15 módszer a gyors angol nyelvtanuláshoz

A nemzetközi angol nyelvtudás manapság hihetetlenül fontos tulajdonság, de hogyan lehet megtanulni beszélni?? Holisztikus megközelítésre van szükség. Nincsenek csodák vagy “varázspirulák”, használjon több módszert párhuzamosan!

Találj egy jó online iskolát

Az első és leglogikusabb módja a gyors nyelvtanulásnak az, hogy keres egy hosszú vagy rövid távú tanfolyamokat kínáló iskolát. A nyelvi specializációt a tudásszint és az elvárt eredmények függvényében Ön választja ki. Tanóra tanárral, házi feladat – az iskolák szisztematikus tanulást biztosítanak.

A személyes tanítás nyilvánvaló előnyei a hatékonyság, a következetesség és az eredményorientált megközelítés. A hátrányok közé tartozik, hogy időt kell szakítanod az iskolába járásra.

Online iskola

Abban az esetben, ha nem lehet normál iskolába járni, célszerű az online formátumot választani. Az iskolák ezt felvett tanfolyamok vagy órarend szerinti távoktatási órák formájában biztosítják. Az online tanuláshoz stabil internetkapcsolatra van szükséged, de a világ bármely pontján tanulhatod a nyelvet anélkül, hogy ugyanarra a címre kellene menned. És nem kell hagyományos könyveket vásárolni. A távoktatási szolgáltatást nyújtó iskolák elektronikus dokumentumok és fájlok formájában nyújtanak útmutatást.

Hogyan tanuljunk angolul

Korrepetálási szolgáltatások

Nem mindenkinek van ideje szisztematikusan tanulni, egyesek online szolgáltatásokat használnak. Mindkét esetben továbbra is szükség van szakmai segítségre. A tanárral tartott órák segíthetnek rendszerezni a tudásodat, nyomon követni a fejlődésedet, motiváltnak maradni, és felfogni az összetett kérdéseket. A tanár a kiejtést is ellenőrzi és javítja. A tanár nemzetisége nem fontos, amíg pedagógiai végzettséggel rendelkezik – ha például egy brit mérnökkel beszélget, nem lesz képes rendszerezni a tanulást, mert az anyanyelvi beszélők és a tanár különböző fogalmak. oktatás 1 A tanár nemzetisége nem fontos, amíg a tanár pedagógiai végzettséggel rendelkezik.

Olvasson tovább  Hogyan jegyezz meg 100 angol szót naponta - bevált módszerek

Egy fontos pont: ha Ön kezdő angolul tanul, válasszon oroszul beszélő tanárt. olyan tanár, aki érti és világosan kommunikál, és aki megtalálja a megfelelő szavakat, hogy elmagyarázza, támogassa és megnyugtassa Önt. Egy anyanyelvi beszélő (tanár) a saját nyelvén beszélve könnyebben segíthet a tanulásban, optimálisan felső középfokú vagy annál magasabb szinten.

A tanulás integrálása az életbe

Ha a szókincsed engedi, a leckék mellett hallgass angol nyelvű zenét, podcastokat, olvass angol írókat eredeti nyelven, képregényeket, magazinokat, külföldi bloggereket, interjúkat… A Google Chrome egyébként segít a tanulásban. Keressen egy weboldalt a domain kiterjesztéssel .com/.eu stb. Az oldalak tartalma jó minőségű angol nyelven van, ezért olvassa el őket, és próbálja megérteni. Ha ellenőrizni szeretné, csak menjen a fordító szimbólum fölé, és a böngésző felajánlja a szöveg durva, de többé-kevésbé érthető fordítását.

+ 5 szó naponta

Határozd meg magadnak, hány új szót kell mondanod egy nap. Tegye a szókincsét egy jegyzetfüzetbe. Készítsen kis formátumot, amely elfér a táskájában, így bármikor rögzítheti – az utcán, a közlekedési eszközökön, a munkahelyén, üzleti partnerekkel vagy barátokkal való találkozáskor. Fontos, hogy az új szavakat ne csak feljegyezd a füzetedbe, hanem betűzd, jegyezd meg és próbáld ki őket.

Filmnézés

Filmnézés

Természetesen angol nyelvű filmekről beszélünk. Nézésük holisztikus tanulási élményt nyújt: gyakorolja a hallás utáni megértést, a képek vizuális érzékelését, mint az elhangzottak megértésének módját. Kezdje olyan filmekkel, amelyeket már ismer és többször látott oroszul. Használjon angol nyelvű moziszolgáltatást, és eleinte váltson feliratos filmekre, de próbáljon meg nem túl nagy figyelmet fordítani rájuk. A filmek témáinak megváltoztatása, hogy a filmek nem feltűnő és érdekes módon fejlődjenek.

Naprakész cikkek a munkahelyen

Nem számít, hogy hol vagy kinek dolgozik. Ha van ideje arra, hogy filmeket nézzen fejhallgatóval, vagy okostelefonja előtt ülve játsszon, helyettesítse ezeket a tevékenységeket hasznosabbakkal. Keressen cikkeket és kiadványokat a saját szakmájával vagy aktuális ügyekkel kapcsolatban az interneten. Az is szórakoztató, hogy olvassa híreket a világpolitika, a kultúra. Végezze el a fordítás ellenőrzését a 6. lépésben leírtak szerint.

Olvasson tovább  Hogyan bővítheti szókincsét

Ne hagyja figyelmen kívül a házi feladatot

Még ha úgy érzed is, hogy a leckék világosak és egyértelműek, tedd azt, amit a tanár kér tőled. Az online platformokon a diákok interaktív játékokat, kvízeket és egyéb feladatokat kapnak, ahol azonnal megtudhatják az eredményeket, és gyorsan bepótolhatják a lemaradásaikat. Egyes alkalmazások egyszerre vesznek fel témákat vagy leckéket, hogy pótolják a tanuló ismereteinek hiányát. Az esszé és mondatírás formájában benyújtott feladatokat egy tanári vagy adminisztrátori csapat ellenőrzi.

A házi feladatok mondatban történő elvégzésének ösztönzésére a helyes válaszokért pontokat kaptok, amelyeket aztán bónuszokra válthattok.

Szűrje az információkat

Ne ragaszkodjon olyan információkhoz, amelyekre a gyakorlatban nem lesz szüksége. Ha például Európába utazik, valószínűleg nem kell olyan dolgokra figyelnie, mint például a kert gondozása, vagy egy állásinterjún való részvétel. Ne írjon le olyan szavakat, amelyeket nem használ.

Beszéljen anyanyelvi beszélőkkel

Beszéljen anyanyelvi beszélőkkel

Rengeteg olyan weboldal van, ahol a világ különböző részeiről származó emberek beszélgetnek. És e-mailben, valamint videohívással. Ez a tanítási módszer jobban megfelel azoknak a tanulóknak, akik már rendelkeznek bizonyos alapismeretekkel és beszédkészséggel. Másrészt ez egy nagyszerű módja annak, hogy új barátokat szerezzen, beleértve az utazást is. A Couchsurfing mint szocializációs lehetőség nemcsak szórakoztató, hanem hasznos is – meghívhatsz külföldi barátokat, vagy elutazhatsz egy másik országba, ahol névleges díj ellenében, de gyakrabban csak szórakozásból fogadnak téged.

Előítéletek el!

A gondolatblokkok akadályozzák az angol és bármely más idegen nyelv tanulását. “Túl késő”, “Túl öreg vagyok”, “Bonyolult – nem tudom megcsinálni”, “Rossz a memóriám” – ezek olyan előítéletek, amelyek tudat alatt megakadályozzák a kívánt eredmény elérését. Engedje meg magának, hogy tanuljon, és tegyen félre minden kétséget. Szégyellje gyakorolni a közmondásos? Gyakorolj tükör előtt, vegyél részt hasonló tanulókkal folytatott beszélgetéseken. Nem jó a szavak memorizálása? Fokozatosan kezdje el növelni a szavak és az információk mennyiségét.

Olvasson tovább  Hogyan kezdjünk el rajzolni: tippek bármilyen korú kezdőknek

A telefon és a számítógép kezelőfelületének nyelvét angolra módosíthatja

Milyen gyakran előfordul: ha valamilyen oknál fogva a nyelv telepíti magát (vagy egy rendszerhiba, gyerekek, barátok vicce), akkor szükség van arra, hogy valamit megváltoztassunk, hogy megtaláljuk a kívánt fájl elérési útvonalát, de kiderül, hogy nem mindig marad a saját memóriájában. Itt jön jól az új szavak megtanulásának képessége. Segít a memóriában is.

Név matricák

Ahol csak tudsz, otthon és a munkahelyen, helyezz el matricákat a tárgyak nevével, akár olyan mondatokkal, amelyeket meg kell tanulnod. A módszer jó a vizuális érzékeléshez és a memorizáláshoz.

Vizualizálja a

Nem kell szavakat belezsúfolni, sokak számára az asszociatív módszer a leghatékonyabb. Fordítók helyett használjon képeket, amikor egy szóra keres a böngészőben. Megmondják, mit jelent a szó, és a szemed regisztrálja az alakot. Ez egyúttal lehetőséget ad arra is, hogy megértsük egy szó természetét, mert mint tudjuk, az angolban egy szónak több jelentése is lehet.

Tűzzön ki egy célt

Csak angolul tanulni egy hatalmas és nem specifikus cél. Szűkítsd le a végső szükségleted meghatározásával (utazás, állásinterjú, mindennapi élet, munkával kapcsolatos témák). Tedd ezt szisztematikusan és rendszeresen, és nem fog sokáig tartani, hogy eredményeket érj el!

Értékelje a cikket
( Még nincsenek értékelések )
Megjegyzések hozzáadása

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: