Frameless üvegezés erkélyek

  Az új technológiáknak köszönhetően a műanyag kettős üvegezésű ablakok a háttérbe mennek, és a vezető vonal egy keret nélküli üvegezést foglal el. Frameless üvegezés, elsősorban csodálatos panorámás kilátást ad az ablakról.

  Az üveg az alumíniumvezetőkhez van csatlakoztatva, amelyek a szoba mennyezetére vagy padlójára vannak felszerelve, azzal az eredménygel, hogy ablakokat kapsz műanyag keret nélkül. Úgy gondolják, hogy ez a technológia Finnországból származott hozzánk, de a finnek azt állítják, hogy az ötlet megjelent a németek. A német termelők viszont azt mondják, hogy az alapítványt az orosz mesterek fogadták el.

  Érvek és ellenérvek

  A keret nélküli üvegezésnek számos előnye van:

  • Alkalmas minden loggias és erkély számára. Az univerzális rendszernek köszönhetően minden olyan nem szabványos erkélyt mázolhat, amelyet nem lehet PVC ablakokkal készíteni.
  • A Windows megnyithatja a “könyvet”, vagy megfordíthatja őket a falhoz, és ennek eredményeként az erkély vagy a loggia teljesen nyitva lesz. Emlékezzünk vissza, hogy a műanyag ablakok csak akkor nyithatók meg, ahol különleges design van.
  • Biztonság. A kerettelen üvegező rendszer edzett üvegből készül, amelynek minimális vastagsága 6,8 mm. A “Tolstoy” 10 mm-es üvegnek tekinthető. Ezért az erős szél vagy jégeső nem szörnyű. Az üveg megtöréséhez is meg kell próbálnod.
  • Panorámás megjelenés. Ennek a rendszernek a másik legfontosabb előnye, hogy mind az ablak, mind a kívülről látható.
  • Egyszerű gondozás. A rendszernek nincs szükség óvatos gondozásra. A mosó szélek alatt nem fog gondolni arról, hogy ne essen ki az erkélyről, hogy mossa meg a “süket” ablakot. A keret nélküli rendszerben minden ablak kibontakozik, így mossa le az egyik oldalon, akkor képes lesz szabadon mosni egy másikval.

  A hátrányok között megjegyezhető:

  • Gyenge feszesség. A Windows-PVC-vel ellentétben a szőke üvegezés nem helyettesítheti az azonos szorosságú tulajdonosokat. Ha a műanyag ablakok akár 40 decibel-ig is megragadhatnak, a finn rendszer csökkenti a zajszintet maximum 10 decibelre. Ezen kívül, nehéz eső ablakok szivárgás.
  • Önprofil. Az éles csepp hőmérséklet miatt (például a napsütéses időjárás helyettesíti a havat) Az alumínium profil elrontható, ami tükröződik a rendszer megnyitásában.
  • Komplex szerelés. A telepítési munkák során még 2 mm-es szintről is fel van szerelve, komolyan befolyásolhatja a teljes kialakítást. A probléma elkerülése érdekében meg kell választania egy megbízható társaságot vagy mestert, amely a legnagyobb pontossággal foglalkozik.
  • A szúnyogháló hiánya. Ha nem egy nagy megamalopolisban élsz, akkor a lakásban lévő gyakori vendégek repülnek, szúnyogok és más élő lények, amelyek az ablakon keresztül repülnek. Telepítse a szúnyoghálót egy keret nélküli üvegezés Unreal-ra – csak ott van a javításhoz.
  • Rossz hőszigetelés. Annak ellenére, hogy most már van egy keret nélküli üveg, ugyanolyan tulajdonságokkal büszkélkedhet, mint a műanyag ablakok. Valójában a finn rendszer csak rossz időjárást véd.
  • Ár. A terv egyik legfontosabb hátránya a költség. A “kulcsfontos kulcsfontosságú” négyzetméter minimális ára 30 ezer rubelből kezdődik a külföldi cégekből, 15-től – a hazai.

  Nézetek

  A céggyártók többféle finn üvegező rendszert is létrehoztak, amelyek az üveg formájában különböznek, az alumínium profil, az üveg vastagsága és más fontos jellemzők helye.

  • A metropol a legmegfelelőbb az irodai épületek számára. Ezek téglalap alakú ablakok, amelyek világos profilja miatt könnyű csúszó rendszerrel rendelkeznek. Ez a kialakítás egy biztonságos üvegből készült, 8 mm vastagságú. A profilok a mennyezet alatt vannak.

  • A panorámás rendszer az üzleti osztályra utal, és jobb működési jellemzőkkel rendelkezik. Az összes forma és méretű üvegezéshez és loggiákhoz használják. Az ablakszárny megnyitása belsejében történik, és szabadon megkerülheti a szöget. Minden keretnek acélcsapágyai vannak, amelyek biztosítják az egész terv megbízhatóságát.

  • Az egyik első modell – Lumon, amely az építési piacon körülbelül 10 évvel ezelőtt jelent meg. Az ablakok áthaladhatnak a szögek, a modellek fogantyúk, mozgó görgők hosszú ideig nem megerősítették. Üveg vastagság: 4, 6 vagy 10 mm.

  • Pillangó – azt jellemzi, hogy a szárnyak mind a bal oldali, mind a jobb oldalon nyitva vannak. Ez a rendszer bármilyen forma erkélyét lefedheti: a körből a térre. A pillangó rendszer maximális szélterhelése 220 kg / kg-ig.M.

  • A teraszok és az ülések megoldása úgy véli, hogy csúsztatható karcsú. Ez a rendszer összehasonlítható szemüveggel a szekrényekben. A flapok felszereléséhez korlátlan számú sínt használnak. Ennek eredményeképpen az ablak teljes felületének 80% -át nyithatja meg.

  • Sliding Track – Egy másik nézet, amelyet az üvegezett erkély vagy a loggia akkor használnak. A design javult a pecsét.

  Sajnos, megtalálva a keret nélküli meleg, kettős üvegezésű üveget az erkély szigetelésére, amit nem fog sikerülni. Minden rendszer élesedik, hogy megvédje Önt a csapadékból, de nem több, mint ez. Különböző becslések szerint a híres üvegezési maximum az utcán 3-5 fokos hőmérsékletet tart. Még egy meleg padló sem fogja megmenteni az erkélyt a téli időjárás kerettelen üvegezésével.

  Teljesítmény jellemzői

  Hordozó

  A szoba megnyitásakor vagy kiszivárogásakor az összes üveget az erkélyen belül kell kinyitni. Először fel kell emelnie a fogantyút az első szárnyon, majd – fordítsa az üveget a falra.

  Fontos megjegyezni, hogy tilos a szoba szigetelése a hideg évszak alatt. Meg kell tartani az erkélyt a szellőzési módban. Ellenkező esetben a ködögés miatt a szerkezeti elemek elronthatók.

  Hozzon létre egy designt a falhoz egy speciális fallistával. Az alsó bélés egy szalag lesz, amelyhez az összegyűjtött ablakokat a falhoz csatolhatja.

  Biztonság

  Rendelhet egy speciális zárat, amellyel az ablakok blokkolják a kisgyermekeket.

  A tervek típusai

  • “Könyv”. Ablaksütés simán küldött két profilnak köszönhetően. Teljes nyílással, minden szárnya, mint egy könyv a falhoz. Ezt a designt külföldi vállalatok képviselik a pillangó nézete.

  • A párhuzamos alsó tömítéseken nyitva van. Ez a rendszer nagy keresletet kínál a teraszok vagy az ülések telepítésekor. Az útmutatók négy és 12 között lehetnek. Mindegyik a szárny felszerelése.

  • Rendszer a mennyezeten vagy a legfelsőbb búvárkodás alatt a mennyezet erőteljes útmutatója miatt kapott nevét.

  • Az egyik legnépszerűbb külföldi rendszer a Todocristal, amelyet egy nagy tömítettség és erő jellemez. A spanyol gyártó felhívta a figyelmet a súlyos légáteresztő képesség problémájára. A rendszer alsó profilját csapágyak nélkül tervezték, és két alumíniumprofil csatlakozásának köszönhetően nagy tömítettség érhető el.

  Az orosz gyártók között vannak olyan vállalatok, amelyek nagymértékű keret nélküli üvegezést kínálnak. Például az európai minőségű Estel rendszerét több mint 10 éve alkalmazzák. A külföldi analógoktól megkülönböztetik az útmutatók kialakítását, a beállításokat. A gyártó azt ígéri, hogy magas színvonalú elemeket biztosít Önnek alacsony áron.

  Szintén megtalálhatja Oroszországban a “Lumon Oy” finn cég gyártását. Különösen a Szentpéterváron, az “Oko stílus” társaság a finn aggodalom hivatalos képviselője.

  Hogyan válasszuk ki?

  Elkezdődni kell, el kell döntenie, hogy az erkély egy lakásban van-e egy lakásban, vagy ez a hely a nyári összejövetelekhez. Ha az első verzióról beszélünk, akkor a kerettelen üvegezés nem az Ön számára. Emlékezzünk arra, hogy nincs meleg keret nélküli tervezés. Maximális, hogy megkapja ezt az üvegezést – a levegő hőmérséklete legfeljebb 7 fok magasabb, mint az utcán.

  Válasszon egy hazai vagy külföldi gyártót, elsősorban az erkély jellemzőin is kell alapulnia. Ha nem tervezi, hogy gyakran menjen hozzá, akkor jobban telepítse az orosz vállalatok ablakát, hogy megmentse. Ahhoz, hogy megkapja a nyári verandát a lakásban, jobban használja a külföldi gyártók termékeit.

  Jobbfly vagy Lumon. A legtöbb kiválasztja az ablakokat egy összecsukható könyvrendszerrel, amelynek összegyűjtése az erkély végén van. Az ilyen kialakítás azonban körülbelül 30% -kal drágább, mint a párhuzamos csúszó rendszer telepítésekor, amely a SASH-profil mozgása miatt helyet takarít meg.

  Gondoskodás

  Profilok együttvezetőkkel festett porfestékkel. Utcai por, amit eltávolíthatsz egy gyenge szappan válással, de ne használjon mosószerekkel csiszolóanyagokkal. Kerülje el a festéksavakat és az oldószereket.

  Az üveg a legjobb, ha egyszerű vízzel vagy speciális eszközzel mossuk, alkohol vagy oldószer nélkül. Javasoljuk, hogy puha ruhát mosson.

  Tiltott:

  • Használjon Emery Papírt a profil vagy útmutatók tisztításához;
  • Az oldószer, sav, erős mosószerek profiljába való bejutás;
  • Mosóablakok speciális eszközökkel savval, oldószerrel vagy alkohollal;
  • Használja, ha egy rongyos ablakok mosása csiszoló összetevőkkel.

  Vélemény

  A keret nélküli üvegezés legtöbb felhasználója örül, hogy ezt az adott rendszert használta az erkélyére. Az ilyen kialakítás előnyei között kiváló panorámás kilátás nyílik az erkélyről.

  Továbbá, ellentétben a PVC ablakaival, a rendszer nem különbözteti meg a kellemetlen szagot, ha fűtött. Elég erősek, az építés könnyűsége ellenére.

  A hátrányok között megkülönbözteti az a tény, hogy a tervezés nem használható télen. Ez különösen igaz az északi városokra.

  kilenc

  Fotók

  Értékelje a cikket
  ( Még nincsenek értékelések )
  Megjegyzések hozzáadása

  ;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: