálisan leegyszerűsíteniük a telepítési és beállítási eljárást, így a család egyik legnépszerűbb tagja lett

 • nux. Szakértőink elmondják, hogyan telepítheti az Ubuntut ugyanarra a meghajtóra, mint a Windows 10-et.

  A forgalmazási készlet kiválasztása

  A disztribúciós készlet aktuális verzióját legegyszerűbben a projekt honlapjáról töltheti le. Kattintson a fenti linkre, majd lépjen a “Letöltés” fülre, amelyet a képernyőképen egy. Az “Ubuntu Desktop” mezőben egy nyíl található, amely két gombot jelöl a disztribúció letöltéséhez. Az LTS az ötéves támogatási időszakkal rendelkező verziót jelenti. A második link a szokásos, kétévente megjelenő terjesztési csomaghoz vezet. A támogatási időszak kilenc hónap.

  Értékelőink az LTS verziót választották. A párbeszédpanel rádiógombját helyezze a “Mentés” pozícióba. Kattintson az “OK” gombra a disztribúciós csomag ISO formátumú letöltésének elindításához a számítógépére.

  Rögzítse a képet a Rufus programmal, a legfrissebb verziót a hivatalos weboldalról szerezze be. Csatlakoztasson egy legalább 8 Gb kapacitású USB flash meghajtót a számítógéphez. Az USB-sticknek meg kell jelennie a nyíllal jelzett mezőben. Kattintson a “Kiválasztás” gombra, és adja meg a letöltött Ubuntu disztribúció ISO fájljának helyét.

  Miután a kép neve megjelenik az eggyel jelölt mezőben, ellenőrizze a partíciós sémát. Válassza ki az M
  a legördülő menüben, amelyet egy kettős. Kattintson a “Start” gombra az égetési folyamat elindításához.

  Fogadja el az ajánlott formátumot a felugró ablakban található rádiógomb segítségével.

  Várjon, amíg a nyíllal jelölt előrehaladási sáv megtelik. Zárja be az appletet, és távolítsa el az USB-sticket, miután befejezte a munkát.

  A meghajtó particionálása a Windowsban

  A második rendszer telepítéséhez szabad helyet kell biztosítanunk a merevlemezen. Tekintsük meg a művelet végrehajtásának két módját.

  Indítsa el a Start-up menüt a “Win+X” billentyűkombinációval. Kattintson a dobozra a Lemezkezelés alkalmazás megnyitásához.

  A grafikus megjelenítési területen válassza ki a “C” rendszermeghajtót. Kattintson a jobb gombbal a kontextusmenü megnyitásához. Válassza ki a kötet tömörítését, hogy helyet biztosítson az Ubuntu telepítéséhez.

  Várjon néhány másodpercet, amíg a Windows elemzi a meghajtót. A rendelkezésre álló kapacitás a képernyőképen látható nyílvesszővel jelölt helyen jelenik meg. A következő, zöld színnel kiemelt mezőben állítsa be a telepítendő szabad hely nagyságát

  Olvasson tovább  A Chrome frissítések letiltásának 5 módja
 • nux space. Az Ubuntu kényelmes működéséhez legalább 25 Gb-ot ajánlott használni, a minimális követelmény 5 Gb. Kattintson a “Tömörítés” gombra a lemez partícionálási eljárás elindításához.

  Ha a rendszer kötetétől jobbra egy ki nem osztott területet jelölővel jelölünk ki, fejezze be az appletet.

  Indítsa el a számítógépet a hozzá csatlakoztatott telepítőmédiáról. Mozgassa a kurzort a GRUB menüben a nyíllal jelzett felső pozícióba. Nyomja meg az Entert, Ubuntu üzemmódban futtatva

 • ve CD.

  A megnyíló grafikus varázsló ablakának bal oldalán válassza ki a rendszer fő nyelvét. Kattintson a dupla nyíllal jelölt gombra a telepítési folyamat folytatásához.

  Billentyűzetkiosztás kiválasztása. Az alapvető beállítások az ablak bal oldalán jelennek meg. Az applet jobb oldalán a felhasználó kiválaszthatja a nemzeti nyelvi elrendezést.

  Válassza ki a telepítési lehetőség rádiógombját, és válasszon az alap- és a minimumverzió közül. Jelölje be vagy vegye ki a jelölést a speciális beállításoknál. Alapértelmezés szerint a telepítéskor felajánljuk, hogy töltse le a frissített szoftvert.

  Változtassa meg a manuális particionálás opciót a rádiógombnak a nyíllal jelölt pozícióba történő áthelyezésével.

  Keresse meg a Windowsban létrehozott szabad helyet a listában. Kattintson a “plusz” szimbólumra a “2” számnál.

  Az új ablakban válassza ki az Ext4 fájlrendszert az új partícióhoz. A legördülő menü segítségével állítsa be a “/” csatlakozási pontot, amely a gyökérkönyvtárnak felel meg. Kattintson az “OK” gombra, és használja az előre beállított paramétereket.

  Erősítse meg, hogy egy új partíció jelent meg a listában a szabad hely helyett. A legördülő menü segítségével adja meg a “Windows Boot Manager” kötetet a rendszerbetöltő telepítési helyeként.

  Nyomja meg a “Folytatás” gombot, hogy elfogadja a lemez elrendezésének módosításait, és engedélyezze az Ubuntu formázását az Ubuntu telepítéséhez kiválasztott partícióra.

  Adja meg az időzónát, amelyben jelenleg tartózkodik.

  Végül töltse ki a kiemelt mezőket, megadva a hálózat nevét, felhasználónevét és jelszavát. Kattintson a “Folytatás” gombra az Ubuntu telepítésének megkezdéséhez.

  Ha a művelet befejeződött, egy felugró üzenetben kap értesítést. Kattintson a dobozos gombra a számítógép újraindítása közben, és távolítsa el a telepítőmédiát.

  A merevlemezen elhelyezett GRUB boot loader menüjében a felső sor az Ubuntu indítására szolgál, az alsó sor pedig -Windows.

  Telepítés particionálás nélkül

  A telepítés második változata feltételezi, hogy a Windowsban nem particionálta a lemezt.

  Olvasson tovább  Hogyan változtathatja meg a MacBook MAC-címét

  Ismételje meg a fent leírt műveleteket az ötödiktől a kilencedik lépésig. Használja az automatikus particionálás alapértelmezett beállítását, ha a rádiógombot a nyíllal jelölt helyen hagyja.

  Az Ubuntu telepítő elemzi a lemez állapotát, és egy új partíciót biztosít az operációs rendszer telepítéséhez. Ha szükséges, változtassa meg a méretét az egyikkel jelölt határvonal áthelyezésével. Nyomja meg a duplával jelölt gombot az időzóna kiválasztási párbeszédpanel megnyomásához.

  Összefoglalva

  A szakértőink által adott lépésről-lépésre történő útmutatásokat követve Ön képes lesz az Ubuntut a Windows 10 mellé telepíteni, és mindkét operációs rendszert használni a számítógépén, szükség szerint váltogatva közöttük.

 • Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: