Zsebszolgáltatás a Firefoxban – telepítés és beállítások

A késleltetett olvasási szolgáltatás Pocket a Firefox böngészőbe kódszinten van integrálva, és opcionális funkció. A felhasználónak csak regisztrálnia vagy bejelentkeznie kell a cikkek aktiválásához és mentéséhez. Szakértőink elmagyarázzák a Pocket és beállításait.

Bejelentkezés és bejelentkezés

A funkciószintű integráció azt jelenti, hogy más böngészőkkel ellentétben nem szükséges bővítményt telepíteni a késleltetett olvasási szolgáltatás használatához a Firefoxban.

Alapértelmezés szerint a Zseb ikon a böngésző kombinált cím- és keresősávjának jobb oldalán jelenik meg. Ha rákattintunk, megnyílik a kontextus aktiválási menüje. A “2” jelzésű gomb a Firefox Sync használatával történő bejelentkezésre szolgál. Az alábbiakban az e-mail regisztrációs linket találja. A képernyőképen az utolsó három egy hiperhivatkozás a bejelentkezett felhasználók számára. Használja a Zseb engedélyezési oldalra való áttéréshez.

A böngésző új lapján megnyíló menü számos bejelentkezési lehetőséget tartalmaz. Ha rendelkezésre áll egy felhasználónév-jelszó páros, írja be azt a zöld jelöléssel kiemelt mezőkbe. Használja a listában kettővel jelölt szolgáltatások egyikét. Az utolsó a hiperhivatkozás az e-mailben történő regisztrációhoz.

A következő képernyőkép a Pocket kezdőlapját mutatja a felhasználó által korábban elmentett cikkekkel. Bejelentkezés után a lap bezárható, hogy a szolgáltatás a háttérben futhasson.

Munka a zsebbel

Ez egy késleltetett olvasási szolgáltatás. A weben talált érdekes anyagokat további tanulmányozásra félre lehet tenni ezzel az ikonnal. A mentés után minden felesleges tartalom törlődik, és a felhasználó újságcikként kapja meg a reklámbetétektől megtisztított információkat.

Nyissa meg a böngészőben azt az oldalt, amelyet félre akarunk tenni. Ha el szeretné menteni a Zsebben, kattintson a címsor szolgáltatás ikonjára vagy a bal oldali három pontra. Ezután válassza ki a “3” számot a megjelenő menüben.

A tartalom mentésekor egy felugró ablak jelenik meg a címsor alatt. A zölddel kiemelt mező a címkék megadására szolgál, amely lehetővé teszi a cikkek felhasználó által meghatározott kategóriák szerinti rendezését.

Az összegyűjtött anyagok a “Könyvtár” részben érhetők el. Kattintson az eszköztáron az “1” ikonra. Kattintson a kibővített menü dobozára.

Az utolsó elmentett cikket a képernyőképen 1 jelöli. A “2” és “3” szám jelzi a vezérlő menüket megnyitó területeket.

A bal oldali kihúzható sávban a felhasználó szűrőket szerkeszthet, és megtekintheti a korábban archivált cikkeket. A jobb oldalon az avatarodra kattintva megnyílik a személyre szabás menüje. Itt beállíthatja az ablak általános hátterét, a cikkek sorrendjét és a profilbeállításokat.

Miután megnyitott egy elmentett cikket, kattintson a nyíl által jelzett ikonra. A megnyitott menüben válassza ki a cikk hátterét, a betűméretet és a betűtípust. A “2” szám a válogatóeszközökkel ellátott területet jelöli.

Speciális beállítások

Nem minden Firefox-felhasználónak van szüksége a késleltetett olvasási szolgáltatásra, és néhány felhasználót egyszerűen zavar a címsor felesleges ikonja. Ebben a részben szakértőink ismertetik a böngésző speciális beállításait, amelyekkel letilthatja és engedélyezheti a Pocket.

Gomb törlése

A szolgáltatásgomb eltávolításához a címsorból kattintson rá a jobb gombbal. Hasonló eredményt érhetünk el a kontextus menü megnyitásával is. Kattintson a jobb gombbal a duplával jelölt sorra. Mindkét esetben a műveleti terület zöld kerettel lesz kiemelve és “3” jelzéssel lesz jelölve. Kattintson rá és törölje a Pocket gombot. A szolgáltatás aktív marad, és elérhető lesz a kontextusmenüben.

A gomb visszakapcsolásához kattintson a kettőspontra a címsoron. Kattintson a jobb gombbal az “Oldal mentése” gombra a megjelenő műveletlistában. Nyomja meg a “Hozzáadás” felugró gombot, amely a képernyőképen a hármasával van jelölve.

Szolgáltatás kikapcsolása

A késleltetett olvasási szolgáltatás teljes kikapcsolása, az ikon eltávolítása a címsorból és a konfigurációs panel kontextus menüpontjaiból.

Írja be az “about:config” szót a kiemelt mezőbe, és nyomja meg az Entert.

A megjelölt gombra kattintva Ön elfogadja a figyelmeztetést, és felelősséget vállal a tettei következményeiért.

Keresse magát a konfigurációs panelen, és írja be a “Pocket” szót a kiemelt mezőbe. Keresse meg a “kiterjesztések” opciót a megjelenő listában.pocket.engedélyezve” a képernyőképen kiemelve. Kattintson a három ikonra az ikonban jelzett három ikonra. A “4” jelű paraméter értéke “false”-ra változik, és az egész sor félkövérrel lesz kiemelve.

A végrehajtott művelet a Pocket szolgáltatás teljes leállítását eredményezi a Firefoxban. A megfelelő elemek és az ikon a címmenüben nem jelennek meg.

A lusta olvasási szolgáltatás újbóli engedélyezéséhez ismételje meg az első két műveletet a konfigurációs panelen. Kattintson a megjelölt paraméter előtt lévő ikonra, és adja vissza az “true” értéket.

Összefoglalva

Minden Firefox-felhasználó számára hasznosak lehetnek a szakértőink által a Zseb beállításairól és funkcióiról ebben a cikkben található információk.

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: